Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-13-t530495,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

Jeszcze na allegro można sprawdzić te chusteczki. Dzisiaj już mi się nie chce. Ale jutro popatrzę.

A tym ciastem to akurat ja się mogę pochwalić :) Robiłam je niedawno i robi się je całkiem prosto. I jest przepyszne :) Mogę z czystym sumieniem polecić

o rety! nie myślałam o tym a tu faktycznie-tydzień z hakiem i ciąża donoszona..aaaa!
psychicznie jeszcze nie jestem gotowa :)

bardzo się boję jak to będzie pogodzić opiekę nad maluszkiem, co potrzebuje mamy non stop i starszą córeczką... Bym chciała, żeby oboje czuli się najważniejsi i najkochańsi, i żeby starsza nie czuła się w żaden sposób odstawiona na bok...jej, będzie ciężko!

luna to ciasto to popisowy numer mojej przyjaciółki, jest boskie :)

u nas od wczorajszego wieczoru szpital domowy ;( mała gorączkuje i cała zasmarkana, a ja męczę się ZNOWU z jakimś żołądkowym rozstrojem, całą noc w kibelku ;( ech ;( dobrze, że mężuś się trzyma i nami opiekuje :)

Pieluchy - fakt - jakoś nie pomyślałam, że mąż może wszystko dowieźć w każdym w zasadzie momencie :) (ale i tak przeraża mnie jak się zapakuję w torbę do szpitala...)

Laguna - 5,89 w gemini i taniej nie widziałam (w ogóle to mało gdzie one są, ale jak są to dochodzą do 7zł za paczkę)

też bym nie wpadła na to by prać chusteczki :) ogólnie wydaje mi się, że nie jest to nie wiadomo jaki wydatek i szkoda by mi było zachodu.

Mi się zachciało ciasta:
http://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciasto-z-malinami-i-lekka-budyniowa-pianka

próbowałyście może? Bo wygląda taaaak smakowicie :P
Mam okrutne zachcianki ostatnio (chyba z nudów :) )

15 kwietnia mam wizytę będzie to początek 34 tygodnia - ciekawa jestem czy już będziemy ustalać termin cesarki. A może łożysko poszło do góry i czeka mnie poród siłąmi natury!? ;)

hehe styczniówko no niby tak ;) jak widać wszystko ma swoje plusy i minusy :P
ja na razie nabieram stresika :P

Luna te chusteczki kosztowały 5,19 za sztukę. I niby, że w promocji
a Ty za ile kupowałaś i gdzie?

Ja pupke smarowałam przy każdej zmianie. Moje dziewczyny miały wrażliwą pupę i jak się nie smarowało zaraz pojawiały się zaczerwienienia. A dzięki sudocremowi tego nie było

Ja to sie zastanawiam jak moja córka zareaguje jak sie pojawi nowy członek rodziny. Teraz jest zachwycona, wszystkim opowiada jak go kocha jak to będzie mu śpiewać i chodzić na spacery, ale obawiam ie ze jak już sie pojawi poza brzuchem to już nie będzie tak różowo :) obym sie mylila

Devil ale jak Ty już w miarę wszystko poukładasz to my będziemy raczkowac jak ogarnąć dzień :) wszystko przed nami :)

hehe dobrze i niedobrze :P mnie powoli zaczyna łapać przerażenie porodowo - "wychowawcze" (w sensie jak ułożyć sobie dzień z dwójką maluchów) :P
wy za to macie na takie rozterki jeszcze troszkę czasu :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Luna do szpitala kosmetyków sie dla dziecka nie bierze wszystko dają, przynajmniej na Zaspie. Chyba ze chcesz swój balsam czy oliwkę, bo oni dają parafine.
Pieluszek to 8-10 na dobę idzie. Moj mąż mi dowodził nie brałam odrazu wszystkich.

Ale Wam majowym dobrze ze już tak blisko macie :)

luna jeśli chodzi o kosmetyki do szpitala, to pewnie zależy od szpitala. Jak rodziłam Bartka to na Zaspie nie potrzebowałaś swoich kosmetyków, bo kąpały położne, a po kąpieli dawały ciekłą parafinę do natarcia dzieciaczka, no i maść pośladkową (nomen omen rewelacyjna) dostawałaś na "dzień dobry". A innych kosmetyków generalnie przy takim maleństwie nie używasz, więc wszystko co potrzeba to zapewnia szpital :P No to co prawda było 3 lata temu, ale dziewczyny ze świeższych relacji mówiły, że to się nie zmieniło.

