Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Mówicie i macie ;)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-3-t467570,1,16.html

Miłego pisania :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Tak dorotka dokladnie do doktora Gawła on mnie napawa lękami dawno nie widzialam tak dziwnej osoby ostatnie usg mi rogił ok 40 min masakra

hej ja śpię wieczorem o 20stej najpóźniej,a za sprzątanie się wzięłam bo od początku ciąży nic nie robie:)

a ja mam połówkowe dzień po Was 27.06

Dorotka ja to całymi dniami śpię :D dopiero teraz chyba dopadła mnie ta ciazowa senność :)))

Hej dziewczyny,
ja dziś wstałam o 11 ;/ - masakra, tak ciężko zwlec mi się ostatnio z łóżka...

mamazosi po przeczytaniu Twoich postów o ciągłym sprzątaniu naszły mnie wyrzuty sumienia, aż wzięłam się za mycie okien i wypranie pościeli ;)

Asiulka86 czy to skierowanie na usg masz do dr Gawła? Współczuję
czekania...

Witaj filipinka :)

mondar mamy tego samego dnia usg połówkowe :) ja też czekam z niecierpliwością a z drugiej strony nie dowierzam, że prawie połowa za nami :)

A dzisiaj jeszcze czeka mnie wydatek....wizyta u endokrynologa :/

helo, ja dziś byłam w Klubie Mam i padam, leżę do końca dnia!
Co do wskazań i cesarki, nie wiem, ale mam dziwne wrażenie, że teraz każą rodzić SN choćby nie wiem co, z resztą w ostatnich tygodniach w mediach co chwila były opisywane tragedie tym spowodowane.
Pęknięcie krocza 3 stopnia to rzadka sprawa, ale zaliczana do powikłań porodowych, więc niejako wpisuje się w możliwe konsekwencje. To była pierwsza ciąża, z wielu spraw nie zdawałam sobie sprawy. Lekarz powiedział, że mały jest ułożony niestandardowo, bo mam dwurożną macicę, spytałam czy z dzieckiem ok, powiedział, że tak to się nie zastanawiałam. Chciałam rodzić SN, więc myślałam że jeśli będzie cos nie tak to zrobią cesarkę. Krocze pęka na samym końcu więc nie było jak cesarki zrobić:) A ja do wąskich w biodrach nie należę, więc 4kg dziecko nie powinno być problemem.

Było minęło. W czwartek ide do gina i zapytam czy teraz cesarka, bo się boję, że wraz z dzieckiem wszystko mi wyleci.
Pogoda się pogorszyła, senna jestem. Czas na kawkę :D
I leżę sobie, Adriano śpi.
Fajnie, że w czw podejrze Maluszka, ciekawam jak mu tam:)

Pozdrawiam Was
życzę zdrówka i kopniaków (od środka:P)

Witam, nową mamusię.
to i ja dopiszę swojego synka do listy, który od prawie dwóch tygodni daje osobie znać i delikatnie kopie mamusie:) Ja mam usg połówkowe 26.06 i już nie mogę się doczekać.

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11 chłopak
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Ja z moim nie chodzę, bo nie widzę sensu, żeby sterczał ze mną w poczekalni, a czasem czeka się nawet godzinę na przyjęcie. Zresztą on w tych godzinach pracuje. Ale na usg genetyczne ze mną idzie i na połówkowe też i już nie może się doczekać :)

asiulka86 fajnie masz, ja niestety z mężem nie mogę iść bo ktoś się musi zająć naszą drugą pociechą,ale w poprzedniej ciąży też chodził zawsze ze mną.
Teraz na połówkowe mąż ze mną pójdzie, bo mamy opieke do małej.
Filipka witamy Cię!

ja tez chodzę na NFZ i w sumie jestem zadowolona, tylko ostatnio była akcja, że moja ginekolog nie przyjmuje w czerwcu bo jakieś punktu wyrobiła, czy coś. Na szczęście się okazało że 2 terminy do niej się znalazły. Przypuszczam, że co przychodnia to inna podobna historia.

Pewnie u mnie to jescze 4 bo niby 18 tydz to juz 5 miesiac :) wiec jakos dociulam wazne ze sama nie siedze w tej poczekalni i zawsze ktos ze mna sie meczy albo maz albo mama ;) moj maz tak sie przejal tym nastepnym usg ze wolne z pracy bieze zeby tylko zobaczycz nasza "Fasolkę" :)

no cóż układy.....wszędzie są! no ale Iwonka84 chodzi od luxmedu i też narzeka. Ja chodzę na NFZ i jestem zadowolona. Wkurza mnie tylko, że mam daleko bo godzinę w jedną stronę komunikacją, ale da się przeżyć przez te kilka miesięcy.

