Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *2*

*MAJ*

29.04 klara83
01.05 magda30
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83
05.05 trzydziestka
06.05 enjoy
06.05 monika
07.05 asia87
24.05 ja3
26.05 graszka
27.05 ewwa
30.05 justyna1

*CZREWIEC*

08.06 Luna-
22.06 kalitta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2014 *2*

Dopochwowe robią, bo pewnie taki sprzęt mają.
Mój gin widzę, ze jest zwolennikiem tego by nie gmerac przy szyjce bez potrzeby. Do tej pory mnie nie badał i w ubiegły czwartek próbował usg przez brzuch, ale nic nie było widać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Devil, a mi kiedys lekarka na zbicie temp. zalecila robic tak: do kubka z woda dolac troche octu i namoczyc w tym skarpetki, ktore pozniej zalozyc dziecku, takie mokre. Jak jest wysoka goraczka to one szybko schna na nozkach. Ciezko mi powiedziec czy to pomaga, ale moze troche pomoze.

Co do usg, to ja mieszkam aktualnie w Holandii i tutaj robia tylko przez brzuch, od samego poczatku. Tez kiedys myslalm, ze w tak wczesnej ciazy nie bedzie widac dlatego w Pl robia dopochwowe, ale wcale tak nie jest. Pierwsze usg tutaj mialm robione w siodmym tygodniu i spoko bylo widac fasole. Choc moze przez dopochwowe lepie, pewnie nie robia tego bez powodu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobranoc kochane mamusie:)) niech wam sie przysni cos milego, musimy duuzo odpoczywac zeby nam dzieciaczki zdrowo rosly w brzuszkach:))) Slodkich snow

Justyna, ale super!!

Devil, jak moja córa miała taką wysoką gorączkę i ani paracetamol ani ibuprofen nie pomagał to pediatra poradził, zeby wsadzić małą do kąpieli o takiej temp jak ciało dziecka i pomału dolewać chłodnej wody, aż woda bedzie miała 36,6. No i ja tak robiłam i nas pomogło, gorączka spadła. Życzę, zeby synek szybko wyzdrowiał!

Co do bety-nie robiłam, nawet nie przyszło mi do głowy:) za to test ciążowy robiłam kilka razy, najpierw wyszła bladziutka druga kreska,potem tylko jedna,potem znów blada...ale przy szóstym teście już była wyraźna krecha:)

Luna, u mnie ok 8 tyg. miałam usg dopochwowe, ale maluszek jakoś tak się ułożył, że nie było go widać dobrze i lekarz zrobił mi też usg przez brzuch i bylo pieknie widać maleństwo:)

miłej niedzieli:)

Dopochwowe, bo przez brzuch nic nie widać jeszcze.

JA nie robiłam bety, bo kreski był mega widoczne nawet 30dc po południu ;) i gin też nie kazał mi robić.

We wtorek na szczęście usg więc mam nadzieję, że będzie serduszko i wszystko co powinno być.

W 8-9 tygodniu robią już usg przez brzuch, czy ginekologiczne?

Patrząc na sytuację Justyny już rozumiem dlaczego mój gin ma gdzieś bętę. Nie kazał sprawdzać czy przyrasta. Sama bete robiłam zanim do niego poszłam. Aby założyć kartę ciąży czekał tylko na pikające serduszko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

justyna super :) wiedziałam, że tak będzie :)

my dzisiaj walczymy z gorączką :( Młody ma praktycznie 40st i nie za bardzo chce mu spadać :( a za często nurofenu mu nie podam :( teraz zasnął...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co tu taka cisza :>

Justyna super wieści! ;)

Justyna - super :)

SUPER!!!

Justyna, cudne wieści!

Witajcie teraz mogę bardziej się do was przyłączyć bo najgorszy stres minął dzisiaj po USG dziecko urosło tyle ile powinno no i okazuje się ze jednak jest to z późniejszej owu po prostu temu jest młodsze od samego początku no i termin związku z tym na 7 czerwca zmieniony :) cieszę się ze teraz mogę wam przynajmniej odpisywać jakoś jest chęć aby usiąść do kompa :) Miłego wieczorku :)

Hej,
no napiłabym się takiego kremu z dyni:-),albo jakiejś innej zupy:-),ale jakby mi ktoś zrobił:-)ja kupiłam dziś rybę,ale ten"zapach"nie pozwolił mi jej nawet ruszyć i ciągle wietrze

co do usg, to tak niby we wtorek mój lekarz ma mi je zrobić-bo wyliczył, że już można

odebrałam dziś wyniki podstawowych badań, które zlecił no i wyszło, że mam bakterie-mam nadzieje, że nic się przez nie "nie zadziało" negatywnego-coś polecacie na ich likwidacje?

Hejka dziewczyny, mi na mdlosci pomaga pepsi, jak tylko czuje ze nadchodzi tzw. Fala mdlosci, to biore pare lyczkow pepsi i juz mi lepiej:)) ja mam termin na Dzien Matki:) jeszcze mieszcze sie w stare ciuchy bo schudlam przez dolegliwosci ciazowe:P ale dol brzusia mi troche tak wywalil:) faktycznie w kolejnej ciazy szybko pokazuje sie brzuszek

hejka!

ja też jestem rozkojarzona. dziś np zbiłam miseczkę :)

ciekawa jestem jaka będzie ta ciąża. w poprzedniej nie miałam mdłości ani wymiotów, generalnie czułam się normalnie -jak nie w ciąży :) zobaczymy jak będzie teraz. minus taki że wtedy mogłam leżeć całe dnie do góry brzuchem a teraz muszę latać za moim synkiem shogunem :)

ja również nie robiłam tesu papp'a, nie miałam też usg 3d/4d. całą ciąże prowadziłam u jednej lekarki, wszystko było dobrze więc nie było potrzeby dodatkowych badań.

ależ pogoda piękna.
miłego dnia!

trochę mnie to pociesza :)
ale czasem czuje się jak idiotka...
jestem rozkojarzona i nie słyszę tego, co mówi mąż do mnie (po czasie okazuje się, że coś mi mówił :P)

hehe a dziwisz się?? mój mąż i wszyscy inni dookoła już się przestali przejmować, bo wiedzą, że zamiana miejscami mózgu i macicy właśnie między innymi tak się objawia ;p

hehe, ja jakaś ułomna w komunikacji ostatnio jestem :)
nie tylko tutaj

yhmmm ;) bo zabrzmiało to tak (przynajmniej ja to tak odebrałam;)) jakby w tym czasie trzeba było zrobić to na "specjalnym usg" czyli sprzęcie ;p spoko - mój błąd ;p

Inne tematy z forum

Rozwiązania w domu (3 odpowiedzi)

Opłaca się ładować się teraz w te wszystkie dodatki typu kolektory, rekuperacja, studnia itd.?

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...