Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *13*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-12-t528421,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *13*

Ewwa ja jestem 4,5 tyg wcześniej od Ciebie więc pewnie na tym etape ciąży co Ty to już do prasowania bede męża gonić :)

Ja bym nie wystala nawet tyle. Prasuje na siedzaco. Inaczej nie ma opcji.

Właśnie uporałam sie z praniem ciuszkow po córci i wyprasowalam ciuszki dziewczeńce w rozm 50-56 teraz tylko muszę porobić zdjęcia i wstawie.

Ale ja jestem slaba stałam 45 min przy prasowaniu jestem cała mokra i jakbym tonę węgla przezucila

Tez czeka mnie jeszcze zamowienie w Gemini - i dla synka i dla mnie, bo potrzebuje wykupic lekarstwa plus konczy mi sie balsam przeciwko rozstepom :))

Laguna- ja niestety w nocy także strasznie się wiercę i przekładam, kojca niestety ostatecznie nie zakupiłam i takim oto sposobem od wczoraj jedną dużą poduszkę mam za plecami, a drugą miedzy kolanami, dzięki temu nie odwracam się w nocy na plecy czy prawy bok.

Luna- ja też jestem już po zakupach w gemini, czekam teraz na realizację zamówienia, wydawało mi się, że brakują mi drobiazgi, a zapłaciłam prawie 300zł.
Nie zamówiłam póki co laktatora i nakładek, jeśli będą potrzebne wyślę męża na szybkie zakupy. Za to profilaktycznie zamówiłam maść na rany jakie powstaną podczas karmienia, którą można stosować również u malucha na odparzenia itd. także rozsądny zakup:)

A ja zakupilam plyny do prania Dzidzius - taki do kolorowych i taki do bialych rzeczy oraz plyn do plukania Bobini baby.
Przed zakupem srodkow pioracych dla malucha polecam lekture: http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html

Ja kupiłam jelpa i nawet sie nie zastanawiałam. Jakoś tak wzięłam :)
Po wypłacie ostatnie grubsze zakupy ciuszkowe zrobię i zaczynam prac przy pogodzie :)
Swoją droga tekstylia od kosza Mojżesza cuchną nowością jak nie wiem co :( póki co wietrze, ale pewnie kilka razy będę musiała wyprać...

Ja uzywalam jelpa przy córci , teraz kupiłam niemiecki persil sensitiw, bo czytałam ze fajny. Generalnie mnie nie powalil, chyba wrócę do jelpa. Albo płyn do plukana jakiś dla noworodków ładny kupię. Może macie jakiś sprawdzony?

Luna jakie proszki i płyny zamierzasz używać do prania ciuszków dla Synka?
bo ja właśnie się przymierzam do odwiedzenia rossmana, słyszałam o Jelpie ale nic poza tym. Może są jakieś konkurencyjne środki piorące.

Mi waga skoczyła 8kg/34tydz. w sumie ok, mało i lekko jem bo mam okrutną zgagę jak zjem coś tłustego albo, broń Boże, na mieście:/ Na pizze też miałam napad, zrobiłam z własnego przepisu - mniam i nic mi nie było:-)
Tętno naszego małego na badaniach zawsze ok 130 ale on śpi wtedy, nieruchawy taki;-) Za to prawie punkt 22 się zaczyna, odstawia cirque du solei i potem idzie spać:-)
Dalej nie mamy imienia! Nic mi się już nie podoba, znajomi i rodzina cały czas pytają a my... Macie jakiś pomysły, może ktoś mnie natchnie? Załamka:-(
Zaraz zaczniemy 35 tydzień! Normalnie będę chyba myć okna pijąc malinową herbatą w przerwach podszczypując sutki żeby przyspieszyć sprawę :-) Mam już dosyć i chcę być POOOOO!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A mnie piersi strasznie swędzą... :(

Jelitówka... brrrrr... w sobotę Młody się skarżył na brzuch i wymiotował, a w poniedziałek ja zdychałam i w nocy wymiotowałam:/ wrażenia nieziemskie w 9 mies ciąży:/

Aaaa i przyłączam się do prośby, że jeśli ktoś znajdzie fajną koncepcję na pokój dwupłciowy to również poproszę:)

No i dzisiaj wybieramy się do Doktorka:) zobaczymy co u Małej:)

Mnie swedza tylko plecy :) nawet brzuch nie swędzi bardzo, ale plecy cały czas.
P.S. Znów siedzę w pizza hut...

