Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *18*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04. (01.05.) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
29.04. (04.05.) devil83 - Córka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

Dwupaki:

*MAJ*
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-17-t537471,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *18*

ewwa - może już wyjdziesz z Amelką na rękach! Dobrze, że łożysko nie zaczęło się odklejać.

Ewwa, mnie rowniez przykro, ze tak sie stalo:-( mam nadzieje, ze nie uderzylas sie za mocno w brzuch...wypoczywaj, wszystko bedzie dobrze, zostalo naprawde niewiele do rozwiazania:-)

Ja mam termin na dzien matki, ciekawe czy mi sie uda:-)
Nie ukrywam, ze wolalabym miec juz to za soba, boje sie porodu, martwie sie, jak to wszystko bedzie wygladac. Pierwszy porod trwal ponad 18 godzin:-/ moze kolejny bedzie szybszy?
Marze o takim szybkim porodzie jak devil

oooj ewwa.. przykro mi strasznie.. trzymam kciuki za Ciebie.. na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymaj się i staraj nie zamartwiać!!

Ja sie melduje z patologii ciazy :(
Jechałam dziś autem z siostra i jakaś stara babcia walnela nam w tył. Na IP okazało sie, ze tętno małej skacze mocno i lepiej zostać :(((
Mam nadzieje wyjść na weekend, ale zobaczymy.

Witam nowa mamusię. Ja mam termin na 25 czerwca a wg usg juz od lutego wychodzi mi termin na 1 czerwca. Gin mowil, ze duzy bobas mi rosnie. Ide dzis na wizyte i dowiem sie czy coś się zmieniło. Mam nadziejęze wszystko jjest ok. Poza bölem krocza, który mi doskwiera jak chodzę czuję sie ok.

Ja przy pierwszym miałam masaż szyjki:/ masakra:/ wrogowi nie życzę:p także enjoy biegaj po schodach, bzykaj się ile wlezie, kręć biodrami (jak przy hula hopie) i rób wszystko żeby poród się zaczął bez masażu:p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bozena - witaj :)
Mi dwa razy z usg wyszło 23 czerwiec i właśnie tej daty się trzymają... ale z OM jest jak najbardziej wiarygodna - bo wiem dokładnie kiedy miałam owulacje ;P
Coraz większy niepokój czuję w sobie... przy pierwszej ciąży w ogóle się nie bałam i skończyło się cc... więc sobie tak myślę, że tym razem uda się urodzić naturalnie ;P

Dziewczyny narobiłyście mi takiej ochoty na arbuza, że muszę się koniecznie wybrać do warzywniaka :)

W Lidlu jest promocja na pampersy, więc jeśli się któraś jeszcze nie zaopatrzyła to może warto skorzystać - 29,99 zł - 72 szt. :)

GosiekG - wg mojej dr mały wagowo jest o tydzień do przodu, więc kto wie, może akurat na siebie trafimy :)

wlasnie się obudziłam po 3 godzinnej drzemce. Moja chora malutka jeszcze szpi.. i właśnie już się boję bo wiem, że wieczorem nie będę mogła zasnąć

Masaż szyjki miałam przy porodzie ze starsza córką.. niestety bolesna sprawa.. miałam chyba ze 3 razy. Wody odeszły, a rozwarcia jak nie było tak nie było.. wiec masowali... ;/

ja tego terminu z usg się trzymam bo z drugą córką właśnie z miesiączki miałam inny a z usg wychodził 5 maj. I jak nic urodziłam 5 maja. Chociaż spotkałam się z opiniami takimi, że termin z usg jest niewiarygodny.

Też doszłam ostatnio do wniosk, ze do 30 tc to zlecialo a teraz to sie tak czas wlecze ze hej.

Moja głowa :(

Ja arbuza juz od miesiąca wyciągam, ale wczoraj na mega słabego trafiłam :/

Witam nowa mamę. Ja mam termin niedaleko Twojego bo na 24.06 i planuje rodzic w Wejherowie :) wiec kto wie :) moze sie spotkamy :)
Przylaczam sie do arbuzowych maniakow :) jadłam wczoraj i dzisiaj tez sobie kupiłam :)

ja miałam masaż szyjki i masaż ..to tylko ładnie brzmi :) ...
Też tak macie że przychodzi ta godzina a czujecie się jak byście 100 km piechotą zrobiły? ja z miłą chęcią bym się teraz w kokon zawinęła i spać poszło..tylko nidyrydyy bo starszak w drugim pokoju a i później nocka nie będzie przespana jak teraz bym oczy zamknęła.

te ostatnie tygodnie wleką się jak flaki z olejem..

