Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *2*

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZREWIEC*

08.06 Luna-
22.06 kalitta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *2*

Hejka,

A u mnie 6tc i 2 dni ;) Mdłości od rana do wieczora. Jadłowstręt i 2 kg w dół ;(
Pierwszą ciążę przeszłam jak burza. Było idealnie ;) Obecnie same minusy i komplikacje. Ale radość i tak jest przeogromna.

Trzymam za Was kciuki, żebyście były zdrowe i aby nie było żadnych komplikacji.
Pozdrawiam

hej dziewczynki :) a ja dziś ide na genetyczne :D radość bo zobaczę Kruszynkę, a obawa czy wszystko będzie dobrze, ale nie dopuszczam złych myśli, musi być dobrze!
Titka, ja się leczyłam u niej, byłam potwierdzić ciąże i zrezygnowałam z jej prowadzenia, teraz chodze do innego i nie żałuje decyzji :) poświęca mi dużo więcej czasu no i jest tańszy. Niedawno dowiedziałam się,że koleżanka z pracy do niej chodziła, ale rodziła w Swissmedzie.

Hej dziewczyny.
Czy któras z was prowadziła/prowadzi ciąże u dr Małgorzata Tomczyk-Małyjasiak? Jak jest u niej z porodem bo z tego co wiem nie pracuje w żadnym ze szpitali. Czy "poleca" ewentualnie jakiegoś lekarza?

Ja w pierwszej ciąży już na początku ( w chwilach wielkiej ekscytacji :) ) kupowałam jakieś pojedyncze ubranka. A tak to kompletną wyprawkę też jakoś 6-7 m-c.
Teraz wszystkie ubranka mam po synku bo wiedziałam że będziemy się starać o drugiego bobasa więc nic nie oddawałam. Jedynie jeśli okaże się że będzie dziewczynka to wtedy te bardziej męskie sprzedam i dokupię dziewczęce :)

Uciekam zobaczyć jak synuś, czy gorączka spadła bo niestety ale dostał po dzisiejszym szczepieniu :(

Miłego wieczoru Dziewczyny!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

my z tego co pamiętam łóżeczko skręciliśmy jakoś na koniec grudnia (młody jest z lutego) i większość rzeczy już wtedy miałam. z tym, że moja siostra po swoim synu wszystko zostawiała, także dobre 70% ciuszków i innych gadżetów miałam po nim ;) (co prawda 7-letnie już wtedy, ale moda niemowlęca za wiele się nie zmieniła ;)) no i miałam najdroższy asortyment (łóżeczko, wózek)
co prawda nie odebrałam sobie przyjemności kupowania i i tak kupowałam jeszcze ;) no ale dużą większość miałam. i faktycznie kompletować zaczęłam jakoś 3 miesiące przed terminem :)

ważnym czynnikiem wyprawki jest kasa :/ niestety wszystko to wychodzi chol*****rnie drogo, więc jeśli ktoś ma mniejsze dochody a nie ma odłożonych pieniążków na wyprawkę, to chyba lepiej zacząć kompletować wcześniej i rozłożyć wydatki w czasie.

teraz też po Bartku sobie zostawiłam rzeczy, więc jeśli maluszek okaże się chłopcem to sporo będę miała (Bartek jest lutowy a brzdąc będzie majowy, więc myślę, że trochę rzeczy się wpasuje) gorzej jeśli będzie dziewczynka ;)

My odrazu planowalismy drugie dziecko w miare szybko (nawet szybciej niz wyszlo), wiec wszystko zostawialismy. Jeszcze do tego starszy tez wiosenny, wiec nawet pod tym wzgledem ciuchy sie zgraja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Luna jest już grafik do Sztramskiego. Ja idę 13.11 na 17.40 :)

Ja praktycznie nic po córce nie zostawiałam.
Zostały tylko wierzchnie ubrania (które teraz się nie przydadzą z racji tego, że bobas urodzi się maj/czerwiec), troche ubranek z sentymentu, bujaczek i garnuszek na klocuszek. Nic więcej nie mam. Tzn mam łóżeczko, ale i tak teraz kupię nowe, bo tamto nie będzie mi pasowało. Z resztą na początek i tak planuję kosz mojżesza kupić.
Jeszcze krzesełko do karmienia mam.
A całą resztę muszę kupić.
Wszystko inne oddawałam, bo ktos z rodziny pracuje w pomocy społecznej, więc miałam pewność, że oddaję ludziom potrzebujacym.

