Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Mówicie i macie ;)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-3-t467570,1,16.html

Miłego pisania :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Lollipop ja nie lubię siedzieć w domu, zawsze byłam aktywna i w ciązy też chcę być, aż do końca. Pogoda mnie jakos nie przeraża!!! ale z drugiej strony nie ma sensu siedzieć na plaży jak smali, bo to dla dzidzi niebezpieczne,dlatego dziś się wybiore na 19stą.

Dorotka86 jaką sukienkę sobie kupiłaś? Podeslesz linka, bo ja też chcę cos kupić ale nie wiem co...Przyznam że w 1 ciązy miałam bardzo mało ciuchów ciązowych i aż 1 sukienkę,a teraz chcę jeszcze ze dwie dokupić.

co do ruchów to może faktycznie u mnie się rozkręci,albo mam mniejsze dziecko,a podobno chłopcy są mniej aktywni...

Lollipop ja mam skierowanie na glukozę na około 24 tc, więc myslę, że te 6-7 dni nie zrobi u Ciebie różnicy.

mamazosi te ruchy to tak od 3 dni się natężyły, sama jestem zdziwiona, że tak wcześnie mi brzuch podskakuje :) A Ty na pewno nie masz powodów do zmartwień dzidzia się jeszcze rozkręci.

Ja dziś byłam na zakupach w smyku kupiłam 3 pajace, a sobie lekką sukienkę, no i spotkałam koleżankę, która ma dla mnie sporo ciuszków, za 2 tyg. idę wybierać :) Ogólnie dużo przecen właśnie się zaczyna.

Dr Zinkieiwcz no opinie sa rozne .. zwolnilo sie u niego miejsce wiec ide .. :) Zobaczymy jak to przez nfz wizyty wygladaja :)

Mamazosi podziwiam że dałaś radę wysiedzieć na plaży i że dzisiaj też idziesz. Ja to w domu siedzę, nawet do ogródka nie wychodzę bo za ciepło jak dla mnie jest.

U mnie w rodzinie też więcej chłopaków jest :) Jest jedna dziewczynka i jest to moja bratanica a Męża dwie siostry też mają dziewczynki więc cieszę się że my będziemy mieć chłopca :) Ale następna marzy mi się dziewczynka, a łącznie bym chciała mieć 3 dzieci :)

A wracając jeszcze do glukozy ma już któraś z Was skierowanie na nią? W którym tygodniu powinno się ją robić? Można ją zrobić za wcześnie lub za późno? Pytam bo zaczynam niby 20 tydzień ale to jest tydzień z usg z OM zaczynam 19 tydzień. Jakoś od początku ciąża była o tydzień większa i tak z moją gin tylko na terminie z usg się opierałyśmy. Czy przy usg połówkowym czy właśnie glukozie nie robi to różnicy?

apropos twojego ginka to moja psiapsióła do niego chodzi, podobno dobry lekarz!

Iwonka84 płeć już poznasz na bank! Ja idę za tydzień w pon to będzie 21tydz, także jeśli mi potwierdzą płeć to zaczynam niebiesko ciuchowe polowanie.

Dla mnie parka to spełnienie marzeń. Zwłaszcza że po poronieniu nie wierzyłam w to, że jeszcze kiedyś będę mamą. Teraz jestem bardzo szczęśliwa,a jeśli maluch będzie cały i zdrowy i w dodatku chłopcem to będę w siódmym niebie. Mięć dwójkę zdrowych dzieci-czego chcieć więcej!!!

hehe no skoro u Ciebie mamazosi bylo 6 chlopcow przed Zosia to moze u mnie tez tak akurat bedzie .. Ja jak mysle to mysle tylko o dziewczynce wiec bede zdziwiona jesli bedzie chlopiec :) Hm w pon ide do Zinkiewicza przez nfz to moze cos sie dowiem wiecej ;)

mamazosi, zawsze marzyłam o 2 dzieci a tu masz troje :) ale tak później jeszcze jak te szkraby będą już starsze, mogłoby być jeszcze jedno:)

mi dwójka wystarczy, przekonuję meza że tak jest ok,ale także liczę na to że jak zaczną broić razem to mój męzus stwierdzi, że jednak trzeciego nie chce:)

ja bym chciała jeszcze przed 40 zajść w ciążę, jeśli będą na to finanse i warunki to na pewno tak będzie, zresztą mój M też mówi że jeszcze chłopca mi zrobi :)

ja bym chciała jeszcze przed 40 zajść w ciążę, jeśli będą na to finanse i warunki to na pewno tak będzie, zresztą mój M też mówi że jeszcze chłopca mi zrobi :)

Nad morzem trochę ludzi byo, ale głównie rodziny z dziećmi. U mojego męża tez przed Zosią urodziło się 6chłopaków, potem Zosia, po niej kolejny chłopak i teraz my czekamy na chłopca.

