Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *18*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04. (01.05.) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
29.04. (04.05.) devil83 - Córka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

Dwupaki:

*MAJ*
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-17-t537471,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *18*

Trzydziestka..ja właśnie już zastanawiam się jakie tornado przez mieszkanie przejdzie jak będę w szpitalu :).
Dla męża zawsze jest czystko a ja chyba już przeginam z tymi porządkami - każdy, najmniejszy bałagan mnie denerwuje :).
A powiedz jak starszak zareagował na rodzeństwo? Jak ogarniasz 2ke?

mała dużo śpi. jak juz się naje to spi 5h! pod warunkiem, ze dostanie choć trochę mm, bo jak tylko cyca to wtedy budzi się co godzinkę, dwie. dzis w nocy np. nie płakała dużo za jedzeniem wiec nie dawałam jej mm, ale wtedy pobudka na cyca co 1h! dopiero o 4 rano jak zjadła to spała do 7. ale w dzień - jak dokarmilam ją dosłownie 50 ml mm to spała 5h

nie wybudzam jej co 3h. dla mnie zasada karmić na żądanie jest lepsza - jak chce jesc co 1h to daję co 1h a jak chce smacznie spac 5h to niech dziecko spi... poza tym pierwszego dnia jak chciałam ja wybudzić na cycka po 3h to tylko pomietoliła go chwile i dalej zasnela.

no cóż - uczymy się siebie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jeszcze fotel muszę kupić. Tez w ikea i tez na te patrzyłam.

Powiem Wam, ze jestem taka zmęczona po zdjęciach, ze szok. Do tego to przeziębienie...

A na skurcze to ja biorę aspargin (mg+k). I nic mi nie jest.

Luna, drugi fotel wyglada na zdecydowanie lepszy do karmienia. Choc ja to wogole bylam zwolenniczka karmienia na lezaco.

Trzydziestka, trzymaj sie tam! Olej tylko teraz jakiekolwiek porzadki, skup sie na dzieciakach i na odpoczynku, o ile sie da :-)

Ja poza magnezem na skurcze polecam jeszcze zel z Wieledy.

mnie coś właśnie strzela - mąż poszedł do ikea jakimś cudem mu się udało wyrwać w robocie - dostępnośc fotela na stronie jest 8 sztuk, obić samych na wymianę też od groma, a facet w sklepie twierdzi, że nie ma żadnego i obicie nie jest już produkowane (wczoraj dostępność była 6 sztuk, w piątek 4 sztuki, wcześniej 9 sztuk więc się niezmienia na stronie) - i jak normalnie obsługi jak mrówków, to teraz mówi, że tylko ten jeden facet jest.
Od 20 minut próbuję się połączyć z konsultantem.... ale jestem "3 w kolejce" :P

czerwcowa - ten drugi pamiętam, ze był mega wygodny, tylko wielki ;) Ale wydaje mi się, że wejdzie akurat :)

Na skurcze - magnez właśnie jak piszą dziewczyny.

trzydziestka - w stosunku do optymistycznego porodu obecna Twoja "wizja" już nie napawa tak optymizmem hihi ;)
Mój mąż twierdzi, że jak ja będę na patologii to on sprzątnie wszystko "na błysk" bo UWAGA "nikt mu brudzic nie będzie!" :)
Ja powiedziałam tylko, że jak wyjdę to chciałabym, by w łóżku zmienił pościel na czyściutką :)

moonika - też myślałam nad tym drugim (mniejszy i zgrabniejszy), ale też mniej wygodny z tego co pamiętam, no i mój mąż kategorycznie nie chce białego (zresztą i tak nie ma białego w gdańsku) a inne kolory średnio by nam pasowały :( idealna byłaby błękitna kratka, albo beżowa, ale ta szara nie pasuje bo pamiętam, że to pierwsze co oglądałam :) )
więc chyba jednak wygoda zwycięży (już tylko słyszę moją mamę, która przy każdej okazji powtarza "ale po co fotel..." i porównanie do siostry że ona to karmiła tu czy tam...
Witch - właśnie ja pamiętam tylko, ze "styczniowych" wypraw po sklepach, że Ektrop właśnie był najwygodniejszym fotelem na jakim siedziałam ;) no nie licząc takiego ze skóry z masażem, podnóżkiem, zagłówkiem za 10 tys :P hihihi

Miałam ogólnie w planach pochodzenie po sklepach jak będziemy wiedzieć ile mamy miejsca w pokoju, ale że leżę, to lipa.

