Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Mówicie i macie ;)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-3-t467570,1,16.html

Miłego pisania :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Jestem za przełożeniem spotkania, może byc piątek 11 :)
Widzę, że wraca temat wagi. Ja się dzisiaj ważyłam i przybyło mi 2,5 kg, czyli od ostatniego ważenia jakieś dwa tygodnie temu jestem 1kg do przodu. To teoretycznie zostało mi jeszcze 10 kg. Oby nie więcej :)

Czyli ostatecznie spotkania dzisiaj nie będzie?

Jak dla mnie nie ma problemu i możemy przełożyć spotkanie. Mi pasuje zawsze i wszędzie:)

Mi ginekolog mówił, że najlepiej przytyć 12-14 kg max. Do tej pory przytyłam może 1 kg. Ale rzeczywiście 7 kg rozłożone na 20 tyg to jakoś mało się wydaje, to mniej niż 0,5 kg tygodniowo. Coś się chyba im pomyliło w tym artykule.

skoro wszystkie jestesmy na L4 to proponuje spotkac sie w godz rannych w tym tyg, zeby nie odwlekac. Zwłaszcza, ze ma byc chlodniej ok 18st, moze piatek 11.00?
jakie sa Wasze propozycje?

http://www.zapytajpolozna.pl/ciaza-tydzien-po-tygodniu/trymestr-2/tydzien-20.html jestem zdziwiona, ze powinno sie tak mało przytyc skoro dopiero zaczyna wygladac sie jak słoń po 25tyg, takze te 7kg przez kolejne 20tyg to mało

mamazosi, jestem za... ja też nie przyjdę :( właśnie zjechałam ze schodów i uszkodziłam kostkę. boli jak diabli, ale jeszcze nie spuchła. i raczej nie dokuśtykam. mam nadzieję, że to nic poważnego :(

no to chyba spotkanie się sypie..... może je przełożymy na inny dzień skoro tyle osób nie może?

Dorcia 86nastepne zajecia w czw 10.10.karnet na 4wejscia55pln,na8 95pln.

Hej. Mnie niestety też nie będzie na spotkaniu. Mąż nie będzie mógł mnie zawieźć a żeby autobusem jechać to dla mnie za długa wycieczka by była. Mam nadzieję że jeszcze niejedno spotkanie będzie i wtedy uda mi się być :)

mamazosi, ja bardzo chętnie, ale akurat jutro obiacałam Babci, że ją do lekarza rano zawiozę :/ więc jutro odpadam niestety

mamazosi piszesz o tym bolu brzucha ja sobie przypominam ze w pierwszej ciazy teaz mnie bolal tak brzuch tak jak na okres to byly pojedyncze skurcze ale wydaje mi sie ze byla wyzej ciazy tzn bylo do 20 ktorys tydz.
ja dzisiaj jestem chodzacym klebkiem nerow spac nie moglam dzisiaj usg i sie poprostu denerwuje czy wszytsko ok
zapewne napisze co i jak bedziemy juz po:)
smialm sie do mojeo meza ze tutaj jest az 14 stopni to tak jak w polsce w nocy :)

Mnie nie bedzie,bo mam jakies problemy zoladkowe od wczoraj,takze obawiam sie wyjscia domu gdzies dalej,szkoda.

Dorcia 86czyjestes dalej za cwiczeniami,bo jesli,tak to wybieram sie jutro do bodymind ma 10.10na aktyw
n9miesiecy,moze sie przylaczysz?

Witam :) właśnie, co z naszym spotkaniem?? ja też gotowa, to o 16 w Sopocie przy tym kościele? tylko jak my się tam znajdziemy

Witam poniedziałkowo:)

No właśnie co ze spotkaniem, bo ja jestem zwarta i gotowa na przybycie:)

Po tym weselu sobotnim przespałam całą niedzielę. Jednak nie dla mnie takie imprezy, mimo, że czułam się całkiem dobrze i nie chciało mi się spać.

cześć dziewczyny!

nie było mnie chwili, a tu tyle nowości u Was :)

w pierwszej kolejności chciałam się dowiedzieć co z poniedziałkowym spotkaniem? to aktualne, bo coś się cicho o tym zrobiło?

poza tym - odnośnie niedawnej rozmowy o długich podróżach samochodem, to chciałam je zdecydowanie odradzić. Ja jechałam do Zakopanego - mówiłam sobie, że autostradami to będzie pestka, ale w drodze powrotnej to myślałam, że na każdej nawet malutkiej dziurze to mi brzuch urwie. i pozycja siedząca przez kilka godzin (mimo przerw) tak mi dała w kość, że dwa dni dochodziłam do siebie po powrocie, bolał mnie brzuch. Także jak możecie, to rezygnujcie z dalekich tras.

