Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *12*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-11-t526053,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *12*

Witam Mamusie po dłuuugiej przerwie!
podczytuję Was regularnie:) bardzo współczuję dziewczynom, które muszą leżeć! Wiem co czujecie,ja leżałam bardzo dużo od początku roku-skracała mi się szyjka. Teraz gin pozwolił na małe spacery -szyjka ma tylko 28mm ale już od miesiąca się nie skraca:)
Wózek wybraliśmy emmaljunga edge, kupiliśmy używany,ale wygląda jak nóweczka,jest piękny, gondola gigantyczna i ma coś o czym marzyłam-przekładaną rączkę-w razie wiatru czy palącego slonka bardzo przydatne:)
kojec motherhood już drugą ciążę pomaga mi przetrwać noce, jest bardzo wygodny i chyba niezniszczalny. Świetnie też służy do karmienia, można owinąć się dookoła i stanowi podparcie pod maluszka i za plecy mamy karmiącej.
Ostatnio straszliwie puchną mi stopy i dłonie,wieczorami mam wrażenie, że skóra mi popęka zaraz:/
też już puchniecie?
działa na mnie ta wiosenna pogoda, mam mnóstwo energii do sprzątania, prania, układania:)
pozdrawiam serdecznie:)

Kosz wybralas sliczny :)
A jaki kolor wozka planujecie?

Ale Wam fajnie :)
Ja póki co wzdycham jak widzę go gdzieś na ulicy :D
Przynajmniej pod koniec miesiąca kosz mojżesza dotrze i będę mogła chodzić do pokoju go podziwiać :)))

Ewwa, tak, juz czeka u nas na synka :)

Kamiku, już macie wózek?
My dopiero przed samym terminem kupimy go w maju. Nie mamy gdzie tego trzymać...

Luna, ciesze sie bardzo, ze choc raz dziennie moge na chwile wyjsc. Przynajmniej przez te dwa tyg, do kolejnej wizyty, potem lekarz powie co dalej :)

Jesli chodzi o pokoik, to powiem ci, ze mialam przez chwile odwrotny dylemat :D Przyszly probki tapet, a wsrod nich jedna wlasnie w bardzo stonowanych barwach, ktora spotodala mi sie ogromnie. O taka:
http://www.sklepztapetami.pl/tapeta_ps_397760_confetti-19835i
W rzezcywistosci duzo ladniejsza :) No i sie zastanawialam, czy jednak wlasnie nie lepiej bylo w takich pastelowych kolorach ;) Ale, ze juz czesc rzezcy zakupiona, to zdecydowalam sie zostac przy pierwszej koncepcji :)

Tez polecam kojec motherhood - rewelacyjna sprawa, co nie znaczy, ze zawsze przespie cala noc.. :) Wczoraj np. od 3.30 nie zmruzylam juz oka, tak bardzo sie Maly wiercil, ze nie bylo szans.. O 6 wstalam, sniadanko, kawa zbozowa i dzien rozpoczety ;)

Jesli chodzi o wozek, to my zakupilismy Mutsy Evo. Zalezalo mi na czyms zwrotnym i lekkim, bo maz czesto wyjezdza w delegacje.
Dokladnie taki: image

http://moje-ankiety.pl/respond-60554.html
Ankieta dotycząca wiedzy Pań o płodności.

Witam, my również mamy po starszym wózek Jedo Fun i byłam z niego bardzo zadowolona.

Co do przespanych nocy, to może i bym dała radę przespać całą noc, ale mój 4 latek od pol roku regularnie co noc przynajmniej 2 razy w nocy budzi sie i woła mnie do siebie, lub przychodzi do nas do łóżka (to drugie znacznie częściej) i wtedy już jestem nie wyspana po spaniu w trójkę:/

Dzisiaj idę do gin, mam nadzieję ze maleństwo pokaże się już w 100 % bo ostatnio jak byłam to gin mówił ze na 70% tylko obstawia dziewuszkę....a ze baardzo bym chciała zeby tak było, kazdy mi to wmawia i tak czuję wewnętrznie to pozwolilam sobie wpisać na listę ze to ona. Dopiero będzie zonk, jak się okaże inaczej.

My także kupiliśmy wózek Jedo Fyn z uwagi na dużą gondole, amortyzatory,zwrotność i niską wagę, oczywiście wszystko dzięki dobrym radom koleżanek.