Ehhh co do wagi to ja wciąż stoję w miejscu w co generalnie aż nie chce mi się wierzyć, bo za niewiele więcej niż miesiąc rodzę, a tu waga wyjściowa. Z Bartkiem też malutko przytyłam, ale nie aż tak malutko;)

No ja mam nadzieję, że z zapaleniem sobie szybciutko poradzimy. No ale potem muszę Młodego w domu przetrzymać, tylko wtedy mogę zapomnieć o leżeniu jako takim:( więc nie zdziwię się, jeśli Zuzia faktycznie szybciej się pojawi na świecie:/ chociaż zamierzam zaciskać nogi jak się tylko da...

Zapomniałabym... wielkie gratulacje dla Klary:) oby maluszki szybciutko do domu trafiły:)

Miałam wczoraj usg młoda waży ok 2400. 33tc. A wyczytałam ze do końca ciązy moze podwoić wagę- oby nie.
Tętno ok. 155 ale chwilami spadało do 133 to zalezy od ruchów jak się wierci to
ma większe
Od początku ciązy przytyłam 8 kg. A ostatni miesiąc 600 g i wszystko poszło w małą bo o tyle jej waga podskoczyła od ostatniej wizyty.
A dzis rozglądam się w necie za kołyską taką z wibracjami,melodyjkami itp. Koleżanka miała przez pierwsze 5 m i bardzo sobie chwali niestety juz sprzedała..

Luna z tym swedzeniem to nie żarty, obserwuj to. Swedzenie w ciazy może być objawem rozciagajacej skory i zazwyczaj to jest przyczyna, ale rownież jest to objaw cholestazy. Więc lepiej obserwować siebie i jak coś niepokoi to zrobić badanie z krwi. Może warto zmienić krem? Ja tak miałam w pierwszej ciazy uzywalam kremu vichy i wszystko było ok a potem mi sie skora jakoś uczuliła na niego i wszystko mnie siedziało zmieniłam krem i było ok.

Mi na szczęście nogi nie puchną.

Tetno 146 naszego synia

Devil współczuje choroby synka :( zapalenie płuc na pewno szybko sobie pojdzie po antybiotyku, potem tylko mocno trzeba uważać żeby sie nie powikłało. moja corcia już dwa razy miała. Dużo zdrówka i siły.

Luna super ze już macie tapetę położona :) ja muszę zabrać sie w kocu z remont bo sie obudzi w czerwcu :) a koncepcji jeszcze do końca nie mam :/ muszę wymyślić pokój dziewczeco-chlopiecy jak natkniecie sie na jakieś fajne aranżacje podeslijcie linka pls :)

Z ta jelitowka to teraz jakaś plaga!!! Współczuje oby tylko na Ciebie nie przeszło. Ja na 100% będę szczepić na rotawirusa synka. Sama miałam rotawirusa dwa razy i dziękuje za takie przeżycia.

mi puchną łydki przede wsyztskim w zasadzie od początku ciąży - koszmar- zawsze w zime nosiłam jeansy w kozakach i jeszcze miałam luz a teraz kozaków nie zapne nawet na gołej nodze :P

z meblami się wkurzyłam, bo dostałam maila, ze będą opóźnienia - a w piątek pisali, ze kontaktowali się z producentem, że będą po weekendzie. :(
liczyłam, że w weekend zaczniemy robić pranie na spokojnie, ale bez sensu jak nie mam gdzie tego trzymać :(

Ciekawa jestem czy wejdzie mi jakiś wygodny fotel :P

ja odkąd leżę to tyję okrutnie :( masakra po prostu - wczoraj mi stukneło 14 kg - myślałam, że się popłaczę :(

nasz mały ma tętno 155 - lekarz mówił,że ok,ale mi wydaje się dość spore...

zamówiłam wczoraj proszki i płyny w gemini i gatki siatkowe, żeby zobaczyć jak z rozmiarami :)

poza tym to wszystko mnie okrutnie swędzi...

Mi puchna przy kostkach i troche stopy, szczegolnie jak dluzej chodze, czy siedze. Na szczescie nie jest to jakos ekstremalnie mocno..

Dziewczyny, czy wam też puchną nogi? Ja wczoraj pod wieczór miałam strasznie spuchnięte stopy i łydki. A dziś od rana widzę opuchliznę na stopach.