Nie wpadłabym na to by prać chusteczki :) Zresztą to nie aż taki wydatek (ja akurat na Dada jadę), nie chciałoby mi się :P
Fajnie już macie kochane, że już jesteście tak daleko, ja też bym chciała być ''majowa''.
A co do pupki to ja smarowałam tylko jak się coś działo. Jakieś pryszczyki czy wydawało mi się, że jest zaczerwienienie. Wtedy linomag, bepanthen (najczęściej), ta maść na receptę albo w ostateczności sudocrem.

o to u nas już od 12 maja :)

Że niby za półtora niecałe miesiąca zostanę mamą?! szok!
Tj chodzę w ciąży, staraliśmy się długo o malucha, ale jakoś nie dochodzi jeszcze do mnie fakt, że będę mamą już "za chwilę" :)

Luna to jest tak ze od zakonczonego 37, czyli juz pierwszy dzien 38 to donoszona. Tak więc cały ten okres rodzenia 'w terminie' trwa az 5 tyg do ostatniego dnia 42 tygodnia. Nam to w ten sposob tlumaczyla.

Laguna - a po ile były te chusteczki Huggies w SuperPharm?

Mój mąż dziś w kerfurze na zakupach był z wielką listą ode mnie :P - mam pierwszą paczkę pieluch :) Akurat była promocja za 41,99 Pampers Premium Care :)
Taniej niż 37,99 ich jeszcze nie widziałam chyba, więc się cieszę, że je mamy :)
Kupił też Paklanki za 4,39 (jestem w szoku, bo na allegro najtaniej widziałam je chyba za 5,85 , a tu w kerfurze taniej bez żadnej promocji :P)

Dziewczyny - ile pieluch się bierze do szpitala?
I czy bierze się też kosmetyki dla malucha? W stylu płyn do kąpieli, szampon, octenisept do pępka, kremy do pupy?

W ogóle to pupę się kremuje przy każdym przewijaniu?! Ogarnia mnie trochę przerażenie powiem szczerze...

Co do ciąży donoszonej to nam an SR mówili, że donoszona jest od 38 tygodnia (ale nie wiem czy rozpoczętego czy ukończonego)... to u nas wychodzi w połowie maja mniej więcej... :P

No to ja 30 maja mam ciąże donoszoną :)

Byliśmy w ikei ale nie było mojego regału. Będzie dopiero po 20 kwietnia :( strasznie się rozczarowałam. Tak się już nastawiłam :(

Ale zaszliśmy do super pharmu i kupiliśmy żele i mleczka hippa. I chusteczki te huggiese natural care. Też były w promocji tak więc chociaż takie pocieszenie.

oooo to ja też po majówce...ciąża donoszona:)

No to pięknie :)
Ja mam jeszcze miesiąc do końca 37tc. Jak już ten dzień nadejdzie, to nie będę się oszczędzać :)
Okna czekają, kafle w łazience też. I może to 4 piętro bez windy na coś się przyda. Bardzo chciałabym urodzić zaraz po majówce (od 6 maja będzie ciąża donoszona).

He he nigdy bym nie wpadła żeby prać te chusteczki;) człowiek codziennie się czegoś uczy:p
Pieluszek 1 mam na razie jedną małą paczkę (do szpitala) a zobaczymy jak mała się urodzi, to najwyżej dokupię.

A ja wczoraj zaskoczyłam, że w sumie został mi tydzień stresu związanego z ryzykiem wcześniejszego porodu, bo jutro wchodzę już w 37 tydz, zatem od przyszłego poniedziałku już niech się dzieje co chce, bo to już będzie poród o czasie. Także jeszcze tydzień:) mam nadzieję że się uda dotrwać:) W środę mamy wizytę u doktorka i zobaczymy co powie:)

tak, o nawilżanych. Ja akurat używam z netto (Tibelly baby) ale chyba wszystkie są z tego samego materiału. Jak są mało zabrudzone to przepieram ręcznie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Adrienne mowisz o takich nawilżanych chusteczkach? Można je prać, powaznie?

Może to głupio zabrzmi, ale co do chusteczek, to ostatnio wpadłam na pomysł, że jak są tylko np. od wycierania buzi, to można je przeprać. I faktycznie. Tylko prałam w woreczku. Później używam albo dalej do buzi albo np. ścieram kurze :) Fajnie trzymają wilgoć i mogą mieć wiele zastosowań. Oczywiście te od wycierania pupy wyrzucam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4