Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (3)

LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 mentorka - CÓRECZKA Hania
12.11 w.dominika
13.11 mamasia
20.11 Zaskoczona
21.11 a-cha
23.11 mag
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
25.11 Muszka11
28.11 Czapla
28.11 Kasik
Sas

GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82 /szpital w redłowie
5.12 Lolkakarolka / kliniczna
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
14.12 Dimis
15.12 Goralka
30.12 Olesia
28.12 Mrs.W
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (3)

dzięki dziewczyny ! mam nadzieje ze u gina będzie dobrze a z reszta dam rade! trzymam kciuki za nas wszytskie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uuu anonimowa koleżanko nie ładnie tak do czyjegoś portfela zaglądać.
A i ja też jeżdżę japończykiem i uwielbiam moje autko. Ba mialam też niemca, fakt do najmłodszych nie należał i wiecie co...doszło do samozaplonu tak więc nikt mi nie powie, że niemieckie samochody sa lepsze.

Muminka ja opryszczke traktuje spirytusem (kupuje w aptece takie gaziki nasączone spirytusem) - opryszczka wysusza się błyskawicznie.

Otemtotem lubię Cię, korporacyjno Mroweczko. Ba bogata korporacyjno Mróweczko.

Ps ja jeżdżę francuzem: D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wlasnie mi tez sie wczoraj wydawali, ze te gondole sa jednakowej wielkosci. Ale na razie sie tym nie zamartwiam, mam jeszcze duzo czasu na rozeznanie sie w temacie :) niektore z Was szybciej na pewno beda ogarniac te tematy, to bede sledzic na biezaco wszystkie wozkowe informacje ;)

otemtotem, dzieki za podpowiedz z ta kasza jaglana. Bo nawet ja lubie. Jutro kupie i wprowadze do jadlospisu, niestety problem z zaparciami sie zaczal :/

Muminka, wspolczuje chorobstw :( i 3mam kciuki za szybki powrot do zdrowia :)

Mnie tez wzielo przeziebienie, herbatka z syropem malinowym poszla w ruch i tabletki do ssania, bo gardlo mega boli :(

Czapla, na bym chyba umarła ze strachu na karuzeli, czasem jak po wybojach jadę to się zastanawiam czy wszystko będzie spoko :) Dzięki za opinie o tych tańszych wózkach - chyba nie muszę Ci się tłumaczyć, dlaczego chcę narazić dziecko na niebezpieczeństwo? :P
U mnie obecnie brak (odpukać) i mdłości i zaparć, ale powoli zaczyna się "ciągnięcie" ścięgien, co do przyjemnych nie należy. Ja luteinę przestałam brać 2 tygodnie temu i czuję się bez niej o niebo lepiej, może jak przestałaś ją brać to i zaparcia Ci przejdą? Kasza jaglana bardzo dobrze przeciwdziała zaparciom, spróbuj pojeść ją kilka dni na śniadanie, np. z olejem lnianym.
Mi się udało wyrwać tydzień między wizytami i w przyszły piątek jadę na tydzień do rodziców :)

Muminka, z tymi wózkami to ja też tak dzisiaj przypadkiem, to jeszcze dla mnie nie czas na takie zakupy, bo mam w głowie zbyt duży mętlik. Mój mąż się napalił na xlandera, ale tak na serio to jeszcze nie wiemy czym będzie śmigać nasz mały kokonik :) To widzę, że niewesoło Cię złapały choróbska, oby chociaż u gina wszystko było w porządku. Mi parę dni temu wyszła jakaś afta na policzku, ale ją zignorowałam i dzisiaj się kapnęłam, że jej nie ma - cud, bez żadnego leczenia :)

Och jak ja uwielbiam osoby, które z butami wchodzą do cudzego życia i portfela i przede wszystkim "wiedzą lepiej". Jeśli chodzi o auta to ja wolę japończyka, mam też niemca, ale nie lubię nim jeździć, więc twoja teoria jest marna tak samo jak próba wmówienia mi, że muszę kupić wózek za miliard zł bo inaczej moje dziecko umrze w mękach - jest na rynku wiele wózków tańszych i równie dobrych, więc proszę cię idź być akwizytorem gdzie indziej.
Nie, nie mam ochoty czytać twojego forum, bo pewnie jest pełne takich oszołomów.

