Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *18*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04. (01.05.) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
29.04. (04.05.) devil83 - Córka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

Dwupaki:

*MAJ*
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-17-t537471,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *18*

dzięki za linki do allegro, rzeczywiscie na ich stronie jest taniej,

no właśnie, chyba jednak zbiorę się do zamówienia ze strony nexta ... a potem skrobanie szronu w lodówce jak na jedzenie zabraknie hihhihi ;) i wystawie troche moich ciążowych ciuchów na allegro ;);)

o czym my zapomnielismy - o zdjęciach!!! z calej ciąży mam tylko kilka, na jednej imprezie mi szwagierka zrobiła, i ja ciągle męzowi przypominam że nie mam porządnej sesji z brzuszkiem!!!! i jak tak dalej pojdzie to nie będe miała ani jednego zdjecia w ciąży!!! o!!!

wolalabym chyba urodzic w terminie, bo mamtyle jeszcze rzeczy do zrobienia ;) tylko właśnie jakos schylic sie nie idzie, ani ukucnąć z tym brzuchem,,,, dziś taki ból pęcherza mnie dopadl i skórcze brzuchha pół dnia zanim się nie połozyłam :(

no to tymczasem i dobranoc :);) słodkich snów i miłego wstawania na siku :):)

Bodziaki śliczne, sama bym kupiła, tylko, że do rozmiary 68 mam już tyle rzeczy..., większych oczywiście też sporo. W sumie nie wiem ile tych ubranek będę potrzebowała, także ja nastawiam się na dokupywanie w trakcie rośnięcia maluszka.

Luna- ja bym się nie spakowała gdyby nie mój mąż, który ciągle mi o tym przypomina tzn. codziennie:), chciał uniknąć sytuacji, w której musiałby wybierać i kompletować ubranka:). Ja dzisiaj jestem już spakowana na 90%, muszę dopakować jeszcze koszulę i dużą wodę na oddział. Poza tym dzisiaj koleżanka przypomniała mi, że urodziła w 37 tygodniu i była tym faktem bardzo zaskoczona, także to mnie dodatkowo dzisiaj zmotywowało.

W tym tygodniu muszę ustawić łóżeczko, ponaklejać naklejki na ścianę i ogarnąć resztę rzeczy dla córeczki:) Poza tym przypomniało mi się, że nie wyprałam jeszcze pościeli do łóżeczka, nie wiem jakim cudem o tym zapomniałam.

aha bo ja nie widziałam ceny na stronie nexta. Różnica jest ogromna to się faktycznie nie opłaca. Pamiętam, że rzuciły mi się w oko po prostu na allegro

next-a te bodziaki na stronie nexta są za 22-28 zł :)

(na allegro w ogóle nowej kolekcji się nie opłaca, bo taniej jest właśnie z oryginalnej strony nexta przy zakupach powyżej 75 zł)

Witch ja bym się nie powstrzymała przed kupnem nowych rzeczy mimo wszystko :)

a next ma boskie ciuchy...

ja muszę meża zmolestować o tto by wyciągnął moje kapcie i klapki bo mam gdzies skitrane w szafie a jak się schylę to już nei wstanę ;) hihi

Witch - naklejka super :)

Dziewczyny, tu nexty zamawiajcie, najtaniej i przesyłka za darmo powyżej75 zł:
http://pl.nextdirect.com/pl/g562240s4
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam dzis gorszy dzien, migrena mnie dopadla :-( Mam nadzieje, ze mlody poczeka az mama wydobrzeje.

Hejka Dziewczyny :)

Witch takie bodziaki masz na allegro :)
http://allegro.pl/next-wiosna-body-short-born-in-2014-blue-3-6-m-i4132926564.html

tylko jest 3-6 najmniejszy. Ale może trzeba polować to się pojawi 0-3

a tu pajacyk:
http://allegro.pl/aganar2-next-114501-spioszki-born-in-2014-0-3-mc-i4194644648.html

ja sobie torbę spakowałam w sobotę. Mąż był z dziewczynkami na działce cały dzień więc się za to zabrałam. Brakuje mi tylko właśnie kapci bo moich domowych nie wezmę. Muszę kupić takie, które potem będę mogła wyrzucić

Hej! Super ten bodziak z nexta! Ja nie wchodzę na ich stronę, bo bym z torbami poszła.... Ciuszki mają cuuudne:)
Usia,ja też widziałam skarpetki, chyba czapeczkę i bodziaka w h&m z takim napisem,tylko ten z nexta ładniejszy:)

A moja mała jula złapała zapalenie spojówek :/ ehhh... w związku z tym zmieniam moje marzenie porodowe :P teraz chcę przenosić ciążę z tydzień, żeby tylko mała już zdrowa była!

