Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Mówicie i macie ;)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-3-t467570,1,16.html

Miłego pisania :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Witaj Joahne :)

Co do wyprawki to wózek i łóżeczko już mam. Nad fotelikiem jeszcze się zastanawiam czy kupić czy pożyczę. Ubranek nowych na razie nie kupuję bo ceny mnie przerażają i czekam na promocję a poza tym liczę że coś od kogoś dostaniemy więc nie chcę za dużo kupować :) A co do reszty to tyle tego jest że aż się boję zabierać za to ale pewnie w lipcu powoli zacznę bo nie chcę wszystkiego na ostatnią chwilę zostawiać. A macie może listę co trzeba kupić?

Ja też od 6 nie śpię a poszłam spać o 1. Tak jak w tygodniu zawsze jeszcze zasypiam to dzisiaj się nie udało. Pewnie w ciągu dnia się zdrzemnę bo już nie wyrabiam.

Amadea99 niestety z przedszkolem nie mam doświadczenia ale chyba bym wybrała to przedszkole bliżej. Mały będzie miał kolegów, nie będziesz rano musiała go daleko wozić, a jeśli chodzi o poziom to jeszcze się nauczy w swoim życiu :) No ale niech się jeszcze wypowiedzą doświadczone mamy :)

A powiedzcie mi jak to jest z tymi pampersami? Jak często przebierałyście dzieci? Bo jak patrzyłam na moje szwagierki i teścia którzy co chwilę (obojętnie czy dzień czy noc, czy dziecko spało czy nie) sprawdzali dzieciom czy mają mokro i co 5 minut zmieniali pieluchy to powiem szczerze że trochę się zdziwiłam. Pamiętam że moja ciocia tak nie robiła i myślałam że dziecko może trochę w takiej pieluszce poleżeć tzn wiadomo że nie za długo no ale też bez przesady żeby latać dziecku pieluszkę sprawdzać i zmieniać jak słodko śpi. Jak to było u Was?

Filipinko super że udało się Wam podglądanie Maluszka :)

perfectangel trzymam kciuki, ja też jakiś czas temu tak cierpiałam w weekendy wiem, ze to nie łatwe, pomagają: dobre towarzystwo i smaczne przekąski ;)

CzekoladowaPralinko to chodzi o wynik tsh? Ja również na początku ciąży miałam powyżej normy i poszłam do endo, który mi zapisał eutyrox (hormon tarczycy), aby to wyrównać. To ze ci się podwyższył ten wynik może oznaczać że twoja tarczyca nie wyrabia, czerpie z niej również maluszek i trzeba zwiększyć dawkę eutyroxu.Sam jodid nic tu nie zdziała. No chyba, że to błąd laborat. jak pisze filipinka

filipinko gratuluję udanego badania :)

Czekoladowa Pralinka ja już w brussie nie robię badań, bo tam dziwne wychodzą, mi tsh wyszło tam 4,09 a po tygodniu od brania eutyroxu 25um w innym labie wyszlo 1,6, na co endokrynolog powiedziała, że to nie jest po prostu możliwe i że pewnie w brussie jakaś pomyłka nastąpiła i kazała mi robić tsh w uck i właśnie za godzinę tam jadę na krew. Już kiedyś czytałam, że w brussie wyniki wychodzą dziwne i pomyłkowe. Także spróbuj zrobić w innym labie.

Wczoraj z mężem byliśmy na usg genetycznym i widzieliśmy naszego malucha:D Niesamowite przeżycie jak sobie przyciągał rączkę do buzi i prostował nóżki. Jedno wielkie wow. Wg usg i miesiączki termin się zgadza. Zazdroszczę mamom, które znają już płeć:)

Co do spotkania to ja też się piszę
Spotkanie 24.06, Sopot:
1. mamzosi
2. Cleanna
3. dorcia_86
4. Lollipop
5. filipinka