Odnośnie chodzenia z miarką - tu pisałam serio, więc przykro mi, że każdą, nawet pozytywną opinię odbierasz jako atak, musisz mieć strasznie niską samoocenę.

Odnośnie mojego niewielkiego rozeznania - ameryki nie odkryłaś, nie tym razem. Gdybyś nie tylko umieszczała swoje reklamy ale również uważnie przeczytała wątki na forum wiedziałabyś o tym, że nie ja jedna.

Mówiąc, że chcę lekką i zwinną spacerówkę miałam na myśli coś innego niż ten czołg (wiele osób tak się wypowiada na temat wózka, który na siłę chcesz wznieść pod niebiosa) i nie mam tu na myśli parasolki, do osób głupich nie należę - polecam wygooglować słowo "zwinny" gdyż nie jest to tożsame z "zwiewny".

Nawet na jedynie pół roku mogę zapewnić dziecku komfort w tańszej, acz również bezpiecznej gondoli - idąc tym tokiem myślenia (dla jasności : że tylko ta jedna jedyna gondola zapewnia komfort i bezpieczeństwo) miliony kobiet na świecie - w tym nasze matki (oprócz ciebie oczywiście) - powinny mieć wyrzuty sumienia, że naraziły swoje dzieci na straszne niebezpieczeństwo - weź się kobieto przeczytaj.

z tym x-landerem vs graco masz rację - chyba poklęczę na grochu, jak mogłam wykazać się taką nieznajomością tematu, cóż za wstyd i hańba.

p.s. na forum nie używa się caps locka bo to niegrzeczne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oj widzę że ktoś ciśnienia nie wytrzymał;)
Obrażanie potencjalnych klientek to chyba jakiś nowy chwyt marketingowy.
Właśnie na wózkomanii dziewczyny też polecają na te kilka miesięcy używaną tanią Emmę a budżet zachować na dobrej klasy (zwinną, nie zwiewną) spacerówkę.
Może koleżanka nie zauważyła, że dyskusja tu toczy się w miłej koleżeńskiej atmosferze i przytyki co do tego, na co kogo stać a na co nie są całkowicie nie na miejscu. Rozumiem, że jest ciśnienie żeby sprzedać, ale trochę taktu przy tym może tylko pomóc.

eh my wozka jeszcze nie wybieramy narazie zmagam sie z bolem zeba i opryszczka a jutro do gina na kontrol

Poza tym, zakładasz, że półroczniaka wsadzisz do lekkiej i zwiewnej spacerówki? takie sa dla raczej starszych dzieci, lepiej poczytaj trochę, zanim zrobisz dziecku krzywdę. no i nie rozumiem dlaczego nawet na pół roku miałabys dziecku ie zapewnić komfortu i wygody, bezpieczeństwa w gondoli? szczerze nie rozumiem? tym bardziej, że taki maluszek kruchy tego potrzebuje?

no i nie ma xlanera evo xt, evo xt to jest graco...proponuje poczytac o wozkach fora i blogi...

no nie twierdzę, że każdego stac na wózek za tyle kasy, co nie znaczy, że nie są to wózki najlepszej klasy, wózki sa jak samochody, można jeździć koreańcem można niemcem;] każdy kierowca zauwazy różnice i ni znam takiego, który by niemca nie wybrał;]pracujesz w korpo, chyba powinno byc Cię stać. a chodzenie z miarka - no niejedna świadoma matka chodzi, może poczytaj wózkomanię, wtedy śwaidomie podejdziesz do kupna wózka, bo chyba niewielkie masz rozeznanie,a to jeden z NAJWAŻNIEJSZYCH ZAKUPOW DLA DZIECKA I MATKI!...a lekką i zwiewną spacerówkę tez będę mieć do sprzedania, ale niestety też z górnej półki...

