Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

Dziewczyny, zaczynamy nowy wątek :)

LISTOPAD:
Ageska 02/11 córeczka/Redłowo
amadea99 02/11
mondar 04/11 - synek
cudzik 04/11
Dorotka86 06/11 - synek
mazar 06/11
anka165 08/11
Tinneraa 09/11 - córeczka i córeczka
Ania 11/11 - synek
Asiulka86 11/11
Cleanna 12/11 - chłopak :)
agam205 13/11- Syn
Kiki80 14/11
Lollipop 14/11 - synek
mamazosi 16/11 chłopak
sweetangel171 18/11
Katka_Gdynia 20/11
dorcia_86 20/11 - synek
CzekoladowaPralinka 21/11 - Synek:)
lyneth 25/11 - synek
Iwona84 28/11
happymum87 30/11

GRUDZIEŃ:
amaria87 01/12 (?)
Puchatkowa 05/12
agnieszkaj 06/12
aagusias81 07/12(?)
joahne 07/12
Asiula85 08/12 (?)
filipinka 17/12
Paniqa 18/12
perfectange 19/12
Delie 26/12

link do części 4:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-listopadowo-grudniowe-2013-4-t472789,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (5)

Lollipop ja kupuję łososia w Gdyni tam mamy znajomego,. który sprzedaje sprawdzone ryby. Naleśniki staram się na slono, choć uwielbiam z twarogiem i cukrem,a mój mąz do tego obowiązkowo bita smietana!!!
Dzis nasza rozmowa na forum mnie zainspirowała i podczas zakupów obkupiłam się w zdrowe papu: płatki owsiane, kefiry, mleko acidofilne, te ciastka które Cleanna polececała oraz makaron i chleb pełnoziarnisty. A i mąke orkiszową. Dzięki za inspirację!!!!

A staniki kupiłam w Bydgoszczy.

Cleanna ja mam duzo wolnego czasu,ale staram się z niego korzystać na maksa, także non stop gdzieś chodzę,w głownym jestem srednio dwa razy w tyg. Chętnie się spotkam połazić po sklepach, pogadać itp.

Dzis odwiedzilam przyjaciółke, ktora ma 4miesięczne dziecko-ale słodziak ten jej mały!!!

agnieszkam 25 gratulacje zdrowej córci!!!!!!

Ja dziś ostro połaziłam i pierwszy raz poczułam się ciążowo, jakbym miałam cegłe w brzuchu która mnie ciągnie do ziemi i musiałam koniecznie usiąść. Pomyslałam że mam już dośc bycia w ciązy, a to dopiero 21tydz masakra co będzie dalej. W sumie się dziwie że takie miałam odczucie, bo mam mały brzuch:)

Joahne z czego wynika ta róznica 11 dni u ciebie? Maialas nieregularne cykle czy maluch mniejszy jest?

Tianerra i co z piatkiem bedziesz może w tej wiosce smerfów?

agnieszka25 - gratuluję córeczki! Super, że wszystko jest dobrze

joahne - ja też mieszkam na Morenie :)

U mnie choroba w domku, mąż na l4, kicha, prycha, leży osłabiony, a ja zapalenie gardła załapałam... znowu :(

Poza domowymi sposobami można jeszcze brać tabletki do ssania ISLA
Są bezpieczne dla maluszka i bardzo fajnie nawilżają gardło. Ja lubię porzeczkowe, ale są i miętowe i imbirowe.

cleanna " propo tej wagi - to lekarz moj jest zadowolony ze tak malo jej przybywa - mialam nadwage bo rok temu mi przybylo 20 kg bo musialam lezec teraz to nadrabiam chodzeniem.. wczoraj i dzis od 9 do wieczora na dworze spacery oliwa wrzeszcz zaspa i tak w kolko .. nie korzystajac z komunikacji poki jestem w stanie to sie staram ruszac duzo bo juz brzuch mi sie powieksza i bedzie coraz gorzej ze spacerami . Wyniki wszystkie po za tarczyca mam dobre ale tarczyce kontroluje i jest ok wiec moje 2 kg na plusie chyba o niczym zlym nie swiadczy mam nadzieje.. po prostu mam wiecej ruchu niz rok temu to moze dlatego tak to jest mam tylko nadzieje ze pozniej mi nagle waga nie skoczy

gratuluję ;) agnieszka25

niestety przez telefon dowiedziec sie tylko mozna, czy wynik jest czy go nie ma. Wynik mozna samemu osobiscie zobaczyc, bo jest w zaklejonej kopercie

agnieszka25 gratulacji coreczki i najwzniejsze ze jest ok:)

super!! gratulacje :)))
czy wyniki amniopunkcjii otrzymuje sie telefonicznie czy podczas wizyty u lekarza?

agnieszka25 gratulacje! bardzo się cieszę, że wszystko ok:)))

dziewczyny dzis dowiedzialam sie jaki jest wynik amniopunkcj, i kariotyp prawidlowy, i bedzie to coreczka:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziś miałam wizytę i termin porodu lekarz przesunął mi z 7 na 18 grudnia. Powiedział, że to 16 tydzień. Jak to jest z tym nazewnictwem? To, że jestem w 16stym tyg, to znaczy że np. 15 tygodni skończonych i leci 16, czy że 16 jest już skończony i leci 17? już mam termin zmieniony 3 raz i sama się gubię...

cleanna - dzięki za wyjaśnienie co do wagi w ciąży. ja do tej pory przytyłam 4 kg. ale muszę odstawić słodycze, jem ich zdecydowanie za dużo. piersi urosły mi znacząco, najbardziej w pierwszym trymestrze, a teraz dochodzi brzuszek. mieszkam w gdańsku na morenie, także do centrum blisko. chętnie się spotkam,ale jeszcze pracuję więc jak coś to godziny popołudniowe:)

Tinneraa - dużo zdrówka! Ja tez byłam przeziębiona ostatnio i leczyłam się syropem z cebuli, herbatą z miodem i cytryną, tylko tyle możemy.

