Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (7)

zaczynamy nowy wątek, sprawdziłam listę i poukładałam wg terminów.

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - niespodzianka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia
07/12 aagusias81 córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
17/12 filipinka
18/12 Paniqa
18/12 joahne
20/12 perfectangel synek / Wejherowo
26/12 Delie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2013 (7)

zgaga mnie po mału wykańcza...a to tak sobie tylko pomarudziłam :)

Joahne hihi czyli niespodzianka jak u mnie :) ja tak się nastawiłam na synka a tu córcia... teraz już jak szok minął hihi to jest fajnie ale pierwszy momenty był zaskakujący :) nie mogę doczekać się usg we wrześniu czy potwierdzi naszą córcie czy znowu będzie kolejny szok...

amadea99 ja od początku ciąży schudłam5kg... dziś się ważyłam i już 5 nadrobiłam...i nawet mam nadgabaryt 0,5kg :)więc tak jak ty... od ost 4 tyg te kilogramy ci lecą tak że szok...trochę sobie pofolgowałam bo i trochę słodyczy się znalazło i innych głupot... od jutra wracam na moje owoce i warzywka bo trochę się wystraszyłam że w 4-5tyg tak ta waga skoczyła...jednak trochę zostało do końca... a w takim tempie to wyjdzie że przytyję sporo...a ze względu na swoją wagę z przed ciąży powinnam się pilnować...chciałam przytyć ogółem tak z 10-12 kg...skoro 5,5 mam już to zabyt wiele nie zostało... więc czas zacząć uważać :)

joahne -- gratuluje córeczki!!!!

U nas było podobnie, wszyscy prorokowali córkę i też się nastawiliśmy, a będzie synek i lekkie zdziwienie było; ale już dawno wszyscy o tym zapomnieli i cieszymy jak gwizdki na tego maluszka :)

pisałaś, że masz blisko do przychodni, to podejdź; zobaczymy, co tobie powiedzą, może na inne babki trafisz. Ciekawa jestem co Ci te baby powiedzą jutro.

Na Zaspie zapisy są codziennie od godz. 15.00 do 15.50 musisz mieć zaświadczenie od lekarza i kartę ciąży. Teraz zapisują już na wrzesień.

Ja będę mieć wykłady w pon. na 17.00 a ćwiczenia wtorek i czwartek na 16.00.

Babka proponowała mi też tę wrześniową grupę, ale tam były beznadziejne terminy! Wykłady chyba we wtorek na 18.00 tu nie jestem do końca pewna, ale ćwiczenia to środa - piątek na 19.00! To ja dziękuję spędzać tak piątkowe wieczory...
Widziałam listę, to na wrzesień było już kilka osób zapisanych, a na ten sierpień to lista długa, sporo osób widziałam, zobaczymy, jak liczne będą grupy.

Byłam dziś na wizycie u dr. Grążawskiego z Zaspy. Powiem Wam, ze mimo obaw okazał się bardzo fajnym doktorem, fakt, że jest strasznym gadułą i ciężarówki trzyma dość długo. Ale opowiada na wszystkie pytania, i według mnie jest całkiem ok. Za to przez moment moja córka stała się chłopcem w USG :D Śmiechu było co niemiara, jak stwierdził, że "no, worek jest, ale jądra jeszcze niezstąpiły" A ja szok :D I że przecież cały czas to była dziewczynka i czy napraawde? Na co on popatrzył popatrzył i stwierdził, że faktycznie, po prostu mała tak nóżkę położyła, ze wygladało jak worek ;) i że dalej jest dziewczynką jednak :D
Ale emocje były jak nie wiem hehehe! Za to wyszło, że dość duża jest, bo waży ponad 1200g.

witam
dzisiaj bylam na badaniu cukrzycy. myslam ze bedzie duzo gorzej. pobrali mi krew pozniej dali mi butelke 330 i kubeczek do wypicia glukozy.przerazlla mnie tak duza ilosc. a glukoza byla o smaku coli. smakowla jak wygazowa cola tylko bardziej slodka.na wyniki musze czkeac w ciagu tyg.
a wazylam sie wiec od poczatku po schudnieciu prawie 8 kg teraz mam tak ok 0.5 kg na plusie. zobaczymy co bedzie dalej

dopisuję swoją córeczkę:)

LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
06/11 mazar
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia
20/11 dorcia_86 - synek
21/11 CzekoladowaPralinka - Synek:)
25/11 lyneth - synek
28/11 Iwona84 - dziewczynka :D
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
04/12 jednorozec - córeczka
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie

filipinka - termometr z lidla jest dobry, nie zauważyłam, żeby nieprecyzyjnie mierzył.

lyneth to mnie trochę zmartwiłaś. liczyłam na to, że się zapiszę do tej szkoły:( co za wredne baby, kręcą coś. mimo to chyba się tam jutro wybiorę. a jak nie to może ta zaspa wtedy. jak to jest z tą szkołą na zaspie? tam są zapisy w jakiś konkretnych godzinach? i mogą mnie nie przyjąć? i jak często są zajęcia? dzięki za jakiekolwiek info. a na klinicznej ktoraś z was była?
Delie - na morenie widać robią problemy, no chyba, że masz tam swojego lekarza...

a w ogóle to jestem już po połowkowym:) dziecko waży 560 gram, mierzy 26 cm, jest wszystko ok. tylko było tak ułożone, że kręgosłupa nie dało się zbadać dobrze i za 4 tyg muszę iśc na kolejne usg. aha no zapomniałabym, będzie córcia! ale wszyscy mi mówili "będzie syn", że się trochę nastawiłam, że jak lekarz powiedział "córka" to lekki szok przeżyłam;)

delie nie martw sie ja dopiero ruszam z zakupami. wiekszosc ciuszkow ma nam dac kuzynka meza ale dopiero chce po porodzie by nie zapeszac. a tak mysle ze we wrzesniu po usg zaczne dzialac z wiekrsymi obrotami. co do akcji z lidlem ja sobie sprawe przemyslalam i jeden stanik mi starczy co mam, wcale nie wiadomo czy bede mogla karmic a bez sensu teraz wydac kase na cos co moze okazac sie bezuzyteczne, ale zastanawiam sie nad termometrem czy jest dobry??
Co do sr nadal sie wacham a juz 29 tydzien jedni sobie chwala inni mowia ze przereklamowana sprawa nie wiem. na nurtujace mnie pytania wypytalam mame tesciowoa kolezanki co niedawno rodzily

nie wiem czemu, ale skojarzyło mi się jakoś, że mieszkasz w Rumii, a ja się tam wybieram w tygodniu.
a jutro chyba jedziemy zamawiać wózek :) w końcu dogadaliśmy się co do koloru. Teraz muszę tylko sponsorów zaciągnąć do sklepu i zamówić furę :)

Ale się dziewczyny rozpisałyście :D Nie było mnie kilka dni i czytania końca nie widać :D

Wkurzają mnie te szkoły rodzenia, w każdej pytają o tydzień ciąży i proszą o telefon dopiero w 26 tc... mam obawy, że jak zadzwonię w 26 tc to się okaże, że miejsc brak :/. Planuję zapisać się na Kliniczną, ale jeśli tam nie będzie miejsc to będę próbować na Morenę. Mam nadzieję, że się uda.

Czy znajdzie się jeszcze jakaś przyszła mamuśka, która nie ma ani jednej rzeczy dla malucha :D? Obawiam się, że jak tak dalej pójdzie to ja będę na porodówce, a ojciec malucha na zakupach :D

dzieki serdeczne Dorcia_86 za propozycje ale chyba za daleko od siebie mieszkamy zeby jechać specjalnie po glukoze ktora jest dość tania... ale miło ze pomyślałaś :) moze ktos jeszcze nie miał glukozy :)

JA mam ptanko co do ochraniacza na lozeczko? BO w kompletach z posciela zazwyczaj sa takie krotkie ..Czy one wystarcza ? BO widze ze sa tez ochraniacze na cale lozeczko.. wolalabym caly komplet od razu zamowic bo taniej ale nie widze ochraniaczy w komplecie na cale lozko, wiec sie zastanawiam czy ten krotki jest ok ??

