Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-13-t530495,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *14*

No niby chusteczki huggisy teraz mają ekstra skład, a pampersowe chusteczki to masakra.... Tj wg tych sroczych analiz bo ja się nie znam ;)
Sama na co dzień używam chusteczek pampers sensitive, które akurat mi się kończą, więc przetestuje huggisy :P

Najgorsze jakie używałam, to były coś na L z kerfura - cienkie, rozciagały się - nie ważne jaki miały skład, to ich beznadziejność w użyciu była powalająca :)

ozdoby zamawiałam z neju.pl (większość rzeczy jest mega lekka ze styroduru - fajny materiał muszę przyznać, bo jak nawet spadnie to nie zrobi krzywdy maluchowi - jest lekki jak styropian :) zegar natomiast chyba ze sklejki)
a czekam jeszcze na kinkiet z neodekor.pl, ale nie wiem jaki będzie - mam nadzieję że zbliżony kolorystycznie do tego co dziś przyszło, a jak nie to przemaluję :P

Jak już przyjdą meble to porobię zdjęcia i się pochwalę, a co tam! :)

Co do pieluch mam identyczne odczucia jak ewwa, a chusteczki dla mnie pampers białe i niebieskie najbardziej sie sprawdziły.chyba jeszcze z Lidla nie były złe. Huggisy miały mnóstwo parabenów i innego świństwa wtedy w składzie i tez oddałam komuś z forum. Ale składy sie teraz pozmieniały wiec trzeba sprawdzać :)

Luna proszę podaj stronkę tej babki co robiła Ci ozdoby, ja właśnie grzebie w necie w tym temacie :)

Jeśli chodzi o pieluchy, to ja przy starszej córce wypróbowałam chyba wszystkie poza Dada :)
Bella Happy - wg mnie baaardzo sztywne
Huggies - sztywne, ale trochę mniej niż bella
Pampers klasyczne - miękkie, nie krępują ruchów
Pampers białe - milutkie w dotyku (mój faworyt), ale droższe
Pampers pomarańczowe - tańsze, ale też gorszej jakości jak na mój gust.

Co do chusteczek, to wcześniej kupowałam to co było w promo :)
Z tego co pamiętam, to Nivea ładnie pachną, ale wysychają jakoś szybko.
Chustki Dada dla mnie to totalne dno było.
W Huggies też coś mi nie grało, ale nie pamiętam co (nawet koledze w pracy oddałam kilka paczek, to kupiłam i nie chciałam ich używać).
Pozostałe były OK. Dla mnie oczywiście.

co do ceny, to bella happy są jedne z tańszych.
Ale jest tak jak piszecie, każdy ma inną opinie, a i dzieci różnie reagują na produkty typu proszki do prania, kosmetyki czy pampki...

my po happy przerzuciliśmy się na huggisy, ale one nam akurat mega przeciekały...więc spróbowaliśmy dady- te nas uczuliły i tak drogą dedukcji dotarliśmy do pamków białych i się sprawdziły. Wniosek z tego taki, zresztą ktoś już wyżej pisał, że nie ma sensu kupowania zapasów np. pieluch...bo są w promocji, bo mogą się po prostu nie sprawdzić

Dziewczyny właśnie był u mnie kurier - przyszły ozdoby do pokoju - powiem Wam, że są cudowne! :) Kolory - idealne takie jak chciałam, kilka rzeczy z lekka pomylonych,ale nie szkodzi ;) (gdzieś zamiast pasków kratka itp)
Warto było się tyle dobijać do babki :D Teraz już czekam na meble, bo będę je przymocowywać dopiero jak meble będą stały co by było symetrycznie w stosunku do łóżeczka :)
Ale muszę Wam powiedzieć, że jestem mega zadowolona :)

ile osób tyle opinii :)

w moim najbliższym otoczeniu to z kolei właśnie z pampersów były osoby najbardziej zadowolone :) Huggies - chyba na te pieluchy najbardziej narzekała siostra, a z kolei kumpel z pracy wychwalał je pod niebiosa jako największe cudo :)

Ja na pewno nie mam zamiaru się zaopatrzać w niewiadomo jakie zapasy - nie wiadomo czy na coś maluch nie będzie uczulony, więc najpierw mam zamiar kupić pampersy tylko "1", tak samo z resztą pojedyncze sztuki a nie multipaki :) Jak się pierwsze wybory sprawdzą to wtedy będę kupowała większe ilości :) A jak nie to będę eksperymentować.

