Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *18*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04. (01.05.) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
29.04. (04.05.) devil83 - Córka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

Dwupaki:

*MAJ*
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-17-t537471,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *18*

Dziewczyny macie jakieś pomysły na prezent dla Komunie święta? Moja chrześniaczka ma w tym roku ale bratowa mowila zeby medalikow nie kupować, bo ma 3, telefon dostała od rodziców na Boże Narodzenie, na tablet sobie zbiera ale brat mowil zeby tableta nie kupować bo ma sama sobie uzbierać - tak będzie bardziej wychowawczo. Mozna kasę ale to nie wiadomo ile i sama już nie wiem :-/

Kamiku zaraz napisze do Ciebie pw.

Super ze szew zdał egzamin i ze wszystko ok :)

Trzydziestka super ze malutka wszystko toleruje :)

Trzydziestka, tez mam plan zaczac od jedzenia wszystkiego i potem ew. w razie potrzeby szukac i eliminowac pokarm, ktory malemu nie sluzy..
Trzymam kciuki, zeby udalo Ci sie jak najszybciej wszystko poukladac z malutka tak, zebyscie i Ty i ona byly spokojne i zadowolone :)

Laguna ja daje smoczka chociaż jak nic z niego nie leci to mała raczej średnio zainteresowana. Ale kilka razy pomógł zapobiec mega histerii. Dokarmiam tez z butli i nie wpływa to w żaden sposób na karmienie piersią. W ogóle jem wszystko: mleko, czekolada, wczoraj zjadłam pół arbuza i pół pomarańczy i nic sie nie dzieje i to mnie mega cieszy :)

Witam sie z rana :)
Luna, wspolczuje takiego wyczekiwania na wizyte.. u mojego lekarza tez zdarzaja sie obsuwy, ale tak do 30-40 min. i nie jest to standardem. 1,5 godz. to juz zdecydowanie przesada..
Ja z kolei po wczorajszej wizycie jestem szczesliwa, bo lekarz stwierdzil, ze jestesmy juz w bezpiecznym terminie i ze szew zdal egzamin :) Beda mi go sciagac w 38 tc, albo wczesniej, gdyby zaczely sie skorcze. Oczywiscie mam nadzieje, ze uda sie doczekac do terminu. Mimo, ze jest mi juz ciezko i momentaami mam dosc bycia w dwupaku, to jednak tak byloby najlepiej :)
Synek rosnie nam coraz wiekszy i wczoraj wazyl 2600 kg.. troche sie obawiam jaka bedzie waga koncowa, bo szczerze, to nie wyobrazam sobie porodu sn ponad 4-ro kilowego klopsa :)

Jesli chodzi o karmienie piersia, to mam ogromna nadzieje, ze w ogole mi sie uda, ze bede miala taka mozliwosc. No i cudnie by bylo, gdyby wygladalo to tak jak u Devil :)

Styczniowka, a co konkretnie interesowaloby Cie? Sowka, literki? Teraz jeszcze nie byloby problemu, bo czas mam, gorzej jak juz Maly pojawi sie na swiecie, to pewnie pierwsze 2 miesiace bede sie ogarniac z nowa rola :)

z paciorkowce rzeczywisice powinno byc 3-4 h wczesniej, a Dziecko w ciagu 72 godzin, ale zwykle od razu po porodzie daja.

Luna wlasnie zastanawiałam sie co z Tobą? Ale to jak dałaś radę tyle wysiedzieć skoro musisz leżeć? Dali Ci jakaś leżankę?
Dobrze ze chociaż na Zaspie Cie przyjmie. Na dyżurze będzie miał dużo czasu, tylko umów dwie z nim na tel lepiej bo przyjedziesz inokaze sie ze coś sie dzieje jakieś cc czy coś na oddziale i znów będziesz siedzieć :/. Kurcze nie zazdroszczę Ci człowiek czeka myśli a tu dalej ńic nie wie.... Nie lubię takich sytuacji.

Duży ten Twój synuś :) ale tylko sie cieszyć gorżej jak za mały.

Mnie dziś tak strasznie bolał brzuch w nocy, dosłownie cały brzuch, ale bardziej tak jakbym cis ciężkiego zjadła :( teraz juz lepiej. Mam za swoje, bo taka miałam ochotę na popcorn i zjadłem na noc trochę :( nigdy wiecej!!!!

ja wczoraj w nocy się zestresowałam... już myślałam, że będę gdnać na porodówkę - ale wszystko się uspokoiło... dało mi to motywację aby się w końcu spakować! Bo nawet nie miałabym z czym na tą porodówkę jechać...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czesc Dziewczyny :)

Strasznie mnie dziwią teorie Waszych lekarzy z tym paciorkowcem. Nie chce nikogo straszyć.. ale może warto się upewnić bo moja koleżanka też miała paciorkowca. I dostała antybiotyk wcześniej - przed porodem. I lekarka powiedziała, że dostanie też przed samym porodem. A w rezultacie wyszło tak, że jak przyjechała na porodówkę to w ciągu 1,5 godziny urodziła. I lekarz powiedział, że zastrzyk który dostała najprawdopodobniej już nie zadziała bo powinno się go podać na 3-4 godziny przed porodem. Już kiedyś o tym pisałam... może lepiej się upewnijcie. I spytajcie co w takim przypadku.. albo np. jak pęknie Wam wcześnej pęcherz płodowy... Jej malutkiej po porodzie robili to CRP żeby sprawdzić czy wszystko dobrze. I było dobrze, ale pewnie to dzięki tej kuracji antybiotykowej którą miała.