A ja dziś zaliczyłam wesołe miasteczko na Morenie i trochę się najadłam strachu, czy nie za bardzo mnie wytrzęsło na kolejce - nie mogłam młodej samej na to puścić jeszcze, z tatą nie chciała, a ja nie wiedziałam, że to tak szarpie;) raczej średnio oszczędzający sposób spędzania czasu to był.
Ja robiłam test Pappa bo był jakby w pakiecie w tych badaniach prenatalnych na Klinicznej i w sumie dobrze bo tylko poprawił wyniki i obniżył te wszystkie ryzyka. Od razu zapisali mnie na USG połówkowe na 11 lipca.
Ciężko się będzie wstrzelić z jakimiś wakacjami między te wszystkie wizyty u lekarzy i badania.
Co do wózka u mnie czeka w piwnicy Emmaljunga, co prawda już 10-letnia po 3 dzieci , ale dalej w świetnej kondycji. I to chyba najlepszy typ wózka na te pierwsze zimowe miesiące - duuuża i ciepła dobrze osłonięta gondola, zwieszenie na wahaczach - super do bujania i mega miękkie na nierównościach. No i duże pompowane koła 4 takie same, w tej samej linii - najlepsze na śnieg. Tego samego typu jest Marita właśnie i Jedo Bartatina. Ale można bardzo tanio kupić używaną Emmę (od 300 do 500, w komisie na Morenie widziałam teraz mają, tapicerkę można uprać a w stelażu nie ma się co zepsuć) a potem poszaleć przy wypasionej spacerówce. Bo te z zestawów 3 w1 to zazwyczaj grzmoty są.
A jeśli chodzi o samopoczucie to hurrra skończyły się mdłości, ALE zaczęły się zaparcia:-| nie wiem co gorsze.
Na razie przestałam brać luteinę na kilka dni bo koszmarnie bolała mnie głowa i nie wiem czy nie od tego. Boję się trochę tak faszerować dodatkowymi hormonami.

Sorry, ale trochę mi szkoda 2700 za wózek, który poużywam pół roku, bo spacerówkę chcę lekką i zwinną, a nie taki czołg. Jest wiele grup na fb gdzie laski sprzedają cuda dla dzieci - może tam wystaw?
Dzięki za info odnośnie wielkości, będę wiedziała, żeby chodzić na oglądanki z miarką :)
Szkoda, że nie udało Ci się do nas dołączyć, może następnym razem :)

jeszcze Wam podpowiem, że z polskich tanszych wózeczków dobrze sprawują się Jedo Fyn, moja szwagierka miała, duże, skrętne pompowane koła, duza gondolka, takie na wzór emmaljungi, jeśli liczycie się z kosztami to jedo polecam:) zeeby ie było, że polecm tylko emme, bo chcę ja sprzedac:)

Zaskoczona a Marity nie ma w Mama i Ja?
Nas uratował ten wózek, córka miała dysplazje bioder dzięki szerokiej gondoli nie mieliśmy problemów. Do x landera nie zmieściła się z szyna. Ja też już podglądam wozki. Nie wiem czy nowy czy używany.
Jak to teściowa mówi, drugiemu dziecku nówki się nie kupuje. :D

Czapla co u Ciebie?

My jutro mamy USG. Czy to czekanie zawsze musi być takie stresujace?

