Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11 - chłopak :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 4:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-4-t472789,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

hej
Iwonka84 ja z racji abonamentu mam w luxmedzie 10% zniżki na wszystkie badania, może Ty też masz, wtedy byłoby taniej niż w amg. Ja robię wszystko na NFZ także w cenach się zupełnie nie orientuję.

Byłam dziś na połówkowym, wszystko ok. Mały wciąż jest chłopcem, było widać jasno i wyraźnie co tam ma między nóżkami. Poza tym nie jest duży, a wręcz na 3D wyglądał na chudzinkę. Lekarz stwierdził,że wagowo i wielkościowo w dolnej granicy. Łożysko na tylnej scianie, także ok. To tyle.
Kamień z serca.

Dziewczyny, mam do sprzedania ubrania ciążowe dobrych marek w bardzo dobrym stanie za symboliczne pieniądze. W końcu lipiec to czas wyprzedaży ;)

https://picasaweb.google.com/113592035033980773510/UbraniaCiazowe1?authuser=0&feat=directlink

Link trzeba skopiować i odpalić w nowej karcie. Zrobienie tego inaczej przerosło mnie ;)

Tinneraa- ja mieszkam w anglii juz nie moge sie doczekac przyjazdu:)tesknie bardzo za Gdanskiem:)

Robila ktoras z Was badania laboratoryjne w Akademii ??? mam pare badan do zrobienia i tam w cenniku wydaje mi sie tanio np tarczycowe ft4 i ft3 .. a jest taka wiadomosc " UWAGA: Jeżeli badanie nie jest z zakresu opieki medycznej, służącej profilaktyce, zachowaniu, ratowaniu, przywracaniu i poprawie zdrowia, to cena badania będzie powiększona o należny podatek VAT w wysokości 23%. " hmm.. jak nie mam zadnego skierowania itp to bedzie podniesine mi o to 23 % ?? MOze wiecie gdzie w 3miescie sa jeszcze jakies tanie laboratoria ??

a mnie ostatnio nurtuje temamt łużeczka. niby mamy jendo w rodzinie kwestia tylko zakupu materac i wyprawki do łuzeczka. tak sobie przysiadlam i obliczylam ze zakup koldry podusi poscieli jakis boczków materaca przewijaka calego tego bajzlu do ,wychodzi prawie tyle samo co zakup nowego łużeczka plus wyprawki z allegro ,a niekiedy nawet taniej

Ja bym pojechala i narobila szumu skoro minal czas otrzymania wyniku.
A ja dzis na niczym nie moge sie skupic,chodza za mna czaczarne mysli

mamazosi- wynik miał być po3 tygodniach...ale może coś tam w ch hodowli nie wyszło?sama nie wiem

Moje USG mam dopiero pod koniec lipca, ale rzeczywiście nerwy są większe kiedy u innych coś jest nie tak... Ale ja jestem dobrej myśli :)

aha, skomplikowane.... po tych weekendowych wpisach na forum aż się boję co mnie dziś czeka na tym usg:)

taśma to jest kawałek owodni, który nie rozrasta się wraz ze wzrostem płodu, przez co może dzielić worek owodniowy. W necie można przeczytać nawet o dzieciach co rodzą się np bez kończyn, bo nie mają miejsca na rozrost, ale wolę się nie zgłębiać bardziej, bo bezsensu się nakręcać. Ta moja taśma wg lekarza jest mała i nie dzieli worka owodniowego i maluch ma jeszcze dużo miejsca, no ale trzeba to monitorować.

a co to ta taśma owodniowa?

mamazosi płci nie poznałam, ale dowiedziałam się, że mam małą taśmę owodniową i że trzeba to monitorować, ale lekarz mówił, że póki co nie mam co się martwić. Także, mimo niezbyt dobrych wieści cieszę się, że zrobiłam tam usg.

Widać nie tylko piątki 13go są pechowe:)

Filipinka i jak Twoje usg wszystko ok? poznałaś płeć?
Nie pytaj się jak wracałam w piątek.to był mój zły dzień.

agnieszka25 rozumiem Cię, że strasznie się stresujesz. Jedyne co zostaje to non stop do nich wydzwaniać,albo się przejechać może coś powiedzą:) A po jakim czasie miał być wynik?

A ja mam dziś usg połówkowe,ale jakoś się nie stresuje zupełnie, doszłam do wniosku że i tak nic nie zmienie, ale maluszek dalej rusza się regularnie,także jestem spokojna.

Dzwoniłam do invicty i wyników amnio jescze nie ma a dziś mija 3 tydz ja zwiariuje od tego czekania. Babka powiedziała ze do końca tego tyg powinny być, ja tu odliczam każdy dzień a tu jeszcze trzeba czekać

cześć dziewczyny:)

Też byłam na tym usg w auchanie i dostałam się z listy rezerwowej. Wchodziłam jakoś po 15. Sami organizatorzy byli zdziwieni, że powstała jakaś lista. Z jednej strony dobrze, że była i nie było przepychanek w stylu "ja tu byłam pierwsza itp", ale z drugiej strony też nie ładnie, że ktoś przyjechał o 9 i sobie taką listę stworzył, ale coś za coś. Co do tatusiów, to nie mam do nich pretensji, że siedzieli, a jak którejś ciężarnej było ciężko, to co za problem powiedzieć jakiemuś, żeby ustąpił miejsca. Nie jesteśmy świętymi krowami:) Zresztą zdarzało się nie raz, że było sporo miejsc wolnych, więc czemu taki tatuś nie może na chwilę sobie usiąść. A co dziewczyn we wczesnych tyg ciąży, to też nie wiem czemu pretensje, że się zapisywały. Czy dziewczyny w bardziej zaawansowanej ciąży mają większe prawa do takiego usg? A to, że nie byłoby widać za dużo, to nie nasz problem, tylko ich:) Każda ciężarna miała prawo tam przyjść i się zbadać.

amaria87- podzielam zdanie koleżanek, nie martw się po jednej takiej diagnozie, trzeba potwierdzić , poczekać, lekarze często sie mylą... musisz być dobrej myśli

amedea a gdzie Ty jesteś?

witam
ja juz sie nie moge doczekac najpierw czwartku a pozniej soboty:) w czwartek usg a sobote czas na odpoczynek:)ciekawe jak zniosie lot samolotem i jak moj synek:)ja sie zawsze martwie na zapas i latac nie lubie nietety. ale bedzie niespodziewajka jak nas zoabcza bo nikt z rodzinki nie wie:)

hej
ale weekend aktywny, znowu czuje że żyje i zapomniałam, że w ciązy jestem!!!!

Tinanerra u mnie pępek schowany,ale widzę że brzuszek od kilku dni szybciej rosnie wiec wszystko przede mna:)

Dziewczyny udanyc usg i gatulacje chłopców:)

Amaria87 gratiluje dziewuszki. Dla pocieszenia powiem ci ze mojej kumpeli tez stwierdzili wodoglowie jakies nawet powazne, ale sie wchlonelo i tez dziewczynka urodziła sie calkiem zdrowa:) Ma juz 6lat

Moje samopoczucie super, ale jestem na L4, wypoczywam,wysypiam sie, najadam, humorków brak:)

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...