Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html

Lista lipiec/sierpień/wrzesień:

1. arisa6 - 21 czerwiec SYN?
2. francess - 2 lipiec SYN?
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec
10. PysiaKrzysia – 19 lipiec
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA?
12.aguseek- 20 lipiec SYN
13. carmelasoprano - 22 lipiec
14. marta82 - 23 lipiec
15. magda84 - 27 lipiec
16. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA
17. Tesula- 2 sierpień
18. agusp - 3 sierpień
19. Muszczek - 4 sierpnia
20. wercia83 - 5 sierpień
21. Kejt - 5 sierpień
22. gosia_dim – 14 sierpień
23. Umchi - 16 sierpień
24. mamasyna - 17 sierpień
25. kaska2308 - 18 sierpnia
26. MARKOWA - 26 sierpień
27. Tamara - 26 sierpnia
28. MamaFilipa - 27 sierpień
29. mamasandry - 5 wrzesień
30. gosiunia1108 - 7 wrzesień
31. sałatka - 8 wrzesień
32. czarna84 - 8 wrzesień
33. Jumelka - 24 września
34. pieczenienatalia - 27 wrzesień

Witam nowym wątku i miłego weekendu wszystkim życzę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

CZEŚĆ DZIEWCZYNY!!!
wczoraj byłam na usg i tez bedzie facet!!! Mąż troszkę sie zmartwił bo bardzo liczył na dziewczynkę, sądzi ,że dziewczynki są grzeczniejsze. Kasjanek daje nam popalic i sie boi ,że taki drugi brój bedzie.
my rozważamy imiona: Kacper,Natan,Kryspin.

tesula widze, ze wagowo miejwiecej takie same jestesmy :) dobrze wiedziec, ze nie tylko ja nie posiadam magicznej granicy 60 kg... :)

No niestety taki nasz urok kobiet, że tak się wagą przejmujemy :)

kasiorek555 gratulacje synka i dobrze że z małym wszystko ok :)

mnie tez te kilogramy przerażają, nie tyje jakoś dużo ale mam wrażenie że będzie ich sporo do końca ciąży ;(oby tylko potem szybko je zgubić....

tesula, no ja mialam takie same parametry w pierwszej ciazy co ty, te wagowe, wzrost 165 i 71kg na starcie, pod koniec bylo juz 85kg, po tygodniu 78, po miesiacu 76 i waga sie zatrzymala na jakis czas. pozniej, nie wiem kiedy... jakos na zime...strzelilo znowu 80kg - nie wiem dlaczego, bo w sumie przy malym dziecku biegania jest sporo!!! wiec teraz w tej ciazy musze na prawde, na prawde uwazac na wage. u mnie to problemy z tarczyca i genetycznie uwarunkowany wolny metabolizm :( masakra, cale zycie czlowiek musi uwazac co je, o ktorej godzinie :( ale po drugiej ciazy juz ja sie za siebie wezme. tyle, ze bede musiala wytrzasnac na prawde dobrego lekarza, a tutaj, w augustowie jest tylko 1 endokrynilog starej daty, z wiedza sprzed potopu i kazdy go odradza, wiec zostana tylko lekarze z bialegostoku, a to oznacza znowu 1,5 godzinna jazde do lekarza w jedna strone... pewnie wczesniej zaczelabym cos z tym robic, gdyby nie to, ze tutaj nie ma po prostu lekarzy... a skoro tyje sie nie z powodu zlych nawykow jedzeniowych, to bez lekarza sie nie obejdzie... no nic. mam nadzieje ze 2 malych dzieci zrobi swoje a za jakis czas przesuna nas do wawy :) a tam, lekarzy do wyboru do koloru :)

U mnie w pierwszej ciąży +13 kg. Ważyłam prawie 70 kg...:) Po porodzie powrót do starej wagi po ok. 2 miesiącach:) Teraz +2 jak narazie:) chyba ze stresu jakoś wolniej rosnę:)

Moje drogie, nie martwcie się ilością chłopców, tak to już jest z tą naszą demografią, że więcej rodzi się chłopców :)
Czyli wszystko w jak najlepszym porządku :)

No prawie sami chlopcy :-) Oby się nie sprawdził ten przesąd z ta wojną :-(

Teraz znowu musze czekac miesiac na wizyte.

Mnie kg nie przerażają jakoś nie przywiązuje do tego wagi :-)

Hej

widzę że temat wagi na topie...

Jak ja zazdroszczę dziewczynom, które nie chca przekroczyć 60 kg...
Jak brałam ślub we wrześniu ważyłam 62 kg a mam tylko 164 cm, ale przez pół roku przed ślubem byłam na Dunkanie...

Odstawienie diety + 2 tyg all inc dało efekt + 5 kg, bałam sie ze sie w suknie slubna nie zmieszcze bo mielismy sesje po powrocie z podróży...

