Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *12*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-11-t526053,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *12*

Eljotka - ja jeszcze zcekam, żeby brzuch był krąglejszy - mam nadzieję, że w miesiąc podrośnie - bo ostatnio to mam wrażenie, że jakby "stanął w miejscu" i się nie powiększa, a chciałabym, by się fajnie prezentował :) ja się umówiłam na początek 33 tc.
Mam nadzieję, że się trochę powiększy jeszcze, ale nie będzie spasiony i ogromniasty ;)

też czytałam o tym spojeniu trochę.

Co do porodu to ja bym chciała rodzić sn, ale zoabczymy jak to będzie.

Jeśli chodzi o świstek na cc, to moja siostra sobie załatwiała na plecy - miała pierwszą cesarkę, powiedziała, że drugiego rodzić sn nie chce, bo wystarczy jej że słyszała jak się inne baby drą ;)
tak czy inaczej ją bolały masakrycznie plecy na prawdę (okazało się po porodzie, że ma guza na kręgosłupie).
Ale w każdym bądź razie to jak pojdziesz do lekarza, że CIę plecy bolą strasznie, to nikt tego nie zweryfikuej, tylko muszą CI uwierzyć na słowo ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie dziwne z tym spojeniem. Lekarze, że nic się z tym nie zrobi itd a czytam, że trzeba pilnować, mierzyć bo mogą być komplikacje po porodzie sn i trzeba będzie leżeć czy nosić jakieś pasy ściągające. Ja już mam sporą skoliozę jak jeszcze spojenie mam sobie ''zepsuć'' to średnio. Rodzimy na lato, chciałabym chodzić na spacerki itd. Nie unikam sn, rodziłam już więc znam ten ból ale w tej ciąży jakoś cesarka mi się wydaje bezpieczniejszą opcją, chciałabym dostać świstek.

Jasne, dam znać :) Tylko właśnie nie wiem czy robić tą sesję już teraz czy poczekać aż brzuszek jeszcze podrośnie. Jest ryzyko, że cała podrosnę...

ja się zdecydowałam na fotoinlove, ale z chęcią podpatrzę pomysły na innych stronach :)

też mam nadzieję, że łożysko mi poszło do góry i muszę tez pogadać z szulcem o kości łonowej, bo jak wychodzę spod prysznica, wstaję, przekręcam się to jajo idzie znieść :P i tak mam już od 3 miesięcy (ostatnio zapomniałam z nim o tym pogaadać, a wcześniejsza lekarka - spłynęło to po niej jakbym tego nie powiedziała, rzuciłą tylko "nawet jeśli to rozejście spojenia łonowego to i tak się z tym nic nie robi"

Mi się w ogóle ostatnio okrutnie chce pić - też tak macie?! Mogłabym siedzieć i pić non stop w zasadzie, więc ogólnie to mogłabym zamieszkać w łazience ;) jest to uciążliwe zwłaszcza nocą, bo na prawdę kość łonowa jak wstaję to mam wrażenie, że mi pęknie :P

Ja przejrzałam też to co zakupiłam dla młodego - wsadziłam do 3 kartonów rozmiarami.
Z praniem na razie się wstrzymuję. Liczę cichaczem, że jednak na meble będzie krótszy czas oczekiwania bliższy 5 tygodnim, aniżeli 8 :P i wtedy bym poprała, poprasowała i od razu schowała do szuflad w komodzie. A jak nie to będę musiała się za to i tak niebawem zabrać, żeby nie zostawiać tego na ostatnią chwilę.

A dziewczyny - jakie proszki i płyny do płukania polecacie dla malucha?

hahah, chodziłam z nią do liceum:) daj znać jak sesja:)a

Jak byłam u Brzóski na połówkowym to mówiła, że się podniosło. Odstawiłam Luteinę i wszystko gra :) Został tylko problem rozejścia spojenia. Jak chodzę to jest ok ale wstać z pozycji leżącej to ból jest niesamowity, no i w nocy z boku na bok... Na wizycie jednak mam wrażenie, że mój opis sytuacji nie zrobił na niej wrażenia. Pociągnę temat bliżej porodu, bo boję się że tam coś się jeszcze pogorszy przy sn.

http://msobolewska.wordpress.com/ wygrałam sesję u Magdaleny Sobolewskiej. A Ty kogo wybrałaś?

