Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (3)
Hej!
Otemtotem wróciła i już mam ponad 40 postów do nadrobienia.. ;)
Dziewczyny macie rację, co do połówkowego - wczoraj właśnie je miałam - bardzo dokładne, mierzone były wszystkie kończyny, sprawdzane narządy, serduszko i komory, główka, brzuszek :)
Mój Luby był ze mną - bardzo jestem szczęśliwa! Był taki zestresowany jakby nie wiadomo na co byśmy czekali.. haha i jego reakcja pierwsza - "o jaaa! ono się rusza! ale jak bardzo się rusza! "
śmiesznie było, wesoło, oczywiście mi łzy poleciały.. no i w ostatnim momencie zdążyliśmy powiedzieć, że nie chcemy znać płci! bo w tej samej chwili pani ginekolog zmieniła położenie urządzenia i powiedziała "ups! a ja już wiem co macie w brzuszku! :)"
Tatuś jest oczarowany maleństwem, jego najlepszy tekst pod koniec "to jednak jesteś w ciąży! :)"
Gołąbki pycha ! ja zjadłam w końcu łososia z risotto szpinakowym :)
Co do plastrów, to dzisiaj nie uda mi się zajść do ortopedy, ale w poniedziałek raczej się udam :)
ale nie zapeszając - od 3 dni nic nie boli :) !
Co do zakupów mebli dla maleństwa to na razie tylko kupić chcemy tylko łóżeczko w tym samym kolorze komodę i tyle. Teraz przeprowadzamy się do mieszkania na parę miesięcy dopóki nasz dom nie będzie gotowy, a to w nim chcemy urządzać się docelowo :)
Mrs.W - wg nfz, pierwsze usg musi być wykonane do 13 tygodnia, więc raczej powinnaś je mieć przy najbliższej wizycie :)
Co do imion - my musimy mieć i dla dziewczynki i dla chłopca :)
Tymon bardzo ładne, ale moja przyjaciółka rodzi miesiąc przede mną i właśnie Ich synuś będzie miał Tymoteusz :)
Helenka piękne - ale moja najbliższa kuzynka, która ma być chrzestną ma tak samo :)
Niestety - wiele imion podoba mi się, ale źle kojarzy... więc sporo odpada :(
U nas dwa pierwsze na listach to Aurelia i Marcel :)
My również drugiego imienia nie będziemy dawać - ja nie mam i oby dwoje z tatusiem uważamy, że jest ono zupełnie niepotrzebne.
Kasia - wyobraź sobie, wczoraj tam byłam i jedno bardzo mi się spodobało też takie duże (za 1300 bez materaca), a był to pierwszy sklep więc jeszcze pooglądamy inne :)
Co do skrzyni pod łóżkiem to nie chciałabym, żeby było ono "podnoszone", tylko żeby były pod materacem szuflady duże - w poprzednim łóżku takie miałam i polecam - praktyczne, pojemne i nie trzeba podnosić :)
Co do materaca to w poprzednim łóżku było ikeowe - wybierałam długo i zadowolona byłam z zakupu, teraz zobaczymy.
Co do ram z ikei, to nie chcę żadnego z nich, ponieważ szukam koniecznie tapicerowanego.
Pogoda rzeczywiście ciężka dla nas.. ja również wczoraj chodziłam po sklepach castorama, leroy, obi, meblowe wszelakie itd.. i najlepiej było w środku :)
Mamasia - idealnie to ujęłaś - "O dobrze wiedzieć z tymi cyckami! ;)" :)
Co do spania dzieciaczka to ja jeszcze nie mogę się wypowiadać ;)
Ale oczywiście będę starać się by spało w swoim łóżeczku :)
Co do noszenia dziecka na rękach - wydaje mi się, że to zależy jak bardzo dziecko do tego przyzwyczaimy.
Kruszynka - wyniki moczu wyszły już idealnie, no i będę raczej na basenie we wtorek i potem mam badanie moczu za 3 tyg to zobaczymy czy wróciło, czy możemy się pluskać :)
Lepiej niż Ty u mnie, bo mnie nic nie swędzi - nawet nie spodziewałabym się, że coś jest nie tak..
Majty też zmieniłam - stringi poszły do innej szuflady :)
Katia - ślub czy huczny czy skromny zawsze daje kopa - dlatego my odłożyliśmy na "później" :)
Co do brzuszka to ja mam cały czas takie uczucie ciągnięcia i nie wiem czy to maluszek czy macica się rozciąga ;)
A jeżeli można spytać to jaką sukienkę (fason) sobie na ślub zamówiłaś? :)
Dimis - pierwszy raz o tym słyszę, żeby był zakaz - co za abstrakcja! Nie piję alkoholu, ale przecież inni piją, dla których czasem i my robimy zakupy!
Co do przywilejów - to dzisiaj wepchnęła mi się Pani w warzywniaku - a widziała brzuch.
Olesia - ja mam różnie - raz jest bardzo twardy, a czasem miękki, mam wrażenie, że to zależne od tego co zjem :)
Nad Amelią też myśleliśmy - teraz chyba odpadnie ;)
Miłego dnia dziewczyny! :)
Jeszcze 3 godz w pracy i weekend !
Dzisiaj na obiad będę gotować zupę rybną!
0
0