Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Mówicie i macie ;)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-3-t467570,1,16.html

Miłego pisania :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

No to super! :) trzeba zaczac o siebie dbac! :)

Dziewczyny,to ja w poniedzialek ide z Wami:-) koncze o 15 to spokojnie dojade:-)

cleanna to ja dzownie i pytam czy sa miejsca na pon

Dziewczyna ja jak najbardziej jestem za! Poniedziałek mi odpowiada :)

W przyszły poniedziałek na 16 nie wiem,czy dam rade,bo pracuje. Może się jakoś wyłgam w pracy, ale nie obiecuję. Ale jak nie to pójdziecie na zwiady a ja dołączę później ;-) Tylko trzeba zadzwonić czy są miejsca.

a co do łóżeczka, to ja dostanę w spadku ;-) po dwójce dzieci, a wygląda jak noowe. tylko materac muszę dokupić, wszyscy mówią, że gryczano-kokosowy niby najlepszy. Nie wiem,nie znam się. Pościel podobno już teściowa kupiła, ale ja oficjalnie o tym nic nie wiem, bo to ma być niespodzianka. Generalnie za kupowanie wszystkiego mam zamiar się zabrać we wrześniu, narazie robię rozeznanie:-)

Dorcia86 faktycznie zajęcia sią bezpłatne pierwsze to co może zadzwonię i spytam się czy byłyby miejsca na pon.

Cleanna jesteś ? pasuje Ci najbliższy pon wybrać się na te zajęcia?

zgadzam się z Tobą Asiulka86. To co drogie, często nie zawsze jest praktyczne dla noworodka.

Dlatego wolę zapytac doświaczonych ;) bo jestem podobnego zdania co z tego ze cos mi sie podoba a kosztuje bardzo duzo potem sie okaze mało praktyczne i nie koniecznie warte tej ceny ale niestety rzeczy dla dzieci i pierwsza wyprawka z tego co sie zdarzylam juz zorientowac do tanich nie należa dobrze ze sa jesczez znajomi i allegro :)

Poczytałam opinie o tej strefie fitnesu -są ok:) JA znalazłam jeszcze zajęcia w Fitnes gymnasion w madisonie, ale dużo droższe....Ale jak nie wypali to można się tu przejść.
To co w najbliższy poniedziałek idziemy?

Mogę się podzielić swoim doświadczeniem... Jeśli chodzi o łóżeczko to szperałam w necie, żeby było jak najprostsze,ale z atestami. Wydałam 300pln na zwykłe łóżeczko Drewex, w stanie idealnym czeka w piwnicy. Koleżanka kupiła najtańsze z ikei bo nie miała kasy, moja mała spała w swoim do 1,5roku, potem kupiliśmy jej tapczanik, a mojej kumpeli mała spała do 3lat. Czyli ja przepłaciłam.

Co do materacyka mój kosztował ok 100pln, w stanie idealnym czeka w piwnicy. Ja z kolei kupiłam dodatkowo łóżeczko turystyczne, które mi się przydało jako kojec i na wyjazdy.

Jeśli chodzi o pościel to kupiłam też jakąś wypasioną,ale nie sprawdziłam że jest z elastykiem i okazało się, że do prasowania tragedia. Non stop była pognieciona, potem mama mi dokupiła dwie z prawdziwej bawełny o połowę tańsze.

Tak samo różek kupiłam śliczny, satynowy z misiami,ale nie praktyczny. Pranie i prasowanie go to tragedia, plamy od siku się nie chciały sprać.
Po porodzie dokupiłam frote, raz dwa do pralki i suchy. Też dużo tańszy. Wniosek teraz już patrzę na rzeczy ładne, ale praktyczne. Taka byłam mama niedoświadczona.

Super,mi też poniedziałki pasują i raczej też raz w tygodniu. Coś mi na stronie mignęło, że pierwsze zajęcia są bezpłatne, możemy się przejść spróbować i wtedy się zdecyduje, czy szukamy dalej czy zostajemy.

ok to ja proponuję tu gdzie znalazła Cleanna:
http://www.strefaaktywna.pl/index.php/majka/aktywna-ci.html
zwłaszcza że tu jest tanio i dla dziewczyn od 15tyg ciąży. To kiedy idziemy pierwszy raz?
zajęcia w pon 16.00 i środy 18.30, z tym że ja będę chodziła raz w tygodniu, mi pasują najbardziej poniedziałki:)

Sopot strasznie rozkopany wiec pozostaje tylko kolej badź autobus.

Co do materaca pytam bo raczej sie na tym nie znam nie wiem jakie tworzywo i co wazne jaka wysokość byłaby najlepsza ceny w sklepach sa kosmiczne zaczynajace sie od 300 zł a konczące nawet powyzej 1000 gdzie dla porownania łózeczka kosztuja w przedziale 200 - 500.

Ja jestem z Gdyni, ale Gdańsk mi pasuje,najlepiej tam, gdzie można kolejką dojechać. Bo samochód nie zawsze mam dostępny.

ok to ja proponuję Sopot, ja znam tam kilka fajnych miejsc.
Godziny do ustalenia jak Wam pasuje:)
Dorcia86 skąd jesteś jaka lokalizacja Ci odpowiada?

Czesc dziewczyny,
to ja proponuję spotkanie 24, godzina do ustalenia, miejsce-może być Sopot (chociaż nie wiem,gdzie tu można dobrą kawę wypić).Co Wy na to?:-)
a co do ćwiczeń to ja też jestem chętna razem z Wami:-) tylko nie w przyszły poniedziałek. Ale ogólnie to się piszę :-)

Są też bezpłatne zajęcia jogi w Gdańsku:
http://www.female.pl/artykul/15755-bezplatne-zajecia-z-jogi-w-gdansku-

:) tylko trzeba byłoby się zorientować czy w wakacje też są zajęcia :)

mamazosi jak najbardziej jestem za :) Myślisz żeby pójść do Strefy aktywnej? Poniżej link
http://www.strefaaktywna.pl/index.php/majka/aktywna-ci.html

Czy masz inny pomysł? :)

witamY:)
ja wczoraj mojego synusia usypialam tzn czeklam jak zasnie ponad 2 godz:)myslam ze spedze troche z mezem czasu jak wroci z pracy ale niestety w lozku pogadalismy chwilke:)
wczoraj mielismy 4 rocznica slubu jak to szybko leci:)
dzisiaj maz mi powiedzial na dzien dobry- dzin dobry moaj 4 letnia i jedno dniowa zono:) a ja i jeszcze do tego z niespodzianka:)
jutro jedziemy na komunie wiec caly dzien poza domem
za tydz usg w koncu:))))
a pozniej urlopik :))))
juz sie nie moge doczekac:)
milego dnia i smacznych trusakweczke ale wam zazdroszcze tych truskaweczek:)

Co do materacyka to jakoś ja przy pierwszym dziecku specjalnie się nad niczym nie zastanawiałam, poleciła moja ciocia lekarka to kupiłam. Dziecko miało do roku spać na części gryczanej, potem na kokosowej. Mała spała do 1.5roku w lóżeczku a materacyka nie odwróciłam, także nie wiem czy to takie ważne.....

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...