Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html

Lista lipiec/sierpień/wrzesień:

1. arisa6 - 21 czerwiec SYN?
2. francess - 2 lipiec SYN?
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec
10. PysiaKrzysia – 19 lipiec
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA?
12.aguseek- 20 lipiec SYN
13. carmelasoprano - 22 lipiec
14. marta82 - 23 lipiec
15. magda84 - 27 lipiec
16. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA
17. Tesula- 2 sierpień
18. agusp - 3 sierpień
19. Muszczek - 4 sierpnia
20. wercia83 - 5 sierpień
21. Kejt - 5 sierpień
22. gosia_dim – 14 sierpień
23. Umchi - 16 sierpień
24. mamasyna - 17 sierpień
25. kaska2308 - 18 sierpnia
26. MARKOWA - 26 sierpień
27. Tamara - 26 sierpnia
28. MamaFilipa - 27 sierpień
29. mamasandry - 5 wrzesień
30. gosiunia1108 - 7 wrzesień
31. sałatka - 8 wrzesień
32. czarna84 - 8 wrzesień
33. Jumelka - 24 września
34. pieczenienatalia - 27 wrzesień

Witam nowym wątku i miłego weekendu wszystkim życzę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

Kulka07

ja rozmawiałam z moją lekarz w Medicover o USG 4d i zdecydowanie mi odradziła korzystanie z tego w oddziale w Gdyni - nie ze wzgledu na sprzęt, bo ten jest nowy, tylko dlatego, że jedyna lekarka która wykonuje 4D nie potrafi obsłużyc tego nowego aparatu.

Niestety potwierdzam, gdyż byłam u dr. Sowińskiej na zwykłym USG i nawet nie potrafiła uzupełnić danych tak aby urządzenie wyliczyło tydzień ciąży, jak moja pani doktor zobaczyła opis do mojego USG (to było to z przeziernoscią) to się za głowe złapała...

Dostałam zalecenie aby na USG połówkowe iść do doktor Hrycyny, gdyż ta jest dokładniejsza, ale ona nie robi 4D niestety:(

MamaFilipa aż załuję, że meiskzasz tak daleko :)
mi też się wydaje, że to chłopak, ale cała rodzia chce dziewuchy :)
nie strasz mnie proszę, ja po porodzie mam nadzieje na mniejsze uda :))

aguseek, markowa, pamietajcie, ze jak dostaniecie antybiotyk to musicie brac cos oslonowo przeciwko grzybicy, bo pozniej ona sie do was przyplacze... ja w poprzedniej ciazy walczylam z e.coli - tyle ze caly czas powracala i lekarze w koncu powiedzieli, ze pewnie tam bytuje i tyle, bo nie bylo jej nigdy duzo. i juz z nia nic nie robili, bo nawet objawow nie mialam.

kulka, ja po porodzie dostalam wiekszych ud - od kolan w gore po prostu masakra...a urodzilam chlopca...wiec to chyba takie plotki ;) choc brzuszek mialam szpiczasty na maksa :D teraz mam okragly, wiec licze ze to dziewczynka :)

cześć dziewczyny!
muszę się przyznać, zę się uzależniłam od tego forum :)

w końcu po wielu przebojach udało nam się poumawiać na usg i połówkowe i 4d. połowkowe 2.03 a 4d 23.03. w medicoverze w gdyni usg 4D kosztuje tylko 180 pln (w invicta to już koszt 280).

dziewczyny, rosnę. przytyłam już 4 kg od początku ciąży (kończę 19tc). brzuszek spory, ale nigdy, jak teraz, nie miałam takich grubych ud! to podobno na dziewczynkę (póki co nie znamy płci, bo fasolka pokazała nam dupkę :) ). jestem jednak załamana tym, jak zmeinia się moje cało. myślałam, ze uośnie mi tylko brzuszek, a tymczasem rosnę bardziej wszerz. boczki i uda masakra. a kiedyś miałam niezłe nogi :))

ktoś się pytał o lekarza z klinicznej. ja chodzę prywanie do pietrzak-stukan, ona jest z klinicznej, ale jej tak za bardzo nie polecam.

ja mam co chwile pobierany wymaz i ciągle coś wychodzi już mam serdecznie dość :( właśnie martwię się żeby to dziecku nie zaszkodziło :(

a gdzie dr. Letkiewicz przyjmuje na nfz? Bo ja chodze prywatnie do niej.