Ja w pierwszej ciazy zaczelam cos kupowac jakos w 6-tym miesiacu. Z tym ze mielismy troche rzeczy na poczatek po starszym kuzynie, wiec cos tam juz bylo. Teraz zawsze mozna sobie jakas liste zaczac robic, co kupic i ile i cos tam sobie planowac. Mysle, ze w naszym wypadku rozsadne bedzie zaczekanie na wieksze zakupy do przecen w styczniu.

My mamy teraz luz z zakupami, tzn tylko bede musiala pare rzeczy pouzupelniac, ktore mielismy wczesniej pozyczone lub nie mielismy wogole, a tak mam wszystko po starszym synku. A jesli potwierdzi sie, ze teraz tez chlopak to juz wogole. Aaa, tylko ze meble od starszego chcemy dac dla malucha, a starszemu kupic nowe. No i oczywiscie jakies malowanie pokoju maluszka.

Nie nie, ja przycisnełam pania w recepcji i powiedziałam, że muszę wykonać to badanie w tym terminie.
Osobiscie lepiej nalegać.
Ostatecznie pójdę do Zielińskiej na to USG...

a długa była ta lista? :)

ciekawe jak to bedzie.
bo na to si enie można chyba zapisac on-line samemu nie?

Matkowski powiedział, ze USG robić najlepiej w 12tc. Przy czym 12tc to dla niego skończony 12 tydzień, czyli de facto 13tc. Tak sobie zażyczył, to tak zrobię :D
Ja się w recepcji wpisałam na tzw. listę rezerwowych na USG i jak się grafik pojawi, to będą dzwonić. Dodatkowo sama też wydzwaniam :P

ewwa - mi powiedziała połozna wczoraj, że ponoć grafik sztramskiego ma się pojawić na dniach.
i żeby po prostu dzownić, albo pisać on line do konsultanta, ale że obłożenie ma ponoć straszne.
Jak tak będzie to nie bede miała dylematu gdzie pójść ;)

w którym tygodniu Ty masz iśc dokładnie na badanie? bo widzę, że Matkowski to Ci bardziej sprecyzował czas na kilka dni, a mi dał rozpiętość Szulc 2 tygodni :P

W ogóle to wczoraj zabrałam ze sobą na badanie męża - ale był przejęty :) wrócił do domu to sobie zrobił zdjęcia z USG na komórkę ;)
ogólnie lekarz mu się podobał także wizyta udana :)

Do mnie tak na prawdę doszło że jestem w ciązy :)

klara - ja zacznę coś kupować zapewne jak poznam płeć :P

może nie wpadne w niewiaodmo jaki szał zakupów, ale coś kupię na pewno.

a pozniej to myślę, że 2-3 miesiące przed zacznę wszystko kompletować.

Teraz tylko nieśmiało oglądam wózki i myślę co zrobić z pokojem.
Chyba przemaluję go na neutralne beże i brązy ;)

zgadzam się z Tobą, że na to czas ale u nas może być problem taki że mąż będzie zmuszony sam wszystko kupować. Jestem po operacji kregosłupa i czekałam na drugą więc nie wiemy na ile będę mogła w późniejszym okresie mu pomóc a chciałabym mieć wpływ na to co będzie... już mam czasem problemy z poruszaniem się a co będzie za dwa-trzy miesiące?? może będę musiała leżeć??

klara, spokojnie na 2-3 miesiące przed porodem zdązysz. Wiadomo, fajnie jest juz kupić coś fajnego, jakiś ciuszek jak sie spotka....ale juz tak prawdziwe kompletowanie wszytskiego spokojnie zdazysz tak jak napisałam na poczatku w poscie:):) Jak pierwszego rodziłam w lipcu, wszsytko na raz zdazylismy kupic w czerwcu:) wiec spokojna glowa:)

No a u mnie powoli zaczyna się powtórka z rozrywki... to samo co w pierwszej ciąży...juz męczą mnie zapachy i lodówka:) dzisiaj nawet wygarnęłam mężowi ze śmierdzi i już mi jego perfumy się nie podobają heheh... po pierwszej ciązy takiego nabrałam wstrętu ze do dziś ma zakaz używania STR8:):)

