Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *18*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04. (01.05.) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
29.04. (04.05.) devil83 - Córka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

Dwupaki:

*MAJ*
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-17-t537471,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *18*

cześć dziewczyny :)

No faktycznie tu dzisiaj strasznie cicho :P
Ja paciorkowca tez mam ujemnego na szczęście.
Dzisiaj wizyta - wiec dowiem się którego idę do szpitala... No i jutro spakuję torbę ostatecznie postanowiłam :D

Fotel zajmuje pół pokoju :P (swoją drogą karton po nim jest taki, jakby była w nim co najmniej narożna sofa!)

Mam nadzieję, że dzisiaj mąż kupi półkę, taśmę i haczyki i poprzyczepiamy ozdoby.

Ja dziś jakaś ziewająca...

Jaka tu cisza od rana...

Ja jakaś zmęczona i obolała od kilku dni, najchętniej bym się z łóżka nie ruszała... Dzisiaj byłam ze starszym w piaskownicy za blokiem, bo szkoda żeby siedział w domu i już sama nie wiedziałam jak mam siedzieć na ławce, każda pozycja niewygodna... Oby do piątku, bo przyjeżdżają dziadki i się wnusiem zajmą...

Mąż odebrał moje wyniki na paciorkowca i na szczęście nie wykryto, można jechać na porodówkę bez obaw ;)

Luna - super!!! gratuluję fotela :)

a moje kółka będą na koniec maja, wryyyy.... mam nadzieję że to będą te co trzeba..... :/ jakby się okazało że będzie wozek potrzebny wczesniej to weźmiemy piankowe, a na pompowane poczekamy... zebym to ja wiedziala ze będą taaaaakie problemy z kólkami to bym się zdecydowala na wozek z lepszą amortyzacją ;) no ..... wdech, wydech i czekam ;)

piżamki przyszły... i może jestem zbyt wymagająca, ale spodziewalam się lepszej jakosciowo bawelny ;)
ja dzis w sumie nic ciekawego nie zrobiłam ;) plany pakowania zostawiam na jutro :-) a zdjęcie moze sobie z samowyzwalaczem zrobię :)

to dobranoc, pchły na noc :) ;)

okres inkubacji nabytej toxo to ponoć 3-10 dni więc najlepiej zrobić badanie po około 2 tygodniach od domniemanego zakażenia.

Ja robiłam na początku i tydzień temu sobie dla świętego spokoju powtórzyłam :)

ewwa - widziałam tą stronkę i pamiętam zdjęcia dziewczyny ktora siedzi z brzuchem i pod spodem w tej samej bluzce z maluchem :) Super :D

Mamy fotel :)

To ja karmilam na lezaco od poczatku, w nocy tez i wlasnie wtedy bylo zbawienne, kiedy bylam obolala i wymeczona. Uwazam, ze jest sie wtedy na tyle czujnym, ze nawet jak sie przysnie to maluszkowi nic sie nie zrobi. I tak jak pisze Laguna, nieraz nawet ksiazke podczas karmienia poczytalam.

Ja sesji brzuszkowej niestety nie mam, zaluje bardzo, bo zdjecia kocham! Zdjec fajnych ciazowych tez za wiele nie mam, czesto tak sobie sama pstrykam, zeby chociaz takie miec na pamiatke, ale to bardziej, zeby upamietnic wielkosc brzucha w danym okresie.

Luna, ale za to z wypiekami ostatnio szalejesz, wiec poniekad kulinarnie sie szkolisz jednak w tej ciazy :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie skumałam...
Ale chyba byłoby za wcześnie jutro, żeby to wyszło... Podejrzewam, że nawet gin tego nie będzie wiedział :( bo to nie jego działka tak na prawdę.

