Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *13*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-12-t528421,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *13*

Ewwa coś z pogoda jest mnie tez dziś głowa boli.
Dziś noc koszmarna zasnelam dopiero po 4 a o 6 pobudka jestem niprzytomna :(
I tak mnie wszystkie stawy kręcą ze chyba kończyny sobie odetne :(

W końcu wczoraj już wszystko po córce dla syna poprane więc wiem co mam tylko nie pamietam ile tego wszystkiego było potrzebne.

Podeślijcie mi dziewczyny listę z wyprawką styczniowka1@wp.pl

ewwa - a mas zjakieś foty? dobrze, że mówisz, że wygląda super :)
U nas mąż się przymierza do tapetowania - ja się już boję ;) - na razie rozkminia mieszkanie kleju i proporcje hihi

Dobrze, że zakupiliśmy tanią tapetę to jakby co zamówię ją drugi raz :P

mnie coś dziś brzuch boli tak jakby mnie jajnik bolał...

A głowa to pewnie od pogody - mi się wydaje, że ciśnienie w dół poszło.

Ja mam meble białe i ściany w kolorze bita śmietana. Bardzo jasne. Wyglada super.

Ale mnie dziś głowa boli :(

Luna spokojnie:) ostatecznie jak przyjdą już meble i wyda ci się szpitalnie, to mąż zdarzy jeszcze raz maznąć na nieco ciemniej;)

ja do dentysty idę dopiero w środę - mam nadzieję, że ząb mnie nie zacznie boleć do tej pory jakoś wybitnie...

Mój mąż pomalował wczoraj pokój młodego - kupił mega jasny krem - ogólnie nie jest zły, bo pokój jest malutki, ale miał kupić ciemniejszy kolor - beż cappucino :P ale z dwojga złego lepiej taki niż np miałby być ciemniejszy ale wpadać np w zielony ;)
Boję się tylko czy meble białe się z tym nie zleją i nie zrobi się odrobinę "szpitalnie", no,ale zobaczymy.

Mar-chew - gratuluję Synka :) Wybraliście już imię?

nic mi nie mówcie o zębach :( dzisiaj tak mnie boli ósemka, że masakra :( właśnie przed chwilą apap wzięłam, bo już ścierpieć nie mogę :/ w poniedziałek o jakiegoś dentystę MUSZĘ zahaczyć :/

pieluchy polecam tutaj

http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki-tetrowe-80x80-mega-promocja-i3922576110.html dobrej jakosci, fajnie sie prasują.

http://allegro.pl/kolorowe-pieluchy-pieluszki-tetrowe-polski-produkt-i3936051755.html

http://allegro.pl/pieluszki-flanelowe-mini-idealne-jako-przytulanki-i3935173601.html

moonika prosze:) liste sobie przesylajcie. ma edytowalny format, więc mozzna dodac swoje propozycje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

aaa bo ja w gemini kupiłam kosmetyki,butelkę,smoczek,wielgachne podpachy i inne apteczne rzeczy, a reszta co pisałam to na allegro kupione:)
Pieluszki tetrowe i flanelowe kupiłam motherhood, są bardzo ładne i porządne, miałam z tej firmy flanelowe przy pierwszym dzieciaczku i się sprawdziły świetnie. Używaliśmy do przykrywania, otulania, jako prześcieradełko do wózka i wciąż dobrze się trzymają.
Ale teraz patrzę, że ten sprzedawca co u niego kupowałam już nie ma pieluch
o ten http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=33284969&id=17272
a miał w fajnej cenie.

a ja nie mogę znaleźć tam pieluszek tetrowych...

Aga M. dziękuję za listę!

W końcu złożyłam zamówienie w aptece gemini na kosmetyki,butelkę,smoczek,wielgachne podpachy, kupiłam też pieluszki tetrowe i flanelowe, przewijak-taki na łóżeczko ( u nas w domku miejsca malutko) i pokrowce frotte na przewijak, koszule do szpitala...pomału, pomału i wszystko będzie gotowe:)

Pisałyście o tym zjawisku niedawno: mam ostatnio straszne huśtawki nastrojów...to nie lada wyzwanie dla mego męża:) wczoraj miałam płaczliwy i marudny dzień, dziś z kolei jak radosna jak skowronek i z zapałem do wszystkiego:)

styczniówka gratuluję dobrego wyniku! na moichwypiekach jest przepis na biszkopt pt Biszkopt (przepisII) ,jest super niezawodny i śmiechu z nim trochę-trzeba go rzucić na podlogę po upieczeniu:)
Marchew-gratuluję syneczka!

moje zęby normalnie się nie psują, w ciąży też nie, ale jak karmiłam córcię, to chyba ze cztery dziury miałam, chociaż starałam się trzymać porządną dietę. Maluch wszystko wyciąga:)

Kamiku dzieki. Napewno spróbuje.

