Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LIPIEC-2011-t192711,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-2011r-t202216,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-t206064,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-3-t208324,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-4-t209793,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipiec-sierpien-wrzesien-2011r-5-t212158,1,16.html

Lista lipiec/sierpień/wrzesień:

1. arisa6 - 21 czerwiec SYN?
2. francess - 2 lipiec SYN?
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec
10. PysiaKrzysia – 19 lipiec
11. Nikita987 - 19 lipiec CÓRKA?
12.aguseek- 20 lipiec SYN
13. carmelasoprano - 22 lipiec
14. marta82 - 23 lipiec
15. magda84 - 27 lipiec
16. iiikkkaaa - 27 lipiec CÓRKA
17. Tesula- 2 sierpień
18. agusp - 3 sierpień
19. Muszczek - 4 sierpnia
20. wercia83 - 5 sierpień
21. Kejt - 5 sierpień
22. gosia_dim – 14 sierpień
23. Umchi - 16 sierpień
24. mamasyna - 17 sierpień
25. kaska2308 - 18 sierpnia
26. MARKOWA - 26 sierpień
27. Tamara - 26 sierpnia
28. MamaFilipa - 27 sierpień
29. mamasandry - 5 wrzesień
30. gosiunia1108 - 7 wrzesień
31. sałatka - 8 wrzesień
32. czarna84 - 8 wrzesień
33. Jumelka - 24 września
34. pieczenienatalia - 27 wrzesień

Witam nowym wątku i miłego weekendu wszystkim życzę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec - sierpień - wrzesień 2011r. * 6 *

Ja po 3 tygodniowej przerwie też miałam problem ze wstawaniem ale mój kochany mężuś posmyra mnie z rana i od razu lepiej się wstaje. Teraz już chyba tylko mogę pomarzyć o spaniu dłużej niż do 6:30. Na szczęście kot nie miauczy dopóki nie wstanę z łóżka.

Co do usg niestety ze względy na krwiaka na macicy mam robione za każdym razem ale już żyje od wizyty do wizyty by pooglądać maluszka bo narazie tylko tak wiem, że coś w brzusiu siedzi i skacze.

gosia_dim_ - ale się uśmiałam z tej gadającej lalki hehehe:) mama nie chce wstać, są na to sposoby, dobrze chociaż że kot Cię nie męczy:)
Mój tylko miauczy - po budziku, jak się nie ruszam to coraz głośniej...jakby gadał 'no przecież kuźwa miałas wstać!'. A kot moich znajomych strącał im zawsze rano na twarze liście z paprotki, która stała na półce nad łóżkiem:D

ufoludek - dobre słowo, dokładnie tak to teraz wygląda hehe:)
Ja niby też czuję jakieś tam bąbelkowanie, ale jestem więcej niż pewna, że to flaczki:P Mojemu mężowi też bulgocze, więc chyba dałoby się to rozróżnić hehe:)...chociaż wiem, że często kobitki na początku właśnie to bąbelkowanie zwalają na jelita, a to rzeczywiście dzidzia..no nic czekam na konkretne kopniaki i na USG pod koniec lutego:)
W pracy jestem do 16:30, dopiero połowa dnia a ja mam już dość:( Nie nadaję się już tutaj, nie przemawiają do mnie moje obowiązki ani trochę, bardziej przemawia do mnie zupa ogórkowa, która jest dzisiaj w barze, więc o niczym innym aktualnie nie myślę:D

Kulka07, ja bym się za bardzo nie przejmowała, bo jednak zdecydowana większość lekarzy pozwala brać Rutinoscorbin (ja brałam i kilka dziewczyn wyżej pisało że też brało).
O usg też kilka razy słyszałam, że nie powinno się niepotrzebnie robić zbyt często (nie od mojego lekarza tylko tak w ogóle), oczywiście jeśli jest coś niepokojącego to inna sytuacja. Z drugiej strony wiadomo, że każda z nas się cieszy, jak może zobaczyć swojego ufoludka :)
Co do badań, ja robiłam na razie raz. Ale jeśli tracisz zaufanie do lekarki to lepiej się przenieś teraz niż masz żałować, nie myśl, że już połowa ciąży za Tobą, tylko jeszcze aż połowa przed :)

Witam kobitki.
agusp, masz prawo pościemniać ;-) Mój kot był grzeczny, za to córa obudziła mnie dwa razy, najpierw jak zwykle pielucha + mleko, a potem przysnęłam jeszcze na chwilę a ona się nudziła, więc włączyła gadającą lalkę i położyła mi na głowie.

kulka07, może faktycznie zmień lekarkę, a przynajmniej wybierz się na usg do kogoś innego. A dopplerowskie słuchanie serduszka przynajmniej zrobiła?
Z tym rutinoscorbinem może ma rację, ja pisałam że mi nie pozwolili brać przy przeziębieniu.
Niewskazane usg w ciąży to bzdura, jak jest potrzeba to można robić bardzo często. Jeśli chodzi o badania moczu to robię co miesiąc ogólne badanie (przejrzystość, barwa, ciężar właściwy, pH, glukoza, ketony, urobilinogen, bilirubina, BIAŁKO, azotyny, erytrocyty, leukocyty).

ajj nie było mnie kilka dni, a tu aż dwa wątki :)

ostatnio kiepsko się czuję. zastrzyki w brzuch bolesne. ciągle (19 tc) nie czuję ruchów dziecka i jest mi z tym źle. moja lekarka nie robi mi usg na kazdej wizycie (do 12 tc ze względu na zagrozenie miałam 5 usg zrobionych), poniewaz mówi, ze wg najnowyszch badan w usa to nie jest wskazane. a ja bym chciała jednak i zastanawiam się nad zmianą lekarza. tylko czy ma to sens w połowie ciązy ??