Ja planuje uzywac pieluszek Dada. Siostra i kuzynka sa z nich bardzo zadowolone, a zaczynaly od pieluch Pampersa. Te drugie ponoc w ogole nie przepuszczaja powietrza.. Zaufam doswiadczonym mamusiom z mojego najblizszego otoczenia :)

Z kosmetykow planuje zakupic zarowno zel do kapieli, krem pielegnacyjny, jak i krem na pupke Babydream albo Hippa, a jesli chodzi o kremy na slonko, to ja sie zastanawiam nad tym: http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydream-Krem-do-opalania-SPF-50-75-ml,109841,1663
jest tez wersja w sprayu: http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydream-Krem-chroniacy-przed-sloncem-w-sprayu-SPF-50-200-ml,111638,1663

Poza tym warto poczytac tu: http://www.srokao.pl/2013/05/filtry-przeciwsoneczne-dla-dzieci.html

GosiekG super że wszystko z szyjką dobrze :)

Szkoda ze wcześniej nie przeczytałam o promocji w super pharm, bo wlasnie zamówiłam hippa z dodomku.pl

Luna tak to jest tzw maść pośladkowa jest genialna i niedoga :)

Pieluchy tez planuje białe pampersy na początek a pózniej przerzuce sie na niebieskie :)

Ja chyba też je wezmę, z Magdą tak podwijałam żeby pępka nie podrażniały ale to było upierdliwe :) Wtedy na start miałam chyba Huggies i były sztywne. Myślę, że zaraz po tych z wycięciem przejdziemy na Dadę bo z nich byłam baaardzo zadowolona.

Ja stosowałam nivea płyn i szampon w jednym ale on jest od 1 miesiąca nie pamiętam co używaliśmy przed. Może te próbki wszystkie z kartonów prezentowych ze szpitala? Sama nie wiem.
Do pupki nie używałam nic jak nie trzeba było. Mała raz miała taką wysypkę i wtedy pediatra nam właśnie dała receptę i mieliśmy wielką tubę z kremem do problemów.

A bepanthen do dziś jest nr jeden w naszym domu. Jak tylko się skaleczymy to idzie w ruch. Na początku do piersi jak się podrażniły też smarowałam. No i raz w życiu odparzyłam Madzi pupkę na biwaku to w jedną noc wszystko się zaleczyło. Także polecam.

Ja dziś zapełniłam koszyk w aptece gemini na 280 zł a i tak bez flaneli i tetrowych bo się boję. Już nie pisząc, że poza takimi kosmetyczno-aptecznymi sprawami jeszcze mamy braki.

Bephanten najlepiej mi się sprawdzał na poranione sutki :)

A zgadzam się z dziewczynami, że ta robiona maść jest genialna do pupy. Dostałam ją raz i później przy okazji wizyty zawsze prosiłam o receptę. Moja miała taki żółtawy kolorek.

Ania fajnie, że piszesz o promocji w super pharmie to dla mnie cenna informacja. Też planuje Hippy pokupować.

Co do tego siusiania to w zwykłych też widać ile maluch siusia..
A jeśli chodzi o pępuszek to po prostu zwykłego pampersiaka się podwija i też jest w porządku. Jestem w szoku jakie to rzeczy wymyślają. Założę się, że te z wycięciem są dwa razy droższe

ja mam pieluchy właśnie z wycięciem na pępek...bella happy, a potem przerzucam się na pampers.

Eljotka - ja jeszcze o kremach nie czytałam, ale musze to zrobić. Wózek mamy z filtrem UV50, więc nie wiem czy kremy są konieczne... Muszę poczytać :)

co do pieluszek, to planuję jako pierwsze zakupić Pampers Premium Care - położna na któryś zajęciach SR mówiła, że ważne by kontrolować ile maluch siusia, a że w pierwszych dniach jest niby mała ilość siuśków to mówiła, żeby stosować zwykłe pieluszki, albo coś wkłądać, żeby wiedzieć, czy pielucha jest mokra czy nie, a te pampersy mają "wskaźnik zasikania" :P więc stwierdziłam, że te zakupimy :)
A jakie są pieluchy z wycięciem na pępek? bo nie widziałam...
Chusteczki zakupiłam Huggies z aloesem, mają dobre opinie na Srokao :P Ale na razie jedną paczkę :)

