Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Mówicie i macie ;)

LISTOPAD:
Ageska 02/11
amadea99 02/11
mondar 04/11
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11
mazar 06/11
anka165 08/11
Ania 11/11
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11
agam205 13/11
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11
mamazosi 16/11
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11
CzekoladowaPralinka 21/11
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
Asiula85 08/12 (?)
perfectange 19/12
Delie 26/12
Paniqa

Link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-3-t467570,1,16.html

Miłego pisania :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (4)

Sporo z nas już zna płeć dziecka, ja muszę czekać do przełomu lipca/sierpnia z tą informacją. Mój facet również nastawia się na syna, chociaż do końca nie chce się przyznać;) I mamy problem, bo jemu podobają się zupełnie inne imiona niż mnie... Jak już poznamy płeć będziemy rozmawiać konkretnie:)

Tinneraa - gratuluję bliźniąt! Ja sama mam siostrę bliźniaczkę, tyle że my jesteśmy dwujajowe. Relacja między nami jest nie do zastąpienia:)

Co do owoców mam również fazę na świeże owoce, jadłabym kilogramami, truskawki obowiązkowo każdego dnia (chyba życiowy rekord w tym roku biję). Słyszałyście, że upodobania do smaków przenoszą się w ciąży na dziecko?

Mam do Was pytanie, wiecie może o jakiś zajęciach aqua dla kobiet w ciąży w trójmieście, najlepiej w gdańsku? uwielbiam wodę i tak sobie myślę, że jak już pójdę na zwolnienie to bym chętnie popływała jednak wolałabym wśród kobiet w moim stanie. Nie mogłam nic znaleźć w internecie. I co sądzicie, bo słyszałam że publiczne pływalnie to siedlisko bakterii i w ciązy powinno się nich unikać ze względu na ryzyko infekcji...

Aaa, wczoraj byłam na zajęciach w SR Supermama na Jasieniu, był wykład o 1 fazie porodu, nauka oddychania, więc jak dla mnie na razie nic czego bym nie wiedziała. Było nas tylko 5 :) - bo to nowo otwarty punk, podobno w innych jest dużo wieksze obłożenie. Zajęcia prowadziła położna z Klinicznej, przeraża mnie tylko pora gimnastyki: piatki 20 - już widzę jak będzie mi się chciało:/

A mój maluszek tak ostatnio wieczorami szaleje, że kopniaki nie tyle czuc co już widać na brzuchu :>) ależ to budujące :)

witam mamusie w ten upalny dzień :)

Tinneraa bardzo ładna ta pościel, producent pisze że 100 % bawełna, więc nawet gdyby była gorszej jakości to i tak jest dość przewiewna i naturalna.

mamazosi o 17 nad morzem powinno być super, bo teraz to strach - zazdroszczę, mojego M to rzadko udaje mi się namówić, jakoś nie lubi siedzieć na plaży, strasznie mi jęczy...;)

dorcia 86 gratuluję ruchów, pamiętam jak pisałaś,że nam ich zazdrościsz i czekasz z utęsknieniem No i proszę! ;)

Co do synków to mój mąż jakoś obojętnie podchodził do płci, jedyne co to zawsze zachwyca się w zabawkami typu ciągniki, samochody, klocki lego technic itp więc teraz będzie miał pretekst do kupowania i zabawy.

A ja dziś robię biszkopt z truskawkami no i od 1,5 godz czekam aż mi galaretka stężeje, no ale już, już prawie. U mnie w warzywniaku mają pyszne truskawki, ale jak mi wczoraj mąż przywiózł takie świeże, dopiero co zerwane od rodziców to normalnie cud miód, wszędzie nimi pachniało mniam ;)

Ja mam nadzieję, że mój Kajtuś nadal jest chłopcem-przekonam się dzisiaj po 18 :-) już siedzę jak na szpilkach, nie mogę się doczekać

u nas tez moj maz od pocztaku mnial przeczucie ze bedzie syn byl bardzo pewny no i sie nie pomylil a teraz podchodzi z tystansem chociaz wiem ze bardzo chcialby miec coreczke-wiadomo synus mamusi jest to teraz coreczka tatusia:)no zoabczymy w poniedzialek :)

mój facet w 1 ciazy tez miał takie podejście że musi byc chłopak i koniec, na usg okazało się że będzie dziewczynka,jakoś to przeżył i jest szczęśliwy. A teraz chciał synka i się udało-mam nadzieję że wciąż Kacperek!!! I też jest happy bo będzie w domu parka.

