Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *13*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-12-t528421,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *13*

ThermoFLASH LX-26 kupilismy na allegro i porownywalismy z termometrem wrzucanym do wody i dobrze mierzy, szybki pomiar na czole.

z poporodowych lotnisk to polecam molimed premium- szczegolnie na pierwsze dni. ja jeszcze teraz uzywam bella mamma.

gratuluję dwóch córeczek,
taka jestem ciekawa ile mój maluch już waży

Mój maluch robi istne akrobacje w brzuchu, ruchy są coraz bardziej nieprzyjemne, towarzyszy im duże napięcie skóry i wrażenie jakbym miała pęknąć, nie wspomnieniami już o atakach na okolice żeber i pęcherz;) Jest bardzo, bardzo ruchliwa i aktywna, pajacyki już się skończyły, teraz ćwiczy jakieś kroki taneczne, mam wrażenie, że chodzi mi po brzuchu;), oczywiście rączki wcale nie są mniej słabsze niż stópki i najczęściej jednocześnie je uaktywnia. Oczywiście reaguje na mój głos i głośne dźwięki, w nocy nie mogę się odzywać do kota, bo mała od razu zaczyna zabawę ;)

Co do wagi to u mnie podobnie... ciężkie początki...a teraz jak czuję zapach czekolady, widzę jakieś ciastka to, aż się trzęsę, mam dosłownie napady głodu co maksymalnie 2h.
Do 29 tygodnia przytyłam 7,5kg, czyli od mojej podstawowej wagi jakieś 3,5kg, a brzuszek mam nieporównywalnie duży do przyrostu wagi, fakt, że tyję tylko w tym miejscu, teraz przybieram już jakieś 0,7kg tygodniowo, czyli przytyjemy jeszcze minimum 7kg.

Luna- mogę polecić kocyk który już sama kupiłam, oczywiście sprawdzany był wcześniej w sklepie, jest w różnych wymiarach i naprawdę jest cieplutki i gruby, w tym sklepie znalazłam go w najniższej cenie, a że motyw kubusia mi odpowiada to się zdecydowałam
http://www.etygrysek.pl/index.php?products=product&prod_id=1748

Poza tym, mam jeszcze 3 kocyki.. polarowy, ale wg. mnie nie będzie przydatny, z mikrofibry, bardzo miękki i przyjemny i taki mniejszy kremowy zapinany jak rożek z kapturkiem do wózka czy fotelika, ten ostatni akurat otrzymałam w prezencie.

Co do zakupów dla maluchów... ja dumam od 3 dni nad termometrem i ostatecznie chyba wybierzemy microlife150 albo ThermoFLASH LX-26, zastanawiałam się też nad dousznym braunem, ale że z mężem nie lubimy jak ktoś dotyka nam uszu, więc podejrzewamy, że maluszek też nie będzie za tym przepadał.

Temat połogu mnie też ogólnie poraża... krwawienie kilka tygodni... porażka, ja ogólnie nie wiem czym jest 5 dniowa miesiączka, podpasek nie muszę ożywać od lat, a teraz cały kontener się przyda..;)

aha, co do zwiedzania porodówki p. Jola powiedziała, że nie planuje wspólnego zwiedzania porodówki z grupą, tylko można się z nią indywidualnie umówić, tzn dzwonić - i jeśli akurat jest na zmianie i akurat może kogoś wpuścić, to wtedy trzeba szybko podjechać, ot na takiej zasadzie ;)

Ewwa, normalnie to bym sie chyba az tak nie przejmowala, ale majac na wzgledzie zabieg ktory przeszlam, porod moze zaczac sie szybciej.. Tzn w 37 tyg maja mi ponoc szew sciagac i wtedy juz raczej do konca zostane w szpitalu.. SR, ktora wybralam trwa 10 tyg, do tego w miedzyczasie wypadaja swieta, wiec dochodzi kolejny tydzien :) Stad ten strach, ze nie zdaze jej ukonczyc :))

kamiku, mówisz, że późno zaczynasz SR...
Ja jeszcze nie zaczełam :) Od kwietnia ma ruszyć ta na zaspie i tam się wybieram :)

Pogoda rzeczywiscie okropna.. u nas od rana z przerwami pada snieg.. :(( A bylo juz tak slicznie i wiosennie..