W ogóle jak ciemno za oknem!
Przymknęłam oko jakiś czas temu to było słoneczko :P

ja od niedzieli mam kłucie przy pęcherzu, jakby mi kto igły wbijal, dziś konsultowałam się z polozną przy okazji KTG, ale nie zrobiło to na niej wrazenia ;) a spojenie ... to boli corraz gorzej, już czasami muszę sie turlac, żeby wstać ..... a wstaję na czworaka ;)

fotele to nie wiem... mam 2 stare pello w piwnicy, więc jak poproszę męża.... hehe... to do domu przyniesie za jakis czas ;) ;) ale nie wiem czy będzie mi się z niego dobrze wstawało, i to z dzieckiem na ręku, Ektorp jest szerszy, ale ma zaglowek nisko... nie wiem czy bym się na którys z tych dwóch zdecydowala .. hymmmm ... trzeba by było w nie usiąść i potestować :-)

styczniówko odezwij sie do mnie w sprawie worka sako ;) napisałam maila do Ciebie ;)

styczniówka, czytałam nasz wątek na komórce i mi się przypadkiem przy Twoim poście minus wcisnął, przepraszam!!! te paluchy mam teraz takie opuchnięte, że na małym ekranie zawsze mi się klika nie to, co chcę.

trzydziestka, trzymaj się dzielnie!! ja bardzo się boję tego, jak poradzę sobie na początku.. dzidziuś na cycu, córcia stęskniona za mamą... jeej. Modlę się, żeby tylko córcia zdrowa była jak wrócimy z mareczkiem ze szpitala - aktualnie ma zapalenie spojówek ;(
a jak śpi córeczka Twoja? wybudzasz ją do karmienia? a w dzień dużo śpi? synka puszczasz do przedszkola? sorki, tyle pytań :P

Luna przymierzałam się do tego drugiego fotela, on jest bajecznie wygodny :) w końcu żeśmy wzięli mniejszy, o taki

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59897911/

muszę przyznać, że duży wpływ przy wyborze miało to pokrycie w krateczkę :) za każdym razem jak teraz na niego patrzę, to cieszy oko :D

mnie skurcze w łydkach co noc łapią, i jak pisze Laguna - naciągam palce do góry, to pomaga.

Mi się też wydaje, że ten drugi fotel do karmienia będzie wygodniejszy...te oparcia w pierwszym faktycznie ciut za wysokie

to mnie uspokoiłyście z tym kłuciem. Twardnienie to ja mam już od 6 miesiąca chyba, ale to kłucie mnie niepokoiło

a na te skurcze łydek to magnez oczywiście najlepszy no i palce mocno do góry.. to naprawdę pomaga..

hej. ja też od wczoraj w domu. ale sajgon mówię Wam... w domu po dwóch dniach mojej nieobecności wiele do nadrobienia (kwiaty usychają, pranie wywala się z kosza na brudy, w lodówce braki, mieszkanie wymaga sprzątania) synek stęskniony więc jemu trzeba poswiecic wiele uwagi, a do tego jeszcze mała ciągle głodna (mój pokarm na razie jest cienki i nie wystarcza jej więc karmie najpierw 20 min z jednej piersi, potem 20 min z drugiej a potem jeszcze mm)... a ja ledwo chodzę. boli mnie każdy centymetr ciała (zakwasy), spojenie łonowe, kręgosłup no i krocze :( do tego mam strasznie słabą hemoglobinę i mi po prostu słabo.

eh mówię Wam - te pierwsze dni ogarnąć się to jest wyczyn. ale do zrobienia. uciekam bo mała sie obudziła :)

Mi się też wydaje, że mam silne skurcze brzucha, nawet mąż zauważa moje wytrzeszcze oczu, a pewnie ich siła też jest znikoma w porównaniu do tych porodowych.

Z tego co pamiętam w 32 tygodniu bolało mnie wszystko, kłucie też miałam, ale mój lekarz nie widział w tym nic niepokojącego.

Luna- ja mam pewne doświadczenie w kupowaniu ładnych, ale nie wygodnych foteli :) mi się, też wydaje, że oparcie w pierwszym fotelu będzie za wysokie, poza tym jeśli oparcie w fotelu ma lekki skok do tyłu jest dużo wygodniejsze, niż te pod kątem prostym, chyba, że to drugie ma super grube i miękkie obicie. Obecnie zostały mi w domu 3 fotele, jedno z niskim oparciem na ręce, tak że swobodnie można się na nim oprzeć i dwie finki, których zalety doceniłam będąc w ciąży, fakt, że nie są super urodziwe, ale można dokupywać do nich różne pokrowce i są wygodne w siedzeniu. Znajoma kupiła najzwyklejszy pello z ikea i jest bardzo zadowolona, ale fakt, że ten który pokazałaś jest dużo ładniejszy:)