oj ja też.... ostatnio to nie mam do czynienia ze sportem i mało ruchliwa jestem, mam nadzieję, że te ćwiczenia mnie nie przerażą ;]

ja tramwajem będę jechać niestety...

normalnie to mam busa od siebie z moreny bezpośrednio pod szpital, ale ten pierwszy czwartek będą kombinacje z dojazdem

to się zobaczymy :) ciekawa jestem, jak będzie

wykład trwał do 18, ale nie wiem, czy został przesunięty dlatego, że pani położna przyszła do auli o 17:15, czy zawsze tak trwa.
Tak to będą pierwsze moje ćwiczenia -pewnie będę na ostatnią chwilę, bo mąż o 15:50 wraca do domu i wówczas mnie podrzuci z Młyńca ;)

aaa czyli to będą pierwsze ćwiczenia? ja też będę, obym się nie spóźniła, bo na 15.00 jestem w czwartek umówiona i nie mam jak przełożyć spotkania, a dojechać jakoś trzeba.

a wykład ile trwał godzinę? czy 45 min?

lyneth nie wiem jak to wygląda, ale pewnie jest jedna grupa ćwiczeniowa i zaczyna się właśnie w czwartek. Ja na pewno będę. Ile trwają to tego nie wiem, ale myślę, że z godzinkę ;)

Kupiłam dzisiaj na allegro troszkę pajacyków, bodziaków, kaftaników itp. -teraz z niecierpliwością czekam na przesyłkę.

Hej,

Zapisałam się dzisiaj na SR na Zaspę :) I już w czwartek zaczynam zajęcia! Załapałam się na ostatnie miejsce w tym miesiącu; następne osoby zapisują już na wrzesień.

Muzynia -- może będziemy razem w tej grupie ćwiczeniowej? Pisałaś, że chodzisz na Zaspę, ile trwają te zajęcia? Zapomniałam zapytać...

Mój Mąż sam z siebie chce chodzić ze mną na wszystkie wykłady i najchętniej na ćwiczenia ;) Mówię mu, że nie musi na wszystko, ale on chce :) na ćwiczenia położna powiedziała, że na razie przychodzić samemu, potem powiedzą, kiedy można przychodzić z osobą towarzysząca.

Joahne -- byłam dziś u nas w przychodni na Morenie. Chciałam zapytać od której są jutro zapisy do SR, a te położne mi powiedziały, że jutro nie ma zapisów, dopiero po 26.08 trzeba dzwonić, a zajęcia zaczną się we wrześniu, ale to jeszcze niewiadomo kiedy. Mówiłam im jeszcze, że zapisy miały być jutro, a one na to, że jutro to nie...
W ogóle to spojrzały na mnie i mówią: ale to trzeba mieć skończony 26tc wcześniej nie i mieć meldunek w Gdańsku. Mówię, że już 27tc się zaczął i jestem zameldowania na Morenie, a one tylko coś burknęły i kazały dzwonić. Kurcze, brzuch mam już spory więc nie wiem, co to miało znaczyć. Szczerze powiem, nie były za bardzo miłe, nie wiem czy masz jutro po co iść do przychodni. Ja się już zapisałam na Zaspę.
Mam nadzieję, że jeszcze dziś odczytasz info ode mnie.

Hejka,
byłam dzisiaj na badaniu glukozy, na szczęście wyniki dobre :) a samo badanie nawet spoko, glukozę wypiłam w dwóch łykach, nawet cytryny nie potrzebowałam :) a miałam do wypicia 75 g. Najgorsze było to siedzenie, na szczęście miałam książkę, ale kręgosłup po godzinie dawał mi się we znaki :/

perfectangel, jakbyś chciała, to mam do oddania glukozę, bo w laboratorium dostałam od nich.

Nie wiem, czy to przez tą pogodę, ale chodzę strasznie zamulona, Synuś też mało ruchliwy dzisiaj. Chyba idę się zdrzemnąć

perfectangel mąż będzie ze mną na zajęciach dla dwojga - też słyszałam o tym, że tych zajęć jest mniejszość :)

Inne tematy z forum

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

białe blaty w kuchni (40 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...