Witch wydaje mi się, że bodziaki z takim napisem widziałam w h&m w Alfie, ale nie wiem jak z jakością i z ceną

Luna, ja z terminem prawie jak Ty :) a panika, no cóż.... staram się żeby mnie nie brała... eheheheeee.... ale nerwa to już mam sporego ;)

torbę spakuję jutro, dziś już mi się nieeeee chceeeee.... :-) wydaje mi się że większość rzeczy już mam, tylko nie wiem jakie kapcie (bo nie noszę po domu) i kosmetyki chcialam przelać w takie opakowania samolotowe, żeby nie targać niewiadomo ile... i zapas wody muszę kupic..... ech ;)

a jutro rano badania, potem na 3 godzinki do roboty, potem na KTG i znowu dzień zleci ;) ;)

takie pytanko mam - zamawiałyście coś na stronie nexta? rzadko kupuję cos z zagranicy ;)a mam straszliwą ochotę kupić bodziaka z nadrukiem Born in 2014 :) a może są jeszcze jakiś innych firm z takimi napisami ? po przepierce malutkich rzeczy od szwagierek mam trochę niedosyt, bo szczerze mówiąc takie średnie są ... wiem że bez sensu wywalac kasę, ale .... żeby tak miec kupę kasy i spokojnie kupować dla dzieciaczka firmówki hihiihihi :-)

http://www.next.co.uk/girls/newborn-girls/sweet-dreams/8

a na ścianę dziś kliknęłam taką naklejkę - będzie biala na beżowej ścianie, tylko muszę jeszcze pomyśleć, czy malować w przyszły weekend, czy dać sobie na luz :) tzn meżowi ;)
http://yokodesign.kei.pl/yoko_new/naklejki/galaz/4.jpg

ja robiłam w medicover. lekarz pobral mi wymaz we wtorek, w środę rano mąż zawiózł do centrum, a 2 maja miałam wynik on-line. (czyli 2 dni)

czerwcowa - nie strasz mnie - Ty masz termin po mnie, a już torby spakowane...
Moje leży na wierzchu i czeka aż ją dopakuję ;)

Luna- ile czekałaś na wynik posiewu na paciorkowca? ja we wtorek dopiero robię i boję się, że wynik nie zdąży dojść do porodu.

Gratulacje dla kolejnej mamy ;)

Ja dzisiaj dopakuje torby i powyjmuje z łóżeczka rzeczy, które nie powinny się tam znaleźć, póki co dziecięce mebelki służą mi za miejsce do składowania nie wyprasowanych ubrań:)
Faktycznie jakoś wszystkie szybko i przedterminowo maluszki z forum przychodzą na świat, generalnie to dobra wiadomość, także życzmy sobie tego, żebyśmy wszystkie zdążyły się do tej chwili przygotować.

Luna- z tymi zaślepkami to różnie może być, pewnie co firma to inny standard, albo i oszczędność. Ja takie naklejki przyklejałam w meblach po wewnętrznej stronie i udało mi się dobrać idealnie pod kolor:).
My mamy łóżeczko drewexu i też mam dziury po śrubach, a brak zaślepek właśnie tak mi wytłumaczono.

devil - fajnie, ze już w domku :)

Czy orientujecie się czy posiwe na paciorkowca - to do porodu trzeba miec oryginał wyniku, czy może być wydruk z systemu informatycznego? bo nie wiem czy męża wysyłać ;)

Rany ja jutro zaczynam 37 tydzień.... Czy tylko ja jetsem taka spanikowana?! :)

Moje nerwy to są w strzępkach.. współczuje mojemu mężowi, bo się czepiam o wszystko... biedny...