Eljotka, super gratuluję wygranej :)!
ja nie mam chyba żadnego zdjęcia w ciąży ;) już mnie znajomi maltretują.. pokaż się pokaż, a ja czuję się jak zombi :) ;)

ciekawe czy na blizny i takie ciągnięcie pomaga BioOil? może próbowałyście?

do mnie na korzyść Cybexa przemawia montaż na stelażu do Mutsy Evo - niby się nie ociera o stelaż dolną częścią, bo jest trochę węższy i wydaje się że jest lepszy materiał, poza tym ma ładniejsze wersje kolorystyczne niż Maxi Cosi Cabrio Fix :) (ale to chyba najmniejszy plus)
ciekawe na ile starczy nam ten fotelik ;) i czy faktycznie będzie czuć różnicę w ciężarze ..... szczególnie jak wpakujemy tam dzidzię ....
ja chyba się wyprowadzę z tego mojego trzeciego piętra ....

Eljotka - gratuluje wygranej :)

Ja się tez umówiłam na sesję brzuszkową na przyszły miesiąc :) Mam nadzieję, że cera doprowadzi mi się do tego czasu do względnego porządku i też przeglądam strony, żeby znaleźć jakieś inspiracje :)

A kto Wam będzie robić zdjęcia?

I jak u Ciebie z tym łożyskiem w końcu?

ja dziś jakaś senna nie wiem czemu. i palce mi puchną okrutnie :(

Jutro wieczorem mam wizytę i jestem ciekawa jak tam młody i łożysko moje czy coś poszło do góry :)

oooo Eljotka ale super :) gratuluję :D

Hej Dziewczyny! Ale się rozpisałyście, fajnie było poczytać. W końcu mamy wiosnę co? Weekend był cudowny!

A dziś dostałam super niespodziankę z rana. Wygrałam główną nagrodę w konkursie - sesję zdjęciową! Wybrałam rodzinną, my z Magdusią i jakoś bym chciała żeby brzuszek było fajnie widać na zdjęciach. Muszę teraz popatrzeć co ludzie wymyślają, żeby fajnie się ubrać itd. Niestety brzuszka odkrytego nie pokażę, bo po ciąży z Magdusią mam już rozstępy na brzuchu. Ale mam nadzieję, że i tak wyjdzie coś fajnego.

Robimy niedługo malowanie salonu to sobie powiększymy jedno ze zdjęć i zrobimy fajną pamiątkę. Bardzo się cieszę.

Witam w piękny poranek :)

A my zostaliśmy w domu :( tzn mój pierworodny... Co prawda chciałam go asekuracyjnie jeszcze dzisiaj zostawić, bo pod koniec zeszłego tyg kaszlał, ale już cisza z kaszlem (gdzieś tam, raz na jakiś czas odkaszlnie), a w nocy dooopa :( o 3:30 nurofen poszedł w ruch bo z gorączką do nas przyszedł :( no żesz qźwa :/ jak nie urok to s****zka :/

co do fotelików to my też jesteśmy na etapie wyborów i też ten cybex do mnie mocno przemawia... a maxi cosi generalnie po kiego ma się starać i robić nowsze testy skoro i tak mają porządny obrót, bo jadą na opinii i popularności?? a tak teraz patrzę na allegro i porównuję aton 2 i 3 i mają napisaną tą samą wagę 3,5 kg :/ już sama nie wiem :p trzeba się wybrać do sklepu i samemu ocenić ;)

styczniówko mnie blizna kompletnie nie ciągnie, nie swędzi, nie dokucza... kompletnie nic jakbym jej w ogóle nie miała ;) (CC miałam w lutym 2011)

