Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *13*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-12-t528421,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *13*

Ja dzisiaj trochę pospacerowałam, fajnie już tak wiosennie. A synek waży już jakoś ponad 1300g, dużo mi się wydaje jak tak czytam w internecie takie orientacyjne wagi. Lekarz mi tu zapowiadał 3200-3500 przy urodzeniu a tu sie jeszcze okaże że mały klopsik będzie:)

Ewwa nie mów głośno co Ci mąż więzie, bo będziesz miała nieoczekiwanych gości :) za. Mną chodzą od tamtej pory jak o tym przeczytałam i przypomnialam sobie ze takie groszki istnieją :). Tez zawsze na lotnisku kupowałam :)

Ja po wizycie u lekarza z młodym wszystko ok i z szyjka tez. Uspokoilam sie bo ten kaszel mam okrutny. Teraz za 3 tyg usg.

Dziewczyny Maci gdzieś listę z wyprawia wiem ze kiedyś wstawialysie a ne mogę sie dokopać, muszę powoli zacząć robić listę co muszę zakupić.

Dziś przepiękn- pogoda a ja chora z córka w domu :(

ewwa - jesteś bez serca! :P

Nic mi w sumie nie powiedział tyle ze w ciąży ten odxinek st czy jakoś tak może być uniesiony bo serce zmienia swoją pozycje ale ze względu na szybką akcje serca po lekach na ciśnienie które w sumie powinnt ją obniżyć dał mi na to echo i mam sie pokazać po badaniu,tylko nie wiem czy zdąże.
Teraz naszła mnie ochota na kapuche kiszoną i siedze i wcinam

Ja czekam na męża, który leci właśnie z Londynu.
I wiezie mi 3 paczki maltesers :D

magda30 i coś ciekawego ci kardiolog powiedział? coś doradził na tętno i tachykardie? czy tylko skierowanie?

Mar-chew - gratulacje dla szwagierki :) :)

Ja wczoraj spotkałam się z psiapsiółą i odbyłyśmy spacerek po słonecznym Gdańsku :) a dziś tylko czekam do 15 tej, żeby wyjść z tej upiornej pracy i zacząć weekend :) :)

ile ja się Was naszukałam... znaleźć wątku nie mogłam przez dwa dni! Może dzisiaj się dowiem kto w brzuszku siedzi :)
a moja szwagierka urodziłą dzisiaj w nocy synka :) strasznie się cieszę :)

To chodzi o to by pulsoksymetr mógł mierzyć stopień saturacji. Lakier może zakłócać odczyt.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam w piękny pierwszy dzień wiosny.
Jeśli chodzi o farbowanie włosów to ja farbuje farbą bez amoniaku.
Już po wizycie u kardiologa byłam zszokowana wszędzie byłam puszczona bez kolejki na ekg i do gabinetu.Teraz musze zrobić echo serca pilnie i też panie z rejestracji zapisały mnie bez kolejki na 4 kwiecień,chyba wszystkim sie udzielił wiosenny nastrój.
Miłego dzionka.

Moim zdaniem jesli chodzi o to malowanie paznokci przed porodem to nie powinno sie malowac na ciemne kolory. Uwazam, ze np french moze byc i to jak najbardziej, kobieta w ciazy tez chce dobrze wygladac. Tym bardziej, ze po porodzie nie bedzie szybko czasu na takie zabiegi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

na początku są takie czerwone kropki jak przy zapaleniu mieszka, a potem rozłażą się w czerwone owalne/pierścieniowate zmiany, tylko od kolan w dół, na poczatku było kilka, dermatolog stwierdzila ze są to zmiany naczynkowe, po kremie Cerkoderm z mocznikiem rozlazło się toto, więc przez 10 dni miejscowo Pimafucort, po którym jest jeszcze gorzej, teraz łagodząco Cutibaze i po stwierdzniu że to nie grzyb miałam wykupić robioną maść z wit A, ale się boję :(

zastanawiam się jak to mozna jeszcze zdiagnozować......

Ja farbuję włosy od początku ciąży, kładę hybrydę co 2 tygodnie na paznokcie...
Do porodu paznokci nie będę malowała, bo wiem, że nie wolno.

Byłam dziś u kardiologa na echo serca płodu i niedomykalność jest znikoma. Powiedział, że ona zniknie jeszcze przed porodem lub po. Nie ma się czym martwić.
Przynajmniej dowiedziałam się, że mała jest głową w dół. Myślę, że tak już zostanie.
Gina mam za tydzień w pt i wtedy zobaczymy ile kluska waży. Jestem ciekawa, bo siły ma sporo - rozciąga się tak, że wszystko mnie boli :((( d*pkę wypina i nogi chyba prostuje (wiem to, bo kardiolog powiedział mi gdzie co ma - pupkę ma z lewej, a nogi z prawej strony brzucha).