Ewwa wiem, wiem. Chodziło mi bardziej o to ze jesli powiedzmy dzisiaj zjadłam coś co mogłoby potencjalnie stanowić zagrożenie to kiedy powinnam iść zrobic badania by dały wiarygodny wynik. Czy np jak pójdę jutro nie będzie za wcześnie ?

toxo możesz też załapać od brudnych owoców i warzyw.
A badanie możesz zrobić kiedykolwiek. Nie ma wytycznych żadnych. Ja w ciąży robiłam 2 razy - na początku i chyba pod koniec 2 trym lub na początku 3.
Jak się martwisz, to idź i zrób badanie.

Czy wiecie kiedy trzeba zeobic badanie na toxoplazmoze zeby wyniki były wiarygodne? Strasznie sie ta choroba filmuje pomimo ze nie jadłam surowego mięsa ale często z mezem jemy w restauracjach i martwię sie ze tam mogło byc coś nie tak.

Ja akurat zdjęcia tylko w plenerze robiłam i nie mam żadnego golego (nawet w staniku), bo nie chciałam. Z reszta jeszcze przed sesja zostałam zachęcona do powiedzenia o swoich oczekiwaniach, wiec wszystko było wyjaśnione.

Ewwa, mogę zapytać ile zapłaciłaś za sesję i ile dostaniecie zdjęć?
Są bardzo fajne :) A akty to zawsze rzecz gustu ;)

ewwa powiem Ci szczerze, że te zdjęcia całkiem nago mi się nie podobają. W sumie to nawet się zdziwiłam jak je zobaczyłam.. ale wiadomo, że każdy podchodzi do tego inaczej. Wydaje mi się jednak, że niektóre części ciała powinny być delikatnie zasłonięte...

W końcu zdjęcia robiłam w plenerze u tego Pana:
http://sesjabrzuszkowa.pl

Wstępne efekty zobaczę w ciagu tygodnia. Sesja była pół rodzinna i pół brzuszkowa. Podobało mi sie. Tylko zimno trochę było, ale nie mogłam ryzykować przesunięcia zdjeć w obawie przed porodem.

Ja najazd na ikea robię chyba we czwartek, ale póki co chyba tylko obejrzę fotele. Kupimy chyba pod koniec miesiąca dopiero.

Jeśli chodzi o karmienie na leżąco, to rzeczywiście super sprawa, ale nie na początku i nie w nocy. Ze starsza zdarzało mi sie po prostu zasnąć i budzilam sie w panice czy jej nie przygniotlam. Trzeba uważać zwłaszcza jak jest sie przemeczonym na początku.

Laguna - dodzwoniłam się - fakt trwało to ponad godzinę :P Ale połączyli mnie - odłożyłam telefon na głośnomówiącym bo bym uschła ze słuchawką w ręku ;)

Pani twierdzi, że fotel jest, a koleś na sklepie się nie zna, a obicie jest mega popularne i ciągle w sprzedaży - także wysłałam mężowi dokładne instrukcje i jestem ciekawa, czy fotel znajdzie :P

Ja fotel tak czy inaczej chcę (tak to jest jak coś sobie ukutam ;) ) jeśli nie będziemy na nim karmić młodego to czytać bajki :)
W ogóle doświadczone mamy- kiedy się dzieciakom zaczyna czytać bajki?

Jutro wizyta - ciekawa jestem jak tam nasz klops :)

Dzisiaj przyszły do mnie tasiemki i wstążki.

Jako, że nie mogłam on-line znaleźć pięknych kartonów :P zakupiłam jakiś czas temu takie oto pojemniki:
http://allegro.pl/koszyk-rattan-style-s-z-pokrywa-kurker-1396260319-i4162417902.html

duże, małe z pokrywką i bez - kremowe (na żywo są ciemniejsze niż na fotkach) i stwierdziłam, że je przyozdobię wstążkami właśnie :)
Także dzisiaj "szyję" (szycie wychodzi mi jak gotowanie... :P)
I będę w nich trzymać kosmetyki, pieluchy, a później zabawki co by się na wierzchu nie walały :)

