Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *12*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-11-t526053,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *12*

Marchew, ja mam podobnie z gazowanym, normalnie nie pije prawie wogole, a teraz tak mi sie chce, szczegolnie wieczorem, chociaz szklanke musze wypic jak cos mam takiego.

No i na chipsy tez czasami mam ochote i sie kusze. Pringlesow raz zjadlam cala puszke na raz, na spacerze.

Maltisersy tez lubie, choc my jestesmy raczem pochlaniaczami m&msow, zawsze najwieksze paczki kupujemy i wsuwamy.

Miało być w pierwszej ciazy :)

Asku_85 ja jak miałam w pierwszej kasy cukrzycę to tez po 1h nie mogło przekroczyć 120 :( nie jest to łatwe moja dieta była wówczas tak uboga ze szok bardzo współczuje cukrzycy w ciazy ja chyba w cżwartek idę zrobić badania mam nadzieje ze wyniki wyjdą mi ok.

Te groszki z biedy nawet nie leżały obok prawdziwych oryginlnych. A takiego mam na nie smaka

Dziewczyny jak radzicie dobę z kaszlem ja już wymiekam ... :)

Ja apetyt na gazowane zaspokajam pijąc wodę gazowaną...
Choć nie powiem - czasem grzeszę i pepsi się napiję :(((
Co do chipsów, to niczego w ciąży bardziej mi nie brakuje niż tego paskudztwa i czasami podjadam :(((

Apteka gemini ma dobre ceny. Sprawdziłam cenę butelki TT 150ml antykolkowej. W gemini 19,99, a w akpolu 24,50. Chyba zrobię zamówienie w tej aptece :D

mnie strasznie ciągnie do gazowanego... normalnie praktycznie tego nie pijam - a teraz to litrami bym mogła wciągać... staram się nie kupować bo jak już jest w domu to nie mogę się powstrzymać!

o mój boże... za czekoladę lindta lub milki to dam wiele :P ale żadnych gorzkich czy deserowych :P

a jeszcze co do sterylizatora to miałam pożyczony od psiapsióły i użyłam go tylko jak kupiłam butelki, potem tylko zalewałam wrzątkiem :P

a jeśli chodzi o mleczka to myślę że nie ma się co nastawiać na konkretne mleko w stylu "ja będę dawać bebilon" bo to też wychodzi w praniu

ja gorzką czekoladę lindta namiętnie wsuwam, podkradam M&Msy
i czasem kupuję milky waye, wafelki góralki albo knoppersy i żelki owocowe :D
niestety źle znoszę słodycze, zwłaszcza czekoladę :/ jeszcze gorzej ciasta drożdżowe, po pączkach dostałam skrętu kiszek, a po paczce czipsów rzygałam pół nocy .... niemniej jednak strasznie mnie do takich "niezdrowych" rzeczy ciągnie ;)

nadal owoce wciągam w dużych ilościach, pomarańcze, kiwi, mandaryny :)

i od kilku dni zwiększam spożycie twarogu i sardynek, żeby mi maluch całego wapnia nie wyciągnął ;):) ale to juz wcale nie jest smaczne ;)

dziś pół dnia czytałam o smoczkach, butelkach, sterylizatorach, sztucznym mleku i cała zdurniała jestem... matko, jak to wszystko ogarnąć?

W gemini?

ja pieluchy flanelowe i tetrowe (i grube i podwójnie tkane) zamówiłam u tego sprzedającego:
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=20864633

wg mnie ładne jakościowo, ale nie mam pojęcia jak będą wyglądały po praniu, bo jeszcze ich nie prałam.
flanelka jest miła, a podwójnie tkana tetra na prawdę gruba

butelki mam i smoczki zamówiłam tu:
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=20864633

ale wczoraj i jeszcze nie przyszły - pewnie będą pod koniec tygodnia

majteczki siateczkowe i kosmetyki, jak również takie rzeczy jak cążki/nożyczki itp zamierzam zamówić w gemini (mają wg mnie ceny lepsze niż na allegro)

tak czytam o tych słodyczach i też był zjadła te kulki czekoladowe ale po tej dzisiejszej glukozie dam sobie na luz bo i tak mam jakiś niesmak w buzi blehh :/

ja na czczo miałam 71 a po 2h 86 czyli dobrze. bardzo się ciesze bo tak jak w pierwszej ciaży uzależniłam się od słodyczy i codziennie muszę coś zjeść :) momentami czuję się jak palacz na głodzie. masakra.