Lollipop - ja też mam dość kanapek! nie mogę już patrzeć na szynkę i ser i kombinuję do pracy co by tu zjeść, ale jak otwieram lodówkę na nic nie mam ochoty...

dziewczyny polecacie jakieś konkretne witaminy? lekarz zalecił mi dziś branie witamin dla kobiet w ciąży, ale nie chcę brać pierwszych lepszych z apteki?

Tinneraa ja jestem z Redy a wcześniej mieszkałam w Wejherowie więc ja jestem chętna na spotkanie w Wejherowie :) park w Wejherowie jest super miejscem dla dzieci :) więc zapraszamy koleżanki z Trójmiasta...

Cleanna ja trochę się przejmuje wagą...ale mój ginekolog mówi że dobrze że nie tyje... nie należe do szczupłych chudziutkich mam a raczej tych które ciąże zaczynały ze zbędnymi 10-15 kg... także fakt że na początku schudłam 5-6kg mnie nie zmartwił...mojego ginekologa też nie...myślę że mój bąbel chyba poprostu pałaszuje moje zapasy które miałam ukryte w zbędnych kilogramach... obawiam się tylko żebym po 20tym tygodniu ciąży nie zaczęła kolosalnie tyć... bo to że przytyuje to pewne...krew, wody...dzidzia to wszystko przecież waży :)

Mam problem z wózkiem... zdecydowałam się z mężem na x-landera x-move w kolorze beżowym america limited i zonk... nigdzie nie ma dostępnego tego wózka w tym kolorze... dziś napisałam meila do producenta :/ a generalnie tak z głupoty zapytałam w kilku sklepach o ten kolor i okazało się że jest taki problem kosmiczny... eh

Cleanna chyba masz racje z ta iloscia tych ciastek bo wciagaja bardzo i sa pycha:)
co chodzi o spotkanie mi zostaje tylko forum bo do gdansk mam troche daleko:)no fajnie chociaz sobie popisac:)

Dziewczyny a czy któraś mieszka blisko centrum Gdańska? Nie pracuje i może czasem spontanicznie gdzieś wyskoczyć? Na obiad, zakupy, lody ot tak? :)
Bo ja mieszkam w centrum i czasem fajnie byłoby gdzieś z kimś na spontanie się spotkać :)

Z owoców spróbuj też banana i jabłka ;) i suszone morele :)

hej,

ależ macie tempo z pisaniem!

Ja kupiłam stanik na Matarnii w Kappahlu za 19,90 Są tam przeceny bielizny i dużo było różnych rozmiarów przecenionych. Były też staniki takie specjalne dla karmiących, odpinane z przodu, ale tylko w rozmiarze A

Ja na razie dużo nie utyłam, kilka kilo i wszystko poszło w brzuch; mam ładną piłeczkę z przodu :)

W piątek mam mieć połówkowe, już nie mogę się dozekać, żeby zobaczyć, co tam u maluszka słychać :)

A ten stanik to w którym triumphie? Bo to bardzo śmieszna cena :)

Mamazosi ale tortillę taką gotową ze sklepu czy sama robisz? Chodzi o te placki :) A łososia gdzie kupujesz? Bo ja mam ochotę, lekarka powiedziała że można jeść ale wędzonego na ciepło a takiego nie widziałam nigdzie. Narobiłaś mi ochoty na naleśniki ze szpinakiem, jutro sobie zrobię :)

Tianerra ja bez auta, także dla mnie najdalej to Gdynia -jadę tam prawie 2 godziny. Dalej się nie ruszam. Także ewentualnie jestem za Gdynią, ale teraz będę z małą, bo od pon zamykają przedszkole to końca lipca. Ty masz chyba równolatkę mojej Zosi, także mogłabyś ją zabrać. Np w piątek wybieram się do wioski smerfów do Gdyni.

Staniki upolowałam w triumph za śmieszną kasę-chyba 12pln....Ale biust już mi nie rosnie, także nie muszę zmieniać.

Ja kanapki zamieniam na tortillę np z łososiem wędzonym albo z szynką i warzywami. Robię sobie sałatki warzywne z kurczakiem, albo szynką i do tego pieczywo czosnkowe z piekarnika. Od biedy naleśniki na słono no ze szpinakiem i też miesem,także chleb zastępuję czym się da, bo mam też go dość. Grunt by w każdym daniu było mięso. Poza tym mam faze na chleb z majonezem a to zgubne jest....i na makaron z czosnkiem i pomidorami...

Cleanna z owoców jem czereśnie i arbuza no ale po tym też zaraz jestem głodna :) Muszę wypróbować te ciasteczka. Przyznam że czasami mam już dość kanapek ciągle z tym samym ale nie mam pomysłów na nic innego :)

A jeśli już mowa o biuście to gdzie kupujecie staniki? Mi też urósł i muszę kupić a szkoda mi wydawać dużo kasy bo pewnie jeszcze trochę urośnie, chociaż jak dla mnie mógłby już przestać rosnąć bo przed ciążą miałam już spory a teraz to w ogóle :)

dziewczyny tak sobie myślę że może któraś by do Wejherowa przyjechała? Ot tu też można jakieś spotkanie spiknąć :-) co Wy na to??:)

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...