Luna co do ikei i tego jak się ma strona do stanu faktycznego to mogę Ci powiedzieć, że od miesiąca codziennie sprawdzałam na stronie czy jest regał który sobie upatrzyłam. Na stronie pokazywało, że nadal nie ma, a ajk pojechaliśmy do sklepu to się okazało, że zostały już dwa ostatnie i, że mieli od jakiegoś czasu. Tak więc nie ma się co stroną sugerować. A, że się dodzwonisz to nie licz na to, ja dzwoniłam 3 dni! i się nie dodzwoniłam.. ;/ nie wiem jak to wszystko działa

Jeśli chodzi o karmienie to ja też preferowałam karmienie na leżąco. Na siedząco potrafiłam, ale było mi po prostu po czasie już niewygodnie. A na leżąco to można nawet sobie książkę poczytać :)

hehe :)

Ja to liczyłam, że jak będę w ciąży na zwolnieniu to się nauczę gotować :P A nic tylko leżę :(
Bo ja to taka kucharka jak baletnica :P

też mnie to z lekka przeraża... jak czytam, że Wy tu zupki mrozicie, a ja gotować nawet nie potrafię ;)

No cóż - po porodzie czeka mnie debiut w roli mamy i gospodyni :P

ewwa - a kto Wam w końcu sesję robił? i kiedy zoabczysz efekty?

Ja czekam na fotoksiążkę, którą sama stworzyłam - już się nie mogę doczekać jak przyjdzie :) a powinna być chyba niebawem - uwielbiam robić takie rzeczy jak układać fotki w kompozycje :)

ogólnie uważam, że sesja brzuszkowa to piękna pamiątka :)

no ja nie będę mieć na to czasu, a już mężulkowi głowy pichceniem zawracać nie chcę....gotuję po prostu "więcej" i tak np. zupka, czy pare kotlecików z piersi, ulubionych młodego zamrażam na "czarną godzinę"...swoją drogą, kto by się spodziewał, że ja taka zapobiegliwa się zrobię:ppp

aśku świetny pomysł z tym zamrażaniem jedzenia na trudnie dni po powrocie ze szpitala...nawet o tm nie pomyślałam, a chyba faktycznie trzeba bedzie o tym pomyslec, żeby chociażby dla dziecka był obiad a pomocy ze strony rodziny nie będę miala żadnej.

super, mi właśnie wczoraj przypomniał się ten "Sajgon" jak wróciłam z synkiem ze szpitala....mój w kółko wisiał na cycu...ja jak zombie chodziłam w piżamie...nawet nie miałąm kiedy się ubrać, w lodówce było dosłownie światło...więc teraz zaczynam zapełniać zamrażarkę...z zeszłego tygodnia odlałam słoik rosołku i hyc do zamrażarki, dzisiaj robię delikatną jarzynową z kulkami mięsnymi i też cyk do zamrażarki...

biorąc pod uwagę, że jeszcze trzeba będzie 4-ro latka karmić, to mam nadzieję, że chociaż trochę mój pomysł zda egzamin, przynajmniej na te pierwsze dwa tygodnie na "zapoznanie" się z córcią i wypracowanie stałego planu dnia

ja z córcią też karmiłam gdzie popadnie (najpierw wynajmowalismy mieszkanie,potem w 1pokoju u rodziców mieszkaliśmy) i teraz,jak już mamy swoje mieszkanko, pierwszy na liście zakupów był porządny fotel do karmienia. Karmienie potrafi trwać naprawdę dłuuuugo, szczególnie z noworodkiem, 20 minut z każdej piersi(jak pisze trzydziestka), albo i dłużej... Warto mieć gdzie usiąść wygodnie i spokojnie:)

A, tak jak piszesz Enjoy, na leżąco karmienie jest the best. Ja z julą karmienie na leżąco odkryłam jakoś późno, a szkoda! W ogóle jak się ma małe dziecko, to dobrze jest leżeć/drzemać przy każdej okazji:)