Takie gadanie co się chce to dla mnie męski egoizm, zawsze mówię mojemu że to jego sprawa co będzie a nie moja, bo plemniki odpowiadają za pleć.wkurza sie wtedy niemilosiernie

happymum, zgadzam się z Tobą w 100 %:-) każdy już miał szansę nadać dziecku imię, teraz ja mam swoją :-) a co do ruchów to takie narazie delikate, jakby mi jakaś rybka pływała w brzuchu:-) fajne uczucie, teraz czekam na konkretne kopniaczki.
mój mąż też od samego początku, od kiedy się dowiedział o ciąży, to mówił, że będzie syn. i od początku mówił do brzucha Kajtek. aż się czasem na niego złościłam, bo jakby się okazało, że dziewczynka, to byłby wielce rozczarowany. Ech, ci faceci ;-)

Tinnera ja wcześniej mieszkałam w Wejherowie w Śmiechowie... dopiero od niedawna mieszkam w Redzie... mówisz pierwsze osiedle hm masz na myśli to osiedle niedaleko Orlexu w Lesie z tym takim ładnym chodniczkiem nie daleko rzeki?
Dorcia_86 ja po mału nie reaguje na docinki rodzinki co do imion...każdy miał swoje dzieci i swoje 5 minut w nadawaniu im imion :) także jak będzie synuś to będzie Kajtek :D i niech się wszyscy w język ugryzą haha
Mamazosi z tymi synami masz chyba rację :D każdemu facetowi marzy się przedłużenie rodu, swojego nazwiska itp itd trochę to staromodne ale niech i oni mają swoje marzenia hehe :)
Co do upałów to mi wraz z upałami u mnie powróciły poranne wymioty... moja dzidzia chyba mnie docenia i ubóstwia że mi tak wciąż dogryza hehe
Dorcia_86 super że czujesz maluszka :) to musi być super uczucie :)

Mamazosi niestety do Leclerca mam kawałek, zobaczę najpierw w Tesco a jak nie będzie to pojadę do Leclerca :)

Ja zawszę w brussie robię badania i jak na razie nie mogę na nich narzekać. Chciałam do uck jeździć bo taniej jest ale jednak godzina w jedną drogę to za daleko, do brussa mam 5 minut :)

Mój Mąż też bardzo chciał Syna. W sumie odkąd okazało się że jestem w ciąży to mówił że będzie Syn no i się nie mylił :)

Co do tego co jemy to jest straszne. W ciąży staram się nie jeść kupnego kurczaka tylko indyka ale wiadomo nie zawsze się udaje. Na szczęście moi Teściowie mają swoje kurki i świnki więc będę musiała załatwić od nich i pomrozić żeby mieć na czym zupę gotować Małemu :)

Tinneraa super ta pościel. Chyba też się skuszę :)

Ja też strasznie te upały znoszę!! Cały czas tylko w domu siedzę, jedynie do ogródka wyjdę ale tylko w cień. W nocy źle mi się śpi, tak gorąco w pokoju mam. Ale fakt że na dworze wczoraj wieczorem było fajnie, dało się posiedzieć na tarasie :)

Dorcia_86 super że czujesz Maluszka! :) Ja też od jakiegoś czasu czasami coś czuję ale nie wiem czy to Mały, niestety łożysko mam z przodu więc mogę jeszcze trochę poczekać aż konkretnie poczuję.

No i tak przyłączam się do tych jagód i pierogów... :D
kupiłam dziś pierwszy raz wiśnie (po jedzeniu truskawek kilogramami :D) i rzuciłam się na nie zaraz po ich umyciu :D

Mnie też dziś ta pogoda rozwala... Chodziłam i sapałam jak parowóz :D na szczęście zakupy mam już za sobą i resztę dnia spędzę w chłodnym mieszkaniu :)

dorcia 86 super ze juz czujesz bobaska:)
a ja wam zazdroszcze ciepelka ladniej pogodny tutaj niestty porazka totalna w tym roku chetnie zamienilabym sie;)

Dorcia 86 super, że czujesz dzidzię!!! Ja cały czas czuję tak samo:( Nic mocniej,ale chyba najwazniejsze że w stałych porach.

Mi upały też nie przeszkadzają, jak narazie:-)mam nadzieję, że tak zostanie. Mamazosi, zazdroszczę plaży. Ja do 17 w pracy siedzę, a po pracy nie ma sił na nic.
A i muszę się pochwalić, że zaczęłam czuć moje Maleństwo:-) od kilku dni "coś" czułam, ale nie byłam pewna, czy to to:-) ale z dnia na dzień czuję intensywniej, więc baardzo się cieszę:-)

no to zazdroszczę! Ale dobrze, ja nie mam możliwości nie wychodzenia w te słońce, mam ogród i moja mała ciągle mnie do niego woła, a siedzi tam od rana do wieczora, pod warunkiem że jesteśmy w domu.

pytanie bo nie pamiętam która z Was była na aqua aerobiku w Jelitkowie?Jak było?

Jak na razie super :) i mam nadzieje ze tak bedzie dalej

Ja bardzo dobrze, w ogóle mi nie przeszkadzają. Wychodzę rano, by wrócić do 9.00,a potem po 17stej. Najgorsze godziny staram się być w domu lub innym miejscu, ale nie na dworze. Wczoraj byłam z mężem na randce od 18tej do północy się włóczyliśmy, było fantastycznie ciepło. Dawno o północy nie chodzilam w bluzce na ramiączkach!!! Plus taki, że w upały nie chce mi się jeść... A dziś jadę na plaże,ale po 17stej, moja mała przecież też musi mieć coś z życia.
Tianerra ten komplecik z allegro dla dziewczynek-super, szkoda że nie ma niebieskiego z autami, bo też bym taki komplet kupiła, zwłaszcza że jest organizer na łóżko.

oj tak, jak WY znosicie te upały? Bo ja strasznie!

ja na plaże idę po małej przedszkolu czyli koło 17stej-niech się ochłodzi, bo tam się usmarzę!

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (176 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...