Mamusie lipiec-sierpień-wrzesień 2011r. *5*

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html

Lista lipiec/sierpień/wrzesień:

1. arisa6 - 21 czerwiec
2. francess - 2 lipiec
3. mona_g - 3 lipiec
4. Caroool - 3 lipiec
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec
7. kulka07 - 10 lipiec
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec
10. PysiaKrzysia – 19 lipiec
11. Nikita987 - 19 lipiec
12.aguseek- 20 lipiec
13. carmelasoprano– 22 lipiec
14. marta82 - 23 lipiec
15. magda84 - 27 lipiec
16. Tesula- 2 sierpień
17. agusp - 3 sierpień
18. Muszczek - 4 sierpnia
19. wercia83 - 5 sierpień
20. Kejt - 5 sierpień
21. gosia_dim – 14 sierpień
22. Umchi - 16 sierpień
23. mamasyna - 17 sierpień
24. kaska2308 - 18 sierpnia
25. MARKOWA - 26 sierpień
26. Tamara - 26 sierpnia
27. MamaFilipa - 27 sierpień
28. mamasandry - 5 wrzesień
29. gosiunia1108 - 7 wrzesień
30. sałatka - 8 wrzesień
31. czarna84 - 8 wrzesień
32. pomorzankaanka - 22 września
33. Jumelka - 24 września
34. pieczenienatalia - 27 wrzesień

Ale nas dużo:) Miłego weekendu wszystkim mamusiom:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec-sierpień-wrzesień 2011r. *5*

Gosiunia1108, a jakie badania musisz zrobić na kolejną wizytę? Ja również mam kolejna wizytę w 12 tygodniu i chciałabym na nią przyjść z badaniami, żeby już spokojnie spać.

a i tak wyniki są na następny dzień :)

ja robiłam te wyniki, koszt 120 zł! tylko nie panikuj jak coś tam nie będzie ujemne, ja jak mama 21 wieku zinterpretowałam wyniki z googlami i przepłakałam noc.. jeszcze raz zasiadłam do lektury, postawiłam znajomych z umiejętnościami czytania wyników na nogi i oczywiście w poniedziałek mojego lekarza,spanikowałam.. a wszystko było dobrze,wyniki nie oznaczały tragedii jak myślałam,skierowanie na kolejne badania nie wykazały powodów do strachu! trzymam kciuki za wszystkie wyniki badań mam! i niech je interpretuje TYLKO lekarz :)

Cześć Dziewczyny, wczoraj byłam na wizycie u ginekologa, wszystko jest w porządku, dzidzia jest jak ocenił lekarz bardzo duża, ma już 4 cm, i jest bardzo ruchliwa, cały czas ruszał rączkami i nóżkami, widok piękny, mój Paweł cieszył się jak małe dziecko :) pierwsze przypuszczenie lekarza brzmi : będzie chłopak :) i to była kolejna wiadomość po której mój Paweł wracał dumny do domu :p oczywiście to narazie przypuszczenie, ale podobno mój gin rzadko się myli, czas pokaże :) teraz mam wizytę 25.02 i trochę badań do zrobienia bo to będzie 12 tc.

Powiedzcie mi proszę czy któraś z Was robiła na klinicznej badania takie jak: HBS, TOXO:JgM, CMV:JgM ? czy orientujecie się czy wyniki są na dzień następny i ile kosztują?

Pozdrawiam :)

ten sluz to pewnie ten ciazowy ;) razem z siusiu musial wpasc do pojemniczka i tyle. ale swoja droga, ph moczu kobiet w ciazy sie zmienia, z kwasnego na bardziej zasadowy, co niestety wplywa na szybsze namnazanie sie infekcji. no niestety, hormony jakos tak dzialaja, ze zmieniaja srodowisko pochwy i moczu :( ja niestety przez pol ciazy bujalam sie z infekcja albo w pochwie albo w pecherzu :( teraz na szczescie tylko czasami pecherz daje o sobie znac. to co mozemy zrobic, to jesc duuuuzo kwasnego, duzo cytryny, zurawiny etc (zeby w sposob naturalny zakwaszac nasza flore bakteryjna) i ograniczac slodycze.

gosia_dim mysle, ze lekarz przdluzy ci zwolnienie, powalcz o to w kazdym razie. im mniej wizyt w przychodniach, tym lepiej! :) bioparox powinien ci pomoc, tez go biore jak tylko bola mnie zatoki. na szczescie w tej ciazy jeszcze mnie nie dopadlo, ale wiem, ze to antybiotyk dzialajacy tylko miejscowo i w 100% bezpieczny dla bobo :)

Ogólnie napiszę więcej jak wrócę z USG. Póki co robię sobie te płukanki nosogardła solą, psikam Bioparoxem, APAP wolno mi brać ale max 4 razy na dobę i wytrzymać te 6 godzin to masakra. Głowa mi pęka. Ciekawe czy lekarz mi przedłuży zwolnienie, czy będę musiała jutro lecieć do internisty po kolejne.

pieczenienatalia, możliwe że mocz był nieprawidłowo pobrany, czasem się tak zdarza, bo wygląda na to że nie masz licznych namnożonych bakterii tylko jakieś "przypadkowe". Ja też miałam kiedyś coś tam nielicznego i śladowego, powtórzyłam wynik i już nic złego nie było. Czasem pojemniki nie sa sterylne, warto kupować jałowe, czyli pakowane w woreczek.

