Mamusie lipiec-sierpiń 2011 *23*

Udało mi się pierwszy raz nowy wątek założyć :) Czekamy na nowe rozpakowane mamy i witamy dzieci na świeci :))))

LIPIEC
she_gd - 10 lipiec
PysiaKrzysia - 19 lipiec SYN
carmelasoprano - 22 lipiec CÓRKA

SIERPIEŃ
kasisyn - 5 sierpień
Anuleczkaa - 12 sierpień CÓRKA
mamasyna - 17 sierpień
kaska2308 - 18 sierpień SYN / Kliniczna
kwiatek3081- 18 sierpnia CÓRKA
hokasia – 20 sierpień SYN
Tamara - 26 sierpień
Maua_mama - 28 sierpnia SYN Borys Patryk/ Szpital w Wejherowie

Rozpakowane:
francess - 12 czerwca, syn PIOTR 4030g 58cm SN
lisiusowa - 17 czerwca, syn JAŚ 2490g 53cm CC
arisa6 - 26 czerwca, syn JAŚ 3400g 56cm SN
Marta - 27 czerwca,córka 4250g 54cm CC
Carool - 30 czerwca, syn, 3000g 54cm SN
mona_g - 01 lipiec, syn KUBUŚ 3600g 56cm SN
kulka_07 - 02 lipiec, córka 2700g 53cm SN
młodamamuśka - 05 lipiec, syn BARTOSZ
hania_m - 07 lipiec, syn MATEUSZ 3090g 51cm
monika – 09 lipiec, córka AMELIA 3160g 54 cm SN
annamaria836 – 10 lipiec, córka MARYSIA 3300g 56cm SN
aguseek - 11 lipiec, syn ADAM 3410g 54cm SN
dzdżi - 14 lipiec, córka ZUZANNA 3310g 54cm SN
Nikita987 - 15 lipca, córka NATALIA 3100g 51cm CC
kasiorek555 - 16 lipiec, syn DAMIAN 2900g 53 cm CC
ciezarowska- 17 lipiec, córka ALICJA 3610 g, 59 cm SN
iiikkkaaa - 18 lipiec, córka NINA 2480g 51cm SN
Kate - 19 lipiec, syn JAŚ
aniolqq - 20 lipiec, córka PAULINA 3830g 57 cm SN
donniczka- 21 lipiec, córka IGA 3160g, 53cm, CC
Kasia0606 - 23 lipiec, syn KRZYŚ 2620g 52cm CC
bruxa - 24 lipiec, syn JAŚ 3480g 56 cm CC
agusp - 27 lipiec, syn MIKOŁAJ 3030g 58 cm SN
wercia83 - 27 lipiec, syn MICHAŁ 3540g 51 cm SN
mata82 - 29 lipiec, córka ANTONINA MARIA 3840g 55cm SN
magda84 - 31 lipiec, syn NATANIEL 3640g 56 cm SN
Muszczek - 03 sierpień, syn KRZYŚ 4270g 61cm SN
weronikaxx - 03 sierpień, córka LENKA 3340g 55 cm SN
milka0928 - 08 sierpień, córka KLAUDYNKA 2860g 55cm SN
Tesula - 09 sierpień, córka JULIA 4000g 57cm CC
Kejt - 09 sierpień, córka LENA 4130g 58 cm SN
a_guniek - 10 sierpień, syn MARCEL
gosia_dim_ - 11 sierpień, syn WIKTOR 3515g 58cm SN
Mimi - 11 sierpień, córka POLA 4150g 55cm SN
umchi1 - 13 sierpień, syn DOMINIK 4060g 59cm SN
MissMarple - 20 sierpnia, córka HELENKA 3280g 56cm SN
Margola13 - 23 sierpnia, córka GABRYSIA 3490g 56cm CC
MamaFilipa - 28 sierpnia, córka OLA 3540g 55cm SN
MARKOWA - 30 sierpnia, córka ZUZIA 3400g 54cm SN
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie lipiec-sierpiń 2011 *23*

