Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *13*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-12-t528421,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *13*

Ja dzis po ostatnim juz usg, wszystko ok, maly wazy 2434gr, czyli taki w sumie sredniaczek, przewidywana waga podczas porodu 3300- 3500. Super bylo jeszcze raz go zobaczyc przed spotkaniem na zywo :-)

Trzydziestka,
mi podczas ostatniej wizyty dr mierzyl rozejscie sie spojenia robiac usg. Bylo ewidentnie widac przerwe miedzy koscmi, wiec moze podpytaj sie o to swojego lekarza podczas kolejnej wizyty..?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

styczniówka a duży masz pokój dla dzieciaków? ile ma córa Twoja?
Jakie masz teraz meble dla córy? może jakaś fotkę pokoju? :) co chcesz tam dołożyć itp?

Ja bym poszła w jakieś fajne dodatki :)

hej hej
a mnie ktokolwiek nie spotyka i jak słyszy ze jestem w końcówce 8-go m-ca to nie mogą się nadziwić, że mam taki mały brzuch. ja jakoś nie mam porównania - nie pamiętam jaki był 3 lata temu, ale mi się wydaje, że mi tak przeszkadza przy codziennych czynnościach, że nie wyobrażam sobie, że miałby być dużo większy. u mnie 35 tc. mam nadzieję w przyszłym tygodniu zrobić juz ostateczne usg no i muszę pomyśleć coś z tym spojeniem łonowym - chciałabym miec pewność, że się nie rozłazi, ale to chyba mozna stwierdzić na 100% tylko poprzez prześwietlenie rtg...

my wczoraj ustawiliśmy mebelki w pokoiku małej, powiesiłam pólki, obrazki, dziś ponaklejałam naklejki na ściany i zaczyna wygladać cudnie. brakuje mi jakichś firanek/zasłonek jeszcze no i zrobić ogólny porzadek w tym pokoiku :)

Super, dobre wieści z wizyty :)
Ja idę jutro i nie mogę się doczekać :D

Dzien dobry z rana :) jestem po kolejnym usg. Maluszek juz sie przestawil glowka w dol. Nawet dzisiaj sie troche nam pokazal. No i widzialam te wielkie stopy ktore tak czesto czuje pod swoimi zebrami:) wazy jakies 1400 i sporo mu sie uroslo od ostatniego czasu. Wczesniej lekarz szacowal wage przy porodzie na ok 3200-3500 teraz juz obstawia 3800. Zobaczymy jak to bedzie:) termin wedlug usg mam na 4.06. I o dziwo nawet nie dostalam zawalu stajac na wadze. Wrecz w ciagu miesiaca waga spadla troche w dol. Ogolnie jakies 7kg na plusie. Ciesze sie ze nie wiecej bo juz i przed ciaza bylo ich sporo za wiele;)

Dzięki :) bo ja jestem jakoś mega niezdecydowana, choć ostatnio bardziej myśle o cybex 2 ze względu na mniejszą wagę
My tez chcemy z baza więc skoro tez ma 5 gwiazdek ... :)

jedynie tym, że cybex 2 wraz z bazą ma 5 gwiazdek, a jest tańszy od cybex 3.

Ewwa z tego co pamietam to Ty sie zdecydowałaś na fotelik cybex 2 tak? Mogłabys mi powiedzieć czym sie kierowałaś dlaczego 2 a nie 3? Ja cały czas niezdecydowanie :/

Luna to mega szybko :)

Ja dzwoniłam przedwczoraj do mama i ja i powiedzieli, że na mój wózek czeka się 2 dni :D
Ale pod koniec kwietnia tam podjedziemy i chyba zamówimy...

a do nas właśnie zadzwonili, że jest już wózek :) Także się bardzo cieszę, bo wyliczyłam, że będzie na początku maja.