Wczoraj wzięłam się za siebie i ogarnęłam w dużej części ciuszki dla małej :D łącznie z poprasowaniem tego, co już mam wyprane i nawet zmolestowałam męża, żeby poprzekładał rzeczy w naszej sypialnianej szafie na tyle, żebym mogła te rzeczy już tam poukładać :D (bo postanowiłam, że bieliznę i rzeczy takie do ubrania w domu na szybko będę trzymać w sypialni, żeby były pod ręką, żebym nie musiała po każdą pierdółkę lecieć do drugiego pokoju :p a wyjściowe rzeczy spokojnie mogą być w docelowym miejscu :)

no i oglądaliśmy na żywo te kołyski (tylko Milly Mally a nie Coneco) i mężulkowi się na tyle spodobały, że jest jak najbardziej za :D nawet na te tylko kilka miesięcy ;)

cześć dziewczynki,

moja młoda zawsze, całymi dniami, nie wspominając o wieczorach i nocach, mocno się wierci, kopie, wystawia piąstki itp...za to ostatnie dwa dni....cisza...wczoraj tak się zestresowałam, że nawet czekoladka jej do ruchu nie pobudziła...eh już ryk i jazda na ip....ale pląsa :)

tylko jakoś tak delikatniej....nie wiem, może jest gdzieś "głębiej"...a może miejsca już brak na te akrobację? Z dwojga, wolę te mocne kopy niż delikatne muśnięcia. Przynajmniej wiem, ze wszystko ok.

Witam się i ja w nowym watku! Ale cudna pogoda, az z chęcia chciało się rano wstać i pojsc po bułeczki na sniadanko:) Wiosnę czuć w powietrzu:) Już mi krokusy wyrosły w ogródeczku:)

Weekend minął rodzinnie i leniwie:)

Muszę w tym tygodniu zrobić kontrolnie tsh i ft4, ciekawe czy spadnie po zwiększonej dawce euthyroxu.
Jakoś od wczoraj słabo czuję ruchy maleństwa, mam tylko nadzieję, że sobie tylko śpi i wszystko jest w porządku.

kamiku z tym żelazem właśnie czytałam ulotkę tego leku i doczytałam, że na rezultaty czeka się 3 miesiące albo i dłużej. A w naszym przypadku to jednak ważne aby poprawa nastąpiła szybko, gdzie za 3 miesiące to my mamy już termin. Dziecko jak się rodzi to ściąga jeszcze co może. W przypadku dużej anemii po porodzie zdarza się, że matce przetaczają krew.. wolałabym jednak tego uniknąć
więc chyba ten lek w moim przypadku nie jest za dobry...

pogoda śliczna.. :) ja już też czuję wiosnę w powietrzu :)

Ja miałam cc w 2010 i też nie boli raczej swędzi.
pogoda super słonko świeci aż sie porobić coś chce...tylko nie mozna achhhh.
Co do fotelika to my mamy razem z wózkiem i nie przywiązywałam powiem uwagi na opinie jakos tak i przy Bartku też.
Miłego dzionka mamuśki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mnie blizna nie boli (CC miałam w październiku 2009).
Kończymy w końcu pokoik dzieci, choć na razie zajęliśmy sie wszystkim dla starszej. Ale mam już dobry plan na ogarnięcie wyprawki :)
Pod koniec marca duże zakupy w akpolu wszystkiego poza ciuszkami i dużymi rzeczami.
Niebawem z amazon zamowie kosz Mojżesza (trudno: cena mniej atrakcyjna niż wysyłka do UK, ale nadal taniej wychodzi niż zakup nowego w PL).
W kwietniu kupimy fotelik cybex aton 2 z baza.
W maju kupimy wózek mutsy evo i wanienkę.
A resztę ciuszków jakoś w międzyczasie na Allegro kupie. Trochę mi brakuje, ale coś tam mam.

Co do fotela do pokoju, to ja tez potrzebuje i tez kupie na końcu. Bo tez nie mam miejsca i muszę go jakoś wcisnąć.

A mi cała noc głowę zaprzątały foteliki. Nie wiem na który sie zdecydować. Najbardziej przemawia do mnie cybex aton 3 ale jest tak mega ciężki, cybex aton 2 już kilo mniej ale nie ma tego zagłówka kory jest w 3. My nie mamy windy i jak sobie pomyśle ze mam z góry znosić młodego w tym foteliku to kręgosłup mój raczej nie wytrzyma a zdrugej strony najważniejsze bezpieczeństwo .... O rany jakie to trudne. Początkowo myślałam o Maxi cosi ale pan w mama i ja mnie zniechęcil, mówił ze oni w ogóle nie inwestują w badana, ze nie maja testów zderzeniowych ze skorupa fotelika to taka średnia i ze od 8 lat są dokładnie takie same, a inne firmy jednak ulepszaja wzmacniają badają .
Muszę chyba chwile odpocząć od tych fotelikow i za jakoś czas wrócić do tematu.