pisałyście o rutinoscorbinie, że go nie wolno, tymczasem moja ginekolog mi nakazała ze względu na problemy z krzepliwością krwi. i teraz nie wiem, czy brac, czy nie. naprawde mam dużo tabletek + zastrzyki i obawiam się o mojego maluszka.

czy macie robione badania moczu - w tym na obecnośc białka w moczu? ja ani razu, a podbno powinno się robic co meisiąc?

następna wizyta 28.02, a ja czuje, że się pogubiłam.

ja juz od dawnamam bulgotanie, babelkowania itp rzeczy w brzuchu ;)

agusp miłego dnia w pracy i żeby Ci szybko zleciał ;) do ktorej pracujesz?

hej dziewczyny!:)

A ja z powrotem w pracy buuuuuu...........poranek był tragiczny, wstać z łóżka o 6 po 2 tygodniach spania do 10 - masakra:) Gdyby nie mój kot, który miauczał w wniebogłosy chyba w ogóle bym nie wstała.
Miłego dnia laski, ja się biorę do pracy...przynajmniej postwarzam pozory:P

A ja miałam wrażenie że wczoraj przed spaniem poczułam takie delikatne jakby kopnięcie :) Ale już sama nie wiem, może sobie wmawiam :p

Kiepska noc za mną, cały dzień wczoraj byłam nieprzytomna, w nocy nie mogłam spać, a teraz znów bym dała majątek za parę godzin snu...

moze i ja poczuje w 18 tygodniu :)

moje maleństwo już śmiga w brzuszku :D na początku mi dała tylko jednego kopniaczka w urodziny 11,a teraz to już czuje jak pływa prawie cały czas,co prawda lepiej gdy leżę na płaskim i nogi mam wyprostowane,ale dziś nawet jak siedziałam to czułam ,że się wierci :D zawsze mówiono mi ,że cudowne uczucie i TAK! leżałam w łóżku i sama się do siebie śmiałam :P z dnia na dzień będą bardziej wyczuwalne,nareszcie czuje ,że jestem w ciąży ;) jutro rano na badanka krwi i moczu a we wtorek wizyta u mojego ginka,oficjalnie rozpoczynam 18 tydzień :D
dobrej nocki mamuśki ;)

zajrzałam w nasz watek bo chciałam dokładnie sprawdzic na suwaczku ktory mam tydzien ciąży ;)

miłego wieczoru ;)

Ja tez urodziłam 8 dni przed wyznaczonym terminem, też po oxy. co do ubrań ciążowych, to zostawiłam sobie wszystkie moje cichy z poprzedniej ciąży. mam kilka ubrań z niveny - jakość super, no ale cena niestety nie zachęca do zakupów :( mam jedne jeansy z c&a i nie zniszczyły się w ogóle w poprzedniej ciąży, w zeszłym tygodniu kupiłam kilka fajnych ciuchów znlezionych w ogłoszeniach na trojmieście :) w maju czeka mnie komunia chrześnicy więc wtedy może zaszaleję i kupię coś nowego :)

Umchi: mądrości porodowe to początek, potem będzie mądrzenie się na temat ubierania, karmienia i wychowania szkraba ;-) Powiedz ciotce że ma Cię nie straszyć i nie denerwować. Ja się nasłuchałam że następne też mam rodzić przez CC bo mi się szwy rozejdą przy SN, a takich to mądrości naopowiadała mojej mamie znajoma położna, więc mama jej wierzy na słowo ;P
Nikita987: nie spotkałam się z czymś takim, ogólnie słyszłam że 40tygodni +/-2 to norma. U mnie akurat poród był 8 dni przed terminem ale był to planowany test okstycynowy, który skończył się CC.

W książce wspaniałe 9 miesięcy jest tak napisane. Podobno w terminie rodzi się tylko 5% dzieci a po terminie wydzwaniają znajomi i rodzina z pytaniami czy to już. Może i tak lepiej dla zdrowia mamusi, żeby się tak nie denerwować. Ja mówię, że termin mam na koniec sierpnia coby nikt się za bardzo nie stresował.

ja urodzilam rowno 2 tygodnie przed terminem

Ja urodziłam następnego dnia po terminie :)

ja dzs wyczytała ze do terminu porodu powinno sie dodac 10 dni i mowic ze na wtedy jest termin... spotkałyscie sie z czyms takim? i do juz posiadających dzieci-czy to sie sprawdziło u Was?

aha no i Pysiakrzysia oczywiscie gratulacje!

Witam sie niedzielnie!

Umchi spoko, to pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz...niestety... pewnie dużo zyczliwych uraczy nas madrymi radami ;)

a wrzesniowe mamusie pisza przeciez nadal :) mysle ze tak szybko nas nie zostawią ;) w wiekszej grupie zawsze razniej :)

dopisuje nastepnego chłopa :) i podzieliłam nas na miesiace,zeby czytelniej bylo, jesli oczywiscie komus nie odpowiada to zmienicie sobie ;)

miłej niedzieli :)

CZERWIEC/LIPIEC
1. arisa6 - 21 czerwiec SYN?
2. francess - 2 lipiec SYN?
3. mona_g - 3 lipiec SYN
4. Caroool - 3 lipiec SYN
5. kasiorek555 - 7 lipiec
6. lisiusowa - 8 lipiec SYN?
7. kulka07 - 10 lipiec
8. she_gd - 10 lipiec
9. annamaria836 - 17 lipiec
10. PysiaKrzysia – 19 lipiec SYN