odnośnie badania połówkowego - czy któraś z Was ma też stwierdzony niewłaściwy przepływ w tętnicy macicznej i wskaźnik notch+ ? lekarz powiedział, że na razie nic mi nie zagraża z tego tytułu, bo na obecnym etapie ciąży to tylko gdybanie, no ale oczywiście już przeczytałam cały internet na ten temat.

odnośnie basenu w jelitkowie - idę pierwszy raz w środę, jestem zwarta, gotowa i ostatecznie zdecydowana. nie będzie mnie obchodzić, że ktoś może zobaczyć moje nowonabyte rozstępy oraz dodatkowe kg, w końcu jestem w ciąży.

strasznie wam zazdroszczę, że czujecie już swoje dzidziusie, ja niestety muszę jeszcze poczekać, bo mam łożysko na przedniej ścianie macicy i to wytłumia wszelkie ruchy synka, jak poduszeczka.

a jakich rozmiarów są Wasze dzieci na badaniu połówkowym? mój synek waży 270 g, ale nie umiem odczytać z wyników usg jego długości, chyba nie dał się zmierzyć.

coś jeszcze miałam napisać, ale oczywiście zapomniałam, niedługo zapomnę jak się nazywam eh :)

Dorcia 86 gratulacje udanej wizyty.
Dorotka86dzieki za info o hm wybiore sie jutro.
Amadea trzymam kciuki za dziewczynke!
Asiulka i za twoja wtorkowa wizyte!!!

A Ja jestem ma warmii u tesciow nas jeziorem jaka super pogoda!
Truskawki wciazcki nie wchodza ale zato karkoweczka i rybka mniam!

No i od,piatku boli mnie wieczorami brzuch,jakby na okres...mam nadzieje ze ti wiezadla,a dzidzia,rusza,sie,zgodnie ze swoim rytmem.

Oj truskawkowe szaleństwo :) nie ma to jak świeżutkie owoce z krzaczka oczywiscie umyte ;). co do upalu fajnie ze bylo ciut chlodniej wczoraj ale po mimo to spaliłam sobie plecy i nogi
Fajnie ze wiekszosc z was zna juz plec ja czekam z niecierpliwoscia do wtorku marzy mi sie dziewczynka ale przczucia mam na chlopaka
i oczywisci wszystkiego naj dla naszych przyszlych tatusiów :)

dorcia_86- to gratulacje synusia:) ja czekam do poniedzialku trzymajcie kciuki zeby byla dziewczynka:)tzn wolabym ale jak bedzie drugi chlopak to tez ok zeby bylo zdrowe:)

Hej Dziewczyny :)
Na wczorajszej wizycie potwierdziło się w 100%, że będzie Synuś :) wszystko jest ok, Maluszek zdrowy, wymiarowy i cudowny :) Zastanawia mnie tylko jedno, bo kolejna wizytę mam w 23 tygodniu i lekarz mówił, że to będzie usg połówkowe. Jakoś późno mi się wydaje. Ale byłam taka podekscytowana widokiem Synusia, że nawet nie zapytałam :/ no ale cóż, lekarz niby wie lepiej. A, no i od poniedziałku jestem na zwolnieniu :) w końcu wolne...
Ja chyba jakaś dziwna jestem, bo ta pogoda mi w ogóle nie przeszkadza, cieszę się, że jest ciepło :)
Co do ciuchów ciążowych to mi brakuje krótszych spodni/spódniczek. Bo bluzek mam sporo, ostatnio dostałam całą siatę spadkowych. A wczoraj cały wielki wór ciuchów dla Malucha, od noworodka do mniej więcej dwóch lat. Także cieszę się, tylko mam problem, gdzie to trzymać :)
lecę na grilla :) chciaż do mięcha mnie za bardzo nie ciągnie, ale mam szaszłyczki warzywne i całą michę truskawek i czereśni, MNIAMI :)
Pozdrawiam cieplutko :)

masakra z tą pogodą... jestem wykończona... nigdy nie lubilam upałów, ale teraz to już ich nienawidzę...

mamazosi w h&m jest wyprzedaż ciążowych ubrań, co prawda przeważają duze rozmiary, ale można coś upolować, mam taką prostą sukienkę, z guzikami na piersiach, lekko rozszerzaną ku dołowi z sznureczkiem do podwiązania pod biustem - nic specjalnego alle chodziło mi o prostą, zwiewną na codzień i nie na ramiączkach - bo większość ciążowych takich jest. Na ich str nie ma akurat jej. Trzeba iść przeszperać bo nawet nie ciążowe mogą się sprawdzić.

http://farmakoblogia.pl/75-g-glukozy-czyli-krzywa-cukrowa/

Inne tematy z forum

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...