A co do karmienia, to moje córcie obie były karmione łącznie może 20 minut i to z dwóch cuców. I spały po 3 godziny. Więc myślę, że nie ma się czym martwić..

Mamcie które się już rozpakowały.. dajecie smoczki maluchom??

My też po wizycie - wczoraj mój poziom irytacji sięgnął zenitu więc już nie wchodziłam nawet na kompa ;)

W skrócie - obsuwa była 1,5h więc myślałam, że tam urodzę w poczekalni, do tego jakieś "numerki" były z kolejnością - wizytę mieliśmy na 18, byliśmy o czasie, przed nami w poczekalni siedziała JEDNA kobieta (w dodatku z krzyczącą ponad godzinę 3latką, która nie mówiłą - ona się darła ciągle...), a jak mieliśmy wchodzić to wg numerków okazało się, że z jednej zrobiły się 3 babki - uważam, że jak ktoś się spóźnia, to powinien lądować na koniec kolejki lub powinna mu ona przepadać :P
Tak myślałam, że przy takiej obsuwie będzie wizyta "na szybko" więc summa summarum nic się nie dowiedziałam za bardzo.
Szyjka twarda, zamknięta, ma już tylko 2,5cm.
W piątek mamy przyjechać ok 20 na Zaspę na ktg bo mój lekarz ma dyżur i niby wtedy "wszystkiego się dowiemy" - tj kiedy do szpitala itp - więc dalej nie wiem jak spakować torbę (no bo to w końcu różnica czy na tydzień czy na dwa :P)
WIęc chyba spakuję typową torbę "do porodu" z rzeczami dla siebie i młodego jakbym miała iść po prostu na poród, a drugą mniejszą z rzeczami, jakbym miała trafić na patologię wcześniej...

paciorkowiec na szczęście ujemny.

Nasz "Mały" waży 3400 - a termin mam po Tobie ja3 (tydzień później wg USG, 2 tygodnie później wg OM) :P więc w sumie dobrze, że nie będę musiałą rodzić go siłąmi natury.

ja3 - ja też się czułam gruba i nieatrakcyjna, a zdjęcia wyszły super :) Także głowa do góry!!!

i tak całą ciąże człowiek w stresie żyję....

moje nocki, to ostatnio no komment....strasznie mnie brzuch wieczorami boli...do tego co noc, śnią mi się szpitale i jacyś lekarze, którzy zastanawiają się co ze mną zrobić:)

ja wczoraj zapięłam walizkę szpitalną, 37 tc to już najwyższy czas, aczkolwiek brakuje mi nadal klapek...których po prostu nimam:p

Gosiek, ja juz też nie spie. Może przez ta pogodę tak mamy. Też ciągle przezywam ten poród..do tego mój synek owszem obrócił się główka do dołu ale ma ja odchylona do tyłu o gin mówi ze to nie dobrze..kgoras z Was ma bądź miała podobnie?jemu jak ja już bym chciała być po porodzie aby wszystko było ok..

Oka dzisiaj nie zmrozylam :( dostałam jakiegoś leku ze jestem w 34 tygodniu nie mam jeszcze skompletowanej torby do szpitala, muszę zamówić kosmetyki z gemini i zaczęłam sie martwić ze nie zdarze :( mega mnie to wszytsko przytloczylo :(

Moonika, no i ja wciaz w dwupaku.

Ogolnie przyznaje, ze moja kobieca intuicja totalnie zawiodla jesli chodzi o ten porod, bo po wczesniejszym urodzeniu pierwszego synka bylam wrecz pewna, ze teraz tez szybciej urodze,a tu psikus. Dziwne to czekanie.

Devil, super masz z tym karmieniem. Moj mlody tez nalezal do tych wiszacych na cycku pol dnia, tyle, ze wtedy moglam sobie na to pozwolic, teraz przy dwojce bedzie ciezej jak drugi tak bedzie mial.

Mi paciorkowiec nie wyszedł, ale w pt idę do gina i wiem, że będzie jeszcze raz pobierał i nawet jak będzie ok, to "cośtam" mi chce zaaplikować na wszelki wypadek.

Gdyby któraś szukała koszuli do karmienia, to ja dziś kupiłam nawet nie taką tragiczną w C&A. Granatową. Nawet chyba będę potem jej używać jak skończę karmić. Widzę, że na www nie ma tych koszul niestety :(

Wiecie, jakoś tak nie mogę uwierzyć, że to już końcówka ciąży...

witajcie dziewczyny - dawno do Was nie zaglądałam - byłam w Polsce przez trzy tygodnie... teraz mam już czas :D mam wolne już więc dużo wolnego czasu... jeszcze tylko spakować się do szpitala...

no i przedze wszystkim gratulacje pierwszym rozpakowanym mamusiom - za chwilę na spokojnie spojrzę kto, jak i kiedy :D

Moonika mi lekarz powiedział dokładnie to samo. Ogólnie w ogóle się tym nue przejął.

Oj sorki,z komorki pisze i cos mi sie podwojnie wyslalo

ja3,mi też paciorkowiec wyszedł i też sie martwie tym:/
mi gin mówi, że dopiero w szpitalu przy porodzie antybiotyk dostanę.

wow,devil,ale masz sprawne ssaki! :) na prawdę tylko pozazdrościć! moja jula to z godzinę chciala być karmiona na początku!
Oj jak fajnie by bylo, żeby maruś tak sprawnie zajadał! .

trzydziestka, trzymam kciuki żeby się Wam polepszyło z tym karmieniem! Może podpytaj położnej/pediatry? może masz mało mleka? na pewno im więcej będziesz karmić,tym więcej mleka będzie :)