Dziewczyny co kupić na skurcze łydek i drętwienie rąk, wiem, że temat był już kilka razy omawiany, ale dzisiejsze poranne skurcze łydek zmobilizowały mnie do pilnego zakupu suplementu.

no hej poniedziałkowo :)

kkasita, ja do 35 tc nawet pranie nie miałam zrobionego:)

ewwa, to ja też witam się z ciążą donoszoną :)

mi non stop twardnieje brzuch..i czasami kłuje tak jakby mi już dzidzia miała wyjść, takie kłucie tam na dole...

co do twardnienia brzucha...to myślałam, że mam już nie wiem jak silne skurcze...ale byłam na ktg i tak samo mi twardniał brzuch a na wyświetlaczu 9% :)

Witam i ja się poniedziałkowo:)

Mnie też często kłuje w dole brzucha jak chodzę no i dopadł mnie ten problem spojenia łonowego:/

w czwartek mam wizytę, ciekawe co tam się dzieje:)

Ja jeszcze torby nie spakowalam, jeszcze jestem w trakcie prania reszty rzeczy dla młodej. W ogóle cała w proszku jestem jeszcze...czekaja mnie zakupy dla mnie bo nic nie mam do szpitala, dla młodej też wiele rzeczy mi brakuje, łózeczko jeszcze w piwnicy, wozek, wanienki u tesciow daleko stad.....ehhh trzeba się wreszcie wziąc do galopu....a ja tu jeszcze myślę iść z mężem na koncert w sobotę do Ergo Areny heheh.

Luna ten pierwszy wg mnie za wysokie oparcia ma i do karmienia raczej sie ńie nadaje.

Ewwa gratulacje donoszenia :) juz wczesniak Ci nie grozi :)

Mnie tak kolana kręcą i zgaga meczy ze juz nie wiem jak sobie pomoc :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

witam poniedziałkowo :)

Laguna - ja to się ruszam cała już jak babcia i mogłabym się zastanawiać co mnie nie boli i nie kłuje jak chodzę ;)

Jeśli chodzi o mężów i ich nabieranie mocy... to ja sama dzisiaj wygrzebałam klapki z szafy bo zapewne by mi doniósł jak bym wychodziła ze szpitala :P

Także dzisiaj znowu coś dopakuję, a resztę jutro jak będę wiedziała na ile idę do szpitala :)

Ciągle zastanawiam się nad fotelem... myślę, czy na takim będzie się wygodnie karmiło:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09873861/#/S09873861

i czy w ogóle jest wygodny :P

Jedyny który z zakupów pamiętam, że był mega wygodny to ten:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S89932545/#/S89932545

tylko on jest wielki... ale w sumei to i tak nam wejdzie na styk :P

Hejka :)

A ja myślałam, że to tylko ja nie mam prawie w ogóle zdjęć w ciąży. Jeszcze jakby tego było mało to zepsuł nam się aparat. I tak proszę męża żeby zawiózł go na gwarancję nim się mały urodził. Wiadomo, że dwa tygodnie gdzieś będziemy na ten aparat czekać. Od ręki przecież nie zrobią. Dni mijają, poród coraz bliżej, a aparat w domu bo się doprosić nie mogę..

Dziewczyny czy Was przy chodzeniu też coś kłuje na dole brzucha? My wczoraj byliśmy na małych zakupach i czasami musiałam stawać bo czułam jakby ktoś mi szpile wbijał.. i tak się zastanawiam czy to mały gdzieś uciska.. czy to coś innego

ja tu się dziś budze..śliczne słońce za oknem PATRZE na termometr a tu O ST.C.!
I bądz tu mądrym i wiedz jak się ubrać na poranne wyjście z synkiem po przedszkola i na badania...
Ja już też w sumie spakowana..jeszcze pare rzeczy powrzucam i będę miała to z głowy.
Jutro mam wizytę i dowiem się czy mały ułożył się głowką do dołu bo jak nie to będzie kolejny problem gdzie rodzić i jak rodzić.
Miłego dnia Dziewczynki.

Ja tez zdjeć wielu nie mam w ciazy, ale dziś to sie zmieni :) O 9 jesteśmy umówienia z fotografem na sesje w Sopocie.
Niestety mnie dopadlo przeziębienie i boli mnie gardło i mam katar :((( ale cóż zrobić... Nie przełożenia zdjeć, bo boje sie, ze urodzę i nici z sesji.
Właśnie! Witam sie w ciazy donoszonej!!!