Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Mówicie i macie ;)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-3-t467570,1,16.html

Miłego pisania :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Mamazosi nic się nie martw koszmarami :P Ja tez liczyłam czas na dojazd/korki/ że się ewentualnie zgubię bo nie bardzo znam Gdańsk i tak wyszło że byliśmy prawie godzinę za wcześnie bo nic z powyższych się nie przytrafiło :P

Bardzo się cieszę że już jesteśmy po, naprawdę i super jest zobaczyć tak realniej swoją dzidzię ;) jedyne czym się trochę zmartwiłam to to że mam trochę małe łożysko, ale doktorek powiedział że póki co nie ma czym się martwić bo dziecko idealnie wymiarowe, ale trzeba kontrolować ten temat...

Iwona84 to może jak będziesz w Gdańsku chodzić na zajęcia to Ci może pozwolą przyszłościowo wybrać którąś z Gdyni :)

Ageska dzięki za info pytam się bo oddaję małą do niani, a do tego Preisa mam kawałek, także wolę się nastawić o której ją odbiorę. Ale Ci zazdroszczę, że już po wizycie jesteś, pewnie kamień z serca, a mi się dziś śniło że Preis powiedział że moja dzidzia ma jedną rękę a nie dwie....koszmary!!!

hej
ja nie miałam położnej przy porodzie, choć wolałabym zapłacić za taką opcję choćby dla swojego komfortu psychicznego. Ale chyba oficjalnie w szpitalach nie ma takiej opcji prawda?

A po porodzie sama możesz wybrać położną, która ma do Ciebie przyjść. Ja miałam pierwszą lepszą z najbliższej przychodni, była ok. Choć nie wiem po co takie wizyty, bo pooglądała malucha, stwierdziła że mam w domu za ciepło, wyjęła mi szwy i tyle.

Ageska : aha dzieki za info :) hmm.. tylko ze ja teraz chce chodzic jak juz to na przymorze albo wrzeszcz a po porodzie to juz z gdanskiem bede miec malo wspolnego.. bo bede juz w polnocnej gdyni .. wiec ciezko teraz by bylo polozna wybrac

mialam ale na tej dabrowie co dostalam skierowanie ( na calosc prenatalnych czyli usg , test pappa , badnie krwi miedzy 16/17 tyg AFP no i teraz polowkowe bede miala ) od lekarza z lux medu ..

W przychodni Dabrowie bede miala u dr Małyjasiak i mi dr mincewicz powiedziala zebym plyte wziela i tam mi nagraja ( jak sie wlasnie jej pytalam o usg w luxmedzie czy moze mi zrobic bo mi na dabrowie nawet monitora nie pokazala wtedy ta malyjasiak..i dr mincewicz mi powiedziala wtedy zebym plyte wziela i zeby mi tam nagrali - tylko wlasnie jestem ciekawa czy jest taka mozliwosc..

w luxmedzie mnie wqrzylo to ze dali skierowanie tam na dabrowe i juz mi nie zrobili u siebie w placowce ze powiedziala mi "nie ma takiej mozliwosci" a tam na dabrowie mi nie pokazali nawet monitora ( fakt faktem nie upomnialam sie bo bylam zestresowana i myslalam ze mi zdj da - a nie dala .. wiec nie widzialam wcale dziecka i dlatego prosilam w lux medzie o usg i mi odmowila...- dlatego bylam zla..

zawile pisze dlatego moze nie mozna mnie zrozumiec :P

Iwona84 nie tak do porodu, tylko tak że po porodzie będzie do ciebie przychodzić do domu ( za darmo wtedy). Do szpitala nie biorę dodatkowej położnej.

Mamazosi my akurat byliśmy trochę przed naszym czasem i udało nam się wcześniej wejść bo jedna dziewczyna nie przyszła, ale ogólnie nie było żadnych opóźnień :)

Iwonka84 czyli miałas w koncu usg w 13tyg?
Jesli chodzi o połówkowe to pytanie na co cię stać, bo ceny sa usg są rózne od 150-300pln w zależności od lekarza.
co kogo chodzisz na nfz?moim zdaniem na nfz nikt ci płytki nie nagra...

