Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html

Lista lipiec/sierpień/wrzesień:

1. arisa6 - 21 czerwiec SYN?
2. francess - 2 lipiec SYN?
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec
10. PysiaKrzysia – 19 lipiec
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA?
12.aguseek- 20 lipiec SYN
13. carmelasoprano - 22 lipiec
14. marta82 - 23 lipiec
15. magda84 - 27 lipiec
16. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA
17. Tesula- 2 sierpień
18. agusp - 3 sierpień
19. Muszczek - 4 sierpnia
20. wercia83 - 5 sierpień
21. Kejt - 5 sierpień
22. gosia_dim – 14 sierpień
23. Umchi - 16 sierpień
24. mamasyna - 17 sierpień
25. kaska2308 - 18 sierpnia
26. MARKOWA - 26 sierpień
27. Tamara - 26 sierpnia
28. MamaFilipa - 27 sierpień
29. mamasandry - 5 wrzesień
30. gosiunia1108 - 7 wrzesień
31. sałatka - 8 wrzesień
32. czarna84 - 8 wrzesień
33. Jumelka - 24 września
34. pieczenienatalia - 27 wrzesień

Witam nowym wątku i miłego weekendu wszystkim życzę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

Dzień Dobry Mamuśki,

Jak się dziś czujemy? - u mnie bez zmian bardzo leniwie.., ale obiecałam sobię wycieczkę do mama i ja więc muszę się podnieść a potem posprzątać i jak się zmobilizować ?:)

Czemu znowu jest takkk ziiimmmnooooo!!!:((

Takie lepsze legginsy ( nieciążowe) kosztują ok 30-40zł więc chyba te z H&M nie maja bardzo wysokiej ceny.

nikita, no niestety to jest sporo za jedne cieple legginsy, ale ja nie mam za bardzo wyboru, bo u mnie nie ma innej sieciowki z rzeczami ciazowymi, a w typowych sklepach dla dzieci sa szczatkowe rzeczy jak dla clowna (obecnie mieszkamy na podlaskim zadupiu, w augustowie). ale juz z rajstopami ciazowymi jest lepiej - 2 pary za 29,99zł :)

sałatka ja nie mam dziecka jeszcze ;) ale powiem Ci ze ja w 11 tygodniu małam mały brzuszek, w sumie przez ostatnie 2 tygodnie najbardziej mi urósł ;)

Mamafilipa mowisz, ze 50 zł za leginsy...mmmhhh to jest duzo? ja w sumie nigdy nie kupowalam leginsów i nie wiem, jak patrzyłam na allegro to były tańsze...mmhhh
agusp daj linka jakie kupiłas? i jak przyjda to czy fajne sa ;)
słyszałam ze w leclerku sa na stoisku z rajstopami czy sklepie w sumie nie wiem... ale teraz mi tam nie po drodze, a podobno były po ok. 20 zł... w sumie do HM tez mi na razie nie po drodze wiec zostane bez ;) no chyba ze te co agusp bym wzieła...
ide chyba spac z moimi dylematami leginsowymi ;)

salatka, ja w poprzedniej ciazy b. szybko mialam widoczny brzuszek, teraz tez juz jest widoczny, tyle ze ma zupelnie inny ksztalt, teraz jest okragly, taki jak na rysunkach :D a w poprzedniej, dlugo mialam spiczasty brzuch tylko na dole, jakby od pepka do spojenia. moze jest to spowodowane tym, ze miesnie i skora sa wycwiczone i rozciagniete po niedawnej ciazy i teraz, tak jak z rajtopami, ktore juz sie nosilo, bez problemu znowu sie rozciaga?;)

sałatko, mi jeszcze prawie wcale nie wywaliło brzucha, minimalnie się powiększył na dole, ale tak samo miałam poprzednio – pewnie dlatego że najpierw zgubiłam i powolutku odrabiam straty. Czasem musze odpiąć spodnie wieczorem, ale ogólnie chodzę jeszcze w jeansach nieciążowych.

Aloha! Aleee miałam czytania! :)

Co do wrześniowych - ja zostaję, czuje sie jak w zaawansowanej ciazy, więc nie przeszkadza mi ta róznica miedzy lipcowymi a mną :)

A teraz pytanie do mam, które mają juz jednego Szkraba - czy Wam tez tak szybko wywalił brzuszek do przodu? Jak czytam sobie moje notatki z porzedniej ciazy to dopiero w 17 tygodniu zmieniłam spodnie na ciążówki, a teraz... zostały mi tylko 2 pary spodni, w które się mieszczę. I tu bynajmniej nie chodzi o ogromny wzrost tkanki tłuszcowej (na szczęście!) ;)