O rany iiikkkkaaa podziwiam chrzciny w domu, mi się za Chiny nie chciało. Tylko u nas będą 23 osoby, więc w sumie sporo, mniej się nie dało :/
A te kropelki Wasze to na receptę czy tak po prostu można sobie kupić? Bo Krzysia ostatnio dość mocno brzuszek męczy i Delicol jakoś nie wystarcza.

hej dziewczyny,laryngolog nie stwierdził by było to zwiotczenie krtani, objawy były by najprawdopodobniej od urodzenia i przy każdym łykaniu pokarmu mała robiła by się sina i oddychała tak ,że obojczyki były by widoczne..kazał kłaść ją wyżej i tyle.. a to ,że płacze przy pokarmie to chyba kolki wróciły :( już odstawiliśmy sapsimplex i znów jest potrzebny,nie daję go do mleka tylko jak małą boli kilka kropel na łyżeczce i pomaga.. jutro do pediatry z tymi wieściami ..no zobaczymy co powie.. a w niedziele robimy chrzciny więc wszystko trzeba zakupić i zrobić, bo chrzciny zrobimy u mojej mamy..full gotowania przed nami ale będzie pysznie ;)

anioloqq

widocznie tylko tyle mi się ściągnęło, bo ja też mam na dysku tylko 4 piosenki:(

wysyłam jeszcze:)

tesula, ja dostałam 5 wiadomości, ale w Beautiful baby - Beethoven for Babies są tylko 4 piosenki (nr 8-11). Czy tak ma być? I dzięki :)

To ja poproszę jeszcze raz na widgeto@o2.pl

Bruxa

to załóż np. na o2.pl - przeciez to darmowe:)

Kurde, ja nie mam innego adresu :/

Tesula wielkie dzięki !

Gosiu to w takim razie u mnie nastała i ciekawe jak długo potrwa era zombie...

Dostałam zwrotki - na gmaila nie przechodzą tak duże pliki niestety:( Dziewczyny macie może jakiś inny adres mailowy?

napiszcie któraś czy dostałyście maile ode mnie z załącznikiem, bo nie wiem czy dalej wysyłać

MissMarple, nie ma reguły w tym wieku. Można próbować rytuałów typu przebieranie w piżamkę, puszczanie pozytywki itd., ale to troszke później. U moich dzieciaków różnica jest diametralna. Hanka była ciągle głodna i marudziła, ledwo zasnęliśmy to ona się budziła, więc chodziliśmy jak zombie. A Wiktor... o 20-20.30 zje i śpi do 2.30 albo i dłużej a potem do rana (około 6.30-7), czaaasem zrobi pobudkę o 23. Za to w ciągu dnia ma aktywnośc zupełnie inna niz Hania miałą, bo jak się obudzi to potrafi 4 godziny nie spać, Hanka szybciej się męczyła.

Jak to się "robi", że Dzieciaki nagle zaczynają przesypiać noce i od kiedy tak powinno być ?? Macie na to jakiś sposób ?? Helenka czy dzień czy noc rozpaczliwie domaga się jedzenia co trzy godziny.

mnie osobiście elektryczny TT bardzo przypadł do gustu, jak dla mnie rewelacja w przeciwieństwie do Medeli elektryczne i ręcznej.

któraś pytała gdzie można kupić te herbaty Bociana w szpitalu, kupuje się je u oddziałowej przy oddziale położniczym :)

Jak któras z Was chce te herbatkę Bocianek to moge zamówić, bo będę dziś zamawiac różne rzeczy u tego sprzedawcy - potem jakoś się umówimy na odbiór.

Ja mam dwa laktatory - ręczny i elektryczny oba TT, ręcznym ściągam więcej i szybciej, ten elektryczny mnie zawiódł:( drugi raz bym go nie kupiła...
Też próbowałam ten system 775533 ale efekt z niego był marny - za krótko jak na moje cycki:(

A moja dzidzia chyba od małego jest meteopatką;) wczoraj wieczorem zasnęła o 19 i spała do 2!!! jakbym czekała jak zwykle na jej pobudkę ok 24 to bym sobie poczekała... no a dziś zrobiła mi pobudkę o 5 rano, zasnęła dopiero o 7 w naszym łóżku, raz się obudziła, zjadła co było w obu moich cyckach i śpi dalej (a ja z nią - obudziłam się o 13 - dawno się tak nie wyspałam:)))

