Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11 - chłopak :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 4:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-4-t472789,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

Mi na Zaspie kazali oddac cala bizuterie mezowi,nie wnikalam czemu.moze to kwestia puchniecia a moze ewentualnej reanimacji,a paznokcie mialam wymalowane od rak i stop

lollipop, a czemu nie polecasz Redłowa? Ja akurat nigdy tam nie byłam (w sumie w żadnym szpitalu nie byłam :P) ale akurat słyszałam pozytywne opinie, szczególnie w ostatnim czasie. bo faktycznie podobno kilka lat temu to strach było tam jechać. Ale jak mówię, ja to znam tylko z opowiadań innych.
Szkoda, że Cię nie będzie na spotkaniu, ale może następnym razem się uda.
A w kwestii obrczki to chyba nie ma żadnego znaczenia. Ja słyszałam tylko, że nie można mieć paznokci pomalowanych

Rety ale macie tępo :)

Witam wszystkie nowe mamusie :) Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za wszystkie wyniki!!

Co do spotkania to mnie nie będzie :( Lekarka pozwoliła mi chodzić tylko na krótkie spacery a jak gdzieś jechać to żeby mnie ktoś zawiózł także do następnej wizyty odpadam ze spotkań :(

Tinneraa jesteś chyba pierwszą osobą którą znam która jest tak zadowolona ze szpitala w Redłowie :) Ja tego szpitala nigdy nikomu nie polecę i sama też tam nigdy już nie pójdę, przynajmniej na ginekologię.

Tinneraa zamówiłaś pościel która ostatnio pokazywałaś na forum?

Mam pytanie, czy w czasie porodu można mieć obrączkę? Zaczynają mi puchnąć ręce i zastanawiam się czy już ją zdjąć bo boje się że później mogę nie dać rady.

tez jestem ciekawa jak bedzie z tym usg dajcie znac jak bedziecie po:)

żeby wkleić suwaczek, musisz być zalogowana. i w swoim profilu wklejasz i masz już na stałe :) na stronach, gdzie są suwaczki, jak sobie taki stworzysz to będzie podany kod (url? czy jakoś tak :P) i go wklejasz w stopkę w profilu

Agula, wchodzisz na stronę np. babyboom.pl i ustalasz sobie suwaczek. W ustawieniach swojego profilu wklejasz w pole stopka adres ten zaczynający się [url=http://www.suwac......

Mam nadzieję, ze dziewczyny z Gdańska dadzą nam znać jak wyglądało to badanie w Auchan i będzie wiadomo czy warto się wybrać do Rumi :) parogodzinne stanie w kolejce brzmi mało zachęcająco, ale może nie będzie tak źle :)

czy wy za każdym razem wklejacie te suwaczki?? jakos nie mogę ich rozgryżć ;p;p;p to tak z innej mańki

szczerze mówiąc i tak miałam sobie zrobic to usg 4d wiec tez pojade i skorzystam , ale pojade wczesniej żeby sie załapać.

Agula, może też się wybiorę na tą akcję, tylko pytanie czy te usg zrobią? Bo nie bardzo mi się widzi czekać tam cały dzień.
A co do dr. Piskulaka, myślę że tam dalej pracuje. Jest naprawdę świetnym fachowcem, chociaż powiem Wam, że jak po operacji pytałam się czy mi coś wycieli to lekarze (już niestety nie pamiętam jacy) powiedzieli że nie, a jak przynieśli mi później wypis to było napisane "usunięto przydatki lewe" więc myślałam że to jakiś żart, ale jak dla mnie to i tak najlepszy szpital na świecie...

Znalazłam informacje dotyczącą tej akcji w Rumi, i na pewno tam się wybieram.

20/21 lipca, Centrum Handlowe AUCHAN, Rumia

Fundacja Szczęśliwe Macierzyństwo Odety Moro-Figurskiej wraz z Centrum Handlowym AUCHAN zapraszają kobiety w ciąży, młode mamy i rodziców na bezpłatne konsultacje i badania USG i USG 4D w ramach akcji SZCZĘŚLIWA MAMA, SZCZĘŚLIWE DZIECKO Akcja odbędzie się w terminie 20/21 lipca w Centrum Handlowym AUCHAN, ul. Grunwaldzka 108, w godz. 11.00 16.30.

A to dobrze trafiłam:)

Ja nie wiem, chyba mają odłożoną słuchawkę :/
A to dopiero nasze pierwsze spotkanie, jakoś wcześniej nie wychodziło, a plany były kilka razy :)

filipinka ja bede jechala ta sama skmka, jak chcesz to możemy się umówić w pierwszym wagonie, bede miala białą sporą torebkę.Jakby co to mnie namierz , a jak nie to widzimy się w Sopocie.

dorcia_86 w takim razie czekamy na info jak uda Ci się do dzwonić :)

Dziewczyny , które to już wasze spotkanie z forum???

nie ukrywam, że też chętnie już teraz bym sobie poleniuchowała. ale chcę być fair wobec koleżanek z zespołu, bo już im powiedziałam, że odchodzę w sierpniu, a teraz zaczynają się urlopy... tym bardziej , że od kilku miesięcy już pracujemy w osłabionym składzie, bo jedna z nas jest na macierzyńskim. pracodawca zastępstwa nie zapewnił i zamiast w czwórkę pracujemy we trzy, a niedługo zabraknie i mnie...

Dziewczyny, dzwonie, ale cały czas zajęte.
joahne, ja się kurczowo trzymałam wersji, że na zwolnienie pójdę dopiero w okolicy września (to byłby ok 30 tc). Okoliczności (za szczęście nie zdrowotne, bo czuję się rewelacyjnie) sprawiły, że poszłam już teraz. I stwierdziam, że była to jedna z lepszych decyzji w ostatnim czasie :)

dorcia_86 - na zwolnienie planuję pójść od początku sierpnia, narazie czuję się dobrze. będzie to 20-21 tc.

Nie mam jak zadzwonic teaz , ale moze któraś z was może zadzwonic do szpitala i zapytac czy tam pracuje, to przynajmniej bedziemy spokojniejsze :)

mamazosi ja jadę z politechniki o 10:34 mam skm.

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...