Cześć dziewczyny:) Możecie mnie dopisać do listy-termin mam na 17/12

Oh nie pytaj jestem z przymorza i chodze do najblizszej przychodni na Kołobrzeskiej i tak jest za kazdym razem nie wazne czy mam umowiona wizyte czy nie tylko nie rozumiem czemu niektore ciezarne wchodza poza kolejka a ja musze czekac.
Ale jak dobrze pojdzie za 2 tyg moze poznamy co tam sie chowa :)

asiulka86 gdzie ty chodzisz n aten NFZ ? Dobrze, że serducho bije:)

Ja wczoraj spedzilam 3 godziny w poczekalni zeby sie dowiedziec ze znow musze poprawic mocz, krew i zrobic badnia na kota nigdy nie moge zapamietac nazwy i tarczyce, posluchac serduszka przez 5 sekund i dostac skierowanie na usg za 2 tyg, a i zapomnialam dodac ze o wizyte na lipiec musze sie sama starac bo nie ma rozpisanej ilosci przyjec na ten miesiac masakra kocham nfz

hej
u mnie ciąg dalszy super samopoczucia!!! Także dalej biorę się za ogarnianie mieszkania, bo ostatnio się zapuściło, przez moje nic nie robienie:)
Jak po wizytach dziewczyny?
Agnieszkaj jak Twoje samopoczucie?
Ja ruchy maluszka czuję o stałych porach, także fajnie że dzidzia ma swój rytm.

Wczoraj miałam dzień żarłoka,ale dziś za to nie chce mi się jeść.

hej zacznę od tabelki-dziewczyny dopisujcie się:

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11 chłopak
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Mamazosi czuje się lepiej. Mdłości (odpukać!) ostatnio nie miałam ale za to głowa codziennie mnie boli, także zawsze coś ale daje radę :) I ból głowy nie przeszkadza jak mdłości bo nawet wczoraj myślałam o drugim dziecku a wcześniej jak się tak źle czułam to mówiłam że moje dziecko jedynakiem będzie :) I tak wczoraj pomyślałam że chyba nie chciała bym długo czekać z kolejnym dzieckiem. Razem z mężem chcielibyśmy mieć trójkę, nie wiadomo czy od razu się uda, lata lecą a im później być w ciąży to tym gorzej. Nawet powiedziałam wczoraj mężowi że jak wyjedziemy we wrześniu to pojedziemy w trójkę a wrócimy w czwórkę :D

Agnieszkaj a czemu nie zrobili Ci cesarki? I teraz jak będziesz rodziła? Masz wskazanie do cesarki? Jak nie masz to może lepiej pogadać z lekarzem po co masz ryzykować i się tak męczyć. A ciążę na pewno donosisz nie wolno myśleć Ci inaczej!!

Ja też już mam brzuch widoczny, zresztą bardzo szybko miałam widoczny :) I wydaje mi się że czuję Maluszka ale tak na 100% nie jestem pewna czy to on czy co bo to jest takie strasznie dziwne uczucie. Czekam aż kopnie mnie tak porządnie że nie będę miała wątpliwości że to on :)

hej
ja tez nie przewidziałam,że każda ciąża jest inna, ale chyba u mnie złe samopoczucie na dobre się skończyło, bo od paru dni żadnych bóli głowy, mdłośći, a dziś mieszkanko posprzątałam i nic mnie nie boli. Tylko płaczliwa strasznie jestem....No tylko tyle, że dalej luteinkę 3razy dziennie biorę.

Happymum mam podobnie w pracy jak ty,stare zazdrosne baby ok 40stki i też mnie ostatnio przywitały, że mi ciąża w cycki poszła, a gdzie brzuch???? U mnie brzuch wyskoczył ok 10tyg-byłam przerażona, ale jest mały,a cycki 2rozmiary większe. Także gadaniem też się nie przejmuję.

Co do różnicy wieku to masz agnieszkaj rację, że Ci będzie cięźko a dzieci super będą się dogadywać, ale na pewno dasz sobie radę. Ja zawsze chciałam mięć bliźniaki, żeby się razem chowały, no nie było mi dane.widać tak miało być.

Agnieszkaj a czemu nie miałaś cesarki skoro miałaś źle ułożone dziecko? moja kumpela też tak miała i robili jej CC w wojewódzkim.
Może tym razem będziesz miała , skoro masz takie problemy ginekologiczne?
Ja chce rodzić SN, tez myślę że to ostatnie dziecko. W końcu parka to spełnienie moich marzeń.

Co do lumpków to ja byłam na kaletniczej, ale kupiłam tuniki zwykłe z tym żę odcinane pod bisutem nie typowo ciążowe,także nie wiem gdzie typowo ciązowe można dostać.

ja też biorę 150..półtorej tabletki...

A wiecie może gdzie są fajne lumpki z odzieżą ciążową gdzieś w Gdańśdku??

Inne tematy z forum

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...