Luna, ja z Kaszub jestem :))) tzn. niedaleko Chwaszczyna, zaraz nad jeziorem Tuchomskim mieszkam, jesli wiesz gdzie to jest.. ;)

Witch, a kiedy zaczelas zajecia i czy wiesz kiedy mielibyscie zwiedzac ta porodowke na Klinicznej?

u nas jest Jola, a materiały mają przysłać w całości na sam koniec,
można się skontaktować z panią właścicielką i ponoć może wysłać wcześniej ;)

kamiku - u nas sr prowadzi polożna Asia ze Swissmedu - miała być Jola, ale Joli nie bedzie, pozniej jakas inna ma być, tj miała być, ale sie nie pojawiła i ciagle jest ta ze swissu i ni wiaodmo czy się pojawi. Pani która na razie prowadziła powiedziała, że peirwsze słyszy ze ma być zwiedzanie porodówek ;)

KAmiku, a Ty skąd jesteś?

Ja kupilam grubsza papierową tapete - ale da sie oderwac i kleic na nowo ;)
Plus jest taki, że nie słyszę bluzgów w pokoju więc chyba idzie im całkiem nieźle ;) hihi

Mam pytanie do Was, które macie/miałyście płyn Jelp do płukania- chcę zamówić przez neta, tylko nie wiem który...

Różowy jest opisany jako :
"Płyn o delikatnym zapachu pudrowej lekkości."

co to jest u groma pudrowa lekkość?! na codzien używam Lenor perfumelle różnych, no i nie wiem który wziąć - różowy czy zielony, żeby nie walił? :)

Luna, i bardzo dobrze, ze nie zagladasz do pokoju i sie niepotrzebie nie denerwujesz :))
Ja wlasnie kupujac tapete, to poza wzorem kierowalam sie tez jej jakoscia - koniecznie winylowa na fizelinie, bo latwo sie ja sciaga ze sciany, jak kladziesz i pojdzie cos nie tak, to mozesz jeszcze oderwac i tapeta oraz sciana sa cale ;)

Mam pyt odnosnie SR supermama - czy przesylaja Wam materialy po zajeciach? bo ja zapomnialam sie o to podpytac. Wczoraj zaczelismy kurs, troche pozno, wiem, ale na szczescie ostatnie 3 zajecia mozemy szybciej zrobic z inna grupa :)) Kto u Was prowadzi wyklady - polozna Jola? Pytam, bo bedziemy sie chcieli dolaczyc do grupy zwiedzajacej porodowke na Klinicznej i jestem ciekawa kiedy takie wyjscie jest planowane. Grupa z Gdyni zwiedza Redlowo, a to nas nie interesuje, bo wiem, ze tam rodzic nie bede..

u mnie dzis trwa tapetowanie - przyjechała moja przyjaciółka, mąż wziął wolne i działają :P
mam zakaz wchodzenia do pokoju ;)
może i lepiej to się nie bede stresować jak bedzie krzywo co pasek, tylko zoabcze finalny efekt - ciekawa jestem jak im wyjdzie...
kupilam jednak szajsowatą tapetę (a nie sugerowałam się rodzajem, tylko wzorem, bo ten był dla mnie istotny)
chociaz mój mąż nie ma porównania, bo pierwszy raz kładzie tapetę hihi

Ja dziś coś mam twardy brzuchol...

Pogoda okrutna, ale jakoś mi nie szkoda, że nie ma słońca ;)

Hejka w ten paskudny dzień!

Młody leży i gada w łóżeczku, mam nadzieję że zaraz zaśnie. W taką pogodę to ja jestem nie do życia. Z niecierpliwością czekam na ciepłe dni.