Psiaczek słodki. Szkoda, że pieski całe życie nie zostają szczeniakami z rozumem dorosłego pieska :)

a rajstopy ciążowe można jeszcze kupić na takich stoiskach w marketach z rajstpami, skarpetkami oraz bielizną, takie stoiska są chyba w każdym hipermarkecie.
Ja osobiście przerzuciłam się na pończochy - oczywiście w pomieszczeniach :)

agusp - ciazowe rajstopy i legginsy sa w h&m . dzisiaj bylam i kupilam - sa do wyboru grube i cienkie, sa czarne, szare, fioletowe, byly tez grube czarne i szare w prazki. legginsy byly grybe i cienkie. ja poprzednia ciaze i troche po porodzie przechodzilam wlasnie w rajstopach i legginsach z h&m i bardzo je sobie chwale (nie zmechacily sie). na ta ciaze musialam sobie kupic juz nowe, bo tamte sa rozciagniete w brzuchu ;)

wracając do tematu siusiania - od ponad tygodnia nie wstaję w nocy i uwielbiam ten stan, a już byłam bardzo zrezygnowana może dlatego, że bębenek już jest spory i maluch mnie nie uciska tak mocno ale podobno ten stan nie trwa długo:(

legginsy kupowałam w h&m - ale obecnie mi służa lepiej takie z szerszą gumką z orsey'a

kupiłam dziś pierwsze spodenki i bodziaki dla mojego bąbla - i są takie słodkie :) nie mogę wychodzić do sklepów. Świruje.

Super psiak.

A ja właśnie zaryzykowałam i zamówiłam legginsy ciążowe na Allegro, mogę napisać jak dojdą czy było warto...A teraz poszukuję rajstop, jakieś fajnie bym chciała na wiosnę, grubsze, w prążek...mam tyle ale we wszystkim mi ciasno w brzuch:) Są w ogóle ciążowe rajstopy? No chyba muszą być!

kasiorek555 - no patrz jaki ten świat mały, fajnie:)

leokadia, nie ma za co :)

legginsy ciazowe sa w h&m, kosztuja 49,99zł (rozmiarowka od S do L)

MamaFilipa dzięki za odpowiedz sprawdze. Jestem z Wrzeszcze wiec fajnie jak bym jakiegoś lekarza znalazła w okolicy należe to tych leniwych jeżeli chodzi o dojazdy. Też już czekam na wiosnę!!!!!! myśle że nie ma miedzynami zadnych ogromnych różnic wiekowych i co najważniejsze mamy wspólny temat

mi tez brzuch juz wywaliło, co prawda nie duzo ale jednak...kurtki staja sie dla mnie opiete...

Dziewczyny wiecie gdzie moge kupic leginsy ciązowe? byłam w paru sklepach i nigdzie nie maja... a na allegro nie chce kupowac...

leokadia, ja moge ci polecic dr bockowskiego z klinicznej, prowadzil ciaze mojej znajomej (po raku szyjki macicy) i poprowadzil ta ciaze super. z tego co wiem, przyjmuje na nfz w gdyni a prywatnie...heh...nie pamietam...ale mozesz zapytac sie na forum, to na pewno ktos napisze :)

z ustesknieniem czekam na koniec zimy, bo niestety moj dopasowany plaszczyk juz mi sie nie zapina na brzuszku :( nie chce zeby moj babel zmarzl :( heh... gdzie ta wiosna? bo jak na razie to tylko wiosenne slonce jest, ale temperatury jak z kola podbiegunowego ;)

matko tesula jaki piekny maluch!!!!! tez bym chciała miec psiaka!!! :)

leokadia2101 witamy!!!
ja nie znam zadnych lekarzy z Klinicznej, wiec nie pomoge, ale moze dziewczyny znaja to Ci podpowiedza :)

agusp ja też chodze do Ewy Letkiewicz i jestem bardzo zadowolona :-)

Witam Wszystkie dziewczyny

Dołanczam sie do Was, termnin mam na 17 września więc to dopiero 9 tc. Pomino iż to moja trzecia ciąża to nie mam żadnego doświadczenia ze szpitalami i lekarzami w Polsce. Córkę ur 13 lat temu a syna 9 i obydwoje w Islandi. Byłam już na pierwszej wizycie i fajnie było posłuchać serduszka. Tak naprawdę nie zdecydowałam sie jeszcze czy ten lekarz bedzie prowadził moja ciąże. Moze Wy napiszecie jacy lekarze was prowadzą i czy pracują w trójmiejskich szpitalach. Narazie chce rodzić na klinicznej wiec rozglądam sie za lekarzem z tego szpitala. fajnie jak lekarz ma dobrze wyposażony gabinet bo atrakcja 3D na każdej wizycie to frajda. Czekam na opinie

Kurcze sami chłopcy się będą rodzić, a my tak byśmy córcie chcieli... Ale nić trzeba być dobre myśli. W sumie nie ważne co ważne by zdrowe.
Szczęściary z tych co już wiedzą.

kulka, ja mam usg 4d wlasciwie na kazdej wizycie, tak w ramach "atrakcji" i jesli chcesz zobaczyc maluszka w calej okazalosci, jak fika i skacze, to zrob je ok 15-17 tygodnia. jesli zalezy ci na zobaczeniu samej buzki, tak bardzo dokladnie, z rysami, mimika, grymasami, to wtedy kolo 30-34tc wychodza najlepsze portrety - maluch ma juz tkanke tluszczowa, takze na buzce i wyglada jak taki pucus ;)

ja w poprzedniej ciazy nie nagrywalam nic na plytke, mam tylko kilka zdjec, w tym wiekszosc jest z polowkowego (wtedy usg 3d/4d jest wykorzystywane w celach diagnostycznych-do wykluczenia rozszczepu wargi/podniebienia, obecnosci oczodolow etc).

tesula, słodziak na maksa!! :)

dzś pytałam się w invicta o usg 4d i pani powiedziałą, ze najlepiej robić 20-26 tc i że koszt to 200 pln + 80 pln za nagranie.