Witch może masz zapalenie mieszka wlosowego. Moja kumpelka miała to w obydwu ciążach. Objawy identyczne...

Z pazurkami lepiej na porodówce nie ryzykować, jeśli lekarz czy pracownicy będą w porządku to tylko uwagę delikatnie zwrócą i się pośmieją, ale jeśli będą mieli zły dzień to przyniosą detergenty i będą zmywać ;D Ja nawet przed wizytą u hematologa muszę mieć czystą płytkę paznokci, zero lakieru nawet bezbarwnego.

Jestem po wizycie u lekarza, mała mrugała dzisiaj do mnie powiekami, niesamowite wrażenia :) łożysko trochę podeszło, dochodzi do krawędzi więc to chyba duża poprawa.

W przyszłym tygodniu zaczynam kompletowanie wyprawki do szpitala do 34 tyg. muszę się spakować, mała jest już ustawiona do porodu, na szczęście rozwarcia itd. nie ma,także miejmy nadzieję, że do 37 tyg. wytrwamy

o właśnie, to ja się jutro zapisuję na farbowanie na przyszły tydzień :-)
lepiej nie chodzić z półmtrowym odrostem i wyłażącymi siwulcami ... chociazdla mnie jedynym przeciwskazaniem co do chodzenia do fryzjera jest - jak wytrzymać bez biegania do kibelka co pół godziny ;)

pazury zrobiłam raz na poczatku ciąży i bylam strasznie zawiedziona salonem i mam uraz na razie, stopy sama jakoś zrobię dopuki do nich sięgam, marzę natomiast o depilacji .... ale niestety mam na razie jakies paskudztwo na nogach i nawet golenie odpada.... dziś odebrałam wynik i to nie jest grzybica, więc dalej smarowanko i czekam az zniknie, chyba pójde rodzić w podkolanówkach, bo wstyd z takimi włochatymi i parchatymi kopytakami ;)

Hejka

Myślę, że jeśli cesarka jest przeprowadzana niespodziewanie to nikt by się nie czepiał, że paznokcie pomalowane. Ale jeśli planowana to ja bym na pewno nie malowała. W końcu jest to jakieś ułatwienie dla lekarzy.. mogą rozpoznać czy się coś dzieje czy nie..

a co do farbowania to też farbuję.. od 15 roku życia. W każdej ciąży farbowałam. Ale przyznam, że wtedy wybieram farby bez amoniaku. Te zwykłe są tak ostre, że nieraz aż oczy mi łzawiły. Uznałam, że lepiej takich chemikaliów nie wdychać.. niestety muszę farbować częściej bo kolor szybciej schodzi

hehe pomalowane paznokcie... też temat rzeka :P moja sis zrobiła sobie akryl bo poszła się bawić na andrzejki :P i nie dość ze akryl to jeszcze na brązowo miała pomalowane... a miała jeszcze praktycznie miesiąc do terminu porodu :P więc kto by przypuszczał :P no ale okazało się, że troszkę za dużo poskakała (potańczyła w sensie) i następnego dnia rano odeszły jej wody. Pojechała na zaspę i lekarz oświadczył, ze ona już zostaje (a pazury po "wczorajszej" imprezie), i ostatecznie okazało się, że muszą jej robić cc i lekarz (dokładnie chyba anestezjolog) na sali jej z uśmiechem powiedział, ze następnym razem jak będzie szła rodzić, to żeby pomalowała jaśniejszym, bo (jak już powiedziała trzydziestka) muszą obserwować paznokcie czy nie sinieją. A nie miała znieczulenia ogólnego tylko podpajęczynówkowe (czyli to standardowe od pasa w dół)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie no french to precież płytka przebija spod spodu i chyba chodzi o to by było "widać" czy nie sinieją czy coś... sama nie wiem - spytam sie leakrza jak bedzie blizej terminu :)
ja to lubie mieć zrobione pazurki :P no ale jak bedzie trzeba to trudno ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Luna, czy french czy kolor, to jedno i to samo.., paznokcie sa pomalowane ;)
Ja tylko sie zastanawiam.. cesarke robia teraz zazwyczaj w znieczuleniu od pasa w dol, chyba ze to nagla akcja ratujaca zycie malucha jak np. u mojej sis, to nie ma na to czasu i daja ogolne.. ale wtedy nikt nie sprawdza czy masz pomalowane paznokcie czy nie, bo wszystko sie dzieje bardzo, bardzo szybko.. poza tym przy cc jest sie przeciez podlaczonym do aparatury, sprawdzaja tetno itd.. sama nie wiem.. ja to mam hopla na punkcie stop, paznokcie musza byc obowiazkowo pomalowane, a latem to juz w szczegolnosci :))

no właśnie też tak zaczęlam nad tym myśleć ;) Przypomniało mi się jak moja siostra pojechała na operację kiedyś i na rękach miała akryl a na nogach krwisty czerwony i jej zmywali nogi :D

A myślicie, że french też odpada?