Kala- na sen od 7 miesiąca chyba nie ma dobrego sposobu, w zależności od szczęścia możesz przesypiać całą noc, albo budzić się co godzinę z powodu drętwienia, bóli czy kopniaków:) Ja się już przyzwyczaiłam do pobudek maksymalnie co 2h z różnymi przerwami w zależności od aktywności maluszka, kładę się spać około 22, wstaję około 10, przesypiam niewiele jak na mnie tzn. max. 6-7h, ciągle jestem zmęczona, mój mąż twierdzi, że to może i dobrze, bo nie odczuję tak strasznie nieprzespanych nocy z maluszkiem;)

Nie mogę się już doczekać tej kruszynki, a raczej pączusia :D

Masło shea generalnie jest dobre na rozstępy. Ja używam tego z body shop.
Wózek kupuję mutsy evo.
Ja budzę się na plecach w nocy i tak mnie krzyż naparza, że historia :( Ogólnie zaczynam czuć sie ociężała i zmeczona :(((
Zamówiłam dziś kosz mojżesza taki: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003VO7APK/ref=ox_sc_act_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE
JUPI!!! Ma dotrzeć do 28 marca :D

Luna polecasz ten kojec ja zastanawiam sie nad kupnem bo co jakiś czas sie przewracam i budze na prawym boku.

Dziewczyny czy Was tez boli odcinek ledzwiowy kręgosłupa? Ja ostatnio sporo chodzę i od wczoraj odczuwam ból w tej okolicy.

PS moje wczorajsze odkrycie balsam z masłem shea z Organique - absolutne cudo!!!! Kupiłam ze względu na sucha skórę nóg ale babka mówiła ze jest super na rozstepy w ciazy. Nie wiem jak działa na rozstepy ale czuje nawilzenie na lydkach i rękach a posmarowalam sie wczoraj wieczorem. A na usta? Najlepszy balsam jaki miałam :)

Witam się z Wami z rańca :)

Co do tego mojego nieszczęsnego kaszlu :/ Uwierzcie mi, że też nie miałam pojęcia, że może powodować AŻ takie skutki :/ to znaczy wiedziałam, że może wywołać skurcze, ostatecznie nawet poród (bo ciśnienie może przebić pęcherz i wody pójdą). Generalnie kaszel jest niby niczym, ale dla ciężarnej może mieć bardzo złe skutki :/ I to wiedziałam, dlatego chciałam się go jak najszybciej pozbyć. Nie wiedziałam natomiast, że może mieć takie skutki dla szyjki :/ I powiem Wam, że teraz jak człowiek wie, że coś jest nie tak, to się bardzo mocno wsłuchuje w organizm :( Normalnie skurcze na tym etapie bym olewała, bo to normalne, że są, ale teraz jak wiem, że nie mogę dopuścić do serii skurczy to się ich po prostu boję :( tzn boję się, że się zakończą nie tak jak powinny :( A szkoda by było urodzić o tyle za wcześnie :(
A co do syropów, to jak posłałam męża do apteki to babeczka rozłożyła ręce, bo po 1 sama ciąża ogranicza wybór syropów (tych dostępnych bez recepty) a po 2 ta nieszczęsna cukrzyca wyszła, więc generalnie każdy jeden syrop odpadł ze względu na zawartość glukozy :/ syropy są niestety nią słodzone. Z dokładnie tego samego powodu odpadł syrop z cebuli (tam też sporo cukru trzeba dać, żeby puściła sporo soku), więc ogólnie praktycznie żadnego pola manewru :/ Teraz po tej powtórce glukozy wynik wyszedł super, bo po 2 godz (nawet niecałych) miałam 112 :) także Doktorek zadowolony, to może pozwolę sobie na jakiś syrop :/

Laguna nie biorę żadnego żelaza :/ i tak się zastanawiam czy faktycznie nie zacząć :P Muszę zobaczyć wyniki jakie miałam z Bartkiem i porównać, ale z tego co kojarzę to też najlepszych nie miałam a też nic nie brałam :p

Fajny ten leżaczek :) ja mam jeszcze po starszaku, więc przy nim zostanę ;)

A co do wózków to mamy Jedo FYN :)

kala - a Ty jesteś majowo-czerwcowa? bo Cię nie widze na liście :P

co do snu, to ja się powtórzę, że uważam, że kojec motherhood do spania jest cudownym wynalazkiem ;)
Na prawym boku niby w ciąży nie powinno się spać. Ja dzięki kojcowi śpię przede wszytskim na lewym, troche na "lewym brzuchu" i trochę na "lewych plecach" ;)

Nie zmienia to co prawda faktu, że śnią mi się głupoty i się często budzę i nie mogę zasnąć, ale chociaż jest względnie wygodnie ;)

Kala ja już wyprałam kilka pralek w lovelli i najchętniej to bym siedziała i cały czas wąchała to pranie tak mi się zapach podoba :)) Teraz czeka cała sterta do prasowania, a to już jest gorsza robota :/

Wózek mam roan marita i jestem zadowolona, w spacerówce synek nadal jeździ, gondolę zmienialiśmy jak miał pół roku, bo już się nudził jak nic nie widział. Także z drugim brzdącem nawet nie liczę na to, że przejeżdżę zimę w gondoli.