Jakos lux med sobie darowalam na razie - spotkalam kolezanke ( ktora chodzi do innego ginekologa i byla u paru w gdansku) i ona tez ma problem zeby jej zrobili usg a tez dostala skierowanie na prenatalne nfz i robila w 12 tyg i 21 tyg.. i jak miala to skierowanie i chodzila na dabrowe to w lux medzie odmawiali jej usg . na poczatku ciazy miala kazdorazowo bo miala plamienia ale jak przeszly to juz nie chca robic .. a ja nie chce sie wqrzac ze mi odmowia wiec czekam na swoje polowkowe i wtedy bede przygotowana z plyta ( mam nadzieje ze przez nfz nagra mi rowniez - zaplacic moge za nagranie itp tylko zeby mi nie odmowili) hmm w 13 tyg to mi zdjecia nawet nie dano:/ a kolezance tak , z tym ze robila je jakas inna ... wiec teraz sie upomne .. niech mi lux med chociaz te l4 daje .. i badania .. Naszczescie u mnie sie nic nie dzieje ..
Teraz chce zrobic usg 3/4 D tylko nie wiem w ktorym tyg najlepiej i gdzie :)

dzięki Ageska za info, ja w sumie byłam u niego 4lata temu ale widzę ,że nic się nie zmienił, szkoda że idę tak późno, ale przeżyję jeszcze te 2tyg:)a było opóźnienie czy weszłaś normalnie?

Iwonka 84 a co w końcu z Twoim usg?

Co do położnej przy porodzie to ciekawy temat....

dzięki Ageska za info, ja w sumie byłam u niego 4lata temu ale widzę ,że nic się nie zmienił, szkoda że idę tak późno, ale przeżyję jeszcze te 2tyg:)a było opóźnienie czy weszłaś normalnie?

Iwonka 84 a co w końcu z Twoim usg?

Co do położnej przy porodzie to ciekawy temat....

Ageska : czyli warunkiem brania udzialu jest wybranie poloznej do porodu w cenie 1500?

tinnerra: a gdzie idziesz przez nfz na usg prenatalne ??

Iwona84 w sumie tak myślałam sobie wcześniej że nie będzie mi się chciało tam kulać z dużym brzuchem więc na sam koniec kwietnia mailowo zarezerwowałam sobie na teraz ( wpisowe 25zł + ew. 75zł za małżonka, no i ich położna trzeba wybrać ale dla mnie to nie problem) No i wybieram się na karwiny bo mieszkam na wzgórzu.

mamazosi doktorek spoko, mega szybki w tym co robi ale dokładny i rzetelny, na bieżąco mówił co sprawdza i jak tam wszystko wygląda. Wszystko wytłumaczył co pytałam, no i jak chcesz nagrany filmik a nie tylko fotki to trzeba powiedzieć przed badaniem, bo my zamuliliśmy oczywiście i nie mamy, ale foty i tak są super. Nawet na jednym widać odziedziczone po tatusiu "dołeczki" w policzkach :D Koszt 300zł.

Spokojnej nocki :)

A jak w cieniu to spoko :) Ale fakt że w cieniu to czasami zimo jest, u mnie wszyscy na krótkim rękawie biegają po ogródku a ja pod kocem w cieniu leże :)

dziękuję za dopisanie do listy :)
Ja u doktora Preisa byłam w pierwszej ciąży, nie miałam nagranej płytki bo nie wiedziałam wtedy że jest taka możliwość, ale zadowolona byłam, jaką cenę teraz ma za usg?
Teraz mam skierowanie na nfz dzięki czemu prenatalne usg dwa razy plus do tego badania krwi, również jestem zadowolona i nie mogę się doczekać usg połówkowego :)

Lollipop cwiczylysmy w cieniu, a chwilami nawet bylo zimno,także ten upał to tylko pozory.

Ageska gratuluje córeczki! :)

Agam205 super że wszystko ok! Gratuluje synka! :)

Dziewczyny jak wy dałyście radę w taki upał ćwiczyć? Ja jak jest taka pogoda to tylko w cieniu siedzę.

Ja też się do supermamy chyba zapiszę. Na Karwiny, któraś z Was też na Karwiny będzie szła?

Mi 16 pasuję :)

A mnie coś brzuch kuje, obojętnie czy leże, siedzę czy chodzę, mam nadzieję że to nic złego, dobrze że jutro wizyta.

cleanna ten krem o którym rozmawialysmy to nie Palmers przypadkiem?

ps co z naszym spotkaniem dziewczyny? Czy padła już godzina? Ja proponowałam 16sta? Wszystkie za?

Tinneraa dopisuję Cię do listy:

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (76 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...