mamazosi ja dzisiaj nie spie od 5 rano:)
wczoraj pierwszy raz wyciekla mi siara z piersi przy mlodym papietam ze bylo to troche pozniej
czekoladowaPralinka bedzie dobrze napewno Twoj lekarz doradzi ci zeby bylo oki
witam nowa kolezanke:)
ja od wczoraj mam taki mentlik w glowie tak jak nie bylo mniejsca dla mojego dziecka w szkole tzn przedszkolu to teraz mam 2 do wyboru i nie wiem ktora wybrac
1. to jest troche dalej ale jest wyzszy poziom nauczania mniej dzieci i z tych okolic chodzi mniej dzieci i obwaiam sie przyszlosciow czy moj synek bedzie mnial kolegow z tych okoli co mieszkamy
2 to jest bardzo blisko jest wiecej dzieci i wiekszosc dziecki chodzi z tych okolic no i pozim jest troche nizszy
moze wy macie jakies doswiadczenia bo ja mam metlik w glowie
pedze zbierac i budzic moich panow bo czas szykowac sie na komunie:)

byłam wczoraj odebrać wyniki z Brussa... i mam 2 x bardziej podwyższony wynik niż 2 m-ce temu... Miałam 2.94 a teraz 5.96 ;// limit to 4.0.. ;/ OStatnio już ginekolog mi przepisał Jodid 150... Brałam i d*pa, coraz wyżej... Nie wiem co jest grane... To powinno po tym się chyba zmniejszyć a nie zwiększyć...

Hej nie ma to jak w sobote wstac o 6stej rano....wkurza mnie ten rytm dnia!
Lollipop w szpitalu mi kazali nakldac ubranka poki pepek nie odpadnie w taki sposob ,zeby sie nie odparzyl,czyli kafteniczek do pepka,pampersa zawijalam by pemkpa nie dotykal,a na to spioszki.Pepek,odpadl po 6tyg w sumie powodu z mojej zlej pielegnacji.Dopiero wizyta,poloznej w domu mnie oswiecila.
Witam nowa mamusie !
Widze,ze wyjazdy sie Wam dziewczyny szykuja,milego,odpoczynku!
Co do wyprawki to po usg polowkowym chce wszystko odszukac,ocenic czego potrzebuje,a pranie na poczatek pazdziernika zostawie by wszystko bylo czyste.Co do zakupow to ja musze kupic rozek,ochraniacz na przewijak i tyle,bo to mam rozowe.I pewnie sie skusze na posciem w autka.....

Mam dziś 10 godzin zajęć w szkole... Trzymajcie proszę kciuki żebym nie zasnela na pulpicie ławki... Przeczuwam masakre... Miłego dnia :)

Witaj joahne miło nam że dołączyłaś do naszego grona :)
Ja dziewuszki wyjeżdżam z mężem najprawdopodobniej na kilka dni na urlop i nie wiem czy wróce przed spotkaniem...to tak nagle wyszło...bo mijamy się od 2 miesięcy...on ciągle wyjeżdża i teraz będzie miał jakoś luźniej w pracy i wymyślił żebyśmy pojechali do rodziny na wieś nad jeziorko... zobaczymy czy dojdzie to w ogóle do skutku :) jeśli nie dojdzie to będę pisać się na kawke i lody :)

Asiulka86 co do x-landera to zdecydowałyśmy się na ten sam wózek :) ja tylko mam rozterkę co do koloru i czy brać zestaw z fotelikiem czy nie... jest fajny fotelik fiemy be safe izi sleep ale nie wiem czy pasuje do tego wózka...a pan w sklepie nie prowadził tych fotelików i nie umiał mi udzielić odpowiedzi....

Co do wyprawki to ja mam dużo ciuszków od koleżanki i siostry...ale chce mieć tez kilka rzeczy nowych czy żeby zabrać do szpitala czy do lekarza potem...i ostatnio zaszalałam i kupiłam kilka kaftaników i śpioszków w rozmiarach 56-62...dosłownie po 2 kompleciki żeby potem nie okazało się że z tych 56 nie skorzystam w ogóle :)

Hejka,
agnieszkaj współczuję dolegliwości i życzę dużo sił i optymizmu, dobrze że z dzidzią wszystko ok to napawa poczuciem że musi być dobrze ;)

Co do ćwiczeń, to ja również byłabym chętna, ale przyznam, że szkoda wydawać mi 5 dych na 4 zajęcia w miesiącu :/.

A na kawkę chętnie wpadnę, tylko nie wiem czy będę wtedy akurat w Gdańsku, bo planuję wyjazd do rodziców na wieś, więc na razie wstrzymam się z wpisaniem na listę. No i nie wiem jak was znajdę w tym Sopocie bo moja znajomość tego miasta jest równa 0 :)

Witaj joahne :)

CzekoladowaP. ja podobnie jak dorcia, narazie się rozglądam, patrze gdzie jakie ceny, co polecaja dziewczyny, zapisuję czego ile potrzeba i powoli zbieram jeśli wpadnie mi jakaś okazja lub coś b. się spodoba.

