Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11 - chłopak :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 4:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-4-t472789,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

Mamazosi cieszę się, że książka się podoba :) Ja lubię mieć wiedzę pod różnym kontem a ta książka jest dość nietypowa :) no i mnie też wciągnęła, przeczytałam ją jeszcze zanim zaszłam w ciążę :P

niestety w życiu nie można niczego być pewnym. znajoma mojej mamy pierwsza ciąże tez stracila urodzila martwe "chore" bo dotknięte różnymi deformacjami i schorzeniami dziecko. całą ciąze ludzie mowili jej jak ładnie wyglada wiedziala ze ma miec córeczkę. tylko lekarz nie poinformowal jej ze wody plodowe owszem sa ale nie tam gdzie trzeba. uciskały dziecko co skończylo jak sie skończylo, popadła w bardzo głeboką depresję. los chcial ze ok 3 lat pozniej zaszla w ciaze z 2 dzieckiem chlopak ma dzis 18 lat a ona w obawie o kolejna strate wyzadza mu krzywde nie dajac odrobiny luzu najgorsze jest to ze zdaje sobie sprawe ze musi popuscic odciąć pępowinę a tego nie robi. Za to kuzynka tesciowej uradowana nowina ze bedzie miala córeczkę wszystko gotowe na przybycie malej księżniczki, doznala szoku po porodowego depresji itp jak sie okazalo ze z dziewczynki zrobil sie chlopiec. dlugi okres miną zanim wziela to dziecko i jako tako zaczeła je kochac, życie bywa przewrotne , ale trzeba wierzyc ze kiedys zaświeci nam słoneczko :)

ageska dorotka86 poplakalam sie poprostu....

Ageska...tutaj nic nie da się powiedzieć, można ich tylko przytulić i jeśli będą chcieli coś powiedzieć to szczerze wysłuchać. Ja też jestem taką "aniołkową mamusią".
Jak już minie parę dni nie bój się zapytać tej mamusi ile ważył, mierzył synek, jak wyglądał - ja tak bardzo chciałam, żeby ktoś o to zapytał, tak zwyczajnie gdy rodzi się dziecko...aby i ona mogła poczuć się mamusią, pochwalić się troszkę - mimo tego co się stało, na co przecież nie miała wpływu, pogratuluj jej ( im) porodu, sił, aby bardziej mogli się poczuć rodzicami - tak bardzo mi wtedy tego brakowało...

Mam nadzieję, że kiedyś tam ktoś mi pokaże, powie - dlaczego?!

Hej dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam jakoś ostatnio mam więcej zajęć ;)

mamazosi gratuluję udanego usg, maluszek rzeczywiście malutki, ale też twój brzuszek z tego co zauważyłam na ćwiczeniach nie był spory, ważne że jest zdrowy a wagę pewnie jeszcze nabierze.
Ja mam łożysko na przedniej ścianie, ale w niczym to nie przeszkadza powodem do obaw jest łożysko przodujące czyli takie które jest nisko i pokrywa ujście szyjki macicy.

Ja póki co przytyłam 4 kg, jem wszystko na co mam ochotę :)

lyneth, tinnera życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia. Lyneth jak tam połówkowe?

agnieszka25 gratuluję zdrowej córeczki :)
amadea99 również gratuluję pozytywnego usg i córeczki ;)

witaj muzynia - miłego pisania :)

Dostałam od szwagra piłkę do ćwiczeń i się przetrenowałam :) stara a głupia...tak mnie kręgosłup bolał, że chodzić nie mogłam :) a ćwiczenia z piłką również znalazłam na youtube.
Wczoraj miałam wizytę, maluszek zdrowy, potwierdzone na 100%, że chłopiec :)
Dziewczyny co myślicie o imieniu Franciszek, mój mąż bardzo by chciał mieć Franka po swoim dziadku, a ja jakoś zawsze sceptycznie podchodziłam do tego imienia a teraz już sama nie wiem...

hej dziewczyny :)

Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluje wszystkim ujawnienia się maluszków, super że coraz więcej dziewczynek się pojawia :)

Ależ macie tempo pisania aż ciężko nadrobić. Ogólnie to tak troszkę chciałam się Wam wyżalić i może też przestrzec. Mój kuzyn za dwa tyg miał zostać ojcem ale właśnie się dowiedziałam że jego synek zaplatał się w brzuszku w pępowinkę i niestety odszedł... Jedynym objawem że coś jest nie tak który zaczeła odczówać żona mojego kuzyna to bardzo szybkie ruchy dziecka, ktore ich zaalarmowały i trafili do szpitala ale było juz za późno.. także jak tylko dziecko albo za dużo albo za mało się rusza to nie ma co, lepiej podjechac do lekarza szybko sprawdzić niż martwic się na zapas.... Przepraszam że taki smutny temat ale musiałam to z siebie wyrzucić.

Hej Muzynia :) Fajny termin .. :) Ja tez bym chciala 6 grudnia :D Ale dlatego ze sama jestem z tego dnia :D Malam na poczatku termin zblizony do 6 ale teraz mi sie przesunelo na 21 list..:)

witaj muzynia:) będziesz miała prezent na mikołajki:) ja też miałam termin na początek grudnia, ale przesunął mi się na 18. a skąd jesteś?

co do spotkania to ja jednak odpadam, niestety w tym czasie jestem w pracy. ale obiecuję, że na sierpniowym spotkaniu, jeśli do takiego dojdzie, już się pojawię:)

Witaj muzynia!
Będziemy rodzić prawdopodobnie w podobnym czasie :)

To i ja chciałabym dołączyć do tego forum ;)
Termin mam na 6 grudnia ;)

Joahne chyba Tobie tez pasuje wtorek 11.00??? Jakby co dopisz się do nas. Fajnie, że będzie spotkanie.
Ja po cwiczeniach znowu jestem ledwo żywa. Nogi mi odpadają.

