Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *13*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-12-t528421,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *13*

Mi na samym poczatku lekarz powiedziasl ze miesiac przed porodem nalezy zrobic badanie na czystosc, koszt ok 20zł. Ma to zabezpieczyc dziecko przed ewentualnymi zakarzeniami w trakcie porodu SN.

Mam pytanko odnośnie dentysty. Leczenie jest bezpłatne, podobno daja lepsze plomby bo nie moga dac amalgamatu, czy któraś sie leczyla na nfz w ciaży i gdzie polecacie?

Mój lekarz też nic o tym badaniu nie wspominał. Dzisiaj jedynie położna wspomniała bym pamiętała się przypomnieć tak w okolicy 36-37 tyg z badaniem na paciorkowca. Wiecie w ogóle jak to jest z tym badaniem czy ono jest robione prywatnie czy na NFZ też?

Tak w ogóle to mnie znowu jakieś choróbsko łapie. Gardło jeszcze nie tyle boli co poki co zaczeło drapać jakby zdarte było. Ogólnie czuję się okropnie i cała połamana. Pół dnia w łóżku przeleżałam i zaczełam się kurować domowymi sposobami. Mam nadzieje że do jutra troche przejdzie.

No to wszystko jasne. Poprzednio nie robiłam badania, bo miałam cc w 35tc.

Co do słodyczy... Nie mogę ostatnio sie powstrzymać :((( masakra :(

no właśnie bo mi się wydawało, że to dosyć ważne badanie i że zawsze się je robi..
http://parenting.pl/portal/badanie-czystosci-pochwy - tu jest opisane
Pamiętam, że w poprzedniej ciąży brałam provag, żeby właśnie "zakwasić" środowisko aby się nic nie namnażało. Pewnie teraz też dostanę

Tez wczoraj robilam a wynikow jeszcze nie mam. Mi Doktorek powiedzial, ze to jest badanie na nosicielstwo, wiec jesli wyjdzie pozytywnie to niby dostaje sie antybiotyk jak sie rozpocznie akcja skurczowa. Tak niby dla ochrony dzieciatka. W pierwszej ciazy tez nie robilam, a teraz zaproponowal ten wymaz, wiec zrobilam.

Hejka!
Laguna ja robilam biocenoze na ostatniej wizycie, wczoraj mialam wyniki i tez cos powychodzilo wiec pewnie dostanę jakieś leki. A nastepna wizytę mam 17go. A w pierwszej ciazy nie miałam tego badania.

nie robiłyście?? hmm.. ja w każdej ciąży.. różnie na to mówią.. wymaz z pochwy albo czystość pochwy.. może to Wam coś powie..

ja dzisiaj też skusiłam się w Madisonie na chessburgera ale nie był smaczny..

a pizze najlepszą na świecie to robi mój mąż :P

ewwa - Ty na prawdę jesteś bez serca ;) - to maltesers, to pizza hut, a teraz eklery...

z tego wszystkiego zadzwoniłam do męża, żeby zakupił mi pizze z ósemki (wg mnie jedna z lepszych pizz w gdańsku) :P też pogrzeszę ;)
W końcu dziś zjadłam sporo owoców to mogę być po części rozgrzeszona :P

Ja nie robiłam. Nawet nie wiem co to za badanie.
Miałam dziś parcie na eklery. Na szczęście w mielniku upolowalam :D

Od jakiegoś czasu czuje jakby parcie na szyjke, a dziś jak tylko wynurzylam sie z domu, to brzuchol mi sie trochę spinal :( oby to moje 4 piętro nie odbiło sie na mnie...

ja nie robiłam... i teraz też nie mam skierowania.

a u mnie dzień przymusowego urlopu, boo w biurze malowanie, a tu wody cały dzień nie było, więc wszystkie moje plany ogarnięcia chałupy i prania wzieły w łeb i pojechałam pod prysznic do mamy ;)

mąż kupił mi sorbet mangowy z grycana, niby to lody więc na osłodę tej uroczej pogoddy troszkę sobie podjem :D tak z pół wiaderka :)

ja dzisiaj objadam się pomarańczami i mąż kupił pysznego arbuza w biedronce.
Ja nosze xs bo ja niska jestem :) zaledwie 156 mc wzrostu :)
ale w ciążach tyję od 15 do 17 kg.. zobaczymy jak teraz będzie.

