Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *12*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-11-t526053,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *12*

Ostatnio oglądałam program gdzie wypowiadała się położna i mówiła żeby smarowac tez przednia stronę ud - bo ostatnio coraz częściej pojawiają się kobiety które maja właśnie w tym miejscu rozstepy. Ja na początku stosowalam mustelle ale po rozmowie ze znajoma ginekolog która powiedziała ze nie jest ważne czym ważne żeby nawilzac - ona polecala zwyczajna oliwke- kupiłam oliwke z rossmanna w serii dla mam i jestem bardzo zadowolona. Tera z okazji dnia kobiet dostałam pharmaceris więc będę używała naprzemian :). Co do CC zastanawiam się ( bo będę miała ja na pewno ze wskazania neurologa) nad wejherowem - sporo moich znajomych miało tam CC i były bardzo zadowolone.
Luna głowa do góry - to już sama końcówka więc dasz radę :) ślicznie zdjęcie maluszka :)

ja używam le maadr i jestem na razie zadowolona, nowych rozstepów nie mam, stare lekko wyblakły (a brzuch mam wg wszystkich wielki :P)
ale pewnie cos sie pojawi ;) bo ja to mam tendencje do rozstepow, ale wierze, że zminimalizuje straty kremem ;)
z tyłkiem słuszna uwaga - o nim nie pomyślałam!

a co do terminu to teraz z USG nam wyszedł 26 maja :)

Ale lekarz mówi, że "obowiązujący" jest cały czas ten z genetycznego.

Mnie dziś coś strzela... Kurier siódemka - po prostu idioci tam pracują! drugi raz w ciągu 2 tygodni doręczają mi paczkę.
Adres- Biuro - w uwagach wpisana prośba o doręcznie do 16.00
To, że są po - standard, ale poprzednio było tak, że patrzę, że paczka doręczona a jej nie ma - oczywiście kurier do mnie nie dzwonił.
W końcu ktoś łąskawie się ze mna skontaktował po mailach (bo dodzwonic sie tam nie mogłam) i uzyskałam informację, że paczka jest "pod numerem 3" u "Kowalskiego" - tylko, że pod tym numerem nikt jej nie odebrał, a Kowalski w tym bloku nie mieszka...
Chwała za to, że sąsiad spod numeru 26 się zlitował i ją przyniósł w końcu wieczorem sam z siebie. Kpina jakaś. No i dziś czuję, że będzie powtórka z rozrywki - bo znowu paczka ma status że jest doręczona, a jej nie ma. Wkurza mnie to niemiłosiernie!

A tych filmików muszę poszukać :)

Witam nowa mame!

Luna, dasz rade, moja znajoma rodzila 2 razy przez CC na Zaspie ze wskazaniem czyli wczesniej umowiona i byla bardzo zadowolona. Tylko wlasnie chodzila do jakiejs lekarki z Zaspy, ktora ja ciela. No i zdjecie malego super.

Mnie rozstepy narazie omijaja, ale jak sie ostatnio obejrzalam dobrze przy swietle dziennym to sie zalamalam ile popekalo mi nowych naczynek na nogach!!! Masakra! Drugie tyle co do tej pory mialam, a w pierwszej ciazy jakos szczegolnie nic mi tam nie pekalo.

ja smaruję tym:
http://www.aptekagemini.pl/product/image/17217/1392017343apteka_internetowa_gemini_palmers_cocoa_balsam_przeciw_rozst-pom_250ml.jpg

Miałam pharmaceris, ale dostałam po nim uczulenia. Ten jak na razie się sprawdza. I pamiętacie, żeby smarować nie tylko brzuszki. ALe także z tyłu plecy i pośladki. Bo ja nie smarowałam w pierwszej ciąży i mam na tyłku rozstępy..

witam w słoneczny poranek :) pogoda nastraja optymistycznie :)

luna dziewczyny mają rację z tą szkołą rodzenia. Odpuść ją sobie. Zawsze można w necie poszukać filmików Zawitkowskiego (czasami też do gazet dzieciowych są dodawane), a poza tym pamiętaj, że po porodzie przychodzi położna środowiskowa i wszystkie wątpliwości na pewno ci wyjaśni. Jak pytałam ile jest takich wizyt, to mi odpowiedziała, że tyle ile mamusia potrzebuje. Także głowa do góry :) Poza tym możesz się w szpitalu tamtych położnych i pielęgniarek podpytać ;) No i najważniejsze... pamiętaj, że i tak górę bierze instynkt ;) i często kobieta sama z siebie wie co robić, jak podnosić, przewijać czy kąpać ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja smaruję tylko masłem shea z body shop. Jest super... i uwielbiam ten zapach :D

następnym razem się położę na tej podłodze ;) uważam że powinny być szezlongi albo chociaż pufy z kulkami :D hihihi

ale co ja tam mogę wymagać skoro szkoła jest dofinansowana z NFZ, pewnie oszczędzają na czym mogą ;)

mam nadzieję że uda się Wam spotkanie i dopisze pogoda na lody :)
ja niestety po pracy mam ochotę głównie zapaść się w piernaty i jęczeć tak mnie wszystkie gnaty bolą :/

dziewczyny, a napiszcie czy smarujecie czymś brzuszki p/rozstępom?

dzięki dziewczyny.

co do Szulca to "dla pocieszenia" dodam, że mówił, że jest osiągalny na Zaspie, ale w większości jego czas zajmuje Swiss, więc musiałybyście mieć "pecha", żeby na niego trafić ;)