To ja jeszcze raz podbiję, mam emmaljunge na gwarancji do lipca 2017 roku do sprzedania, piękna, jak nowa, edge duo combi, 2 w1, adaptery maxi cosi gratis, plus gondola quadrolift, używałam gndole 4 miesiące, spacerówkę 5 miesięcy, opinie o tych wózkach w necie można znaleźć na każdym forum zwiazanym z macierzyństwem, ciążą itp. do obejrzenia w gdyni. cena 2700. a jeśli chodzi o opinię o wózkach to polecam forum WÓZKOMANIA na portalu gazeta.pl. pzrepraszam, że Was podczytuję, ale miałam do Was Kochane dołączyć, niestety nie udało się, ale bardzo Wam kibicuję :)

Ja jestem załamana po wczorajszej wózkowej objazdówce po Gdańsku...
Gondole to raczej gondolki dla dzieci, które zmieszczą się tam chyba tylko w śpioszkach... Nie wiem, jak zmieści się tam cały zimowy "osprzęt".

A wózków Roan'a nie spotkałam nigdzie... :(
I tak będę zamawiała przez internet, ale chciałam zobaczyć na żywo jak wygląda ta Marita..

x lander ma male gondole, około 75 cm, są wozki, które maj,a 80-82 i to akurat bardzo duzo robi, zimą dokładasz spiworki, kombinezon, kocyk kaptur, czapka i te 5 cm jest kluczowe, potem dziecko urośnie, nie włożysz dziecka w rozm. 74 do gondoli 75...a 74 to jest rozmiar polroczniaka... a blokade skrętnych kół to ma teraz każdy nawet najtańszy wózek w standardzie, więc nie ma co tym sie podniecać.

Olesia drugi trymestr zaczyna sie od 14 tygodnia

Nasz młody tez bardzo długo nie dostawał słodyczy, ile to ja się nasłuchałam tekstów typu że zabieram mu dzieciństwo itd.... no ale ja jakoś sobie nie wyobrażam niemowlaka czy roczniaka zajadającego żelki, pianki czy czekoladki.... Generalnie kiedy był starszy dawano mu słodycze za moimi plecami, trochę też się zaczynałam uginać... Oczywiście staram sie jak najbardziej ograniczać i patrzeć co to za słodycze.

Odnośnie tych wielkości gondol to może ja jestem jakaś nietego, ale serio nie widziałam, żeby one wszystkie się różniły rozmiarami, a trochę tego było... Poza tym gondolę chyba dostanę po sporym klopsie, więc xlander to jako spacerówka pójdzie na wiosnę, ale do tego czasu jeszcze trochę, więc się zobaczy :)

Olesia, ja do 14. tygodnia miałam mdłości i bywało mi słabo, więc mam nadzieję, że i Tobie przejdzie niedługo. Ja z powstrzymaniem się nie miałam problemu, raczej uświadomiłam sobie jak mało wiem. Z resztą dopóki nie znam płci ani rozmiaru to i tak nie wiedziałabym co kupić :)

Hejka Dziewczyny :)

Jak Wasze samopoczucia? Ja ciagle cos slaba jestem... dzis myslalam, ze ww Kosciele zemdleje :( juz nie wiem co mam robic, aby chociaz mtroche wzmocnic organizm... a zblizam sie ku koncowi 12tc. Do tego ciagle spanie, dobrze, ze ww srode endo i jutro lub we wtorek badania, bo cos czuje, ze znow tsh mi szaleje :/ ech...

Bardzo Wam dziekuje za rady odnosnie testu pappa i zdecydowalismy, ze jednak nie robimy, co ma byc to bedzie... nic to nie zmieni w naszym zyciu. Bo na amniopunkcje raczej bym sie niee zdecydowala...

Wczoraj bylismy w smyku i ikea, myslalam, ze w ikea cos ciekawego zobacze i bardzo sie zawiedlismy. Fakt, bylo fajne lozeczko, ale nic poza tym, za to w smyku mnistwo ciekawych i o dziwo nie drogich rzeczy bylo :) ale juz sobie obiecalam, ze poki co nie bede chodzic po takich sklepach, bo juz wczoraj mialam problem by nic nie kupic ;)