Ja zamawialam wszystko w firmie GR-AN z reszta juz drugi raz. I jestem zadowolona z wszystkiego co mi wyslali. Oni maja sklep internetowy tez poza allegro http://www.babytime.pl i tam jest darmowa wysylka. Polecam :)

Nie piszcie nic o pysznościach bo co przeczytam to muszę zjeść :)

Dziewczyny macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro? Przeszukuję właśnie ale chodzi mi o kogoś kto ma dobrej jakości pieluszki tetrowe, flanelowe, butelkę MAM, smoczek, przy okazji podkłady do porodu, majtki te siateczkowe po porodzie, kosmetyki itd. Chciałabym sobie zamówić taką pakę, żeby mieć wszystko za jednym zamachem.

ja byłam wczoraj w tej poradni diabetologicznej i załamka:/// gin. zarówno w pierwszej, jak i tej ciązy mówił ze do 140 na 2 h po posiłku....a ta mi tu kazała do 120 mieć i to 1h po, a na czczo w ciąży nie może przekroczyć 90

wiem że wyszedł piękny ale z racji tego, że nie mam glukometru, żeby sobie sprawdzić chociaż kilka razy jak to jest z tym moim cukrem, to wolę się nieco pooszczędzać, bo na dobrą sprawę to nie wiem któremu wynikowi wierzyć :) chociaż mój doktorek z tego drugiego wyniku był bardzo zadowolony ;)
ale nie powiem żeby moja dieta była "cukrzycowa" :P pozwalam sobie i na słodkie i na inne "zachcianki" - może nie w takich ilościach jak przed badaniami, ale jednak :P

devil, przecież Tobie drugi wynik wyszedł piknie:)

a ja czytam posty przez zaciśnięte zęby :-)

ależ Wy jesteście okropne!!!! :P o takich pysznościach rozmawiać przy cukrzycowych mamuśkach??? toć to SADYZM w czystej postaci :P

chipsy - ja uwielbiam pringlesy!
Jak byłam kiedyś w sklepie i była promocja to kupiłam chyba 4 paczki - mama się na mnie dziwnie patrzała, ale stwierdziłam, że kupię więcej i dam siostrze bo też uwielbia - ale nie dotrwały do spotkania ;) hihi

na lody też mam chętki...Ale np jogurtowe z sosem z owoców leśnych... Albo waniliowe :)

też miałam w tej ciąży "fazę" na chipsy:) a teraz na tapecie są lody...mmm...uwielbiam czekoladowe grycana:)

http://swiatslodyczy.blox.pl/resource/white_maltesers1.jpg

a to bym pochłonęła w każdej ilości coś czuję..... mmmmmm

moonika - są w alma 24?! wczoraj patrzyłam pierwsze co ale nie było :(

w tesco na morenie nie ma (no przyznam się bez bicia że poza kerfurem to mąż też zajechał do tesco :P )
ale właśnie dzownił że jedzie do biedronki i czy coś chcę :) więc zamówiłam te kulki (ale pewnie one nie są takie jak maltesers, tylko takie bardziej ciasteczkowe? jak się przyjrzałam na zdjęciu :P co nie zmienia faktu, że i tak są dobre takie ciasteczka - kiedyś kupowałam w jakimś małym spożywczym jak jeszcze moja firma miała siedzibę w sopocie :)

ja się dziś filmuję, bo się młody coś mało rusza.... wczoraj i przedwczoraj czułam jak się kokosi a dziś tak jakoś gorzej :(