Tesula ja też poproszę o muzyczkę: misliver@wp.pl

Hej dziewczyny

dziś wyślę Wam te piosenki (będzie tego kilka maili, bo pliki są spakowane w RAR, mam nadzieję, że przejdą Jeden plik to jedna płyta CD po rozpakowaniu, Najłatwiej wypalić w Windows Media Player)

Weronikaxxx u mnie wczoraj położna ważyła małą i ta waży już 5350g a zjada ilości mleka zalecane na opakowaniu Bebilonu dla jej wieku (z tym że część mojego) to jakaś masakra - głodzić dziecko??? Tym bardziej, że Ty karmisz samą piersią...

Agusp - to ile Ty masz butelek???? Bo ja operuje dwiema sztukami butelek TT... a z tym przechowywaniem to się zapytałam bo czytałam instrukcję od sterylizatora TT i tam jest napisane że butelki są sterylne przez 24 h pod warunkiem nie otwierania pokrywy...

iiikkkaaa, oby to nie było nic poważnego... Może laryngolog powinien spojrzeć pod język, problemy z karmieniem moga wynikać z przerostu wędzidełka, problem znam aż za dobrze. A wysypka hormonalna czy potówki same znikną - czyli nie smarować i obserwować. Jedna położna mówiła, że można swoim mlekiem. Aha, przy potówkach normalne jest to, że przy płaczu czy większej aktywności one nabierają koloru, tak samo jak po leżeniu na boku.

witam Was po kilkudniowej przerwie,u nas ehh..
mała ma podejrzenie zwiotczenia krtani bo charczy leżąc na wznak i robi afery przy karmieniu..tzn karmimy ją i nagle płacze i się pręży,chodzę z nią aż jej się odbije ale to czasami działa i jak znów podaję jej mleko to znowu afera i nie wiem mi się wydaje ,że to nie to ,miała katar i może od tego jakieś cholerstwo jej się zalęgło..bo mleko pije normalnie np w nocy duszkiem po 150..eh dziś na 16 jedziemy do laryngologa,jutro do pediatry by przedstawić wynik..eh wiecznie coś ;/ no i mała też ma tą wysypkę o której wspominałyście..czym to smarować??

weronikaxx może zamiast zabierać od piersi oszukuj małą, i przed karmieniem podaj np wodę do picia, albo herbatkę, albo np zamiast jednego karmienia?

ja bym cyca dziecku nie zabraniała, dziwię się opini lekarza żeby dawac mniej jeść mleka z piersi :/ moj wazy 5800 i nikt nie kazał mi mniej dawać mu, zresztą maluchy już niedługo będą bardziej aktywne to mniej będą przybierać :)

ja mam herbatę BOCIANKA z zaspy i powiem ze jest rewelacyjna, ja piłam ją wcześniej z głupoty parę dni i miałam taki nawał że dostałam zapalenia piersi bo nawet mały nie dawal rady zjeść tego i nie pomyślałam żeby odciągać mleko:/ ja i tak mam dużo mleka póki co więc bez sensu ją piłam, no ale przynajmniej wiem że działa w razie jak pojawi się kryzys laktacyjny :)

ja na spacery chodzę około 2,5 godziny :) też mi się nudzi ale podchodzę do sprawy tak że ja przynajmniej nabiorę kondycji i zrzucę jeszcze parę kg :) ale postanowiłam ostatnio że muszę sobie kupić mp3 żeby chociaż muzyki posłuchać :)

dzięki dziewczyny za wytłumaczenie tego systemu 77 55 33. Ja osobiście uważam że jak ładnie zadba się na początku o laktację to później nie ma bata żeby zabrakło.Ja w szpitalu mialam problem z nakarmieniem syna po porodzie bo tracił mi na wadze więc siedziałam cały dzień z laktatorem elektrycznym TT i efekt mam taki ze właśnie dużo mam pokarmu:)Też jestem tego zdania że mleko tworzy się cały czas, że nawet gdyby dziecko cały dzień siedziało na piersi to cały czas będzie coś leciało, mniej bądź więcej...