Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *2*

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZREWIEC*

08.06 Luna-
22.06 kalitta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *2*

ja myślę, że rośniesz po prostu... mnie też czasem pobolewa i podbrzusze i krzyż
gdyby jednak to potrwało kilka dni, to chyba spróbowałabym gina podpytać jakoś...

witamy nową mamusię! :)

no ja już mam taki brzuch, że ludzie w komunikacji miejskiej odstępują mi swoje miejsca, hehe :) tylko ciążowe portki i spódnice noszę, w nic sprzed ciąży się nie wcisnę:)

a dziś coś mnie brzuch pobolewa-coś tak jakby na miesiączkę. Macie tak może? w sumie nie wiem czy się tym martwić i dzwonić do gina, czy to po prostu musi tak być?
pozdrawiam!

Ja mam jeansy z HM i też są super wygodne; kupiłam też tam legginsy.
"czrewca" nie zauważyłam :)

ja proponuje poprawic czREwiec na czERwiec :P przy najbliższej aktualizacji ;)

ja wczoraj byłam w sklepie ka mama - i siedze w mega wygodnych spodniach w końcu :)

Witaj, gratulacje :)
Trzymam kciuki za wizytę.
Pozwolę sobie dopisać Cię do naszej listy :D

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZREWIEC*

08.06 Luna-
22.06 kalitta
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew

witajcie dziewczyny :) pozwolicie, że do Was dołączę? Termin mam na 25 czerwca... w sobote idę do ginegologa i mam nadzieję, ze zobaczę bijące serduszko :)

:-)

Mi chyba mdlosci minely, mam nadzieje bezpowrotnie, w zwiazku z tym powrocil apetyt. I jestem przerazona tym, bo chyba nadrabiam teraz. A z drugiej strony fajnie miec znow przyjemnosc z jedzenia, a nie jesc, bo trzeba i moze lepiej sie poczuje jak cos zjem.

Spodnie ciazowe tez juz sobie sprawilam, ale w normalne tez sie jeszcze mieszcze.

Luna ja też brałam 3x1 i jak byłam u doktorka (środek 13 tyg) to kazał mi brać do końca 14 tyg po 2 tabl a potem odstawić zupełnie. I tak też zrobiłam. W poprzedniej ciąży z tego co pamiętam podobnie robiłam. Też miałam krwiaka i na szczęście nie ma już po nim śladu :) także głowa do góry u Ciebie będzie tak samo :)

oj luna luna nie lubisz rzeczy dopochwowych?? :P to jak żeś w tą ciążę zaszła?? ;p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

mysle, ze tak, bo ja biore d*phaston, a na L4 nie jestem ;) więc wątpie byjedno miało związek z drugim.

Powinnaś się przyzwyczaić tak myślę po jakimś czasie, u mnei początki były gorsze niż teraz ;)

aha, mnie właśnie mdli i głowa mi pęka, a wizyta dopiero za m-c, kurcze ale skoro zapisał to chyba jest taka potrzeba a nie dlatego żeby mieć uzasadnienie dla L4

ja biore od samego poczatku ciaży (tj po tym jak byłam na wizycie)

na początku bo coś się mu z kosmówką nie podobało (coś sie lekko odklejało), mówił, żeby się lepiej zagnieździł zarodek, a teraz mam krwiaka niedużego.

d*phaston zwiększa poziom progesteronu z teog co pamiętam. ja też nie mam plamień.

mi mówił, że jak krwiaczek się wchłonie to odstawiamy i być może będzie to następna wizyta.

po nim może bardziej mdlić ponoć - tak mi lekarz powiedział, ale ja zdecydowanie wolę coś łykać niż jakieś rzeczy dopochwowe.... :P

do tego mam mega problemy z cerą. nie wiem czy to kwestia d*phastonu, czy nie, ale wcześniej nie miałam problemów.