Kurde wy cały czas piszecie o tym badaniu wymozu z pochwy, a ja ani razu jeszcze nie miałam takiego badania.

aguseek ja również mam bakterie. W środę będe miała robiony drugi wymaz. Mój lekarz powiedział, że jedna z nich zagraża dzidzi więc jak się powtórzy przechodzę na antybiotyk, co też nie jest najelpszym rozwiązaniem...
Nie martw się na pewno będzie dobrze poza tym to normalne, że infekcje bardziej się pojawiąją w ciąży.

mnie w tej ciąży bardzo często bolała głowa, bóle ustąpiły w większości w II trymestrze, teraz jedynie czasami mam tylko obolałą głowę ale nie jest to uciążliwe:)

a ja się wczoraj znowu załamałam, ciągle walczę z infekcją bakteryjną i z wymazu szyjki ciągle wychodzą mi bakterie już nie wiem co mam robić, globulki miałam najpierw kupione w aptece zapisane przez lekarza a potem zapisał mi już konkretne robione przez aptekę ze względu na jakie substancje są wrażliwe te bakterie i nic nie zginęło nawet mam ich więcej :((((((((((((((

raczej normalne, ja w poprzedniej i tej ciazy tez mialam takie migrenowe napady bolu glowy... wszystko przez burze hormonalna... mnie wtedy pomaga zimny kopres na glowe i lezenie (ale z tym ostatnim to raczej trudno w dzien, z malym dzieckiem;)

Co tak nisko koleżanki...
Powiedzcie czy te bóle głowy są normalne. Dziś obudziłam się z taką migreną, że ledwo oczy otworzyłam...

nie ma za co :) jesli cos wiem, chetnie sie ta wiedza dziele :)

MamoFilipa dziękuję za odpowiedź w sprawie Euthyroxu, jak zawsze można liczyć na fachową odpowiedź :)

a ja wczoraj jak leżałam wieczorem to nagle poczułam że coś twardo mi się zrobiło po lewej stronie brzucha i położyłam rękę było twardo a po prawej nic, po chwili zniknęło więc to chyba mój mały sobie buszuje :)

My mamy połówkowe w Inviccie 22 marca, dajnie jak dzidzia pokaze co miedzy nóżkami chowa :)

Cześć dziewczyny!!!
Boże jak mnie tu długo nie było, mieliśmy remont i brak dostepu do netu, właśnie skończyłam czytac wszystkie wątki.
JA też chodze do dr Letkiewicz(na nfz),a na połówkowe to nie wiem gdzie pójde bo w naszej wspaniałej przychodni nie mają sprzetu dobrego.
Wyczytałam ,że Pani doktor ma swój gabinet prywatny, to może do niej sie wybiore na 3d.
co do brzuszków, to mi tez wyskoczył i wszystkie jeansy juz mi nie pasuja, więc zostały leginsy.
WCZORAJ WIECZOREM doczekałam sie porządnych kopniaków od mojego maleństwa, ale uaktywnia sie tylko wieczorkiem.

aguseek, ja brala euthyrox od 8 miesiaca, bo ft4 zaczelam miec wlasnie w dolnej granicy. jesli tyroksyna nie spadla ponizej normy, to spokojnie, babel wyciagnie sobie tyle, ile bedzie potrzebowal. jesli ma sie problemy z tarycza, badania robi sie co 4-6tygodni i w zaleznosci od wynikow ustala sie dawke.

cześć dziewczyny, ja dzisiaj byłam na badaniach mocz, krew i cukier.
ostatnio się załamałam bo strasznie mi sie pogorszyły wyniki tarczycy, wcześniej super sobie radziła a teraz tsh i ft4 w dolnych granicach normy. Zaczęłam brać euthyrox bo się przestraszyłam. Moje pytanie do dziewczyn które to brały czy nic się nie stanie że teraz go zaczynam brać? czy można go włączać w różnych miesiącach jeśli jest potrzeba?

u mnie z siusianiem różnie jest, w weekend wstawałam 3 razy w nocy, a teraz od poniedziałku śpię całe noce :) nie wiem od czego to zależy.

ja na 3d/4d wybieram się do dr Doeringa jak będę na połówkowym około 22 tc, koszt 260 zł z nagraniem.

hej

ja kupowałam legginsy na allegro, ale nie zimowe tylko takie zwykłe bawełniane

http://allegro.pl/legginsy-getry-ciazowe-panel-anatomiczny-roz-xl-i1449078623.html

ale ten sprzedawca ma tez ocieplane, przy zakupie kilku par cena nawet z przesyłką wychodzi bardzo korzystnie

Jeśli chodzi o rajstopy to mi na razie wystarczają Marylin Arctica - nie są ciążowe ale mają bardzo rozciągliwą górną część i miękką gumkę - nie uciskają, no i są ciepłe

A z psiakiem jak z niemowlakiem cykl 3 godzinny:
zamiast przewijania spacerek
nie karmisz - sama je
potem 15 minut zabawy
potem spi dwie godziny
i od nowa....

Mnie wczoraj wieczorem i w nocy bolał brzuch, ale już ok. Dziś niestety nie ma lenistwa, muszę się na uczelni wreszcie pojawić :( Heh, odechciewa się z domu wychodzić, jak się pomyśli, jaki mróz na dworze :/

Ja dziś nadzwyczaj dobrze, brzusio nie dokucza. Tylko to spanie kładę się o 21 i dziś o 7:00 ledwo wstałam. Masakra jakaś.