Mamusie lipiec-sierpień-wrzesień 2011r. *5*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html

Lista lipiec/sierpień/wrzesień:

1. arisa6 - 21 czerwiec
2. francess - 2 lipiec
3. mona_g - 3 lipiec
4. Caroool - 3 lipiec
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec
7. kulka07 - 10 lipiec
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec
10. PysiaKrzysia – 19 lipiec
11. Nikita987 - 19 lipiec
12.aguseek- 20 lipiec
13. carmelasoprano– 22 lipiec
14. marta82 - 23 lipiec
15. magda84 - 27 lipiec
16. Tesula- 2 sierpień
17. agusp - 3 sierpień
18. Muszczek - 4 sierpnia
19. wercia83 - 5 sierpień
20. Kejt - 5 sierpień
21. gosia_dim – 14 sierpień
22. Umchi - 16 sierpień
23. mamasyna - 17 sierpień
24. kaska2308 - 18 sierpnia
25. MARKOWA - 26 sierpień
26. Tamara - 26 sierpnia
27. MamaFilipa - 27 sierpień
28. mamasandry - 5 wrzesień
29. gosiunia1108 - 7 wrzesień
30. sałatka - 8 wrzesień
31. czarna84 - 8 wrzesień
32. pomorzankaanka - 22 września
33. Jumelka - 24 września
34. pieczenienatalia - 27 wrzesień

Ale nas dużo:) Miłego weekendu wszystkim mamusiom:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec-sierpień-wrzesień 2011r. *5*

hej dziewczęta :)

a mnie dziś boli brzuszek... ale chyba ten pokarmowy :P doszłam do wniosku ze za malo piję płynów, ale jakoś mi nic nie podchodzi, złapałam się że od tygodnia nic ciepłego nie piłam! Muszę to zmienić...
Co do badań, to mi moja gina dała już liste do zrobienia jak byłam na pierwszej wizycie:
morfologia
mocz ogólny
glukoza
TSH
Toxo IgM
Toxo IgG
różyczka
CMV IgM
i miała być jeszcze grupa krwi, ale już miałam ustaloną :)

ja mam wizyte 18 lutego, już odliczam!!!

a jeśli chodzi o ciuszki ciążowe , fajny wybór jest w pasażu królewskim koło lotu, ja kupiłam tam dzinsy ciążowe i są narawdę dobre gatunkowo i wygodne :) jedyny minus to ceny :) pani miała tam ładne sukienki czy spódnice w sam raz na ślub itp, ja sama czegoś szukam na ślub koleżanki.

Sałatka mi lekarz na 12 tc kazal zrobić następujące wyniki:
-morfologia
-mocz ogólny
- HBS
-TOXO:JgM
-CMV:JgM
tarczycowych żadnych mi nie kazał robić bo poprzednio je sprawdzałam i było ok :)

Pozdrawiam

hehe, a ja mam 163 w obcasach i tez cierpie z powodu spodni! takie osoby tez sa dyskryminowane przez producentow ;)

ja tez najczesciej chodze w sukienkach i spodnicach :) ale dostalam od kolezanki super fajne rybaczki ciazowe i nawet je polubilam i w nich chodze :)

Ja latem chodzę tylko w spódnicach i sukienkach i jestem szczęśliwa, że mam chociaż na parę miesięcy spokój :)

Zastanawiam się nad tymi spodniami, wydają się długie:
http://moda.allegro.pl/spodnie-ciazowe-jeans-ciaza-super-36-50-roz-50-i1418724463.html

Muszczek, chyba trzeba wystosować... Ja miałam jedne sztruksy i jedne jeansowe ogrodniczki z H&M, ogrodniczki miały przykrótkie nogawki. Na samą końcówkę ciąży kupiłam ogromniaste dresowe spodnie z C&A, za długie i za szerokie w brzuchu. A tak to posucha. Gorzej, że teraz końcówka ciąży przypada na lato, więc trzeba będzie kupić coś lżejszego, ale jeszcze się tym nie martwię.

Markowa wchłonie sie wchłonie! trzeba byc dobrej mysli zreszta nie ma innej opcji ;)

Tak piszecie o tych badaniach. Mam wrażenie, że mój lekarz zapomina mi je zlecać... co dwa trzy tygodnie chodzę do lekarza i o może fakt, że dolegają mi inne dolegliwości świadczą o "zapomnieniu" badań. Jak narazie przechodziłam podstawowe- mocz, morfologia, WR, hormony tarczycowe miałam miesiąc przed ciążą.

Następna wizyta 23 lutego mam nadzieje, że krwiaczek na macicy się wchłonie:(

Muszczek to na wizyte czekamy razem :) ja tez ide 21 lutego...

