Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11 - chłopak :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 4:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-4-t472789,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

Puchatkowa - gratulacje synka! Ale dużo chłopaków będzie pod koniec roku.

Dziewczyny udanego spotkania! Ja bym do was dołączyła, gdyby nie fakt, że dopiero wstałam... Nie wiem, co się dzieje ostatnio, ale strasznie dużo śpię. Zawsze byłam rannym ptaszkiem, a przez ostatni tydzień potrafię spać do jedenastej i tak dalej jestem senna. Może to przez tą pogodę, może przez osłabienie organizmu, sama już nie wiem...
Na szczęście z gardłem duuużo lepiej! Tantum verde bardzo pomogło! Może i ten sen też się przyczynił :)
Czeka mnie aktywny weekend, a dziś wieczorem jeszcze lekarz. Ciekawa jestem, co powie o tym serduszku maluszka

Gratuluje synka puchatkowa:)
mamazosi jastrzebia tez bardzo lubie ale bywam tam za czesto:) od wczoraj w lebie jestem tez tu fajnie.pogoda super byla ale dzis juz chyba nie bedzie oby nie padalo bo dzis tez mam zamiar caly dzien chodzic:)
ja polowkowe mam we wtorek mam nadzieje ze tym razem na zlosc kolanami sie nie zasloni I polowkowe wyjda ok..bo zacczyna mnie to nie pokoic ze ruchow nie czuje.

puchatkowa gratulacje synusia:)bedzie dobrze z tymi bakteriami:)

Witajcie Dziewczyny!
Dorzuciłam do listy naszego synka - wczoraj ujawnił swoją płeć :) tym większą mamy radochę, że mamy umówione USG połówkowe na 27 lipca i nie spodziewaliśmy się wczoraj, że dr zaproponuje "podejrzenie maluszka" :)
a tu okazało się, że nie tylko jest zdrowy, ale i płeć wyraźnie pokazał :)

Mnie też dorwały jakieś bakterie, ale mam nadzieję szybko się ich pozbyć - tym bardziej, że po wczorajszym USG mam zwiększoną motywację dbania o siebie :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11 córeczka
Agula 02/11 synek
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11 - Synuś
Cleanna 12/11 - chłopak/ Zaspa :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11 - córeczka / Swissmed
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak/ Zaspa:)
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11
menri13 30/11 - córeczka

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 06/12 - synek/ Wejherowo
agnieszkaj 06/12
agnieszka25 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

Czlowieka nie ma raptem na necie 4 dni a tu juz tyle lektury do nadrobienia :). wszystkim ktore poznaly plec maja dobre wyniki gratulacje a tym troszke smutniejszym glowa do gory bedzie dobrze.
ja mam wizyte w poniedzialek pewnie znow do powtorzenia krew i mocz bo wystepuja liczne bakterie juz nei wiem co zrobic by sie ich pozbyc.
Przez ostatnie dni chodzilam jako wolontariusz do osiedlowego klubu na polkolonie pilnujac dzieci. mam zamiar w przyszlym roku podjac prace w świetlicy wiec dodatkowa praktyka nie zaszkodzi :). wycieczki nawet fajne sporo chodzenia brzuch ani nie bolał ani nie ciagnął gorzej pięty ale juz sie do tego przyzwyczaila. tak sie przygladalam tym dzieciakom i stwierdzam ze zadnego bezstresowego wychowania u mnie nei bedzie. wiadomo ze kazdy ma malego lobuza za skora i czasem jakis wybryk sie wypsknie ale niektore dzieci przechodzily same siebie. mysle sobie ze to swietny sposob tez na zapoznanie sie z dziecmi i metodami innych rodzicow takie sprawdzenie co sie sprawdza co nie bo niestety wiele z zachowan i czynow dzieci lezy po naszej stronie (rodzica) naszego niedopatrzenia czy zaniedbania. bo skoro rodzic tlumaczy dziecku ze ma byc kulturalne a chwile potem wobec pani wychowawczyni w obecnosci dziecka sam nie jest to o czym my wogole mowimy
Szkoda ze pogoda sie popsula :(

Dziewczyny pogoda średnia ale my nie boimy się niczego! :) Zapraszamy na spotkanie 10.00 przy wejściu do Madisona :)

witam
fajnie na tym urlopie odpoczywam tylko moj synek tak jak zawsze budzi sie rano wiec pospac nie mam okazji:)no ale coz nie dlugo beda pobudki nocne na papciu:)
wczoraj bylismy w zoo i dalm rade ale za to w nocy mialm problemy z przekrecaniem ale juz sie rozruszalam i jest ok:)
zycze milego bardziej slonecznego dnia:)

Kiki80 -Mój maluszek (lekarka podała nam płeć na 90% -ale na razie nie zdradzam) ma się dobrze -waży już 303 g. Wszystko w normie. Powolutku z mężem przymierzamy się do wyboru imienia i jakoś zgodności nie ma ;)

Dzisiaj wyjeżdżam do rodzinki na tydzień -postaram się co jakiś czas zaglądać i jak dam radę odpisać.

Muzynia
Jak po wizycie? Mam nadzieje, ze wszystko ok. z dzidzia.

Cleanna
Ja chyba tez mam duzy brzuch, już dwa razy wpuszczono mnie bez kolejki w sklepie, wiec chyba rzuca się w oczy ;) Będę o 10tej pod Medisonem, do zobaczenia.