Apropos chłopców to wczoraj przeglądałam zdjęcia mojej małej i stwierdziłam, że wyglądała w kapelusikach i sukienkach słodko, dla chłopców nie ma takich slicznych ciuszków....Ale mój mąż wciąz myśli o 3dzieci, także zobaczymy, może kiedys jeszcze dziewczynka bedzie.

Co do ruchów to dobrze, że się rusza, to mnie uspokaja,ale może rzeczywiście coś nie tak z lozyskiem, zobaczymy za tydzien.

NO moj maz ma 7 rodzenstwa ktorych dzieci tez juz maja dzieci :P On jest najmlodszy i od paru ladnych lat sami chlopcy sie rodza .. wyjatkiem byla dziewczyna ktora teraz ma 10 lat no i po niej juz bylo 6 chlopakow .. wiec ja tez jestem ciekawa czy dziewczynka czy chlopak.. z Jednej str bym wolala dziewczynke z drugiej chlopca :) Gdyby byl chlopak to ubranka itp mam zapewnione a dla dziewczynki to wszystko musielibysmy sami kupowac ..wiec na pewno gdyby byl chlopak to duzo bysmy zaoszczedzili ...

A dużo było ludzi nad morzem? My mamy w sumie blisko nad morze, ale jak sobie pomyślę o tej smażalni na plaży, to już wróciłam:) A dzieci pewnie wszystko przeżyją, adrenalina podskoczyła, że jest super zabawa w wodzie i to najważniejsze:)

mamazosi nie zamartwiaj się na zapas. Każda ciąża inna i pewnie temu słabiej czujesz, albo masz małego leniuszka;) Na pewno wszystko jest ok.

hej dziewczyny!jak po wizycie Dorcia86?

Nad morzem było strasznie!!!! Dotarłam na miejsce koło 17stej, siedziałam pod parasolem w stroju a na to moja tunika przewiewna. Miałam wrażenie że się ugotuje, wszystko się kleiło. Dopiero po 19tej zrobiło się znośnie. Za to moja mała i mąz szaleli w morzu, a woda zimna na maksa....Także dzis na plaże pojadę na 18.30. Mała się kąpała w tym lodowatym morzu-masakra, mam nadzieję że chora nie będzie,ale większośc dzieci się pluskała.

Mnie truskawki jakos nie kręcą,ogólnie owoce i nabiał, ale za to zrobiłam sobie pyszną świeżą rybkę i jem już drugą porcję. A na jutro karkóweczkę mniam.

Dorotka86 jak przeczytalam twojego posta o r******h maleństwa to sie zestresowałam, bo mój maluch nie zbyt intensywnie się rusza. Mam stresa, że może też mam coś z łożyskiem,a moja lekarka tego nie wyłapała...W końcu jest między nami tylko tydzień różnicy.

Auaaerobik w posejdonie w jelitkowie,ale nie jest to typowo dla kobiet w ciązy. Taki typowy to w gdyni u jezuitów.

Flilipinka współczucie slubu w takiej pogodzie!!!Ja się wybieram na domek nad jeziorem by jakos przeżyć.

cześć dziewczyny:)
co za upalny dzień, przez co faza pt "nic mi się nie chce" utrzymuje się na całego:) A jutro idziemy na ślub i wesele, a ma być ponad 30stopni - aż słabo się robi.

Ostatnio też ciągle objadam się truskawkami, a teraz wcinam czereśnie. Meeega pycha. Korci mnie żeby zrobić jakieś ciasto, ale mi się ... nie chce:D

Co do płci to byłabym przeszczęśliwa gdyby się okazało, że będzie dziewczynka, tym bardziej, że mąż ma 2-óch braci, a jego brat też ma syna. Także brakuje dziewczynek, ale i tak oboje będziemy się cieszyć z tego co będzie.

joahne, to dobrze wiedzieć, ciągle się zastanawiam jak to właśnie jest być bliźniakiem :)

happymam, no ja niestety nie miałam tej możliwości żeby zobaczyć jak tu było kiedyś, mieszkam tu coś ponad rok, ale taka pogoda jak dziś, no dla mnie katorga!

Tinneraa
Wiem gdzie to :) będziesz miała kilometry ślicznej trasy do spacerowania z dzieciaczkami... kiedyś jak nie było tam tego osiedla to stała tam stara budowa oczyszczalni..nigdy jej nie wykończono...a ja ze znajomymi jako dzieciaki bawiliśmy się tam w podchody hahaha :) teraz jest super osiedle i porządek :) fajne miejsce do spacerów z dzieckiem :) i las :) ptaszki ćwierkające hehe fajna sprawa to nie dziwię się że twoja córcia może cały dzień spędzić w ogródku :)

happymam, to jest os. orlexa, za rzeczką przy lesie zaraz, piękna okolica :)

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...