Ja mam wizytę 21.02, chciałabym już, jak tak wszystkie piszecie że właśnie byłyście :)

Gosia_dim, łączę się w bólu, też mam 180cm i tak samo cieprię, szukając spodni :( Może wystosujemy jakiś protest do producentów odzieży?
Ja na razie ciążowe rzeczy tylko na Allegro oglądam/kupuję, jak mam pomyśleć, że w sklepie trzeba dać 5x tyle, to mi się odechciewa :o Poza tym nie lubię chodzić po sklepach, strasznie mnie to męczy, zwłaszcza, jak nic w końcu nie znajduję :/

Ja mam wizytę 28 lutego i w przyszłym tygodniu czeka mnie seria badań. Mam do zrobienia:
morfologie
glukozę
mocz (też ostatnio miałam nieliczne bakterie, ale lekarka powiedziała, że to normalne i że nie mam się martwić)
Toxo
Hbs
i jeszcze coś tarczycowego

Na tej wizycie prawdopodobnie lekarka założy mi już kartę ciąży (przynajmniej tak mówiła). Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.
Wczoraj wieczorem miałam strasznie napiętą macicę (aż było to czuć pod moją warstwą tłuszczyku). No ale wiem, że to normalka. Dobrze, że chociaż piersi nie są już tak bardzo bolesne.

carmelasoprano

najlepszy lumpex;) z ciuszkami dla dzieci to rumski Auchan - jak mieli wyprzedaże to można było super ciuszki za 5 - 10 zł kupić, a np. 7 par śpiochów za 20 zł

Nakupowałam tam ciuszków z przeceny rok temu dla synka koleżanki - była bardzo zadowolona, nic się nie rozciągało ani nie niszczyło w praniu

Teraz już nie robią tych przecen 50% od ceny na wieszaku, ale jeszcze wyprzedają końcówki serii i dla niemowlaków jest całkiem spory wybór

Ja z kupowaniem ciuszków nastawiam się na lipcową wyprzedaż:) mam nadzieję, że dzidzia nie urodzi się wcześniej...

Gosia_dim ciesze sie, ze z maluchem wszystko ok.!

ja niecierpie GB...staram sie tam nie chodzic wcale!

Caroool kiedy idziesz teraz do lekarza???

Witam mamusie.
Byliśmy na wizycie, z maluszkiem wszystko w porządku :) Długość ciemieniowo-siedzeniową ma prawie 8.5cm. Maleństwo machało do nas łapkami i nóżkami, fikało i otwierało buzię – może to uśmiech ;-)
Zwolnienie mam dalej, więc pozostaje mi kurować siebie i Hanię, bo biedna też ciągle kaszle i ma gorączkę... Teściowa pomoże mi trochę w przyszłym tygodniu, bo sama nie dam rady.
Jeśli chodzi o ubrania ciążowe w Gdańsku, fajne i w sensownych cenach były w Kamama we Wrzeszczu na balkonach na Klonowej (sklep miał też filię na hali przy starówce). W Galerii Bałtyckiej w Nivenie są dosyć drogie ubrania, ale trwałe. Niestety na mój wzrost, 180cm, nie było tam nigdy odpowiednio długich spodni, spódnice też dziwnie się układały. Ale bluzeczki są fajne.

ten sklep jest kolo 5-10-15 :) tam maja swietne ciuchy, fajne sukienki itp.
rzeczy z CA osobiscie nie polecam, strasznie mi sie porosciagały... HM polecam-fajne sa :) w sumie ja kupowałam tylko w tych 3 miejscach, innych nie znam...

Ciuszki dla bąbli oglądam sobie póki co na allegro...boże jakbym chciała już znać płeć, znalazłam takie słodkie rzeczy - szczególnie dla dziewczynek:P
A jeśli chodzi o ciuchy dla nas, szkoda że w New Looku w Klifie nie ma działu ciążowego bo fajne mają rzeczy:( można ewentualnie zamówić przez neta z UK...ja się chyba skuszę, jeśli ciężko będzie znaleźć coś sensownego w sklepach...
http://www.newlook.com/shop/womens/maternity_30100

agusp, dzieki za info :)

Nikita, a gdzie jest dokładnie ten sklep w Alfie? Byłam tam ostatnio i przeszłam dwa pietra, nigdzie nie mogłam go znaleźć...:( A w lipcu mam bardzo ważny ślub (braciszka), na który muszę znaleźć coś wystrzałowego :)))

dziewczyny mozecie polecic jakies fajne lumpki z ciuszkami dla dzieci i nie tylko, u nas w Redzie straszna z tym bieda... czasem pojade do Rumi czy Wejherowa, ale chetnie sprawdze cos poleconego

Czesc dziewczyny!

ja w sumie nie pamietam juz jakie badania robiłam w 12 tygodniu ;)

mowicie ,ze z dziewczyny moze sie zrobic chłopak :) dobre :) moze cos w tym jest zeby nie kupowac jeszcze zadnych ciuchów,ze to jeszcze za wczesnie :)

co to ubrań ciazowych to ja jeszcze kupowałm w http://www.happymum.pl/ maja sklep w Alfie :)

ciesze sie ze z Waszymi maluszkami wszystko ok.! ze wizytu u lekarzy udane!
ja na moja wizyte musze niestety jeszcze poczekac 2 tygodnie...

Hej kobity, w sumie to dobry wieczór:)

Ja na wizytę koło 12tyg. robiłam takie badania (do karty ciąży):
mocz
morfologia
glukoza
grupa krwi
Toxo IgG, IgM
CMV IgG, IgM
Różyczka IgG, IgM
TSH, FT3, FT4
WR
HbsAg
HIV
trochę tego było, kontrolnie dla siebie zrobiłam jeszcze progesteron....chyba o niczym nie zapomniałam:)

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie