Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *18*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04. (01.05.) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
29.04. (04.05.) devil83 - Córka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

Dwupaki:

*MAJ*
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-17-t537471,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *18*

Dzięki dziewczyny:) Powiem Wam że naprawdę taki czas karmienia to naprawdę super sprawa:) Nie wiem jak to jeszcze będzie z Zuzią, bo jej to się jeszcze pewnie nie raz zmieni, ale przy Bartku to było naprawdę super:) Jedyne co, to na początku troszkę się martwiłam jak zaczął aż tak krótko jeść (te 5-7 minut) że się nie najada, ale on od zawsze miał tak, że jak się najadł to najmniejszego łyczka już nie było szans mu wcisnąć. Więc szybko przestałam się tym przejmować;)

A moja córa dzisiaj skończyła już tydzień:D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wow,devil,ale masz sprawne ssaki! :) na prawdę tylko pozazdrościć! moja jula to z godzinę chciala być karmiona na początku!
Oj jak fajnie by bylo, żeby maruś tak sprawnie zajadał! .

trzydziestka, trzymam kciuki żeby się Wam polepszyło z tym karmieniem!

My dziś po wizycie, Maly waży 3300, a do terminu jeszcze dwa tygodnie. Wszyscy mówią, że brzuch mam wysoko, więc nie liczę na szybkie rozwiązanie, choć bardzo bym chciala.

wyszedl mi niestety paciorkowiec, lekarka podchodzi do tego bardzo spokojnie, ja się jednak martwię.

Kamiku super pokój, bardzo mi się podoba.

My w czwartek mamy sesję i zaczęłam się nią martwić, bo czuję się mega gruba i nieatrakcyjna.

Devil to tylko Tobie zazdrościć ja przy córce to miałam wrażenie ze skończyłam karmić i znów od nowa pora karmienia a jadła co 2 h . Mam nadzieje ze teraz bede miała tak jak Ty.

Trzydziestka trzymam kciuki żeby sie jakiś unormowania z tym jedzeniem, bo wiem co czujesz.
Tak wlasnie sobie myśle ze Wy świerze mamusie macie juz zupełnie inne problemy niz my, ja np pranie prasowanie poakowanie torby czyli nic w porównaniu, z karmieniem, piersiami i nauka siebie nawzajem :)

devil zazdroszczę... ja karmię też ok 15 min, ale mała się nie najada, wiec za chwilę drugi cycek kolejne 15 min, a potem często jeszcze mm kolejne 10 min. i wtedy spi mi nawet 5-6h. ale jak nie woła o mm to nie daję, ale wtedy jest glodna po godzinie więc po godzinie od nowa obydwa cycki... masakra. mam nadzieje ze ten moj pokarm sie troche wzbogaci bo inaczej nie dam rady tak karmic - przeciez to z domu sie nie da wyjsc bo ona co chwila bedzie wrzeszczec o jedzenie :(((

Kamiku a nie robisz takich rzeczy na zamówienie? Bo byłabym chętna :)

Moja córka juz lepiej ale jeszcze na antybiotyku w środę do kontroli.

Luna ciekawa jestem co lekarz Ci piękne daj znać po wizycie.

Luna, dziekuje :)
Mi sie oczywiscie wszystko pomieszalo.. masakra jakas jesli chodzi o moja pamiec w ciazy.. ja zawsze taka zorganizowana, o wszystkim pamietajaca, teraz mam albo dziury, albo przekrecam rozne rzeczy :(
Wizyte owszem dzisiaj mam, ale nie na 15.30, a 16.30.. moj maz specjalnie jechal wczesniej do pracy, zeby sie potem z niej urwac i byc na czas.. wyruszylismy i ja po drodze przegladajac papierki patrze.. a tu inna godzina! :( Do tego zadnego ktg teraz nie mam, tylko za dwa tygodnie.. Oby po porodzie wszystko z moim mozgiem wrocilo do stanu sprzed ciazy..
A ktg mialam do tej pory tylko raz, w szpitalu na ip.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam się i ja:)
Tak Was czytam i czytam (oba dziecie śpią):p i tak się zastanawiam nad czasem jaki spędzacie lub spędzaliście na karmieniu. Kurcze jak czytam, że potrzeba wam na jedno karmienie tyle czasu to się zastanawiam czy to moje dzieci są jakieś inne czy o co chodzi? Bartek jadł książkowo niemalże od samego początku. Zajmowało mu to między 15 a 20 min, po czym sam wypluwał cyca i kolejne karmienie za 3 godz. Jak miał kolka miesięcy i wprowadzałam mu pokarmy stałe to cycek spadł do 6-10 minut. I nie było mowy, żeby mu wcisnąć więcej. A wtedy cyc był też samodzielnym posiłkiem, a nie dodatkiem pomiędzy innym jedzeniem. Także te 6 minut starczało mu na kolejne 3 godziny. Teraz z Zuzią jest tak, że je od 10 do 18 minut i wypluwa cyca (sporadycznie muszę się sama uwolnić) i też nie wcisnę jej więcej. I na chwilę obecną je co ok 2,5-3 godz (czasami zdarzy się nieco częściej lub rzadziej). U niej oczywiście jeszcze wszystko może się zmienić (byleby nie na gorsze) ale słabo się czyta, że kobiety spędzają godzinę czy ile czasu na karmieniu.

Styczniówko w domu spojrzę bo na komórce link mi się nie otwiera.

Kamiku pokój super się prezentuje!

Jak patrzę na nasz to stwierdzam, że faktycznie będzie z lekka mdły :P Albo ładniej mówiąc stonowany ;)

Jak młody będzie starszy to poszaleję z kolorami!

My dziś też na wizytę wieczorem, a ktg nie miałam jeszcze ani razu...

Styczniówka, dziękuję! Oby tak było:)
juleczka siedzi w domku ze mną i doleczamy oczki (zapalenie spojowek;( ). Na szczęście daje sobie te oczki biedne zakroplić!
a jak Twoja córeczka?

Dziekuje dziewczyny za mile slowa :)
Tak, sowe uszylam sama, tak jak literki i kostke ;)
Kiedys nawet wstawialam tu zdjecie:
image

Enjoy, moonika to Wy juz dziś w terminie :) wiec szybkiego i lekkiego porodu Wam życzę :)

Moonika jak tam Córcia juz zdrowa?

melduję się w dniu terminu:) wciąż w dwupaku! enjoy,a co u Ciebie?

kamiku,ale super w pokoiku! zgaduję, że sama zrobiłaś sowę? :)

ja wczoraj położyłam spać córcię i pojechałam do kina :D jak będzie już maruś to dłuuugo nie pójdę, a uwielbiam:)

my z julą też jemy arbuzy na potęgę! są takie słodziusie i pachną wakacjami:)))

Kamiku, piekny pokoik.

Miało być z hello kitty a coś tam dziwnie sie napisało.

Coś dzisiaj tu cisza dziewczyny poszłyście rodzic :) ?

Kamiku fajnie ze pokoik juz prawie gotowy. Super kolorystycznie wszystko dobrane :) powiedz gdzie dostałaś ta sowę w łozeczku.

Przyszedł dziś do mnie szlafrok. Jest fajny ale brakuje mi jednak w nim dłuższego paska wiec musże coś wykombinować :)

Dziś pierwszy raz miałam juz sny porodowe chyba coraz bardziej podświadomie o tym myśle, a potem w nocy głupoty mi sie śnią.

Devil napisałam w Twoim wątku mam kombinezon taki na taka pogodę różowy z helhttp://bit.ly/1htivGqlo kity zobacz sobie może sie Tobie spodoba ja byłam bardzo z niego zadowolona

kamiku, bardzo fajny ten pokoik, wszystko tak ładnie zgrane kolorystycznie:) super

Hej dziewczyny :)
My wczoraj mielismy sesje zdjeciowa i jestem baardzo ciekawa jej efektow.. Specjalnie do sesji staralismy sie ogarnac troche pokoik Hubcia, zeby mozna bylo w nim kilka fotek zrobic. Co prawda ustawienie mebli bedzie finalnie inne i brakuje jeszcze mnostwa rzeczy, ale przynajmniej jakis akcent byl ;)
image
Dzisiaj tez mam za niecale 2 godz. wizyte u lekarza i ktg, takze ciesze sie bardzo na mysl o kolejnym podgladaniu naszego synka :)
U mnie torba jeszcze kompletnie nie spakowana, ale mam plan zabrac sie za to w tym tygodniu..

Pogoda fajna, choc troche wiaterek zimny, wiec sobie dzisiaj za dlugo na tarasie nie posiedzialam.. No i od kilku dni codziennie mam jazde na arbuza i pochlaniam jego ogromne ilosci, bo takie pyszne i slodkie mozna juz kupic, takze jesl ktoras z was jeszcze nie probowala to polecam :)

moze sa chetne na zel porodowy Natalis 1? cena 50 zl, termin jest do konca maja a wyrzucic mi szkoda... dodam ze uzywalam przy porodzie 1 dziecka i nie bylam nacinana. przy moim drugim porodzie nie zostal uzyty. nie zdazyli :P produkt nowy. prosze o kontak na maila periri@gazeta.pl

Hehe Luna ja postanowienie z dopakowaniem torby mam codziennie, a cały czas brakuje w niej kilku rzeczy ;)