Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11 - chłopak :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 4:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-4-t472789,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

same dobre wiadomosci:)
Tinnera mam nadizej ze na nastepnym usg z nozka coreczki bedzie dobrze:)
czekoladowa pralinko mi tez juz leci siara juz od 3 tyg w ierwszej ciazy tez leciala ale bylam wyzej w ciazy:)

happymam, mi też się wydawało że jak wcześniej brałam falvit to miałam nudności, wtedy go odstawiłam, po jakimś czasie wzięłam znowu i jest już ok ;-)

dzięki dziewczyny :-)

happymum, a te witaminy to łykasz zaraz po posiłku?
bo naczczo nie poinno się ich brać. Może do kolejnej wizyty w takim razie bierz tylko kwas foliowy? i jedz dużo owoców.
Tinnera też duże te twoje dziewczynki, dobrze ze zdrowo sie rozwijaja, mam nadzieje ze stópka sie wyprostuje ,
ja też chwile podglądałam malucha na 4 D i akurat drapał się po główce :-)

Tinneraa

fajnie, że miałaś okazję tak wszystko zobaczyć - też bym się przy czkawce uśmiała :D

Ja mam USG połówkowe dopiero po 20 lipca i nie mogę się już doczekać by zobaczyć czy wszystko jest ok, a przy okazji sprawdzić płeć :) oby się teraz tyłem nie odwróciło nasze maleństwo :)

jestem po usg. Dziewczynki waża 325 i 320g. Generalnie prawie wszystko jest dobrze, tyko jedna ma złe ułożenie stopy, ułożenie szpotawe, mam nadzieję że przy następnym usg będzie już dobrze, że to się zmieni bo jak nie to nie wiem :( tętno jedna ma 132 a druga 142 więc by się nie zgadzało z teorią płci..
Po za tym jedna dziewuszka tak mocno kopie ta drugą że nic dziwnego że ta stopa jest tak położona :(
3D usg też miała włączone, jedna dziewuszka miała czkawkę aż mi się śmiać chciało :)

dorotka86 gratuluję :)

Eh niby witaminy a co w nich musi być że potrafią szkodzić...wiecie co ja odstawie ten falvit...do gin ide 9 lipca...chyba nic sie nie stanie jak do tej pory będę bez witamin?

Już też chciała bym wiedzieć ile waży mój bąbel i jaki jest długi :) z brakiem info na temat płci jeszcze wytrwam hehe :) będę twarda lol

dorotka86 gratulacje malucha i jego wagi!!!!
Ale dzień dobrych wieści!!!!

ja miałam wymioty i bóle brzucha i zaparcia po falvicie mama, ale to podczas karmienia piersią. Jakieś 4miechy po porodzie. Zaczęło się już po drugiej tabletce. Dopiero po tygodniu skumałam, że to przez te witaminy i odstawiłam.

Koleżanka miała okropne mdłości po innych ciążowych witaminach,ale nie pamiętam jakich chyba prenatal i ginek kazał jej odstawić.

Odstaw i dla pewności spytaj się ginka.

Ja jak brałam na początku falvit to właśnie też wymiotowałam ... Wszyscy się śmiali, że jak po witaminach można wymiotować... No i odstawiłam na około miesiąc i od jakiegoś tygodnia znów biorę i jest na razie ok.. :)

Mam do was pytanie... nie znalazłam w efektach ubocznych falvit mama wymiotów...a zauważyłam że jak biore rano tabletki to zawsze w odstępie 30min po wzięciu wymiotuje...jak nie brałam witamin tych w ogóle przez dobre 2 tyg to był spokój...od przed wczoraj znowu je biorę i wymiotuje...i zauważyłam zależność występującą między braniem falvitu a moimi porannymi wymiotami... czy któraś z was tak miała? myślicie że witaminy mogą na mnie działać wymiotnie?;/

Dorotka86, gratuluję udanej wizyty :) Ja też już coraz mocniej czuję ruchy, a nawet kopniaczki jak przyłożę rękę do brzucha, a łozysko też mam na przedniej ścianie. Więc to chyba nie jest reguła

Hej dziewczyny, witam się w nowym.

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za resztę.

My też właśnie po połówkowym, maluszek zdrowy, wszystkie narządy, główka, kończyny,pomierzone, waży 428 g, usg równo z om wskazuje na 21 tc i co mnie zdziwiło mam łożysko na przedniej ścianie. Słyszałam, że słabiej przez to czuć ruchy, ale u mnie jakoś b. wyraźnie je czuję i widzę ;)
Bardzo się cieszę, że synek jest zdrowy ;), zawsze przed badaniem nachodzi mnie wątpliwość czy wszystko w tym brzuszku ok?.

Ze spaniem roznie.w 1trymestrze spalam 12godz na dobe,ale w dzien nie moglam za nic zasnac,wiec o 20.00juz lulu.przeszlo ok14tyg,a teraz spie ok 7godz,ale czesto kimam w ciagu dnia a potem do polnocy nie moge zasnac,wiec kazda z nas jest innna. Reguly brak.

Gratulcje udanych usg!

Ja np przed samym porodem non stop spalam a kolezanki ciagle z,motorkiem w tylku sprzataly...

To równie spora dzidzia jak nasza :) ważne ze zdrowa

Co do smyka to nie zachodzilam ale w alfie na przymorzu maja promocje i wyprzedaze

no właśnie jak to jest z tym spaniem? moje dwie koleżanki w drugim trymestrze spały po 4-5 godz na dobę, gwałtownie im się zmieniło w porównaniu z ciągłą sennością w pierwszym. i ja tak czekam i czekam kiedy w końcu zmęczenie mi przejdzie i nic. nie ukrywam,że zawsze lubiłam spać, i snu potrzebowałam dużo, ale ja ciągle muszę kłaść się najpóźniej o 22, bo inaczej nie wstanę do pracy... jak pójdę na l4 to w końcu się wyśpię, myślicie że można tak na zapas? ;)

i my witamy się w nowym wątku :)
Dzisiaj byliśmy na usg połówkowm i nasz snek jest nadal synkiem, waży 490g, ale niestety nie dał się zmierzyć, pozatym jest wszystko ok.

przylaczam sie do zamulajacych dzisuaj!kawka i 3godzinna drzemka nic nie pomogly.spac!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mimo, że normalnie wolę taką pogodę niż upały to dziś tak mi dudni w głowie, że chyba mi się te preferencje zmienią :)
dzięki Aniu za założenie nowego wątku - mój net już tego potrzebował :)

Ja jak ostatnio byłam w Galerii Bałtyckiej w Smyku to widziałam jakieś śpiworki ale nie spojrzałam niestety na cenę...

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...