Mam wyniki biocenozy i oczywiście coś tam powychodziło źle ;/ zawsze coś... mam nadzieje, że nie będę musiała powtarzać. Dziewczyny Wy też tą biocenozę robiłyście?? jak coś było nie tak to powtarzałyście badania??

A ja wlasnie zajadam sie nalesnikami na slodko i stwierdzam, ze takie prawie 2,5 kg dziecko to juz troche potrzebuje tych kalorii :-) Ale sobie wymyslilam, hihi..

Mi niby kazdy tez mowi, ze szczuplo wygladam tylko brzuszek mam, ale jak dla mnie to i tak wielka jestem, bo duzo wieksza niz w pierwszej ciazy. No i swoja zyciowa wage juz tez zreszta pobilam.

Do tego ostatnio wciąż mi niedobrze:/ i nie wiem czy to jest spowodowane jeszcze jelitówką którą ostatnio z synem przeszliśmy czy mam się doszukiwać innych powodów:/ cokolwiek zjem to mi niedobrze:/

luna pewnie masz rację, ale to się zapewne też wiąże z tym, że na co dzień mogłabym mieć śmiało jakieś 10 (albo nawet i więcej) kg mniej :P XS-ka to ja nigdy nie byłam i nie łudzę się, że kiedykolwiek będę :(

devil - ale Ty to nie przytyłaś nic a nic więc nic dziwnego że od tyłu po Tobie nie widać :)

Ja zamówiłam dziś kinkiet do pokoju młodego. a w sobotę planuję pojechać po wózek (tj wybrać go, bo pewnie zostawimy w sklepie i mąż odbierze później). Co prawda zżera mnie ciekawość, ale jako, że mam nakaz leżenia a wczoraj musiałam jechać do dentysty to wolę poleżeć dwa dni plackiem skoro w sobotę "poszaleję" - tj przejdę z klatki do auta i z auta do sklepu :P

Od razu myślę po co wysłać męża "na górę", na pewno po karuzelkę :)

Chcę też wybrać fotelik - ciąglę się zastanawiam czy wziąć aton 2 czy 3 (w 3 podobają mi się bardziej kolory :P) czy jednak maxi cosi jakiś - no, ale zobaczymy w sklepie :)

Ja dziś się objadłam owoców - jabłko, gruszkę, 2 kiwi i pomarańcza i mam wrażenie, że pęknę.

my po wczorajszej wizycie u Doktorka :) Malutka ma się świetnie, obecnie waży jakieś 2300, także w tym tempie to waga urodzeniowa powinna być mniejsza niż 3500. Zobaczymy jak to będzie, bo Doktorek nieco mnie zaczął nastawiać na to, że ciężko będzie dotrwać do terminu, bo szyja nie dość, że jest miękka, to jeszcze głowa jest już bardzo nisko. I powiedział mi to badając na fotelu a nie przy USG więc myślę, że po prostu już tą głowę tam czuł :/ no i mam robić wszystko żeby przetrwać najbliższe 2,5 tyg... nie wiem jak to zrobię :/

i też pomimo tego, że teraz mamy dziewczynkę to brzuch mam tylko "w brzuchu" - tzn jak trzydziestka - od tyłu wcale nie widać, że jestem w ciąży :P a już tym bardziej, że to końcówka :P

to się ciesz :) szybciutko wszystko zgubisz. Ja niestety w tyłku też przytyłam. Widać po spodniach w które już w ogóle się nie mieszczę. Mimo wszystko liczę na to, że po porodzie znowu wejdę w swoje xs :)

a ja własnie mimo, że dziewczynka to mam piłkę do przodu i to wszystko. tyłek chudy taki, że jak ktoś na mnie patrzy z tyłu to nie widac w ogóle że jestem w ciązy :))

Hej :)

ja po badaniach. Dzisiaj morfologia i biocenoza. A jutro wizyta z rana i też się doczekać nie mogę :)

Mnie z kolei wszyscy pytają czy ja oby na pewno termin mam za 3 miesiące. Mam naprawdę spory brzuszek :) Ale zupełnie inny.. bo bardziej wysunięty do przodu. Z dziewczynkami byłam bardziej "rozlana"