Mi też biust urósł zaraz na początku ciąży, potem dopiero po porodzie "skoczył" o kolejne 2 rozmiary :) ale ja przed ciążą nosiłam A po skończeniu karmienia noszę B więc z rozmiarem nie mam dużego problemu :)

ja na razie jestem 2 kg na minusie, ale już zaczęłam nosić ciążowe spodnie bo brzuch mi strasznie wyskoczył.

w pon byłam na usg genetycznym, z maluchem wszystko ok, tylko łożysko jest w pobliżu ujścia szyjki i to podobno mogło powodować krwawienia, przez które już 2 razy wylądowałam w szpitalu. Niebezpieczeństwa podobno nie ma, ale muszę się trochę oszczędzać, ale jak to zrobić kiedy 1,5 roczny maluch przechodzi etap ciągłego przytulania i noszenia na rękach... ehh...

no i jeszcze
bialko - ślad
bakterie - nieliczne

hej dziewczynki!
odebrałam dziś swoje wyniki badań, z krwią wszystko git, ale martwię się o mocz...
nie mogę znaleźć w necie info czy w ciązy obecność śluzu w moczy jest ok?

mi też już urosły i ostatnio się załamałam bo wszystkie moje staniki robią się małe :/

dr Doering przyjmuje na Grunwaldzkiej tu są jego stronki :
http://www.doering-usg.pl/
http://www.dariuszdoering.ginweb.pl/

ja dzisiaj jestem jakaś strasznie senna i brzuszek trochę pobolewa, pewnie się rozciąga albo przesadziłam ze sprzątaniem, no ale teraz odpoczywam do wieczorka :)

To już jest 3 rozmiary większy niż normalnie, a dostać stanik w takim rozmiarze to po prostu koszmar....

Ja śpię w staniku od zawsze, gdyż mam duzy biust - obecnie 80 G

oj biust rosnie i rosnie!!! przez cala ciaze, pozniej w czasie karmienia o dobre 2-3 rozmiary jeszcze sie powieksza a po karmieniu, jednym sie zmniejsza a drugim nie - mnie, mimo ze karmilam tylko miesiac, sie nie zmniejszyl - ale mnie to akurat cieszy :)

a co do stanikow - rzeczywiscie, te z szerokimi ramiaczkami sa najlepsze. moze sie zdarzyc tak, ze od polowy ciazy bedziesz musiala w nim spac, ze wzgledu na przecieki tzw siary ;) ja tak mialam i z utesknieniem czekalam na moment, w ktorym moglam sobie pospac na brzuchu i bez stanika ;)

MamaFilipa bardzo dziękuję za wsparcie!

my nie znamy płci i dowiemy sie, może, 02.03 na usg połówkowym. póki co Mały Człowiek pokazał nam dupkę :)

Re: Re:

Rośnie, rośnie :)
Moim zdaniem najlepiej kupić sobie biustonosz z szerokimi ramiączkami, bo wtedy ta guma się tak nie rozciąga. No i niestety trzeba trochę w to zainwestować, bo te staniki po 10-30 zł po dwóch praniach nie nadają się do niczego.

To super że z maluszkiem wszystko dobrze:))

Dziewczyny, czy Wam też tak bardzo biust urósł zaraz na początku ciąży???
Ja mam problem z kupieniem sobie staników, jeden co kupiłam po kilku dniach ma tak rozciągnięte ramiączka, że się nie nadaje do użytkowania:((

Czy biust rosnie jeszcze pod koniec ciąży???

gdzie przyjmuje dr doering?? :)

hehe, dr doering raczej znany jest z tego, ze sie nie myli w kwestii plci ;)

my tez po usg genetycznym. babel tak fikal, ze hej. 5,5cm szczescie :) bogu dzieki zdrowy, przeziernosc niska i nosek jak sie patrzy. podejrzelismy nawet na 4d i widzialam buzke i raczki. caly czas jakos nie moge uwierzyc, ze mam kolejnego babla w brzuchu :)

spac mi sie chce masakrycznie, bo nie dosc, ze ta podroz robi swoje, to jeszcze co godzine wstawanie do synka w nocy...heh...a juz sie cieszylam, ze zaczal przesypiac cale noce, a tu po kilku slicznie przespanych, znowu wrocilo wszystko do "normy". a moj szkrab ostatnio cwiczy raczkowanie i ucieka po calym domu :)

hehe :) mój lekarz powiedział ,że w 22 tygodniu mi powie przy badaniach,ale nie chciałam tyle czekać :P niby nie ma to żadnego znaczenia,ale można już się oswoić z tą wiadomością i już wyobraźnia maluje pokoik,ładuje koszyk z ubrankami i takie takie ;] każda z nas wie ,że najważniejsze by maleństwo było zdrowe.. no i żeby nie bolało ;) hehehe ;P

Inne tematy z forum

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...