Jeśli chodzi o spanie to ja na szczęście nie mam z tym problemu. Jak zasnę po 22ej to prześpię do rana (no czasem zdarzy się jedna przerwa na wizytę w toalecie ;) ), póki synek nie przyjdzie do nas do łóżka, ale wtedy i tak jeszcze przysypiam do 8mej :))

Witam wszystkich w zasadzie z rana, chociaż ja nie śpię od 6:( Cała nocka do tyłu, tak mnie bolą stawy biodrowe, któraś też tak ma? Masakra, obracam się w nocy ale to już nic nie daje i tak boli:(((( Co godzinę się budzę i nie mogę zasnąć,najgorzej na prawej stronie bo drętwieje mi i bardzo boli z prawej strony pod biustem (tak jak by żebro uciskało??) załamka totalna. Macie jakieś sposoby na dobry sen???
Co do wyników to ja też mam coś koło 11 hemoglobinę, czuję lekkie objawy tego tzn. mroczki przed oczami, zawroty głowy, szczególnie po jedzeniu (wtedy też tętno mi skacze pod sufit) ale to chyba dlatego że zwiększa się gęstość krwi. Staram się więc dużo pić, buraczki, siemię lniane, otręby i co 2-3 dni prenatal- widzę poprawę.
Co do kaszlu, współczuję okropnie, męczące to jest już 2 razy przechodziłam przeziębienie, brrrr! Od siebie dorzucam inhalacje, 2-3x dziennie, nic mi tak nie pomogło na kaszel i zatoki jak zwykłe krople Inhalol. Na początku bardziej kaszlałam ale jak drogi oddechowe się już nawilżą to ulga była duża:) Acha, a co do kaszlenia sugeruję przysiadać albo się lekko położyć na boku, na stojąco kaszlenie zwiększa ucisk na przeponę, co przy napięciu mięśni na brzuchu podnosi ciśnienie działające na szyjkę.
Z dumą donoszę że pierwsza pralka wyprana:) hheheh I faktycznie ta lovella ma dziwny zapach...

Ahoj :)

Fajny ten Concord - wizualnie mi się bardzo podoba

My mamy Jedo Fyn. Bardzo bardzo polecam. Ma wielką gondole w której maluszek rodząc się w lato przejeździ całą zimę. Porządne pompowane kółeczka, które świetnie sobie radzą na śniegu i na dziurach. I ogólnie bardzo fajnie się prowadzi.

kamiku - zazdroszcze dyspensy na wstawanie ;)
Bujaczek super! (ciągle jak oglądam "Twoje wybory" zastanawiam się, czy dobrze wybrałam ze stonowaną opcją pokoju :P - dłuuuugo się wahałam nad pokojem w stylu "marynarskim" z granatem, a pastelami :) ale już nie mam wyboru bo wczoraj przyszła tapeta :P no i pościel też już mam jeden komplet)

My leżaczek i matę będziemy mieć od mojej siostry Fisherprice Rainforest (o ile będą zdatne do użytku :) ), ale za to planuję kupić huśtawkę :)

Dzisiaj dojdzie do mnie materac :) Plusy z siedzenia w domu są takie, że nie robi mi różnicy o której przyjedzie kurier.

W weekend mąż pojedzie po farbę (chyba zdam się na niego... ;) ) I mam ndzieję, że w końcu ogarnie pokój, bo jest tam istna graciarnia - wszędzie pełno jego ubrań, kartony - koszmar.

ewwa - ale bym zjadła pizzę z pizzy hut... mmmm.....

Co do wyników krwi to ja chociaż te mam dobre :)

Devil - współczuje kaszlu. A może jakieś naturalne syropki? Ja mam taką samoróbkę z sosny i wg mnie działa :) Bo cebuli bym nie przełknęła.

GosiekG - my się zdecydowaliśmy na Hartan Racer GT

My wozek mamy po starszym - Concord Fusion, polecam z calego serca. Wlasnie zabralam sie za rozbieranie go i pranie spacerowki, zeby schowac, a maz przyniosl gondole z piwnicy i tez musze odswiezyc.

Dziewczyny właśnie jestem na etapie wyrobu wózka :) pochwalić sie na jakie Wy sie zdecydowaliscie :)

no teraz to brzmi inaczej :) bo wtedy lekko się zdziwiłam.
Może i dobrze wyszło bo na pewno też byś nie chciała mieć krwi przetaczanej..

Ja mam wizyte 28 marca dopiero.. nie doczekam się..

dzisiaj fajnie cieplutko znowu.. aż żal, że ma się ta pogoda pogorszyć :(