Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *13*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-12-t528421,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *13*

Witam w nowym watku.Co do czkawki to u mnie jest kila razy dziennie tak młody skacze jak pileczka.
Byłam dzis u lekarza rodzinnego bo musiałam zrobic ekg bo tetno mam 90-100 i co mam skierowanie do kardiologa PILNE bo jakiś częstoskurcze mam zawsze coś oczywiście nie ma miejsc do czerwca,Dzwoniłam na świetokrzyska i mam podejść w piątek tak jak lekarz przyjmuje i moze mnie przyjmie zobzczymy a i do tego kaszel mnie łapie i katar masakra.

oni zawsze straszą, że dziudziuś jest większy.. nie wiem po co..

a na to zapalenie krtani to dziwna sprawa. Powinien bardziej inhalacje zalecić. Moja córcia jak miała zapalenie krtani to dostała głównie inhalacje. Bez antybiotyku. A może warto by było skonsultować to jeszcze z jakimś lekarzem. Im widzę najprościej wcisnąć antybiotyk..
..ale Ty masz jeszcze zapalenie tchawicy do tego wszystkiego.. więc może powinnaś

A czkawkę...To są takie rytmiczne puknięcia. Nie do pomylenia. Ja z Madzią wcale nie czułam. Nawet zazdrościłam koleżance, bo ona znowu ciągle mówiła o synek ma czkawkę. Niestety się okazało, że miał stopotrząs czy coś takiego i to raczej było już w brzuszku to a nie czkawka ona tak podejrzewa. Teraz jak czuję czkawkę to zawsze mi się jej synek przypomina. Także wolę nie czuć czkawki.

Mi przed porodem lekarka mówiła, że Magda ma ponad 4 kg a urodziła się 3680 więc może w tą stronę Cię pocieszę.

jak się odczuwa czkawkę dziecka, bo tak serio to nie wiem :D ?

w powrotnej drodze z pracy ....z tego wszystkiego zaszłam do KFC :D ale kupiłam pocketa - z tortilli i kawałka kurczaka, nawet pomidor tam jakiś był, więc się łudzę że było względnie zdrowe ;) teraz colą bym zapiła, ale mam tylko miętówę :P

z tym antybiotykiem też bym się zastanawiała, ale pewnie lepiej wziąć i się wyleczyć ..... a co tam piszą w ulotce?

te blogi faktycznie fajne, lubię proste i szybkie przepisy. Czasem zaglądam do tej książki kucharskiej Okrasy i Pascala (na święta w lidlu były) ale składniki czasem mnie przerastają hahah z reguły modyfikuje jak czegoś brak. Ostatnio zajadam się naleśnikami ze szpinakiem i fetą na wierzch śmietana- słone i kwaśne mniam:)
Fajnie że piszecie o tych czkawkach, też się już martwiłam, u młodego 3x dziennie to norma, czasem długo ma z 15min ale widzę że to normalne, uff.
A mam pytanie: ile wam przybiera dziecko na wadze? Tzn. liczy się niby 200g/tydz. pod koniec ciąży. Mój waży już niby 1700g/31 tydz. i boję się że dobrnie powyżej 4kg :( Jest jakaś zależność???

Ale pyszne sie zrobiło :)

A ja byłam u lekarki i powiedziała ze zapalenie krtani i tchawicy i dała mi antybiotyk :( kurcze teraz sama ne wiem co robić czy go brać czy nie? Czy jak nie wezmę to czy bardziej nie zaszkodze synowi? Ach te dylematy... Jakoś boje sie antybiotyku w ciazy brać i mam dola przez to :(
A w sumie to tyko kaszl mam co prawda ogromny i rano odksztuszm tyle o ile ale wydzielona żółta co by wskazywało jednak na bakteryjne zapalenie i co ja teraz mam robić muszę sie uokoic wziąć głęboki oddech i podjąć rozsądna decyzje.