Ja to na prawdę jestem w szoku, bo moje znajome w pracy które mają medicover, to wręcz się załamały jak on przestał tam przyjmować, tak samo prywatnie- wczoraj się zapisywałam na wizytę, to miał grafik zapchany i przyjmie mnie po godzinach o 20.30 (czyli pewnie po 21 bo zawsze jest obsuwa, ale co się dziwić - ja wczoraj w gabinecie siedziałam prawie godzinę)

Dziś już się trochę ogarnęłam i biorę się za dalsze zakupy :) mam w planie zakupić drugi komplet pościeli i cieszę się, bo dzwonił kurier, że dostarczy tapety :) Więc w weekend wyślę męża po farbę (lub bezpieczniej przyjaciółkę może :P)

zawsze chyba lepiej na macie niż na krzesłach :)

dzieńdoberek :) mi po wczorajszej szkole rodzenia tyłek zdrętwiał od godzinnego siedzenia na macie :(

Dziendoberek :)

też myślę, że powinnaś odpuścić. Bo do toalety to wiadomo, że już ostateczność.
Dobrze, że nie masz żadnego malucha jeszcze. Ja mając dwójkę dzieci, nie wyobrażam sobie, że teraz muszę leżeć. Dla nas to byłby straszny problem. Mąż rano dziewczyny zawozi do szkoły i przedszkola, ale ja je kolo 14-15 odbieram. Muszę zrobić zakupy, obiad...

Dlatego teraz sobie leż... odpoczywaj i korzystaj. Bo później to jeszcze zatęsknisz za tą chwilą :)

Luna przykro mi bardzo :( wiem co czujesz doskonale, bo w pierwszej ciazy co chwile się łudziłam, że będę mogła żyć w miarę normalnie i chodzić chociaż po domu, a niestety leżałam plackem aż do porodu.
Wydaje mi sie ze skoro lekarz nie kazał wstawać to odpuść sobie ta szkole rodzenia i leż. Ja pamietam ze na necie bezpłatna szkole znalazłam wtedy teraz ju nie pamietam strony trzeba poszperać. Jak znajdę filmy zawitkowkiego to podesle Ci na maila tez są fajne, pokazują jak należy dziecko przewijać, kłaść , podnosić, w jakiej pozycji kopać w przyszłym tyg obiecuje poszukać :) głowa o góry to już prawie 30tc więc zostało niewiele. A jesli będziesz mieć ochotę na lody to najwyżej podrzuce Ci z dostawa do domu :) z tego co pamiętam to niedaleko mieszkamy.
A co do wiadomości ze Szulc pracuje teraz na Zaspe to tak jak Ewwa ja mam baaaaaardzo złe doświadczenia więc muszę mieć tylko nadzieje ze na niego nie trafię na Zaspie :) albo zacząć sie starać jakoś mniej emocjonalnie do jego osoby podchodzić.

ewwa - dzięki.
Patrzałam też na sr Majka - tam zajęcia indywidualne 3h z dojazdem położnej do domu to koszt 120zł więc nie tak tragicznie - mnie najbardziej interesuje opieka nad maluchem, bo jestem zielona ;) i chciałabym to usłyszeć z "niezależnego źródła" - a nie od siostry przykładowo bo ona ma swoje nawyki ;) Siostra to będzie mi robiła w razie czego pewnie za pogotowie laktacyjne ;) hihi

Luna, tu masz internetową SR:
http://przedporodem.pl/
Oczywiście płatna, ale jeśli musiałabyś leżeć non stop, to może jest jakieś wyjście...

w sumie się nie spytałam, mówił, tylko, że mam wstawać do lazienki tylko.
Zobaczę jak się bede czuła... bo w końcu tam w zasadzie się tylko siedzi, na gimnastykę i tak nie chodziłam, a samochodem mamy mega blisko. zobaczę jaki temat będzie, b chciałabym byc na kąpieli i opece nad maluchem :P od biedy to zamówię sobie jakąś położną do domu prywatnie, żeby nam przedstawiła instruktaż ;)

no u Preisa to przegięcie.. chyba tak drogo jak on to nikt nie ma..

na pewno po wizycie jesteś trochę rozczarowana.. ale jutro nowy dzionek. Słoneczko - dzioba za okno wystawisz to lepiej Ci się zrobi :)
a niedługo już będzie po wszystkim. Zobaczysz jak szybko zleci.
A co ze szkołą rodzenia? Musisz przerwać?

no wizyty mam teraz mieć co dwa tygodnie (jak na złość Szulc nie przyjmuje w medicoverze już gdzie mam pakiet :P) no, ale przeboleję jakoś, całe szczęście u niego wizyty nie są tak koszmarnie drogie jak np u Preisa ;)

ewwa - no musisz się przekonać :) Ja myślę, że się zmienił, bo te złę opinie ma "stare" - ostatnio gadałam z kumpelą, jest w 14tc i trafiła do niego przypadkiem, bo jej lekarka zachorowała (ona ma pakiet w swissie) i mówi, że tak się jej spodobał, że się do niego przenosi na prowadzenie ciąży :)

Ja dziś się nad sobą użalam, a od jutra się biorę w garść - dziś leżę i szlocham... ach te hormony!

i 6 tysięcy zaoszczędzone ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja miałam tam CC i polecam :)

macie Wy się z tymi łożyskami dziewczyny... wiem, że nie ma czego zazdrościć, ale ciuteńkę Wam zazdroszczę, że nie będziecie z bólu chodzić po ścianach :)

powinnaś pewnie mieć teraz częściej wizyty, żeby nie dopuścili do jakiegoś rozwarcia albo skaracania szyjki i w porę to cc wykonali. Ja osobiście nie jestem zadowolona z Zaspy. Ale znam dziewczyny, które miały tam cc i polecają..