Jestem strasznie ciekawa jak wyglądają zamówione przez nas kolory :)

Luna jak odbierzesz ten płyn to daj znać czy ładnie pachnie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja zakupiłam proszki i płyn jelpa soft, ale po początkowym "wrzuceniu do koszyka" proszków po 4kg stwierdziłam, ze jest to bez sensu, bo jak młody będzie np uczulony to co ja z tym później zrobie ;)
zakupiłam zatem takie na 4-6 prań w ilości 1-2 sztuki żeby wyprac wszytsko to co mam - najwyzej dokupię jakby zabrakło :)

a płyn do płukania tez jelpa kupiłam zielony, bowiem "zapach orzeźwiającej natury" brzmial bardziej znajomo niż "pudrowej lekkości" hihi

ja po dentyscie - na szczescie nic nowego sie nie pojawiło :)
ale pogoda cudowna!

Kkasita, moze to ten etap ciazy..? ja tez jeszcze jakies 2 tyg temu nie wiedzialam o co chodzi z tym bolem spojenia lonowego, teraz prawie codziennie mnie boli.. Lekarz potwierdzil przy usg, ze sie rozchodzi, poki co jest w normie, ale ponoc im wiecej sie stoi czy chodzi, tym bol moze byc silniejszy..

Gosiek, tak z 3-4 cm imbiru obrac i pokroic w kostke, zalac woda (ok. 0,7 - 1 litr) i gotowac na niewielkim ogniu przez ok. 20-30 min. Przecedzic wywar, dodac troche miodu (z 3-4 lyzki) i pic rano i wieczorem po 1/3 szklanki. Dla niektorych moze byc to dosc ostre, wiec albo trzeba ciut bardziej rozcienczyc woda, albo wycierpiec i pic malymi lyczkami ;)

Ehh a ja chyba za bardzo się wychwaliłam ostatnio, ze ciąza mi nie dokucza i jakos lekko się czuję. Chyba w weekend za bardzo się przeforsowalam przy sprzataniu, bo ciagle cos ze mną nie tak. Dzis tez dopadl mnie ból spojenia łonowego, o którym ostatnio pisalyscie a ja nie miałam pojęcia co to znaczy:/ Tez sterta prasowania przede mną i nie wiem jak się do tego zabrać:/ najgorsze, że stojąc przy żelazku strasznie bolą mnie stopy:/

Dzisiaj siostra mnie poinformowała, że przygotowała mi już 4 kartony ubranek dla dzidzi po swojej córci, więc w weekend sobie zwiozę wszystko.

Co do spania to głównie śpię na lewym boku, bo to moja ulubiona pozycja, ale zdarza się też ze na plecach...w pierwszej ciąży bardzo często spalam na plecach i nie miało to żadnego wpływu na płód. Jak przekręcę się tylko na prawy bok, od razu dostaję w niego mocnego kopniaka, abym tylko się przekręciła. No i mała jakoś aktywniejsza jest w ostatnich dniach, nawet mąż o zauważył:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kamilku a ten napar to poprostu pokroic imbir i zalać woda? W jakich proporcjach?

a ja Wam dziewczyny powiem, że prasowałam przy pierwszym i drugim dziecku. Ale przy trzecim odpuszczam sobie całkowicie prasowanie :) totalnie bez wyrzutów sumienia :) nienawidzę prasować. Chociaż przy pierwszym dziecku czerpałam z tego wielką przyjemność jak mogłam poprasować te wszystkie maluteńkie ubranka :)

styczniówka- prasowanie na stojąco z obciążeniem z przodu to istna mordęga, ja nawet na siedząco się meczę, podkładam sobie poduszki pod plecy i tyłek i takim sposobem prasuję już ponad miesiąc, a końca nie widać;D maksymalnie 30 min jednorazowo, a później cierpię bo wszystko mnie boli, a czasu coraz mniej...

Ja po 2h prasowania (część na stojąco część na siedząco) odpoczywam 2 dni :D Męża niestety nie zagonię, bo żelazka unika jak ognia...