Ja też już tak w powietrzu wiosnę czuje, ze aż miło tylko mega boli mnie kręgosłup i pachwiny, nie wspominając już o ciągłym ciagnieciu blizny po pierwszej cesarce :( dziewczyny które mialysie cesarce czy Was tez tak boli ta blizna?

a ja wczoraj zaliczyłam odwiedziny na wsi u teściów, ale bez grillowania, tylko z obiadem i pysznymi rogalikami drożdżowymi z dżemem (po których niestety mam zgagę) ;)
jutro idę na pobieranie krwi tzn mocz i morfologię, gin nie kazał cukru robić, stwierdził że krzywa którą zlecił endo jest idealna i nawet przy wysokim cukrze rano nie muszę ... no cóż, więc dla spokoju zrobię sobie prywatnie za kasę :///

z fajnych rzeczy - mamy już oświeżone ściany nową farbą, i wczoraj udało nam się skoczyć do Mama i Ja :) jedyny wózek który uda mi się zamieścić do bagażnika to Mutsy EVO, zamówimy tylko stelaż z gondolą, teraz tylko zastanawiam się w jakim kolorze :) biję się z myślami czy turkusowy czy lepiej nie walący po oczach granatowy ;) a nosidełko/fotelik z bazą albo MaxiCosi albo Cybex Aton 2 - bardzo polecany przez pana sprzedawcę :)
Hartany są śliczne, wykonanie, materiały, o niebo lepsze... ale to może kiedyś ... kieeeedyś :D

to miłego i słonecznego tygodnia dziewczyny, jak jest słonko to jest jednak przyjemniej, niż gdyby miało cały czas lać ;)

hej hej w nowym wątku!
ja wczoraj byłam w Ikei. jezu weekendy w Ikei to jakaś porażka - na szczescie pojechaliśmy na samo otwarcie wiec dopiero przy wyjściu widziałam te dzikie tłumy. Kupiliśmy juz w zasadzie wszytsko do pokoiku młodej, a poza tym różne ozdoby do domu. Fajnie - cieszę się :))

Potem spędziłam cały dziń na działce nad jeziorem przy grillu, ognisku, i słoneczku. Wyrosły nam juz pierwsze krokusy, tulipany i żonkile też zaczynają rosnąć - bajka! Wiosna to jednak zdecydowanie najwspanialsza pora roku :)

Ale po całym dniu biegania mój kręgosłup nadaje się do wymiany :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no dokładnie - spróbuje jeszcze raz zadzownić i najwyżej to co chcę wyślę do kogoś kto ma mniej więcej podobne produkty... zobaczymy

Fotel fajny- klasyczny :) ja się tylko boję jak to będzie karmić na fotelu z takimi bokami jak młody trochę urośnie (czy będzie wygodnie).

Najwygodniejszy to w ikea dla mnie był ten:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S89932545/
(ogólnie najwygodniejszy na jakim siedziałam podczas poszukiwań fotela, mógłby być jednak trochę wyższy)

tylko kurczę- wielki :( ale stwierdziłam, że fotel to i tak zamówimy dopiero jak już będą wszystkie meble i będą one skręcone i zobaczę ile zostało miejsca ;)

My przewijak będziemy mieć na komodzie.

Ja się ciąglę biję z myślami, czy zrobić wykładzinę, czy może inny dywan niż mamy w chwili obecnej (teraz jest brązowy ciemny w jaśniejsze kwiatki - wydaje mi się trochę "smutny", no i jest trochę sfatygowany).

"Widzę" wykładzinę - grubą i mięciutką... tylko z lekka przeraża mnie podcinanie drzwi o ok 3cm, bo trochę słabo to będzie wyglądać z przedpokoju :P no i po klejeniu wykładziny z podkładem do paneli nie wiem czy coś z nich zostanie ;)

no albo taki super gruby dywan :)

kamiku, a jak się czujesz? kiedy masz kontrolę jakąś?

moja teściowa za to przestała krytykować "Jasia" - nie wiem w sumie czy zaakceptowała, że raczej będzie miała wnuka Jasia, czy po prostu na razie milczy i będzie dalej wałkować temat w przyszłości, ale cieszę się, że chociaż dziś tego tematu nie poruszyła :)