Zrobiłam dzisiaj ciasto kruche z malinami,ale dodałam jagody... mam nadzieje, że wyjdzie dobre, bo wygląda obłędnie i się właśnie studzi :P
i tiramisu.... mniam mniam... :P

Devil super ze juz w domku jesteście :) jak znajdziesz chwile napisz jak brat zareagował na mała siostrę w domu.

Witam dziewczyny niedzielnie:)

Przede wszystkim wielkie gratulacje dla kolejnych mamusiek:) Krótkie porody są może i dobre dla nas, bo mniej (krócej) boli, ale dla maluszka niestety już jest gorzej. Moja mała ma niewielkie wybroczynki na buźce i położna na położnictwie się mnie pytała czy miałam ciężki poród to powiedziałam, że nie ciężki tylko szybki. To powiedziała że dla maluszka ciężki, bo normalnie ten proces musi swoje trwać, żeby dzieciątko miało czas na przejście przez drogi rodne.

My od wczoraj jesteśmy w domku. Przetrzymali nas dobę dłużej bo mała miała crp na pograniczu i chcieli sprawdzić jak się będzie zachowywało. Na szczęście samo spadało więc nas wypuścili. Także powoli zaczynam się uczyć jak to jest być mamą dwójki dzieci:)

Jak znajdę trochę więcej czasu to postaram się Was nadrobić, ale łatwe to nie będzie:p bo tyle skrobiecie:)

Tu przesyłka 50 zł wiec spoko naklejki juz zamówione w ciagu 14 dni mają dojść :)
Meble białe komoda plus szafa taka na cała ścianę, żeby wszystkie zabawki córki tam powsadzadzać, bo teraz stoją na Polkach i w pudelkach plastikowych i wydaje sie wiecznie ze jes bałagan, a tak szafki szuflady wszystko będzie pochowane i niewidoczne :) komoda ma być szybciej a szafa pod koniec maja. Dla mnie najważniejsza komoda żebym mogła tam ciuszki poukładać. Wiec jak będzie to za pranie bede mogła sie zabrać, chyba że nie zdążę to maż będzie to ogarniał. Ma juz wprawę, bo poród córki tez był niespodziewanie i dużo szybciej i tez nic nie miałam zrobione. Choć liczę ze sytuacja duże nie powtórzy.
Muszę jeszcze wymyślić co z przewijakiem bo jak na początek bede mieć kolyske to miejsce do przewijania muszę ogarnąć.

Wlasnie zamówiłam koszule do karmienia :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

styczniówka a jaką naklejkę wybrałaś?
ja pierwsze co wypatrzyłam takie piekne baranki to były z RPA - przesyłka droższa niż naklejki :P no i w końcu odpuściłam hihi ;)

a jakie meble w końcu?

ja już pranie i prasowanie mam na szczęście w większości ogarnięte :)

jutro wyślę męża do ikea po fotel i półkę, do jakiegoś budowlanego po kołki, taśmy itp i może przyozdobimy pokój :)

no i trzeba jeszcze fotelik odebrać i czekam na akcesoria do wózka...

Trzydziestka, katelajda wielkie gratulacje!!! Dziewczyny jak sie czyta o Waszych porodach to aż rodzic sie chce tak Wam wszystkim sprawnie i szybko idzie :)

Ja dziś wybrałam w końcu naklejkę do pokoju dzieci tylko wysyłka aż z Malezji, ciekawe ile by czasu szła przesyłka. napisałam do nich maila zobaczymy co mi odpiszą:) Z tapety zrezygnowałem, bo nic mi tak jakiś do końca nie pasowało. Meble u stolarza sie robią.
Teraz muszę wybrać jakieś zdjęcia do ramek. I wymyślić jak zagospodarować balkon, bo liczę ze w tym roku bede na nim dużo czasu latem spędzała :) wiec powoli do przodu.
Jak meble bedą to pranie, prasowanie, choć zastanawiam sie czy z racji mojej perspektywy szybszego porodu nie zacząć tego szybciej? Ale trochę dużo ze względu na remont do ogarnięcia.

Coś mnie gardło zaczyna boleć, mam nadzieje, ze nic mi sie z tego nie rozwinie :/