Bądźcie tam ze 2 godziny wcześniej, byłam tydzień temu w Gdańsku i gdybym nie przyszła po 9, to czuję, ze stałabym do wieczora, a tak o 12 byłam już po wizycie. Lekarz stwierdził, że 17/18 tydz. to za wcześnie na robienie USG 4D.

hej
ale się dziś wkurzyłam na pogodę-wczoraj upał niemiłosierny a dzis deszcz. Ja już przygotowana na plazowanie byłam....

CO do spotkania chętne:
1.mamazosi
2.cleanna
3.leneth

zapraszamy pozostałe Panie!!! Czyli wtorek 11.00 może być????Mi też pasuje.

Cleanna,ale sie zaczytałam wczoraj do 1.00 wnocy...

Cześć dziewczyny! Oczywiście ja jestem chętna na spotkanie :) we wtorek pasuje mi właściwie każda godzina więc dopasuję się do Was :)

no wlasnie folgowac nie ma co .. ja wczoraj se pofolgowalam i z 2 kg zrobilo sie 3 cos.. Chcialam dzis "wychodzic" to moje wczorajsze lakomstwo ale dzis taka pogoda .. mam nadzieje ze sie zaraz jakkos przejasni .. wczoraj bylo dla mnie za cieplo zeby gdziekolwiek wyjsc..:)

Mamazosi obiecałam sobie że jutro zacznę ćwiczenia :) dam znać po ilu dniach moje nogi przestaną mnie boleć hehe :) zakwasy mam murowane :)

Agnieszka25 serdecznie gratuluję i cieszę się że wyniki są dobre :) no i gratulację z powodu córci :) różowe ciuszki to teraz może już być twój żywioł hehe

Agam205 hm kociaki powiadasz hihi malutkie kociaki i szczeniaczki są zawsze takie słodkie... ja zawsze daje się ponieść emocją jak widzę bezpańskie psiaki i kociaki...takim sposobem w domu mam owczarka niemieckiego którego wzięłam odkupiłam w wieku 8msc od kolesia który go całymi dniami przetrzymywał w ciemnym garażu... serce mi się kroiło i udało mi się go odkupić... facet sprzedał ją bez namysłu...niestety rozumu za grosz nie ma i chwile później na podwórku znalazł się kolejny szczeniak... szkoda że tacy ludzie mają zwierzęta... ja nad swoją suczką musiałam pracować prawie 2 lata...szkolenia...dużo czasu razem...i w końcu suczka nam zaufała i jest teraz taka kochana ale niestety do tej pory boi się ciemnych pomieszczeń... uraz na całe życie ....
drugiego pseudo owczarka zabrałam prawie wygłodzonego zimą jak były mrozy...jeszcze dzień dwa na dworze i by zdechła...
do tego mam jeszcze jedną suczke... rosowa suczka uciekła w trakcie cieczce z domu i ojciec nie znany...właściciele przez to że szczeniaki były skundlone chcieli uspać wszystkie... na szczęście wszystkie uratowano :)
a do całej tej ferajny dołączam moją kotke domową i kocura podwórkowego :) na szczęście mieszkam w domku i zwierzaki mają dużo miejsca i przestrzeni :) a ja omijam bezpańskie psiaki i koty bo wiem że mogło by się to dla mnie źle skończyć :)

aagusias81 temat wagi w ciąży ciągle nam się tu pojawia i zapewne będzie do samego końca... fakt faktem folgowanie sobie i pozwalanie na wszystko może się źle skończyć :) także popieram cleanne że odżywiać musimy się rozsądnie :) bez skajności w jedną czy drugą strone :)

Amadea99 gratuluję córeczki :) kolejna panienka powiększająca grono dziewczynek :) jeszcze trochę i szanse może będą wyrównane hihi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Happymum co do cwiczen to mi się bardzo podobają, i ja zrobiłam je uczciwie tak jak ta babeczka mówi po 15powtórzeń w 2seriach .Zajmuje to ok 20min to ja potem 3dni na nogi nie mogę, także chyba coś pomagają.

W końcu dziewczyny na forum są!!! a nie same chłopaki

Lyneth no ja mam tak samo jak Ty, że popołudnia z małą i mężem,ale czasem każdy potrzebuje czasu tylko dla siebie.
To może wtorek ok 11.00 co reszta dziewczyn na to?

Amadea99 gratulacje córci!!!! Tak jak ja będziesz miała parkę. Co do ubranek to przejrzę co mam i może coś kupię.

amadea99 - gratulacje zdrowej dziewczynki!!!

mamazosi - ja chętnie się spotkam, widzę z Gdańska jest mnie osób, ale powiem szczerze, że mi by bardziej pasowało tak do 17.00 Mąż wraca z pracy mniej więcej o tej godzinie i po obiedzie zawsze coś robimy, gdzieś jeździmy, coś załatwiamy no i mamy jeszcze remont więc jak mogę to mu pomagam

Ja przeważnie do południa jestem wolna.

mamazosi, miałam najprawdopodobniej opóźnienie owulacji, bo test też mi dopiero wyszedł pozytywnie w 39 dniu cyklu. testy beta hcg zrobiłam dwa i wyniki też wskazywały na 3/4 tydz. więc wiedziałam, że do zapłodnienia doszło później, a mój lekarz termin wyliczył na podstawie pierwszego dnia ostatniej miesiączki. na usg też wychodziło, że dziecko jest prawie 2 tygodnie młodsze, ale rozwija się prawidłowo.

co do spotkania to jestem za, jak coś to piszcie:)

amadea99 - gratuluję córki, świetnie, że zdrowa:)

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...