Dziewczyny, biore d*phaston od czwartku(12 tydzień) czuje się po nim fatalnie, ale najgorsze że byłam tak wzruszona widząć dziecko na usg-że wogóle nie słuchałam po co mi go lekarz zapisał-nie miałam plamień ani na nic się nie skarżyłam-biore dwa razy dziennie-po co i jak długo się go bierze ?

cześć!
Luna, ja też d*phaston brałam (ze względu na plamienia) i w 12 tc lekarz powiedział, żebym już nie brała. No i po prostu przestałam brać, i wszystko jest ok (teraz jestem w 14tc) :)
w pierwszej ciąży też brałam d*phaston i tez od razu całkiem odstawiłam, było wszystko dobrze.
pozdrawiam!

ja ciążowe noszę już z 1,5 tyg, a wcześniej śmigałam w normalnych, ale rozpiętych :) więc to nie za szybko :D
w poprzedniej ciąży brałam d*phaston i odstawiałam go stopniowo na pewno

cześć dziewczyny :)

ja się zapisałam dzisiaj na usg na 25 listopada do preisa jednak - ponoć jest niemiły, ale za to Pani w rejestracji była przyjemna ;)

mnie dziś chyba choroba rozkłada - boli mnie głowa i gardło i ogólnie jakoś tak niewyraźnie się czuję.. :(

a poza tym musze się wybrać po jakieś portki - we wszystkich dotychczasowych jeansach mi niesamowicie ciasno....
chyba trochę za szybko,ale pocieszam się, że w książkach piszą, że tak już może być :P

jeśli chodzi o mdłości - bez zmian :(
mam nadzieje, że niebawem mi przejdą, bo weekend miałam koszmarny....

devil83 - d*phaston przestałaś brać stopniowo, czy po prostu odstawiłaś? i ile brałaś? ja biorę po 3x dziennie 1tab

Mam jakiegos krwiaka.... Liczę że do następnej wizyty się wchłonie.

dziewczyny przecież musi być dobrze :) nie ma co się stresować ;p (łatwo się mówi;p)
ja już 15 tydz dzisiaj zaczęłam. bojgu jak ten czas leci ;) no i d*phaston mogłam przestać brać :)
no i chyba większość objawów minęło :D fakt, że popołudniami bebzun mi tak wywala, jakbym była co najmniej w połowie ciąży ale trudno ;p

Cudnie, że wszystko dobrze :)
Ja idę na genetyczne w następną środę. Już nie mogę się doczekać...
Ehhh dziś koniec 11tc. Jeszcze tydzień i największe zagrożenie minie :D

hej dziewczyny, titka odp prywatnie.
My jesteśmy po genetycznym :) wszystko dobrze, kamień z serca, jestem spokojniejsza i już się tak nie zamartwiam :P Maluszek rośnie jak na drożdżach :)
Pozdrawiamy

Hej! Ale jestem dziś padnięta! Byliśmy na dłuuugim spacerze,a na cmentarzu trzeba było wspinać się wysoko po schodach... i teraz leżę sobie ledwo żywa;)
co do malutkich ubranek-wiem że baaardzo trudno jest się oprzeć (ja w pierwszej ciąży już od początku kupowałam słodkie ubranka:). Teraz jeszcze nie myślałam o zakupach (tylko troszkę oglądałam śliczne pieluszki motherhood:). No i w rodzinie mamy pełno małych dzieci i sobie pożyczamy te najmniejsze ubranka, maluchy i tak w 3 sekundy z nich wyrastają!
A jak Wy Kochane radzicie sobie ze zmęczeniem? Ja jak po całym dniu pracy wrócę do domu, pobawię sie z córcią,to razem z nią o19 zasypiam:) W pierwszej ciąży byłam na zwolnieniu, musialam leżeć i wypoczywalam aż nadto...teraz marzy mi się już być na zwolnieniu, polenić troszeczkę..:)
miłego długiego weekendu:)

Mi narazie ona odpowiada, chociaz cenowo to srednio:( tylko własnie się nad porodem zastanawiałam. A mogłabys powiedziec na kogo ja zamieniłas?

Inne tematy z forum

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (119 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...