Ale Wam pomarudzilam

Już odpisałam :)

patrzę ciągle na ten sernik londyński.... :P

czy ekstrakt z wanilii to to samo co aromat waniliowy? (ze mnie taka kucharka jak i baletnica :P)

jeju śmieciowe jedzenie za mną też chodzi. o Mc Donaldzie mój mąż nie chce w ogóle słyszeć.. ale czasami chociaż zjemy kebaba. A na Morenie koło adanakebaba (takiego w budce) otworzyli takie hamburgery pyszne z wołowinką - bardzo polecam :) bo to chyba najzdrowsza z opcji.. ale zdecydowanie lepiej smakuje na miejscu niż na wynos.

...no i sama sobie smaka narobiłam..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny co do mc donaldsa, to mi on w ciąży wybitnie leży... :) Tak samo jak pizza i inne pikantne.. Albo pyszniutki kebab! Mniam!
Takie syfiaste rzeczy za mną chodzą bardziej niż słodycze!

teraz to Wy jesteście bez serca :P ja nie dość, że nie mogę wyjść do sklepu po składniki, to jeszcze nie mogę w kuchni stać :(

a ten sernik londyński dobry jest i faktycznie prosto się go robi? nie jadłam takiego a przepis ma prosty to może mąż by zrobił..... :P jutro przychodza do mnie koleżanki z pracy to bym je poczęstowała :P

Ale kusicie tymi przepisami. Szkoda, że u mnie mąż marudzi na wypieki, bo jak mam tylko dla siebie piec to mi się nie chce, a poza tym za duże wyrzuty sumienia jak się zje całą blachę...

Laguna, o matko, musze je zrobic, wyglada powalajaco!!! Ja wlasnie dzis zrobilam Browni Kawowe i sie nim zajadam :-)

Dobra, a teraz, czas zabrac sie za jakas robote, ide szorowac stelaz wozka, bo wystawilam na balkon, a pogoda u mnie super.

Ja to bym z kuchni najlepiej nie wychodziła. W sobotę robiłam białą pavlovą z mojewypieki. Jeju jakie to było pyszne, sernik londyński robiłam dzień wcześniej to nie doczekał bo pół zjedliśmy musiałam coś dorobić na imprezkę. Ja już mam chyba z 1/3 bloga wypróbowaną :) A dziś skromnie bo mąż mi mówił, że zaciskamy pasa. Dziś robię domową masę do wafli, zero oszukiwania z puszką masy krówkowej :) Za jakieś dwie godzinki Madzia będzie miała zabawę ze smarowaniem wafli.
A tarta z warzywami zmieniła się na tartę ze szpinakiem. Też pysznie powinno wyjść. Ktoś pytał o przepis. Ja zawsze robię tak : wpisuję w net to co mam w lodówce albo to na co mam ochotę i klikam galerie. Jak mi coś wygląda pysznie to dokupuję resztę składników i działam. Fajne też pomysły można wyszukać u nas na forum na dziale kulinaria. Dziewczyny mają mega pomysły.

A co do czkawki to ciekawe od czego to zależy, z Magdaleną nie czułam ani razu. A teraz Ola ma codziennie z 2-3 razy.

ja kiedyś też robiłam ciacho z tej strony z malinami. A jeszcze Wam polecę jednego bloga fajnego http://www.kwestiasmaku.pl
Pyszne obiadki (mają zawsze sezonowe przepisy), a i ciasta też zdarzyło mi się już z tej strony piec :)

Witam w nowym wątku!
jestem wielką fanką moichwypieków! jak coś piekę, to przepis zawsze z tego bloga biorę, zawsze jest przepysznie:)

U mnie na szczęście czkawek brak, starszy wyrobił normę za dwóch ;)

Hej hej w nowym watku:)
Styczniowko ja tez poprosze fotki ciuszkow:) jesli bedziesz wstawiala na picase czy inna galerie to daj linka a jak nie to na maila.
Moja mloda wlasnie mi podskakuje bo czkawke ma... i tak kilka razy dziennie, a mamusia szalu dostaje:p

a tu coś dla fanek maltisersów :)
http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-podwojnie-czekoladowe-z-malteserami