Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-13-t530495,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

To gdzie Wy wlewacie tę wodę? Przecież w tortownicy nie ma jej być. Sposób jak prawidłowo uszczelnićjest przy przepisie na nowojorski, polecam sprawdzić :) . Ja zrobiłam źle i jakby lekko mi podszedł spód ale ogólnie ok, okazało się że woda nie doszła do ciasta bo miałam aż 3 warstwy folii tylko źle owinełam bo nie od środka. Ja sernik miałam w tortownicy a tortownicę wstawiłam do formy na tartę o większej średnicy.

Te odlewy są super, sama nad takim myśle. Chociaż sama chyba będę bała się takie zrobić maluszkowi, no a jak już podrośnie to jak tu utrzymać to chwile nieruchomo u ruchliwego dziecka. A te odciski w puszcze to akurat dostałam na stoisku na targach więc myślę że najpierw przetrenuje z tym. Plan mam taki by zrobić odcisk swojej ręki (dużych dłoni nie mam więc sie zmieści ;) ) i w środku mojej odcisnąć rączke synka. Ciekawe jak to będzie z wykonaniem ale jesli się uda to super pamiątka będzie.

Eljotka, też je oglądałam :)

Z siostrą pamiętam robiłyśmy jej starszej "Odcisk bobasa" (taka puszka) - była to masakra. Młoda była już mega ruchliwa i wszystko w domu było w gipsie :D
Odlewu finalnie nie udało się wykonać hihi

magda30 - mój lekarz też pracuje na Zaspie więc się go podpytam na wizycie, ale myślałam, że może coś wiesz więcej :)
Zdaj mi prosze relację jak już będziesz po jak tam wszystko wygląda jeśli możesz.

Styczniówka jeśli chodzi o kąpiel wodną, to jak pisałam mi sie cała woda wylała na blachę :P bo źle uszczelniłam tortownicę :D (a wydawało mi się, że zrobiłam tak jak kazali w instrukcji...)

Tak czy inaczej woda wyaprowała w 5-10 minut i piekłam normalnie i wyszedł względnie ok ;)

Styczniówka odpowiedziałabym Ci na temat sernika ale nie skumałam pytania :) ,,Jak ja nie mam tortownicy tylko silikonowa formę to tez mogę ja do kompletu wolniej wsadzić i tak piec?" O co dokładnie chodzi? Czy już zrobiony i nieaktualne?

Luna masz rację nie powinnam marudzić. Ty jesteś mega dzielna.
A co do ramek to super zestawy są mama i ja. My kupiliśmy Magdusi. Fajna przygoda z tym była :) Bardzo podobne do tego http://www.pinkorblue.pl/Zabawa-nauka/Kreatywny-maluch/Odlewy-gipsowe/BABY-ART-Ramka-na-zdjecie-rzezba-Taupe-1.html?RefID=A_z_1885784950473888768
Można zrobić odlew brzuszka w ciąży, rączki, nóżki... My mamy rączkę i nóżkę. Pięknie wyszło. Na allegro oczywiście też są.

Ja chodze do lekarza który tam pracuje i on mi będzie robił cc i mam teraz wizyte 7 kwietnia u niego i zdecydujemy czy ide na oddział.A jak to wygląda z ulicy to nie wiem.

a faktycznie... ciekawa jestem kiedy mi będą mieli robić CC...
A powiedz- byłaś już na Zaspie?
tj chodzi mi o to jak wygląda cala procedura? Czy tam wcześniej trzeba jechać "się zapisać"? Jakieś skierowanie trzeba mieć od swojego lekarza na CC? Czy wystarczy wpis na karcie o łożysku przodującym i na USG?

Ja się właśnie trochę boję, że zacznie się wszystko zbyt szybko...

Luna ze względu na to łożysko musi być na zimno bez skurczy.
według usg z 12 tyg termin jest na 28 a ze mam te zakichane skurcze braxtona czy ki czort to nie można dopóścic do akcji porodowej a to będzie już 38 tydz.

magda - a czemu tak szybko?