Mamazosi
Będę, będę

Kiki i jak bedziesz jutro?

Cleanna no i okazalo sie,ze inteligencja nie grzesze....

~Delie -moja ginekolog powiedziała wszystko to co napisałaś. Ja w nocy także biegam siku. Biorę się teraz za picie a tak mi się nie chce!

joahne -dziękuję za informacje z internetu, przed wizytą też sobie troszkę poczytałam ;)

Poza tym mój maluszek (lekarka podała nam płeć na 90% -ale na razie nie zdradzam) ma się dobrze -waży już 303 g. Wszystko w normie.

Tinneraa - mnie piersi przestały boleć pod koniec pierwszego trymestru, ale sutki mam nadal wrażliwe, staram się ich nie dotykać, bo nie jest to przyjemne. najlepiej spytaj lekarza.

dziś odebrałam wyniki moczu, krwi, cmv i toxo. przestraszyłam się, bo miałam w interpretacji: przebyta infekcja cytomegalowirusem (CMV IgG=8, CMV IgM=0,274). przejrzałam internet i dowiedziałam się, że dawniej musiałam mieć tego wirusa, ale teraz pozostały mi w organizmie przeciwciała. 80% kobiet tak ma i nie ma się czym martwić. bardziej martwią mnie słabe wyniki moczu (dość liczne bakterie, pasma śluzu i nabłonki płaskie...). świadczy to o jakiejś infekcji dróg moczowych, ale ja nie mam żadnych objawów...

muzynia, tu link co znalazłam w internecie apropos szczawianu wapnia w moczu
http://forum.abczdrowie.pl/forum-ciaza-i-dziecko/308887,liczne-krysztaly-szczawianu-wapnia-a-wplyw-na-ciaze

ale najlepiej wszystko skonsultować z lekarzem.

muzynia - ja miałam :) i lekarz kazał mi więcej pić i się nie przejmować. W moim przypadku była to kwestia, że w nocy pęcherz mnie budził na siku, więc poranny mocz, który oddawałam do analizy tak naprawdę nie spełniał wymogów (nie było dostatecznej przerwy od ostatniego, był mętny i mocno żółty). Jeśli masz podobnie to następnym razem spróbuj nie pić za wiele wieczorem by faktycznie poranny mocz był pierwszym po całej nocy.

cześć dziewczyny,
szkoda że znowu spotykacie się w ciągu dnia, ja niestety jeszcze pracuję i to do 16:00. Jeszcze tylko miesiąc, strasznie mi się już nie chce tam chodzić, ale wyrabiam sobie dodatkową kasę, żeby potem przez cały rok mieć wyższy zasiłek macierzyński, coś za coś.

idę do góry tematu Was poczytać, bo mam zaległości i nie wiem co u Was :)

muzynia -pierwsze słysze o czyms takim

Mamazosi! Ty mi tutaj nie mów że masz jakiś brzuch jak go nie masz! :P A jeśli masz to włóż jutro jakąś obcisłą bluzkę żeby można go było zobaczyć! :P

Dziewczyny odebrałam dziś wyniki z laboratorium i wykazało, że mam nieliczne kryształy szczawianu wapnia -czy któraś z Was to miała -co oznacza? Wieczorkiem do gin -dopytam co i jak...

hej
Iwonka z fajnych miejsc to polecam Jastrzebią Góre, dużo miejsc do pochodzenia,ale i plaża fajna. Byłam tam we wrzesniu i było niedrogo

Happymum podziwiam Cię,że wciąż chcesz mieć niespodziankę. Ja podobnie jak Ty lubię i wręcz muszę kontrolować swoje życie, w końcu jest ono moje więc powinno być takie jak ja chcę. Dlatego rzeczy na które nie mam wpływu bardzo mnie denerwują np to kiedy zachodzi się w ciąże.

Co do odstawiania dziecka do swojego pokoju to moja mała miała 7miesięcy,ale przesypiała już noce, wcześniej po prostu nie chciałoby mi się zrywać w nocy i iśc do drugiego pokoju i tam małej karmić czy przebierać, a tak to karmiłam małą częściowo na spiąco i za bardzo ja sama też się nie rozbudzałam. A łózeczko miałam na wyciągnięcie ręki i teraz też tak chcę. Po pierwsze, żeby przez pierwsze 3 miesiące mięć malucha na oku. A kiedy odstawię-pewnie podobnie, może nawet trochę póżniej.

Co do akpolu w Gdańsku to ceny nie powalają, na pewno ubranka są tam dużo droższe niż gdzie indziej,a przy tym nie są zbyt dobre jakościowo. Jeśli ktoś chce kupować tego typu ciuszki to lepiej iść do pepco. Jesli chodzi o resztę to nie wiem jakie ceny, bo jakoś nie porównywałam.

Cleanna -ja nie mam brzucha???!!! Mam tylko mniejszy!!!!

Do zob jutro

ps a ja dziś miałam badanie glukozy i nie było żle, wynik prawidłowy, więc nie wiem dalej skąd moje bole glowy i ciągła senność

witam
niespodzianka sie udala:)wiec rodzice zaskoczeni:)pozdrawiam:)

Inne tematy z forum

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (176 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...