Witaj joahne wśród nas :)
CzekoladowaPralinko, ja jak już chyba pisałam, za kompletowanie wyprawki zabiorę się w okolicach września. Narazie szukam, rozglądam się, dowiaduję, co jest najbardziej potrzebne i co warto kupić. Bo jest tak dużo rzeczy dla malucha, z których się potem nie korzysta, a szkoda kasę wydawać. Dlatego chcę się zorientować wśród doświadczonych mam, co tak naprawdę warto kupić, a co jest tylko zbędnym bajerem.

Aktualna lista:
LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Witam wszystkie mamusie listopadowo - grudniowe! Przeczytałam większość postów - jesteście świetną grupą wsparcia:) Ja mam termin na 7 grudnia (wg OM), z genetycznego USG wynikało jednak, że ciąża jest 2 tygodnie młodsza. Aktualnie wypada więc 13-15 tc. Pozdrawiam i proszę o dopisanie do listy:)

A kiedy chcecie zacząć kompletować wyprawkę?:)

A widzisz Mamazosi o pępku nie pomyślałam :) Czyli dopóki nie odpadnie to nie można go zasłaniać?

Lollipop ja tez miałam body kopertowe kupione,ale u mnie się nie sprawdziły, bo mała długo miała pępek nie odpadnięty i miał się wietrzyć, stąd kaftaniki,ale body zakupiłam i leżą:)

hej

Cleanna to ja proponuję w pon o 16.00 tylko w którym parku masz pomysł?

Dorcia86 jeśli zdecydujesz się na bodymind aktywne 9miesięcy to ja raz w tygodniu się chętnie z Tobą wybiorę, póki co zapraszam na ćwiczenia z nami. Lollipop przyjdź do nas, będziesz naszą podporą psychiczną.

super że na sopockie spotkanie jesteśmy już 4, teraz czekamy na resztę!!!

amadea99 nie pogratulowałam rocznicy, także gratulacje !!!ps a ile ma Twój synek lat?

ps my wczoraj byliśmy w Santorini w Gdyni super knajpka, jak ktoś chce niedrogo i smacznie zjeść to polecam:)

Mamazosi dziękuję za odpowiedz :) Ja będę polowała na body zapinane kopertowo, w kaftaniku to będę się denerwowała że będzie się podwijał i Mały plecy będzie miał odkryte. Z tego co piszesz opłaca się kupować 68 także najwięcej rzeczy właśnie w tym rozmiarze będę kupowała. Na mniejsze poczekam bliżej terminu jak mniej więcej wagę będę znała.

Co do monitora to właśnie pamiętam że nie używałaś go jeszcze ale jest sprawdzony bo znajomi używali :) u mnie nikt nie miał więc nawet nie mam się kogo zapytać jaki polecają.

Ja na ćwiczenia się nie piszę, chociaż zapytam lekarki czy chociaż trochę mogę ale z tym moim łożyskiem to nie wiem czy się zgodzi. Ale jeśli będziecie ćwiczyć gdzieś w parku to i tak chętnie przyjdę bo pewnie na samych ćwiczeniach się nie skończy :)

Spotkanie 24.06, Sopot:
1. mamzosi
2. Cleanna
3. dorcia_86
4. Lollipop

Spotkanie 24.06, Sopot:
1. mamazosi
2. Cleanna
3. dorcia_86

Jak najbardziej możemy umówić się na poniedziałek :) tylko ja jestem wyłączona w godzinach od 12.00 do 15.00

Co do spotkania 24.06 jeśli będzie to południe to jestem chętna bo niestety w każdy poniedziałek od 12.00 do 15.00 nie mogę :)

CO do spotkania 24.06 w Sopocie lista chętnych:
1. mamazosi
2. Cleanna

ok Cleanna o kiedy umawiamy się na pierwsze cwiczenia i gdzie? Może w najbliższy poniedziałek?

CO do spotkania 24.06 w Sopocie lista chętnych:
1. mamazosi

Trzymaj się Agniejszkaj! Bardzo Ci współczuję, czyli nie wybieracie się do Lublina pod koniec miesiąca? ;) Bo już myślałam, że się spotkamy ;)

Inne tematy z forum

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...