Ja poprzednio szybko zaczełam :) chyba po USG w 13tc już.
Teraz spokojniej do tego podchodzę i na pewno później zacznę. Może to dlatego, że jakaś zagubiona jestem w związku z tą wyprawką - przeraża mnie to, że znów wszystko muszę kupić, nie wiem czego ile. Od 4 lat kupuję córce wtedy, kiedy czegoś potrzebuje. To się odzwyczaiłam :D
Poza tym będę musiała poczekać, bo czeka nas jeszcze remont pokoju córki, żeby znalazło się tam miejsce dla bobasa i jego rzeczy. Nic wielkiego, ale trochę rycia w ścianach, malowanie. Chcę jednak zaczekać z tym aż poznam płeć, bo teraz na jednej ze ścian mam tapetę raczej dziewczęcą. A jak trafił sie chłopak tym razem, to będe musiała się tej tapety pozbyć.
Ja właśnie ide dziś do neurologa, bo już 4 razy w tej ciąży miałam akcję migrenową z innymi dolegliwościami (zaburzenia widzenia, mowy). Idę to sprawdzić, choć nie wierzę, żeby w ciąży mi coś ktoś poradził. Poza tym migreny w ciąży to taki sam objaw jak mdłości. Ale sprawdzić trzeba.

cześć kobietki, jak miło sie czyta Wasze wypowiedzi , sama radość, tyle nas się już uzbierało :)
ja znowu z opryszczką, to już 3 raz w przeciągu miesiąca, masakra jakaś. wczoraj dostałam skierowanie do neurologa bo męczą mnie silne bóle głowy które trwają po kilka godzin dzien w dzien przez np tydzień do tego często wysokie ciśnienie...poza tym wszystkie dolegliwości zniknęły :)
ja siedze w domu już drugi miesiąc i mówię Wam- oszalec idzie :)
czekam az mąż powynosi wszelkie graty do piwnicy żebym zaczęła czystki w domu ale jak to mój ślubny, zawsze ma czas ale nie na to co trzeba :)
moje drogie , część z Was ma juz maluchy więc do was kieruję pytanie, kiedy zaczęłyście kompletować wyprawki dla Waszych pociech, ja już zaczęłabym kupować małe conieco ale każdy mówi mi że to za wcześnie......

Luna, ja próbuje własnie dostać się do Sztramskiego na przezierność.
Matkowski kazał mi iść między 12 a 15 listopada.
Byłam wczoraj w medi na badaniach i chciałam sie zapisać, a tu zonk.
Sztramski nie zostawił jeszcze grafiku i nie wiadomo kiedy to zrobi. W ogóle pani w recepcji powiedziała, że on rzadko kiedy jest w Medicoverze. Do tego stwierdziła, że do niego ciężko sie dostac, bo dużo ciężarnych jest. Załamałam sie troche, bo zależy mi, żeby iść do niego na to USG...
Dzis śmigam tam znów (tym razem do neurologa) i zobaczę czy coś się zmieniło, czy wiedzą chcociaż kiedy ten grafik będzie.

Cześć dziewczynki :)

ja po wczorajszej wizycie trochę spokojniejsza.

Jest serduszko i wszystko co powinno być :) to już nie kropka, tylko taki mały człowieczek :)

Maluch ma 2,1cm, czyli wg lekarza tyle, ile powinien mieć na początku 9 tygodnia.

Dodatkowo mam krwiaka jakiegoś no i mam dalej brać d*phaston, aż się krwiak nie wchłonie.. oszczędzać się i odpoczywać, ale zwolnienia nie brałam :P

także ogólnie wszytsko dobrze.

Dostałam także szereg skierowań na różniaste badania.między 15 a 30 listopada mam zrobić przezierność itp.

Cały czas się zastanawiam, czy zrobić je w medicoverze, czy iść do preisa/doeringa :P

umówiłam się do Gamety, bo w Dąbrowej nie robią prywatnie do invicty nie mogłam sie dodzwonić-któraś z Was tam była kiedyś?

Inne tematy z forum

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Mamusie-wanna czy prysznic? (34 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...