Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *18*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04. (01.05.) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
29.04. (04.05.) devil83 - Córka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

Dwupaki:

*MAJ*
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-17-t537471,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *18*

justyna, Ty masz termin w zasadzie tydzień po nas - nasz 2200g ważył w 33tc 2d, za to teraz poszedł po 400g tygodniowo i w chwili obecnej (we wtorek) miał 3474g - ale to już się pogodziłam z tym, że będzie to klops ;)

Może Twój jest po prostu drobny?

Poza tym jets też ryzyko błędu = mojej kumpeli np w dzień porodu powiedzieli, że córa będzie ważyć max 3kg a urodziła się 3920g

Dziwne...ze tak malo przybiera....lekarza co na to? badanie bylo na tym samym sprzecie? moja mala tez z tych malenkich w 36 wazyla 2700

33tc i 3 dni ważył 2260 a w 35 i 3 ważył 2380.

Mamma to jest tak indywidualne, że szok:\ w zależności jak dziecko szybko rośnie i jakim "pulpecikiem" jest. Mój Barti np jest chuchrem, więc czy 2 czy 3 to nosił ich mega długo. Nawet w sumie do 5 nie dojechaliśmy, bo zanim do nich dorósł (dotył) to go zdążyłam odpielichować. Tak więc skończyliśmy na 4+ a są przecież do 6.

Ewwa, szybkiego powrotu do domku życzę. Trzymaj się cieplutko i zdrowo.

Przez Was Dziewyny..a raczej dzieki Wam kupiłam w tym roku pierwszego arbuza i wcinam aż mi się uszy trzęsą :). mniamm

ps: w Lidlu są tanie pampersy. 2ki wychodzą jakoś 41 gr za sztukę a 3ki jakoś 43 gr:).
Tak się zastanawiam ile miesięcy używa się 2jek..pamiętacie? ja zapomniałam.

W ktorym tc waga byla 2300?

Ewwa współczuję stresów:( ale staraj się dodatkowo nie denerwować bo to dla Malutkiej też nie dobre:( jesteś w dobrych rękach i to najważniejsze:)

Arbuzy, lody... normalnie zachowujecie się jak baby w ciąży:p zachcianki jakieś:p

Dziewczyny napisałam wyżej wiad. niestety nie mogę drugi raz jej wkleić tutaj :(

Witajcie dziewczyny :)
Gratuluje dla rozpakowanych mam :) dawno mnie tu nie było ale czytałam was na bieżąco. Wam przygotowania idą do przodu jednak w porównaniu ze mną, torbę mam jeszcze nie spakowaną i dopiero prasuję ciuszki :(
Cały czas mam jakieś przeboje w tej ciąży i chodzę po lekarzach dwa razy byłąm w Invicta na echo serca płodu i mały ma ubytek mięśniowy lekarz mówił ze to nie groźne ale po porodzie mają to skontrolować. Wizyty mam co 2 tyg. na NFZ za każdym razem USG dostaje zdjęcie , badana szyjka i ogólnie jestem zadowolona. 2 tyg. temu mały warzył 2260 byłam teraz we wtorek i ma 2380 więc malutko. martwię sie czy wszystko o.k bo tak mało waży i mało przybrał przez ostatnie 2 tygodnie. Teraz wizyta 20 zobaczymy . Powiedzcie mi ile ważą wasze dzieciaczki ? Myślicie ze mój waży za mało? Poród przed czasem raczej się nie zapowiada ale zobaczymy .
No to sie rozpisałam Miłego wieczorku :)

no ja przed chwilka widziałam reklamę magnuma... i tak strasznie nabrałam na niego ochoty.. ehh... co ja bym teraz dała za pysznego magnumka

ewwa - na pewno będzie wszystko dobrze, no i myślę, że jak do jutra będzie wszystko ok to Cię wypuszczą na weekend do domku!

Lepiej, że dmuchają na zimne i obserwują niż by wypuścili Cię do domu i odpukać coś by się miało stać.