Ja po wizycie u poloznej, z malym ok, na wtorek mam wizyte w szpitalu u ginekologa, zrobia mi wreszcie jakies dodatkowe usg i ten nieszczesny masaz szyjki macicy. Miala moze ktoras? Mam nadzieje, ze nie dotrwam juz do tego wtorku!!!

Ja cos takiego o nabiale kiedys slyszalam. Ogolnie przez ta ciaze nie mialam jakiejs strasznej ochoty na nabial, jadlam mniej niz normalnie, ale za to teraz nadrabiam, mam ogromna ochote. A najbardziej na koktajle owocowe na jogurcie naturalnym, robie praktycznie codziennie i tylko wymyslam jakie owoce dzisiaj dodac.

Kamiku - Wasz pokoik jest naprawdę ładny. No i trzeba mieć naprawdę talent, by zrobić takie literki i sówkę. My dopiero jesteśmy na etapie przygotowywania kącika dla naszego maluszka.

Odnoście nabiału to ostatnio położna mi mówiła, żeby sobie go nie odmawiać :)

Jeżeli chodzi o delfinki to reakcja ze strony naszego synka jest natychmiastowa - brzuszek faluje :)

A na sesję zapraszam z Waszymi maleństwami - ostatnio miałam przyjemność pracować z klikumiesięczną Paulinką, teraz czekam na naszego "modela", a w między czasie chętnie umówię się z którąś z Was (jeśli będzie chętna).

Jeśli chodzi o termin z OM to my mamy 8 czerwca, z USG z 12 tc to 2 czerwca, a z ostatniego USG to 16 maja, ale to raczej już niewiarygodne, bo młody to po prostu istny klops ;)
Lekarz kazał się trzymać terminu z USG z 12 tc, ze względu an to, że miałam nieregularne miesiączki.

Pirat - ja pierwsze słyszę o unikaniu nabiału...

mamma - nasz młody niewzruszony na te dźwięki... tj ruszył się w 4 minucie, ale nic poza tym :P

czerwcowa - mam nadzieję, że zdążę przyczepić ozdoby zanim urodzę :P
zdecydowanie wolałabym by pokój był większy i mój to będzie z lekka nudny w porównaniu do kamiku, bo będzie taki mdły, beże, kremy brązy i biel ;)

Chciałam zrezygnować początkowo z brązów, ale w sumie to musiałabym wymienić drzwi szafy :)

Tak czy inaczej jak młody podrośnie to dodam więcej kolorów ;)

A dzisiaj może przyjdzie fotoksiązka z sesji :) Bo jakieś awizo leżało w skrzynce (swoją drogą to ciekawe jak siedzę ciągle w domu, że listonosz awizo wrzuca a nie dostarcza paczuszkę)

Jeśli chodzi o alergie to u nas ja wolna od tej przypadłości, a mąż ma alegrgię na płyki trawy i jakieś inne, więc mam nadzieję, że synek wda się tu we mnie ;)

Pirat- wcinaj spokojnie, o ile objawy alergii nie pojawią się u Ciebie ;) ja przez tą ciążę zjadłam już ponad 40kg pomarańczy, ile nabiału nie będę liczyła i nawet nie pomyślałam o tym, ze moja córeczka mogłaby mieć z tego powodu alergię. Ja osobiście jestem alergikiem, mój mąż też i bez względu na to, co będę jadła moje maleństwo ma około 50% szans by też mieć alergię.
Wpływ na ryzyko wystąpienia alergii ma przede wszystkim obciążenie genetyczne.

czyli orzechy arachidowe mogę wcinać?:) bo miałam wrzuty sumienia...

Hehe jak tylko będę potrafiła pomóc to pewnie:D

devil- Ty jesteś już po stronie ekspertów :) i będziesz nam pomagać jako doradca:), zobaczycie jak zasypie forum tysiącami pytań po porodzie:D

Hehe z delfinkami już nie pomogę:p chyba że życie pozaprenatalne też się liczy:p

Z ketonami nie pomogę, bo się na tym nie znam, ale pamiętaj, że wujek google nie jest najlepszym doradca:/

A co do teorii o alergiach to też pierwsze słyszę, żeby dieta matki miała wpływ na wystąpienie konkretnego rodzaju alergii...