hej dziewczynki:)
mam chwilkę, włączyłam synkowi you tuba;P i Spidermana ogląda:))))
dzięki otem za podpowiedź, co do alergologa, poczekam co powie laryngolog, wtedy ewentualnie zaliczę alergologa, tym bardziej,ze mój mąż alergik
weekend spędzony w domy, z uwagi na synka, nie chciałam go z tym kaszlem nigdzie wyciągać
na obiad zupa pomidorowa:) kurcze robiłam kiedyś naleśniki z maki jaglanej,ale wyszły gorzkie i mi nie smakowały
pisałyście o samodzielnym spaniu, chyba każdy rodzic ma takie plany,żeby dziecko spało same w swoim łóżeczko:) niestety życie weryfikuje plany;)
u nas było tak,ze przez pierwszy m-c spałam z synkiem, potem przeniosłam go do łóżeczka,ale spałam obok na kanapie, a maż w drugim pokoju, z uwagi na to,ze karmiłam, było mi po prostu wygodniej, a jeszcze miałam schizy i co chwile sprawdzałam,czy mały oddycha;) generalnie mały zasypiał przy cycku, potem go odkładałam i spał sam bez problemu
potem jak był juz większy,to mogłam spać z mężem:) a mały przeważnie spał u siebie:)
niestety jak poszedł do przedszkola, we wrześniu ubiegłego roku, zaczął bardzo fantazjować, ciągle widzi pająki, duch, potwory, ryczy przez sen, nie ma mowy o samodzielnym zasypianiu, musi byc mama lub tata a w nocy są codziennie wędrówki
jeśli chodzi o noszenie na rękach, to mój syn na szczęście nie był z tych co lubią być noszone i takiego problemu nie miałam
wiadomo każde dziecko inne, ciężko przewidzieć jakie będzie to następne;)
imię tak jak pisałam jeszcze nie wybrane, u nas opcje dla dziewczynki: Malwina albo Matylda:) dla chłopaka Michał,Miłosz lub tak jak u Dominiki Marcel:)
dominika dzisiaj w lidlu są jakie długie sukienki,może jakaś jest odcinana pod biustem?
fotelik-nosidełko mielismu maxi cosi cabrio fix, odkupiony od koleżanki,tak wiec z pewnych rak
http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/foteliki-samochodowe/cabriofix.aspx
potem po roczku synka kupiliśmy romera-miał najlepsze oceny w tzw. crash testach, wyborem fotelika zajmował sie mąż:) i on czytał opinie, taki jest
http://www.britax-roemer.pl/foteliki-samochodowe/duo-plus/
zasłony miałam ale się ich pozbyłam, bo mały ciale się na nich wieszał i 3 razy miałm zerwane karnisze:)
musze kończyć, bo mały pierdołek skończył oglądać bajke i na mnie wisi,chce ze mną gasic pożary:)