Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *2*

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZREWIEC*

08.06 Luna-
22.06 kalitta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *2*

ja myślę, że rośniesz po prostu... mnie też czasem pobolewa i podbrzusze i krzyż
gdyby jednak to potrwało kilka dni, to chyba spróbowałabym gina podpytać jakoś...

witamy nową mamusię! :)

no ja już mam taki brzuch, że ludzie w komunikacji miejskiej odstępują mi swoje miejsca, hehe :) tylko ciążowe portki i spódnice noszę, w nic sprzed ciąży się nie wcisnę:)

a dziś coś mnie brzuch pobolewa-coś tak jakby na miesiączkę. Macie tak może? w sumie nie wiem czy się tym martwić i dzwonić do gina, czy to po prostu musi tak być?
pozdrawiam!

Ja mam jeansy z HM i też są super wygodne; kupiłam też tam legginsy.
"czrewca" nie zauważyłam :)

ja proponuje poprawic czREwiec na czERwiec :P przy najbliższej aktualizacji ;)

ja wczoraj byłam w sklepie ka mama - i siedze w mega wygodnych spodniach w końcu :)

Witaj, gratulacje :)
Trzymam kciuki za wizytę.
Pozwolę sobie dopisać Cię do naszej listy :D

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZREWIEC*

08.06 Luna-
22.06 kalitta
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew

witajcie dziewczyny :) pozwolicie, że do Was dołączę? Termin mam na 25 czerwca... w sobote idę do ginegologa i mam nadzieję, ze zobaczę bijące serduszko :)

:-)

Mi chyba mdlosci minely, mam nadzieje bezpowrotnie, w zwiazku z tym powrocil apetyt. I jestem przerazona tym, bo chyba nadrabiam teraz. A z drugiej strony fajnie miec znow przyjemnosc z jedzenia, a nie jesc, bo trzeba i moze lepiej sie poczuje jak cos zjem.

Spodnie ciazowe tez juz sobie sprawilam, ale w normalne tez sie jeszcze mieszcze.

Luna ja też brałam 3x1 i jak byłam u doktorka (środek 13 tyg) to kazał mi brać do końca 14 tyg po 2 tabl a potem odstawić zupełnie. I tak też zrobiłam. W poprzedniej ciąży z tego co pamiętam podobnie robiłam. Też miałam krwiaka i na szczęście nie ma już po nim śladu :) także głowa do góry u Ciebie będzie tak samo :)

oj luna luna nie lubisz rzeczy dopochwowych?? :P to jak żeś w tą ciążę zaszła?? ;p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

mysle, ze tak, bo ja biore d*phaston, a na L4 nie jestem ;) więc wątpie byjedno miało związek z drugim.

Powinnaś się przyzwyczaić tak myślę po jakimś czasie, u mnei początki były gorsze niż teraz ;)

aha, mnie właśnie mdli i głowa mi pęka, a wizyta dopiero za m-c, kurcze ale skoro zapisał to chyba jest taka potrzeba a nie dlatego żeby mieć uzasadnienie dla L4

ja biore od samego poczatku ciaży (tj po tym jak byłam na wizycie)

na początku bo coś się mu z kosmówką nie podobało (coś sie lekko odklejało), mówił, żeby się lepiej zagnieździł zarodek, a teraz mam krwiaka niedużego.

d*phaston zwiększa poziom progesteronu z teog co pamiętam. ja też nie mam plamień.

mi mówił, że jak krwiaczek się wchłonie to odstawiamy i być może będzie to następna wizyta.

po nim może bardziej mdlić ponoć - tak mi lekarz powiedział, ale ja zdecydowanie wolę coś łykać niż jakieś rzeczy dopochwowe.... :P

do tego mam mega problemy z cerą. nie wiem czy to kwestia d*phastonu, czy nie, ale wcześniej nie miałam problemów.