Teraz jest już 72kg, czyli w sumie 10 kg na plus, z czego 5 kg od początku ciąży, mam nadzieję, że zmieszczę się w 80 kg max

To jakaś istna męska sexmisja nam się szykuje ;-)
Gratulacje dla kolejnego synka :)

Ja przytałam niecałe 4kg i teraz ciedziennie się waże i marze, żeby jeszcze nie przekroczyć magicznej granicy 60kg :P wiem , że jestem w ciąży ale moja psychika cierpi przy każdym kilogramie..:P
tym bardziej że moja mama w obu ciążąch przytała 8kg.

kasiorek555 gratulacje! Kolejny chłopiec w naszym wątku :)

kasiorek555 gratuluje synka!!! i ciesze sie, ze wszystko ok.

Cześć dziewczynki,
My już po połówkowym i wszystko jest w najlepszym porządku. I będzie SYNUŚ :-) Mateuszek :-)
Waży już 400 gr.

Ja przytyłam od początku ciązy 5 kg.

Witam :)

aguseek moja koleżanka ma wózek maxi cosi mura 4 więc jak się będę z nią widziała to podpytam o szczegóły.

Co do wagi ta ja też już kilogramy na plusie mam, muszę też uważać na nadciśnienie bo już od dawna ma tą "przypadłość" zdiagnozowaną. Biorę cały czas tabletki i jak do tej pory ciśnienie książkowe, oby tak dalej :)
Pozdrawiam :)

nie załamujcie mnie ta wagą ;)

20 -30 kg... to chyba duzo... czy nie? to bedzie pierwsza niunia i w sumie nie wiem, ale zachecajaco to nie wyglada... ;)

ja przytyłam na razie 6kg...a dodatkowo dołuje mnie to, ze przed ciaża tez sporo przytyłam...

moja kolezanka rodzi za 3-4 tygodnie i przytyła 9 kg...

Spoko dziewczyny,ja w pierwszej ciąży utyłam prawie 30kg :) wszystko zeszło po 4-5 m-s choć ciało (a szczególnie piersi) niestety nie były/są już takie same...
teraz na razie mam na plusie z 3-4 kg ale i tak wiem, że dobiję spokojnie do 20kg :) i to nie chodzi o obżeranie-taki metabolizm, genetyka...

moja waga waha się miedzy 57 a 60 kg od początku ciąży gdzie do 60 kg dobiłam po świętach.. i tak w kółko , wiem że nie ma na to reguły ale łudzę się że tym samym jakoś baaaaardzo nie utyję. nie mam apetytu jakiegoś szałowego, na słodycze patrzeć nie mogę więc może to i lepiej ;] pod koniec ciąży nabiera się podobno najwięcej więc nie obrażę się jeśli teraz tych kg będzie mniej :P ;)

mam pytanie do dziewczyn które zastanawiają się nad wózkiem maxi cosi mura, czy dowiadywały się może który jest bezpieczniejszy ten mura 3 czy mura 4? mnie się bardziej podoba (ze zdjęć) mura 3 ale nie widziałam go na żywo bo jeszcze nie chodzimy po sklepach z wózkami za bardzo....ale mój mąż uważa że ten mura 4 wygląda na bardziej stabilny :( w sklepie to nie sądzę żeby sprzedawca doradzał coś takiego bo dla nich się liczy żeby sprzedać, a wózek jest w cenie....

Umchi ale pojechałaś z ta wojną ;)

MamaFilipa dzieki za odpowiedz, ogladalismy w FH ostatnio łózeczka a raczej same ramy i Pani mowiła, ze robia tylko z opuszczanym bokiem...troche mnie to zdziwiło...

Witam, nowa mamuske :)

ja w III trymestrze zaczelam miec problemy z cisnieniem, ale przede wszystkim z obrzekami. zatrucia ciazowego na szczescie nie mialam i nidgy cisnienie nie przekroczylo 140, ale obrzeki - jejku, masakryczne! nogi mialam jak u slonia a stopy-jak od shreka, no i buzia. ale to byla koncowka, wiec jakos dalo sie przezyc ;) najgorzej, ze po porodzie wszystko sie jeszcze 2 razy zwiekszylo i wyszlam z kliniki na bosaka!!! bo nie bylam w stanie wlozyc butow... u mnie skonczylo sie zastrzykami z heparyny. no ale ja bylam pod tym wzgledem wyjatkiem, moze przez to, ze mam jedna nerke? takze wy badzcie dobrej mysli! statystycznie zdarza sie to bardzo zadko )

kulka, w jednym miesiacu mozesz przytyc wiecej, w drugim mniej, chyba nie ma reguly :) ogranicz slodycze i jedzenie na noc i zobacz czy przyniesie to rezultaty i nie martw sie na zapas :)

markowa - dziekuje za mile slowa!!! wiem ile znacza pozytywne informacje, wiec staram sie nimi dzielic :)