Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-13-t530495,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

Trzydziestka, fajne tortownice sa teraz w lidlu :)

Ja3 rozumem co czujesz, ale najważniejsze żeby maluch jak najdłużej był w brzuchu. Napewno w porządkach i praniu ktoś Ci pomoże a Ty leż i odpoczywaj już niedługo będziesz marzyć o tym by sie choć na chwile położyć i odpocząć :) trzymaj sie

Nas Pani doktor dziś uziemila, Mały za bardzo pcha się na świat. Mówi, żeby chociaz jeszcze 2-3 tygodnie wytrwac. Do porodu planowego mam jeszcze niby 7 tyg. Planowalam teraz intesywne porządki, pranie, itp. Dooiero remont kończymy, a ja mam z wyra nie wychodzić :(

A ja dziś miałam bezsenna noc :( zasnęłam po 4 i po 40 min znów sie obudziłam. Nie wim juz jak sobie radzic tak mnie bolą kręcą wszystkie stawy że nie wytrzymuje z bolu :( Muszę sie rozruszać, bo jestem nieprzytomna.

Ale fajnie mieć świadomość ze za 2 tygodnie będziesz przytulać swoje maleństwo :)

Ewwa ja mam dwie pary pajaców nowych z next dla dziewczynki roz 62 są w galerii może Ci sie spodobają

Ja mojej córci jak była w brzuchu puszczalam muzyczke z pozytywki nakrecanej i jak sie urodziła i w szpitalu jeszcz jej puscilam to widziałam pierwszy grymas uśmiechu na twarzy i pózniej tez sie zawsze przy niej uspokajała więc coś w tym jest. Teraz tez synkowi ja puszczam :)

Dziewczyny dziś 1 kwiecień nie dajcie sie wkręcić :) !!!!!

Tak was czytam i widzę, że mam podobnie- alarmy w 35 tyg. typu coraz częstsze twardnienie brzucha, bóle w dole, coraz częstsze skurcze B-H ... jak już panikuje że to "JUŻ" idę pod ciepły prysznic a potem kładę- wtedy przechodzi. Zauważyłam też że brzuch mi w dół trochę zszedł, głupie uczucie bo jak wchodzę po schodach obija mi się już o nogi ;) Ale to dobrze bo już niedługooooo!!! Jak bym miała wybierać, chciała bym się rozpakować pomiędzy świętami a majówką :)) Jestem już zmęczona, nie mieszczę się w prawie żaden mój normalny sweter a kurtkę noszę mojej mamy rozmiar "L" gdzie normalnie mam "S".
Sąsiad robi remont i co jakiś czas uatrakcyjnia nasz żywot wiertarką. Mały nie jest zadowolony i uracza mnie kopniakami, kurcze co za słuch! Nie mogę uwierzyć że on tam już wszystko tak dobrze słyszy. Wypróbuję dziś słuchawki na brzuch+ muz. klasyczna w porze jego aktywności, zobaczymy jak zareaguje:)

styczniówka ja tez czasem pisze z telefonu i takie bzdury wychodzą :))

co do sernika to tez mi narobiłyście smaka i na pewno go zrobie ale muszę zakupić tortownice, bo mam tylko blachy prostokątne :/ może na święta wypróbuję...

dzis ide do mojej wspaniałej Pani gin, która może mi da a może nie da dalej zwolnienia - wszystko zależy jak się bede czuła... hehe. wariatka. ja tu na ostatnich nogach i miałabym do pracy wrócić - niezły prima aprilis :)

magda to faktycznie szybko Ciebie rozpakuja... już za 2 tyg. bedziesz miała maluszka! super!

No, wstawiłam w końcu pierwszą pralkę z Amelkowymi rzeczami :)
Póki co tylko jakieś śpiworki, ręczniki, kocyki i wyposażenie od kosza mojżesza.
Z ubrankami czekam, bo muszę jeszcze zamówić pajace o body z next.

no faktycznie wszystko fajnie pięknie tylko rzeczywiście nie pokazują jak tą nóżkę wyjmują... wydaje mi się to niemożliwe.. ;P

Eljotka - no do tortownicy.
Właśnei w przepisie na sernik nowojorski jest napisane, żeby wstawić mniejszą tortownicę w większą i do tej większej wlać wodę - mi ta większa przeciekła :D

(nie mam formy na tartę :) )

Laguna - te odlewy 3D wyglądają na proste do zrobienia:
http://www.youtube.com/watch?v=gqkvn9-qsmk

;)

Na filmie wiadomo, że wszystko wygląda prosto :P szkoda, że nie ma pokazane, jak się nóżkę wyciąga tego nie rozwalając ;) ale ponoć te baby art są fajnej jakości i łatwe w obsłudze.