Hope, a sprobuj tego naparu ze swiezego imbiru, co polecalam..
Naprawde dziala..

a ja właśnie zdałam sobie sprawę ze datę porodu mam za 8 tyg. I nic nie kupione oprócz ubranek. Łóżeczka i wózka nawet nie mam wybranych. Wanienka,ręczniki,pieluchy kosmetyki jeszcze tyle zakupów a ja jakoś nie mam weny do wybierania :-( ogółem nic mi się nie chce. A do tego od 3 dni mam katar i mega kaszel w aptece mi nic nie poradzili. Jadę na mleku z czosnkiem :-(

Ja zaraz jadę do akpolu na zakupy. Po nich zostaną mi do kupienia głownie ubranka, fotelik, wózek i wanienka.

no właśnie jadłam pancakes więc mięciutkie... ale już czyłam ostatnio że coś mnie tam drażni, zapisałam się do dentysty... mam nadzieję, że tylko językiem dziura wydaje mi się ogromniasta :P
JUż raz w tej ciąży byłam u dentystki (przed też maiałam poelczone zęby) i mówiła, że wszytsko jest super... no trudno :(

Właśnie - przyszły mi butelki firmy mam i smoczki od sprzedającego którego wcześniej wklejałam - nie pamiętam kto się pytał, ale tak czy inaczej przesyłka ekspresowa, kolory niepomylone (zamawiałam butelki, smoczki, podkłady)

A dzisiaj zamówiłam drugi komplet pościeli :) Mąż się natomiast mój bierze za malowanie, ale coś czuję, że dziś nie ruszy.. zaczął obklejać pokój taśmą, ale musi zaszpachlować dziury po półkach, a teraz pojechał po farbę - mam nadzieję, że kupi dobry kolor - dałam mu na wszelki wypadek tapetę.

Swoją drogą do kładzenia tapety chyba kogoś poszukam, bo obawiam się może ne podołać i stracić nerwy przy wycinaniu :P (na ścianie z tapetą mamy okno i kaloryfer)

no widzisz, a my odsprzedaliśmy wózeczek przyjaciołom, którzy też spodziewają się dzidziusia ale właśnie córeczki i dokładnie za tą samą kwotę kupiliśmy od mojej kuzynki X-landera po ich synku. Więc w sumie jestem zadowolona :)

Luna lepiej się przyznaj co tam podjadałaś, że aż ząb Ci się ukruszył ;P

tak swoją drogą to ja wszystkie wyleczyłam przed ciążą i w trzecim miesiącu byłam na kontroli i już mam 2 do robienia. Ciąża niestety bardzo psuje zęby.. :(

mar-chew super :) gratuluję chłopaka :D

laguna wiem wiem ;) od początku wiedziałam z kim piszę ;) ja ostatecznie kupiłam z ogłoszeń spacerówkę FYNa w rewelacyjnym stanie za 150 zł więc gondolę sobie przełożę z mojego vedi a siedzisko spacerowe zobaczę które wezmę, bo w tej nie ma żadnego śpiworka ani przykrycia ;) no ale jakoś przeżyjemy :P

Enjoy co do kwasu salicylowego z tego co mi lekarka kiedyś mówiła to mam unikać maści i kosmetykow które go zawieraja. Ale najlepiej zapytaj swojego lekarza, bo co lekarz to opinia.

Mar-chew w końcu sie dowiedzieliście super :)

Luna współczuje zęba mi po pierwszej ciazy mega poleciały zęby, mam nadzieje ze tym razem nie będę mieć powtórki z rozrywki.

Nie mam cukrzycy!!!!! Jaka jestem szczęśliwa zwłaszcza ze sie mów, ze jeśli w pierwszej ciazy sie miało to w drugiej duże prawdopodobieństwo jest ze tez będzie. Więc mogę zajadać sie ciastami :)

Biszkopt Wyszedł mi taki mało pulchny :( coś w ciazy pieczenie mi nie wychodzi. Zaraz zabiore sie za ciasteczka owsiane. Może wyjdą :)

Dziś jakby mniejszy kaszel mam może w końcu poprawa będzie :)

Miłego weekendu

a mi włąśnie odpadł kawałek zęba :( masakra jakaś... wolę nie myśleć co będzie przy karmieniu z moimi zębami :(