Dziewczyny, biore d*phaston od czwartku(12 tydzień) czuje się po nim fatalnie, ale najgorsze że byłam tak wzruszona widząć dziecko na usg-że wogóle nie słuchałam po co mi go lekarz zapisał-nie miałam plamień ani na nic się nie skarżyłam-biore dwa razy dziennie-po co i jak długo się go bierze ?

cześć!
Luna, ja też d*phaston brałam (ze względu na plamienia) i w 12 tc lekarz powiedział, żebym już nie brała. No i po prostu przestałam brać, i wszystko jest ok (teraz jestem w 14tc) :)
w pierwszej ciąży też brałam d*phaston i tez od razu całkiem odstawiłam, było wszystko dobrze.
pozdrawiam!

ja ciążowe noszę już z 1,5 tyg, a wcześniej śmigałam w normalnych, ale rozpiętych :) więc to nie za szybko :D
w poprzedniej ciąży brałam d*phaston i odstawiałam go stopniowo na pewno

cześć dziewczyny :)

ja się zapisałam dzisiaj na usg na 25 listopada do preisa jednak - ponoć jest niemiły, ale za to Pani w rejestracji była przyjemna ;)

mnie dziś chyba choroba rozkłada - boli mnie głowa i gardło i ogólnie jakoś tak niewyraźnie się czuję.. :(

a poza tym musze się wybrać po jakieś portki - we wszystkich dotychczasowych jeansach mi niesamowicie ciasno....
chyba trochę za szybko,ale pocieszam się, że w książkach piszą, że tak już może być :P

jeśli chodzi o mdłości - bez zmian :(
mam nadzieje, że niebawem mi przejdą, bo weekend miałam koszmarny....

devil83 - d*phaston przestałaś brać stopniowo, czy po prostu odstawiłaś? i ile brałaś? ja biorę po 3x dziennie 1tab

Mam jakiegos krwiaka.... Liczę że do następnej wizyty się wchłonie.

dziewczyny przecież musi być dobrze :) nie ma co się stresować ;p (łatwo się mówi;p)
ja już 15 tydz dzisiaj zaczęłam. bojgu jak ten czas leci ;) no i d*phaston mogłam przestać brać :)
no i chyba większość objawów minęło :D fakt, że popołudniami bebzun mi tak wywala, jakbym była co najmniej w połowie ciąży ale trudno ;p

Cudnie, że wszystko dobrze :)
Ja idę na genetyczne w następną środę. Już nie mogę się doczekać...
Ehhh dziś koniec 11tc. Jeszcze tydzień i największe zagrożenie minie :D

hej dziewczyny, titka odp prywatnie.
My jesteśmy po genetycznym :) wszystko dobrze, kamień z serca, jestem spokojniejsza i już się tak nie zamartwiam :P Maluszek rośnie jak na drożdżach :)
Pozdrawiamy

Hej! Ale jestem dziś padnięta! Byliśmy na dłuuugim spacerze,a na cmentarzu trzeba było wspinać się wysoko po schodach... i teraz leżę sobie ledwo żywa;)
co do malutkich ubranek-wiem że baaardzo trudno jest się oprzeć (ja w pierwszej ciąży już od początku kupowałam słodkie ubranka:). Teraz jeszcze nie myślałam o zakupach (tylko troszkę oglądałam śliczne pieluszki motherhood:). No i w rodzinie mamy pełno małych dzieci i sobie pożyczamy te najmniejsze ubranka, maluchy i tak w 3 sekundy z nich wyrastają!
A jak Wy Kochane radzicie sobie ze zmęczeniem? Ja jak po całym dniu pracy wrócę do domu, pobawię sie z córcią,to razem z nią o19 zasypiam:) W pierwszej ciąży byłam na zwolnieniu, musialam leżeć i wypoczywalam aż nadto...teraz marzy mi się już być na zwolnieniu, polenić troszeczkę..:)
miłego długiego weekendu:)

Mi narazie ona odpowiada, chociaz cenowo to srednio:( tylko własnie się nad porodem zastanawiałam. A mogłabys powiedziec na kogo ja zamieniłas?

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...