Leżysz na Zaspie?

I gdzie w końcu planujesz rodzić?

Mam półkę :)
Po wielkich przebojach w końcu wisi, ale ta biel półki z ikea, to jest żółta w porównaniu do bieli mebli ;) W sumie to dobrze, że mamy też kremy i beże to się tak nie rzuca w oczy :)
Powoli ruszyliśmy też z ozdobami,ale brakuje nam kilku rzeczy by wszytsko powiesić....

Robiłąm dziś zakupy w gemini i połowy rzeczy zapomniałam kupić oczywiście więc muszę zrobić drugie zamówienie :)
Stwierdziłam, że urodzimy "prawie latem" wić chyba by się przydał krem do buźki - jak sądzicie? nie znam się na tym kompletnie...

Za to pakowanie torby odłożyłam w czasie... ZNOWU :D
Ale jutro muszę dokończyć, jakby lekarz mnie jutro po KTG chciał zostawić w szpitalu (mam nadzieję, że nie, ale na wszelki wypadek chociaż prowizorycznie spakuję torbę, żeby mieć to co potrzebne ;)

Wy tu o arbuzach a ja z kolei mam chętki na lody :D

No to rzeczywiscie puls szedl w parze ze spinka....mi przy tych skokach na 180... skurcze wychodzily 9%, 10 %.

jestes na Zaspie?

ewwa a w jakim szpitalu jesteś?
dobrze, że Cię zostawili.. lepiej tak, niż odesłać do domu. Wtedy mogłoby się coś wydarzyć i w porę nie udałoby się zareagować. Jestem oczywiście myśli, że nic się nie wydarzy. Ale myślę, że dobrze zrobili

Rozumiem Cię doskonale.. ja z Basia w ciąży (z tą młodszą) w 7 tygodniu krwawiłam i leżałam tydzień w szpitalu... nie widziałam swojej wtedy 1,5 rocznej córeczki przez cały ten czas bo nie pozwalali takim maluszkom na oddział wchodzić. Strasznie za nią tęskniłam. Jak ja zobaczyłam po tym tygodniu to nie mogłam powstrzymać łez..

Ewwa trzymam kciuki, wiem co przeżywasz, bo miałam to samo w 23tc :( bardzo mi przykro. Najważniejsze że juz jesteś w 38tc i ze jesteś pod kontrola obserwuj ruchy malutkiej i jak coś niepokoi to odrazu zgłaszaj.

U mnie przy 200 na pewno sie wiercila. I przy każdym skoku pokazywało tez spinke brzucha na poziomie 40-50. Normalnie było ok 20, a nawet 9.
I zostawili mnie przez te stłuczkę... Oby kolejny ktg wyszły lepiej i niech mnie wypuszcza ;)

no mnie te skoki na 185 też niepokoiły, ale w tym czasie był rejestrowany ruch i powiedzieli mi, że w tym przypadku to normalne...chociaż ja i tak się tym troszkę martwię

ewwa - nie zazdroszczę Ci przeżyć...

Sporo skoków było na poziomie 180 i raz 200.

czesc po całym dniu poza domem...dopiero wróciłam od 7 rano...

ewwa, wiem co czujesz....sercem matka jest ze starszakiem, ale jesteś w dobrych rękach....że też musiało Ci się coś takiego przytrafić..:/
a jak wysoko skakał ten puls maluszka???

ja na ostatnim ktg, w momencie "kopniaka" puls małej był 185!

laguna, ja też w moczu miałam ketony i śluz i bakteria wyszła...i w sumie nic...jutro rano powtarzam mocz bo wizytę mam we wtorek.

luna, ja cc mam 28.05 :)

Ehh, wiecie smutno mi, bo starsza córka bedzie tęskniła.
Na IP lekarz powiedział, ze nie ma czym sie martwić, ale lepiej poobserwowac, wiec musiałam zostać.