Ja w piątek u gin czyli w 27 tyg miałam na plusie 5 kg. A w pierwszej ciąży w 25 tyg miałam na plusie 7kg. A w obu startowałam z takiej samej wagi wyjściowej. Nie wiem od czego to zależy. Aż dziwne bo pochłaniam duże ilości słodkości, fastfooda też sobie czasami nie odmowie. Generalnie mam apetyt :) Zobaczymy jak będzie w 40tyg.

Klara super. Gratulacje i niech dziewczynki zdrowo rosną. Mój kuzyn też już wstawił zdjęcia, że córcia jest już w domku, pisałam Wam urodzona w 32 tygodniu. Śliczna kruszynka.

Ja od dwóch dni odczuwam mniej ruchów i martwi mnie to. Zawsze jak już sobie mówię, że pojadę na izbę sprawdzić to dostaję kopniaka ale mimo wszystko mniej chyba niż zazwyczaj. Już sama nie wiem czy czasem nie wymyślam.

Dziewczyny mogłybyście mi wysłać też tą listę wyprawki? Ja jestem jakoś nieogarnięta. Mam te ciuszki, wózek i fotelik i dalej nie mogę ruszyć z niczym. Codziennie patrzę na aukcje, gemini itd i na nic nie mogę się zdecydować. mamamagdusi@wp.pl

klara - gratulacje! Niech dziewczynki pięknie przybierają na wadze :D

Polecam te gatki:
http://www.hm.com/pl/product/96597?article=96597-G
Nie mają gumek i nie cisną. Kupiłam je na początku ciąży tylko o rozmiar większe niż normalnie noszę do tej pory i super się sprawdzają.
Piękne nie są, ale za to wygodne.

bry :) a ja w tą ohydną lejąco-wiejącą pogodę musiałam udać się na zdjęcie holterka do akademii, postawiłam kawał drogi, wpakowałam się w mega błoto, zmokłam jak kura, ale wróciłam do pracy ;) teraz śniadanko, herbatka i oby do 15:30 ;) ;)

dodam tylko że z holterem wyśmienicie się spało ;) to był taki ciśnieniowy, naramienny, buczący co pół godziny :/ lewo rano się z wyrka zwlekłam, tak mi się chciało spać ;) także kto jeszcze nie miał, to polecam ;) a wyniki ciśnienia są względnie ok, widać isoptin działa ... szkoda że nie na tętno, bo przy spacerku spokojnym mam 120-130 :>

brzuch mi się napina i oprócz tego że boli, to ból żołądka też codziennie, jak nie zatwardzenie to za przeproszeniem rozwolnienie :/
i gatki sobie chyba muszę kupić jakieś bawełniane luźne, bo mnie od kilku dni strasznie piją w brzuch i pachwiny :/

jeszcze tylko kilka tygodni, dam radę, dam rade, dam rade hihhiihi :D

Nawet poszłabym na te targi, ale nie wiem czy mi się chce...

http://motherandbaby.pl/gdansk/

to jest link do tych targów. Ja cały czas myślę, czy iść. Dla mnie z Gdyni to cała wypeawa. Zastanawiam się, czy będzie można na prawdę, kupić coś ciekawego taniej. A może któraś widziały bilety na targi na grupon czy tym podobnym?

Matko dziewczyny u mnie za oknem pada śnieg! mam juz biało w ogrodku... dobrze że wczoraj sadziłam iglaki i bukszpany bo szlag by trafił wszystkie inne kwiatki.
co do problemów żołądkowych to ja też na nie ciągle cierpię. nie wiem czy to młody przynosi jakieś syfy do domu z przedszkola czy po prostu macica mi tak ściska żoładek że on się buntuje... nie wiem.

Ja póki co mam 13 kg na plusie.
Z jedzeniem też ostatnio było gorzej, a to pewnie przez to, że wszystko musi się ścisnąć i dopasować na nowo. Przez tydzień wszystko co zjadłam czułam w gardle. Wtedy mało jadłam i mało przybierałam na wadze. A teraz od kilku dni jestem głodna i jem często.
Pogoda do bani, a moje dziecko pojechało z przedszkolem do teatru miniatura :(((