Co do kwiatów, to z domowych polecam zamie (nie wiem jak to sie pisze) - jest pięknie zielona i można ją podlewać raz na miesiąc albo i rzadziej :D a rośnie.... jakbym o nią dbała codziennie ;) Inne kwiaty u mnie padły.

devil - możemy sobie rękę podać w gotowaniu także :D

Widzę że mamy podobne wymagania kwiatkowe :) tez lubi jak na balkonie mam kolorowe kwiatki, ale najlepiej żeby nie wymagały dużego zaangażowania ode mnie :) jedna skrzynkę mam zawsze z ziołami :)

Rany jak czytam ze w maju już będziecie z wózkami chodzić, a ja koniec czerwca .... Ale bede Wam zazdrościć ze już jesteście po :) ale Mlody niech siedzi w brzuchu i rośnie zdrowo :) w lipcu o już wszystkie będziemy z wózkami

Dla mnie najlepiej też jakby kwiaty nie wymagał częstego podlewania. Surfinie nie wytrzymywały mojej sklerozy więc odpadają, najlepiej żeby ładnie kwitły i możnaby je podlewać raz w tygodniu ;)

Witam mamuśki.
Ja dziś po wizycie młody waży 2850 i rodzić będe 13 lub 16 kwietnia już nie moge sie doczekać kruliczka wielkanocnego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też bym chciała ukwiecić balkon, ale ogrodniczka ze mnie taka jak kucharka zatem na chęciach zapewne znowu się skończy:/

Usiaa ja kiedyś miałam dalie - tylko takie dość niskie. Byłam zadowolona dopóki ich nie ususzyłam :P (ale ja to tak mam, że kwiaty nie są moją mocną stroną ;) Liczę, że jak będę siedziała z maluchem w domu to będę pamiętać o ich podlewaniu :P I mam plan w tym roku kupić :)

Za pelargoniami nie przepadam trauma z dzieciństwa... zawsze musiałąm balkon sprzątać usyfiony od płatków :P)

Więc pewnie zakupię dalie i bacopy :)

Dziewczyny które robiłyście sternik londyński z mojewypieki.pl mam pytanie dotyczace kompieli wodnej w której sie piecze. Jak ja nie mam tortownicy tylko silikonowa formę to tez mogę ja do kompletu wolniej wsadzić i tak piec?
Devil nie zazdroszczę dentysty, ja tez muszę sie na przegląd wybrać.

A ja dzisiaj uskuteczniłam prace ogródkowe: wsadziłam bazylię i cebulę, żeby mieć trochę szczypiorku bez wychodzenia z domu. Teraz jeszcze muszę posadzić jakieś kwiatki i ogródek balkonowy będzie gotowy :) Tylko muszę sobie znaleźć jakieś łatwe w utrzymaniu, inne niż pelargonie...
Zabrałam się też za wiosenne porządki i piorę firanki, dobrze że dzień się wydłużył i te moje chłopaki znikają na całe popołudnie, przynajmniej mam czas i na pracę i na odpoczynek :)

przeżyłam :P

A ja wlasnie siedze w poczekalni u dentysty i mam mega stresa;( zawsze mialam pomimo braku jakichs traumatycznych przezyc:/ az ryczec mi sie chce:(

Eljotka - pomyśl że Ty chociaż teraz możesz chodzić, a ja np muszę leżeć a pogoda za oknem taka cudowna a Ty jeszcze piszesz że w sklepie byłaś i są piękne rzeczy :P

Do mnie dziś natomiast przyszły ramki - zamówiłam ramki na zdjęcia oraz m.in. ramkę do której można zrobić odcisk w glince - czytam instrukcję a tam "zalecamy wykonać odcisk jak najszybciej po otrzymaniu przesyłki" - szkoda, ze tego w aukcji nie napisali bo bym zamówiła po urodzeniu a 2 miesiące przed :P

Ramki białe... może byłyby białe, gdyby je pociągneli farbą 2x, a tak to drewno prześwituje ;) Dobrze, że chociaż łądnie wykonane (proste) i szybki niepobite :)

Serca nie macie pisząc o spacerkach z wózkiem w maju. Wiedziałam, że będziecie mnie denerwowały na koniec bo ja na szarym końcu :( Bedę Wam tak zazdrościć... Byłam dzisiaj w netto śliczne rzeczy rzucili dla maluszków. Kupiłam legginsy ciążowe ale troche takie sztywne, zdjęłam i spróbuje po praniu może zrobią się przyjemniejsze.