A przy okazji pieluch - mam prośbę - jak gdzieś będzie jakaś promocja to dacie tu znać? Bo ja nie chodzę po sklepach w zasadzie, a jak jeszcze chodziłam to pamiętam, że często były promocje np w Kerfurze za 37 zł zamiast za 52 :P wtedy męża wyślę do sklepu :) BO tak to on zazwyczaj jeździ do biedronki, a do kerfura sporadycznie jak już mam mega wielką listę ;)

Styczniówka - ta maść z Zaspy, o której piszesz to tzw "maść pośladkowa" ? Sudocrem planuję zakupić na jakieś poważniejsze odparzenia, jakby co, żeby był w domu, a tak to mam bephanten bo dostałam od koleżanki w prezencie (ale nie wiem co się nim smaruje :D) i może zakupię linomag zielony- ponoć dobry...

Gosiek - super, że wszytsko ok :)

Ja do mycia chyba zakupię chyba Oliatum, albo Hipp. Dobre opinie mają te rossmanowe, ale mnie uczula stamtąd w zasadzie wszystko i drażni mnie zapach :P
Oilaum używa moja siostra przy dwóch córach, moja przyjaciółka przy drugim już maluchu i obie chwalą.

Ja kupiłam na słońce linomag i z tej samej firmy krem z różowa nakretka ( zamierzam nim pupę smarować). Maść do pupy z zaspy pzeczywiscie najlepsza jest i poprzednio tez brałam recepty od pediatry :)
Szampon tez linomag i tylko do kapieli mam ziaje z rybka (bo linomag od 2 m-ca jest dopiero, ale tez już kupiłam).
Chusteczki nawilżane zamówiłam bobini, a pieluchy kupie pampers te białe.

Teraz (do 9 kwietnia) w aptece Super Pherma są w promocji produkty Hipp np.Pielęgnacyjny płyn do kąpieli za 13,99, Szampon pielęgnacyjny 8,99,Żel do mycia ciała i włosów 13,99 do twarzy i na odparzenia też są ale nie wiem po ile bo ich akurat nie kupowałam

Bylam u lekarza mówił ze z szyjka jest wszystko w porządku. Jest zamknięta i nie mam sie martwić. To klucie jest spowodowane najprawdopodobniej uciskiem macicy ale ze to nic groźnego :)

U nas gorączki ciąg dalszy :( biedna ta moja córcia.

Byłam dziś u gina za dwa tyg znów usg żeby sprawdzić czy dobrze rośnie, mam stresa. Ale trzeba myśleć pozytywnie i tego sie trzymam.

Dziś robię zakupy przez net kosmetyczno- apteczne tylko muszę popatrzeć gdzie. Ja kosmetyki napewno hipp bede używać przy pierwszym dziękuje bardzo mi sie sprawdziły, a do pupy to najlepsze wg mnie to maści na receptę od pediatry, kosztuje 5 zł i naprawdę jest super. W szpitalu na Zapie dawali po takim małym pudelecku przy wyjściu i potem cały czas tylko tego używalam, bo sudocrem za bardzo wysusza.

Dziewczyny a macie już zdanie o kremach na słońce? Jedni piszą że nie smarować a w innych artykułach, że koniecznie i krem 50. Szukałam ale kremu 50 spf nie znalazłam od pierwszych dni życia. Dopiero ochrona 30. Myślałam do tej pory, że samo osłanianie od bezpośredniego słońca wystarczy ale wyczytałam, że nie. To w końcu jak?

Czytam dziś wszystko o " noworodek latem " :)

Myślę też o nawilżaczu powietrza. Macie? Kupujecie? Jeśli tak to jakie modele?

Jakie pieluszki wybrałyście na start? Ja tym razem chcę z wycięciem na pępuszek.

o frida - wlaśnie słuszna uwaga :) dopisze do listy!

co do biustonoszy Alles, to ja zakupiłam wg tabelki i pasuje (zamówiłam miseczkę o rozmiar większą niż wychodziło z tabelki i faktycznie była rozmiar większa - teraz myślę, że będzie idealna :) , ale następny zakupię jak już urodzę, bo pod biustem myślę, że będzie mniej a w biuście więcej :)

fride mam po synku;-)