C do rolet, to ja mam jaśniutkie kremowe plisse :P
Ale na szczęście od zewnątrz jakby co mam rolety antywłamaniowe, a jak te się zasłoni to jest kompletna ciemnica...

Może to jakieś przesilenie. Moja 4 latka od paru dni jest mega marudna. Na wszystko reaguje płaczem. W przedszkolu choć już od dawna nie śpi, to wczoraj zażyczyła sobie, że chce iść spać. I dzisiaj rano już też zapowiedziała, że jak będzie ziewać to się położy z dziećmi.

A z tym ciastem to nie można wlać oddzielnie wody i ustawić w piekarniku? Myślałam, że to chodzi tylko o to aby ciasto nie było suche.

Nie jest tak źle, tylko trzeba w miare szybko dzialac. Tam jest taka masa w ktora wklada sie raczke lub nozke i pozniej delikatnie wyjmuje jak zastygnie no a potem to już tylko wlać gips. Jak dziecko jest malutkie to jest szansa, że sie nawet nie obudzi :) nam wyszlo cudnie. Odlew jest super, widac paznokietki, kazda linie i fałdkę. Wracając jeszcze do ciasta to uszczelnijcie od środka folią a wodę wlejcie boczkiem jak już tortownica jest w tym większym naczyniu. Tak chyba łatwiej. Jak się przeniosę na komputer to obejrzę ciuszki. Moja córcia nie śpi dziś od 3 w nocy!!! Nie wiem co jej się stało, ciągle nas wołała. Dziewczyny urządzające pokój: ciemna roleta to podstawa. Ja mam krem i teraz jest tragedia. Wstaje skoro świt.

Hej Dziewczyny :)

Luna o tak, zamie to ja też polecam. Mam ich najwięcej w mieszkaniu :) Są śliczne i bardzo nieskomplikowane w hodowli :)

Smaka robicie z tymi sernikami. Ja też chyba będę musiała coś upiec. No zmusiłyście mnie ;P

A co do tych odlewów gipsowych to też miałam w tej puszce i była to porażka. Nie udało nam się go w końcu zrobić. Ale ten trójwymiarowy odlew jest boski. Chociaż obawiam się, że może być ciężki do zrobienia.

Styczniowka - ja bardzo bym chciała ta sukienkę z jeansu z nexta - rozmiar 62. Powiedz mi tylko proszę jak mialybysmy sie rozliczyć :)

Mam nadzieje ze teraz będzie ok :)

Roz 50-56
http://bit.ly/1htivGq

Roz 62
http://plus.google.com/app/basic/photos/102709889117429929504/album/5996951432859750497?authkey=CKuJ3InOq-vmFg&source=appredir

spoko ;)
a ten jest pusty ;)

Devil dziękuje :)

50-56
http://bit.ly/1kkqNQb
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

http://plus.google.com/app/basic/photos/102709889117429929504/album/5996951432859750497?authkey=CKuJ3InOq-vmFg&source=appredir

ale linka do 56 dałaś tego samego co na 62 ;)

I rozmiar 50-56

https://plus.google.com/app/basic/photos/102709889117429929504/album/5996951432859750497?authkey=CKuJ3InOq-vmFg&source=appredir

Dziewczyny jak macie po synkach swoich ciuszki, a teraz spodziewacie sie dziewczynki to wstawcie zdjęcia.

Nie umiem zrobić aktywnego linka :/

Dzięki dziewczyny teraz przeczytałam co napisałam trochę nie po polsku, ale pisze na telefonie i on zmienia mi jak chce :/

Eljotka woda do blachy i w nia wstawiasz tortownice z sernikiem tak jest w przepisie :) Wyczytałam że można wodę w blasze wstawić piętro niżej więc ja tak zrobię, ale już jutro bo dziś robiłam zdjęcia z ciuszkami dziewczęcymi po mojej córci.
Muszę to sprzedać lub powymieniać i zaopatrzyć się w chlopięce, bo te ewidentne dla chłopaka sie nie nadają.
Może któraś z Was coś sobie wypatrzy wstawilam link mam nadzieje ze sie uda :) narazie rozmiar 62

https://plus.google.com/app/basic/photos/102709889117429929504/album/5996951432859750497?authkey=CKuJ3InOq-vmFg&source=appredir